Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
Odpowiedz

W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤

Oceń ten wątek:
  • Angie25 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    K
    Uwaga, uwaga nadrabiam zaległości. Będzie tasiemiec.

Żonkil, ja mam termometr, który mierzy temperaturę (fabrycznie z dwoma miejscami po przecinku taki jak zalecają używać) i z automatu przez Bluetooth wysyła do aplikacji. Taka automatyka wkoncu 21 wiek nie? ;)
    Używam aplikacji FEMOMETER, ovuview, FF (fertility friend), oczywiście OvuFriend, itaka „p.c.” bo mam do niej sentyment - mam ja ponad 10 lat😊 zna większość moich cykli. Bardzo szybko uzupełniam schodzi mi 5 min.
    Bloga w sumie nie czytałam tylko ten artykuł żeby Wam wysłać znalazłam ja necie a aplikacje poleciła mi znajoma fanatyczka NPR
    Masz racje z tymi ginekologami, bagatelizują i trafić na dobrego to cud. Mam wrażenie ze biorą człowieka za wariata. Mnie powiedziała baba jak moja miesiączka zaczęła trwać dzień góra dwa i ten drugi to już plamienie, powiedziała ze to dlatego bo jestem chuda.. 🙄

Angie, czy Twoja temperatura leci w dół czy cały czas trzyma poziom?

Dusia, gratulacje szczęściaro! 😁🥳 ile jesteś po owu? Test o czułości 10 nie wykrył bety powyżej 20 - toz to oszustwo z tymi testami! I dlatego właśnie nie ma się ci załamywać po negatywie.😊

Cały czas trzyma się wysoko właśnie. Zastanawia mnie co to może oznaczać...

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia881 wrote:
    Dopiero 1 cykl starań 😀 nie mierze.
    W 20 dc badałam progesteron i mialam 12.75
    Planuje testowac w dniu spodziewanej @ tj 24.06
    Wczoraj robiłam bete ale negatywna, podobno za wcześnie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    A ty?
    Czyli jak cykle masz 28dni to owulacja prawdopodobnie odbyła sie kolo 10czerwca, czyli jesteś 9dpo, na betę może być za wcześnie także jeszcze trzecie cierpliwości😁
    Ja testowałam dzisiaj i wczoraj, jestem 11dpo wiec tez pewnie za wcześnie ale to już jest nerwica natręctw 🤷‍♀️

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • misia881 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Gratuluje pozytywnej bety i witam nowa koleżankę:)
    U mnie zaczyna głowa pracować. Kłuje mnie jajnik i od rana czuje dziwne zapachy. Powtarzam sobie, ze to urojenia, ze ciąża by nie dawała jeszcze objawow, ale resztki mojego zdrowego rozsądku zanikają z minuty na minutę. Cóż, byle do testowania;D
    Jutro idziemy wybrać pieska, niestety będzie do odbioru dopiero w połowie lipca, bo bym miała co robić i nie wymyslalabym niestworzonych rzeczy. A już nie mogę się doczekać aż Igusia będzie się z nim bawić. Póki co nie ma sadystycznych skłonności, a myśle, ze fajnie dzieci się chowają z pieskami. Nie mogę się doczekać;)

Ja mam syna teraz juz ma 4.5 roku, ale jak miał 2 to kupiliśmy owczarka niemieckiego suke. Najlepsza decyzja :) super sprawa.

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Gratuluje pozytywnej bety i witam nowa koleżankę:)
    U mnie zaczyna głowa pracować. Kłuje mnie jajnik i od rana czuje dziwne zapachy. Powtarzam sobie, ze to urojenia, ze ciąża by nie dawała jeszcze objawow, ale resztki mojego zdrowego rozsądku zanikają z minuty na minutę. Cóż, byle do testowania;D
    Jutro idziemy wybrać pieska, niestety będzie do odbioru dopiero w połowie lipca, bo bym miała co robić i nie wymyslalabym niestworzonych rzeczy. A już nie mogę się doczekać aż Igusia będzie się z nim bawić. Póki co nie ma sadystycznych skłonności, a myśle, ze fajnie dzieci się chowają z pieskami. Nie mogę się doczekać;)
    Niestety każdy kiedyś się po mału łamie. Myśle ze nasza silna wola i obrona przed objawami jest wprost proporcjonalna do dni po owu. Im bliżej testowania tym gorzej w główce się dzieje🤷‍♀️
    Jakiego pieska będziesz mieć ? Uwielbiam pieski i wszystkie zwierzęta świata! 😍

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • misia881 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Czyli jak cykle masz 28dni to owulacja prawdopodobnie odbyła sie kolo 10czerwca, czyli jesteś 9dpo, na betę może być za wcześnie także jeszcze trzecie cierpliwości😁
    Ja testowałam dzisiaj i wczoraj, jestem 11dpo wiec tez pewnie za wcześnie ale to już jest nerwica natręctw 🤷‍♀️
    Dokładnie tak. 10 na tescie owu była ciemna krecha 😀
    Oby, bo chciałabym żeby mi sie udało:)

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie25 wrote:
    Cały czas trzyma się wysoko właśnie. Zastanawia mnie co to może oznaczać...
    Hmm.. to bardzo zastanawiające, teoretycznie powinna spać bo progesteron już nie działa. A przynajmniej już mieć tendencje spadkowa. Angie, Twój cykl to jest jakiś fenomen ja zgłupiałam na prawdę🙉 nie chce Ci robić nadziei ale pewnie sama wiesz ze są przypadki peudomiesiaczki w ciąży. Moja przyjaciółka krawila 4 miesiące tak jak normalny okres - jak poszła do lekarza to była w szoku. A Ty robiłaś betę? Bo testy negatywne wychodziły Ci przecież. Nie wiem co Ci doradzić, wypadałoby to skonsultować z lekarzem. A nie masz jakiejś i infekcji, przeziębienia?

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sinugma wrote:
    Prosiłam o wpisanie i mnie nie ma :p na ostatni czerwca. Chociaż termin @@ wypada na lipiec

Nic nie mialam od Ciebie wiadomości zebym cie wpisala ;) jesli dziewczyny ktorąś zapomialam wpisac to przepraszam i upomnijcie sie jak cos ;) staram sie na bieżąca uzupełniać i nie ominąć nikogo :) a jak sie zapisujecie na testowanie to prosze o napisanie ze mam zapisac i na kiedy :)

03.2020- cb

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia881 wrote:
    Ja mam syna teraz juz ma 4.5 roku, ale jak miał 2 to kupiliśmy owczarka niemieckiego suke. Najlepsza decyzja :) super sprawa.

Właśnie głównie dla małej bym chciała, bo widzę, ze lubi zwierzęta bardzo. I mam nadzieje, ze mi piesek przy niej trochę pomoże. Zajmie ja na chwile i nie będzie mi jęczeć przy nodze:)
    Hania, zdecydowaliśmy się na buldożka francuskiego, podobno jedna z najlepszych ras jak są małe dzieci.

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro powtórka bety i zrobię progestero bo brzuch mnie od17 bardzo boli Z synem też mnie mnie bolał ale delikatnie Bardziej cmil i brałam wtedy luteine

Dzwonilamna do opieki nocnej licząc na e receptę to kazali mi jechać do szpitala bo bez badania nie może tego wypisac a nie jest ginekologiem

Jutro będę robić badanie w szpitalu to podejdę Chyba że mnie wyśmieją że przychodze a jestem przed terminem miesiaczki

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Anetynka Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Jutro powtórka bety i zrobię progestero bo brzuch mnie od17 bardzo boli Z synem też mnie mnie bolał ale delikatnie Bardziej cmil i brałam wtedy luteine

Dzwonilamna do opieki nocnej licząc na e receptę to kazali mi jechać do szpitala bo bez badania nie może tego wypisac a nie jest ginekologiem

Jutro będę robić badanie w szpitalu to podejdę Chyba że mnie wyśmieją że przychodze a jestem przed terminem miesiaczki

Ja tez mam bole czasem mocniejsze czasem mniejsze, mialam dzis rozmowe z gin i mowila ze tak czesto jest w pierwszych dniach ciazy i moge brac nospe jakby bolalo bardzo.

Ale rozumiem cie ze sie martwisz. Ja tez wpladlam teraz w panike - nie wiem co mnie podkusilo ale zmierzylam sobie temperature a tu 36,6😓 a caly czas mialam kolo 37 albo nawet powyzej...no i od razu olbrzymi stres. Jutro tez rano jade na bete i zobaczymy...

15.06. ⏸
    06.07. ❤️
    uwo9vfxmb46afor5.png
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetynka wrote:
    Ja tez mam bole czasem mocniejsze czasem mniejsze, mialam dzis rozmowe z gin i mowila ze tak czesto jest w pierwszych dniach ciazy i moge brac nospe jakby bolalo bardzo.

Ale rozumiem cie ze sie martwisz. Ja tez wpladlam teraz w panike - nie wiem co mnie podkusilo ale zmierzylam sobie temperature a tu 36,6😓 a caly czas mialam kolo 37 albo nawet powyzej...no i od razu olbrzymi stres. Jutro tez rano jade na bete i zobaczymy...

Dziewczynki, podstawowe zalecenie to brak stresu. Te bóle są normalne. Pytanie jak z częstotliwością tego bólu. Teraz jest taki wrażliwy czas w początkowych dniach, najlepiej nie wysilać się i oszczędzać, żeby nie wywołać skurczy macicy.

Anetynka lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu i traktują mnie jak wariatke intruza Twierdzą na podstawie bety że nie jestem w ciąży Wynik 23 nie koniecznie musi świadczyć o ciąży Po co przyjechałam i przecież mogę dostać okresu Nie przepis za. Luteiny bo jest na zniżkę tylko dupka ale muszę czekać aż zrobi obchod i wypisy więc będzie to trwać I bezczelnie się pyta czy jednak chce ta receptę Powiedziałam ze tak

Kpina. Kpina Czekam juz pół godziny

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Jestem w szpitalu i traktują mnie jak wariatke intruza Twierdzą na podstawie bety że nie jestem w ciąży Wynik 23 nie koniecznie musi świadczyć o ciąży Po co przyjechałam i przecież mogę dostać okresu Nie przepis za. Luteiny bo jest na zniżkę tylko dupka ale muszę czekać aż zrobi obchod i wypisy więc będzie to trwać I bezczelnie się pyta czy jednak chce ta receptę Powiedziałam ze tak

O rany jak ja to znam! W pierwszej biochemce jak poszłam z betą 59 z plamieniem do lekarza dyżurującego w naszej przychodni, to zbadał mnie i powiedział „jak dla mnie nie jest pani w ciąży”
    I kazał czekać na @
    To smutne ze jednak kasa załatwia tyle rzeczy....
    teraz moja ginka powiedziała mi:
    „Jak zrobi Pani betę i będzie powyżej 10 to proszę odrazu dzwonić zwiększamy dupka”
    No i tak to właśnie wyglada z nasza służba zdrowia....

Żonkil lubi tę wiadomość

20s640t.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dla nas ta mała fasolka to całe życie. A dla lekarzy to wczesna ciąża i nie ma znaczenia. Do któregoś tygodnia lekarze maja takie podejście, ze masakra. A wystarczy, żeby byli ludźmi. Co im szkodzi wypisać receptę na szybko. Przecież Ty nie chcesz jakiś opiatów do ćpania, tylko luteinę, która w zasadzie może tylko pomoc.
    Obyś jak najszybciej była w domu i postaraj się nie denerwować, wiem, ze ciężko, ale sprobuj!

• Pewska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:

Kasiulka wiem co czujesz...
    Ja jak w styczniu pojechalam do szpitala bo plamienie mialam a bylam chyba 3 dni po spoznionej miesiaczce, beta cos w okolicach 20 to tez tak mowili, ze nie wiadomo nawet czy to ciaza, nie dali zadnych lekow nic. Potem mnie zalalo to nawet usg mi.nie zrobili. Wypisalam.sie na wlasne rzadanie I poszlam prywatnie na wizyte...juz bylo po wszystkim oczywiscie :(

Aniusia2104 lubi tę wiadomość

2017 - syn 💙
    2019 - poronienie
    2020 - 2x cb
    2021 - cb

2021-
    08.07 - II 🍀
    9.07 - Beta 40 mlU 🍀
    12.07 - Beta 310 mlU 🍀
    15.07 - Beta 590 mlU
    19.07 - Beta 1200 mlU
    23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
    30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
    06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
    18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
    09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
    02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
    16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
    14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
    16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
    15.03 - córcia 💗

2023-
    16.06 - 10mm Cudu z ❤

preg.png[/url]
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka trzymaj się tam, sraj na nich i nie denerwuj bo nerwy tylko zaszkodzą !
    Wyluzuj się i czekaj na receptę bo masz do tego święte prawo!

20s640t.png
  • Kate28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Nic nie mialam od Ciebie wiadomości zebym cie wpisala ;) jesli dziewczyny ktorąś zapomialam wpisac to przepraszam i upomnijcie sie jak cos ;) staram sie na bieżąca uzupełniać i nie ominąć nikogo :) a jak sie zapisujecie na testowanie to prosze o napisanie ze mam zapisac i na kiedy :)
    U mnie mozesz wpisać 🙊.

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka jest służba zdrowia właśnie. Ja z plamieniem pojechałam do szpitala medicover. Potraktowali mnie naprawdę poważnie i nawet w kolejce dostałam wody. No ale musiałam za wizytę z usg 200 zl zapłacić. W tym kraju tylko jak się płaci to Cię traktują powaznie

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zepsułam termometr przy sprzątaniu spadł mi na płytki i drobny mak z niego został niestety.

Hania jesteś zadowolona z femometer ?
    Bo właśnie zastanawiam się nad nim jak już muszę kupić nowy

• szyszka Znajoma

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykre to jest, że pieniądze potrafią załatwić tyle rzeczy. Tak jakby dzięki pieniądzom człowiek dla drugiego był człowiekiem. Niektorzy tyle czasu starają się o te dwie kreseczki, a ktoś potrafi to uczucie zniszczyć w 5 minut ;(

Trzymaj się, musi być dobrze !

Żonkil lubi tę wiadomość

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ