Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
Odpowiedz

W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤

Oceń ten wątek:
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia91 wrote:
    Dziewczyny! Dziś 26dc... Miałam dość ciągłego świrowania negatywnych testów. Korzystając z dnia wolnego poszłam na betę bo i tak musiałam zrobić inne badania. Jutro jadę na uroczystość rodzinna... Z większością nie widziałam sie od Bożego Narodzenia więc chciałam mieć czystą głowe i widzieć na czym stoję. Właśnie przyszedł wynik. Beta 20,4... Właśnie siedzę i płacze... Ręce mi się trzęsą... Zaczęłam robić hybrydę i skończy się chyba na jednym paznokciu 🙈
    Nie ma co płakać ! Chyba ze ze szczęścia !!!! 🥰✌️

Dusia91, Żonkil lubią tę wiadomość

20s640t.png
  • Dusia91 Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Nie ma co płakać ! Chyba ze ze szczęścia !!!! 🥰✌️
    no tak ze szczęścia ale i z szoku 🙈 lecę w poniedziałek na kolejną betę żeby sprawdzić jak rośnie... A testy o czułości 10 cały czas negatywne 🙄 zero cienia zero nic więc pozostałe dziewczyny głowa do góry 😊

Anetynka, bertha, Kate28 lubią tę wiadomość

• Lusi91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Cały czas was czytam ale nie mam kiedy pisać. Teraz korzystam z okazji ze młoda padła w samochodzie i mam chwilę dla siebie :*
    Gratuluję pozytywnych wyników i pięknych bet coś się zaczyna lepiej dziać w czerwcu .Mąż mój pracuje w Niemczech i w poniedziałek już wyjeżdża, był teraz półtorej tygodnia- stąd ten permanentny brak czasu ostatnio .
    Byłam dziś na monitoringu i jest piękny pęcherzyk 21 mm i endometeium 9.6 mm . W południe zrobiłam zastrzyk z ovitrelle . Działaliśmy koło północy więc kolejne seksy planuje na jutrzejszy wieczór, żeby armia zdążyła się zregenerować . Mam nadzieję że to wystarczy . Trzymajcie kciuki :)

Ni3zapominajka, Kasiulka03, Żonkil lubią tę wiadomość

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia91 wrote:
    Dziewczyny! Dziś 26dc... Miałam dość ciągłego świrowania negatywnych testów. Korzystając z dnia wolnego poszłam na betę bo i tak musiałam zrobić inne badania. Jutro jadę na uroczystość rodzinna... Z większością nie widziałam sie od Bożego Narodzenia więc chciałam mieć czystą głowe i widzieć na czym stoję. Właśnie przyszedł wynik. Beta 20,4... Właśnie siedzę i płacze... Ręce mi się trzęsą... Zaczęłam robić hybrydę i skończy się chyba na jednym paznokciu 🙈

Serdeczne gratulacje ❤️ Super, że masz czarno na białym! Zdrówka dla Was i udanej bezalkoholwej imprezy hehe

Dusia91 lubi tę wiadomość

• Dusia91 Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni3zapominajka wrote:
    Serdeczne gratulacje ❤️ Super, że masz czarno na białym! Zdrówka dla Was i udanej bezalkoholwej imprezy hehe
    Cełe szczęście ze rodzina przyzwyczajona ze ja nie pije 😅 nie będzie niepotrzebnych pytań

Lusi91, Ni3zapominajka lubią tę wiadomość

• Angie25 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia91 wrote:

Zupełnie Ci się nie dziwię! Gratuluję! Same dobre wiadomości! <3 Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze było :*

Dusia91, Anetynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosiłam o wpisanie i mnie nie ma :p na ostatni czerwca. Chociaż termin @@ wypada na lipiec

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie25 wrote:
    <3 <3 <3
    Nie mogę się doczekać aż ja kiedyś zobaczę te 2 kreseczki. Z utęsknieniem patrze zawsze na wasze pozytywne testy!! <3

Życze Tobie i wszystkim dziewczyna tego

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia91 wrote:
    .
    Gratuluję :)

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K
    Uwaga, uwaga nadrabiam zaległości. Będzie tasiemiec.

Żonkil, ja mam termometr, który mierzy temperaturę (fabrycznie z dwoma miejscami po przecinku taki jak zalecają używać) i z automatu przez Bluetooth wysyła do aplikacji. Taka automatyka wkoncu 21 wiek nie? ;)
    Używam aplikacji FEMOMETER, ovuview, FF (fertility friend), oczywiście OvuFriend, itaka „p.c.” bo mam do niej sentyment - mam ja ponad 10 lat😊 zna większość moich cykli. Bardzo szybko uzupełniam schodzi mi 5 min.
    Bloga w sumie nie czytałam tylko ten artykuł żeby Wam wysłać znalazłam ja necie a aplikacje poleciła mi znajoma fanatyczka NPR
    Masz racje z tymi ginekologami, bagatelizują i trafić na dobrego to cud. Mam wrażenie ze biorą człowieka za wariata. Mnie powiedziała baba jak moja miesiączka zaczęła trwać dzień góra dwa i ten drugi to już plamienie, powiedziała ze to dlatego bo jestem chuda.. 🙄

Angie, czy Twoja temperatura leci w dół czy cały czas trzyma poziom?

Dusia, gratulacje szczęściaro! 😁🥳 ile jesteś po owu? Test o czułości 10 nie wykrył bety powyżej 20 - toz to oszustwo z tymi testami! I dlatego właśnie nie ma się ci załamywać po negatywie.😊

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Dusia91 Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    K
    Uwaga, uwaga nadrabiam zaległości. Będzie tasiemiec.

Żonkil, ja mam termometr, który mierzy temperaturę (fabrycznie z dwoma miejscami po przecinku taki jak zalecają używać) i z automatu przez Bluetooth wysyła do aplikacji. Taka automatyka wkoncu 21 wiek nie? ;)
    Używam aplikacji FEMOMETER, ovuview, FF (fertility friend), oczywiście OvuFriend, itaka „p.c.” bo mam do niej sentyment - mam ja ponad 10 lat😊 zna większość moich cykli. Bardzo szybko uzupełniam schodzi mi 5 min.
    Bloga w sumie nie czytałam tylko ten artykuł żeby Wam wysłać znalazłam ja necie a aplikacje poleciła mi znajoma fanatyczka NPR
    Masz racje z tymi ginekologami, bagatelizują i trafić na dobrego to cud. Mam wrażenie ze biorą człowieka za wariata. Mnie powiedziała baba jak moja miesiączka zaczęła trwać dzień góra dwa i ten drugi to już plamienie, powiedziała ze to dlatego bo jestem chuda.. 🙄

Angie, czy Twoja temperatura leci w dół czy cały czas trzyma poziom?

Dusia, gratulacje szczęściaro! 😁🥳 ile jesteś po owu? Test o czułości 10 nie wykrył bety powyżej 20 - toz to oszustwo z tymi testami! I dlatego właśnie nie ma się ci załamywać po negatywie.😊
    Po owu jestem prawdopodobnie 13 dni. Robilam test owulacyjny ale pierwszy raz więc możliwe ze dzień czy dwa była później 🙈 a co do testów to fakt... Nawet rano robilam pinka 10 i nic nawet bladziocha 😡

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia91 wrote:
    Po owu jestem prawdopodobnie 13 dni. Robilam test owulacyjny ale pierwszy raz więc możliwe ze dzień czy dwa była później 🙈 a co do testów to fakt... Nawet rano robilam pinka 10 i nic nawet bladziocha 😡
    Dusia a mierzysz temperaturę? Owu mogła wystąpić od 24 do 48h po pozytywnym teście.
    Czytałam gdzieś ze ponoć biznes na testach robią do dobry, dlatego nie zdziwiłabym się jakby ta czułość była jednak mniejsza niż deklaruje producent..

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Dusia91 Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Dusia a mierzysz temperaturę? Owu mogła wystąpić od 24 do 48h po pozytywnym teście.
    Czytałam gdzieś ze ponoć biznes na testach robią do dobry, dlatego nie zdziwiłabym się jakby ta czułość była jednak mniejsza niż deklaruje producent..
    Nie mierzyłam 🤷🏼‍♀️ szczerze to dopiero mialam zamiar porządnie się zabrać za starania... Chociaż ból owulacyjny był dzień po pozytywnym teście więc możliwe ze dobrze oceniłam...

• misia881 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) można dołaczyc?

Ni3zapominajka lubi tę wiadomość

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia881 wrote:
    Hej :) można dołaczyc?
    Jasne zapraszamy na babskie pogaduchy ☺️

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • misia881 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Jasne zapraszamy na babskie pogaduchy ☺️
    Dzieki :)
    Czekam z na II krechy, dziś 24 dc :)

Ni3zapominajka lubi tę wiadomość

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia91 wrote:
    Nie mierzyłam 🤷🏼‍♀️ szczerze to dopiero mialam zamiar porządnie się zabrać za starania... Chociaż ból owulacyjny był dzień po pozytywnym teście więc możliwe ze dobrze oceniłam...
    To teraz trzeba się skupić na dbaniu o sobie i fasolkę, temperatury wykresy i inne już narazie się nie przydadzą😊Ból owulacyjnym jest spowodowany pęknięciem pęcherzyka wiec pewnie trafiłaś w dziesiątkę 😁

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia881 wrote:
    Dzieki :)
    Czekam z na II krechy, dziś 24 dc :)
    Misia, w którym dniu cyklu miałaś owulacje? Obserwujesz swoj cykl, mierzysz temperaturę? Kiedy testujesz? Ja mam 25dc i w poniedziałek spodziewna @ która niech spada i nie przychodzi😁
    Kiedy planujesz testować?

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • misia881 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Misia, w którym dniu cyklu miałaś owulacje? Obserwujesz swoj cykl, mierzysz temperaturę? Kiedy testujesz? Ja mam 25dc i w poniedziałek spodziewna @ która niech spada i nie przychodzi😁
    Kiedy planujesz testować?
    Dopiero 1 cykl starań 😀 nie mierze.
    W 20 dc badałam progesteron i mialam 12.75
    Planuje testowac w dniu spodziewanej @ tj 24.06
    Wczoraj robiłam bete ale negatywna, podobno za wcześnie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    A ty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pozytywnej bety i witam nowa koleżankę:)
    U mnie zaczyna głowa pracować. Kłuje mnie jajnik i od rana czuje dziwne zapachy. Powtarzam sobie, ze to urojenia, ze ciąża by nie dawała jeszcze objawow, ale resztki mojego zdrowego rozsądku zanikają z minuty na minutę. Cóż, byle do testowania;D
    Jutro idziemy wybrać pieska, niestety będzie do odbioru dopiero w połowie lipca, bo bym miała co robić i nie wymyslalabym niestworzonych rzeczy. A już nie mogę się doczekać aż Igusia będzie się z nim bawić. Póki co nie ma sadystycznych skłonności, a myśle, ze fajnie dzieci się chowają z pieskami. Nie mogę się doczekać;)

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ