W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania007 wrote:K
Uwaga, uwaga nadrabiam zaległości. Będzie tasiemiec.
Żonkil, ja mam termometr, który mierzy temperaturę (fabrycznie z dwoma miejscami po przecinku taki jak zalecają używać) i z automatu przez Bluetooth wysyła do aplikacji. Taka automatyka wkoncu 21 wiek nie?
Używam aplikacji FEMOMETER, ovuview, FF (fertility friend), oczywiście OvuFriend, itaka „p.c.” bo mam do niej sentyment - mam ja ponad 10 lat😊 zna większość moich cykli. Bardzo szybko uzupełniam schodzi mi 5 min.
Bloga w sumie nie czytałam tylko ten artykuł żeby Wam wysłać znalazłam ja necie a aplikacje poleciła mi znajoma fanatyczka NPR
Masz racje z tymi ginekologami, bagatelizują i trafić na dobrego to cud. Mam wrażenie ze biorą człowieka za wariata. Mnie powiedziała baba jak moja miesiączka zaczęła trwać dzień góra dwa i ten drugi to już plamienie, powiedziała ze to dlatego bo jestem chuda.. 🙄
Angie, czy Twoja temperatura leci w dół czy cały czas trzyma poziom?
Dusia, gratulacje szczęściaro! 😁🥳 ile jesteś po owu? Test o czułości 10 nie wykrył bety powyżej 20 - toz to oszustwo z tymi testami! I dlatego właśnie nie ma się ci załamywać po negatywie.😊
Cały czas trzyma się wysoko właśnie. Zastanawia mnie co to może oznaczać... -
misia881 wrote:Dopiero 1 cykl starań 😀 nie mierze.
W 20 dc badałam progesteron i mialam 12.75
Planuje testowac w dniu spodziewanej @ tj 24.06
Wczoraj robiłam bete ale negatywna, podobno za wcześnie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
A ty?
Ja testowałam dzisiaj i wczoraj, jestem 11dpo wiec tez pewnie za wcześnie ale to już jest nerwica natręctw 🤷♀️ -
Glendolinaa wrote:Gratuluje pozytywnej bety i witam nowa koleżankę
U mnie zaczyna głowa pracować. Kłuje mnie jajnik i od rana czuje dziwne zapachy. Powtarzam sobie, ze to urojenia, ze ciąża by nie dawała jeszcze objawow, ale resztki mojego zdrowego rozsądku zanikają z minuty na minutę. Cóż, byle do testowania;D
Jutro idziemy wybrać pieska, niestety będzie do odbioru dopiero w połowie lipca, bo bym miała co robić i nie wymyslalabym niestworzonych rzeczy. A już nie mogę się doczekać aż Igusia będzie się z nim bawić. Póki co nie ma sadystycznych skłonności, a myśle, ze fajnie dzieci się chowają z pieskami. Nie mogę się doczekać
Ja mam syna teraz juz ma 4.5 roku, ale jak miał 2 to kupiliśmy owczarka niemieckiego suke. Najlepsza decyzja super sprawa.
-
Glendolinaa wrote:Gratuluje pozytywnej bety i witam nowa koleżankę
U mnie zaczyna głowa pracować. Kłuje mnie jajnik i od rana czuje dziwne zapachy. Powtarzam sobie, ze to urojenia, ze ciąża by nie dawała jeszcze objawow, ale resztki mojego zdrowego rozsądku zanikają z minuty na minutę. Cóż, byle do testowania;D
Jutro idziemy wybrać pieska, niestety będzie do odbioru dopiero w połowie lipca, bo bym miała co robić i nie wymyslalabym niestworzonych rzeczy. A już nie mogę się doczekać aż Igusia będzie się z nim bawić. Póki co nie ma sadystycznych skłonności, a myśle, ze fajnie dzieci się chowają z pieskami. Nie mogę się doczekać
Jakiego pieska będziesz mieć ? Uwielbiam pieski i wszystkie zwierzęta świata! 😍 -
Hania007 wrote:Czyli jak cykle masz 28dni to owulacja prawdopodobnie odbyła sie kolo 10czerwca, czyli jesteś 9dpo, na betę może być za wcześnie także jeszcze trzecie cierpliwości😁
Ja testowałam dzisiaj i wczoraj, jestem 11dpo wiec tez pewnie za wcześnie ale to już jest nerwica natręctw 🤷♀️
Oby, bo chciałabym żeby mi sie udało:) -
Angie25 wrote:Cały czas trzyma się wysoko właśnie. Zastanawia mnie co to może oznaczać...
-
Sinugma wrote:Prosiłam o wpisanie i mnie nie ma :p na ostatni czerwca. Chociaż termin @@ wypada na lipiec
Nic nie mialam od Ciebie wiadomości zebym cie wpisala jesli dziewczyny ktorąś zapomialam wpisac to przepraszam i upomnijcie sie jak cos staram sie na bieżąca uzupełniać i nie ominąć nikogo a jak sie zapisujecie na testowanie to prosze o napisanie ze mam zapisac i na kiedy03.2020- cb
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
nick nieaktualnymisia881 wrote:Ja mam syna teraz juz ma 4.5 roku, ale jak miał 2 to kupiliśmy owczarka niemieckiego suke. Najlepsza decyzja super sprawa.
Właśnie głównie dla małej bym chciała, bo widzę, ze lubi zwierzęta bardzo. I mam nadzieje, ze mi piesek przy niej trochę pomoże. Zajmie ja na chwile i nie będzie mi jęczeć przy nodze:)
Hania, zdecydowaliśmy się na buldożka francuskiego, podobno jedna z najlepszych ras jak są małe dzieci.
-
Jutro powtórka bety i zrobię progestero bo brzuch mnie od17 bardzo boli Z synem też mnie mnie bolał ale delikatnie Bardziej cmil i brałam wtedy luteine
Dzwonilamna do opieki nocnej licząc na e receptę to kazali mi jechać do szpitala bo bez badania nie może tego wypisac a nie jest ginekologiem
Jutro będę robić badanie w szpitalu to podejdę Chyba że mnie wyśmieją że przychodze a jestem przed terminem miesiaczki -
Kasiulka03 wrote:Jutro powtórka bety i zrobię progestero bo brzuch mnie od17 bardzo boli Z synem też mnie mnie bolał ale delikatnie Bardziej cmil i brałam wtedy luteine
Dzwonilamna do opieki nocnej licząc na e receptę to kazali mi jechać do szpitala bo bez badania nie może tego wypisac a nie jest ginekologiem
Jutro będę robić badanie w szpitalu to podejdę Chyba że mnie wyśmieją że przychodze a jestem przed terminem miesiaczki
Ja tez mam bole czasem mocniejsze czasem mniejsze, mialam dzis rozmowe z gin i mowila ze tak czesto jest w pierwszych dniach ciazy i moge brac nospe jakby bolalo bardzo.
Ale rozumiem cie ze sie martwisz. Ja tez wpladlam teraz w panike - nie wiem co mnie podkusilo ale zmierzylam sobie temperature a tu 36,6😓 a caly czas mialam kolo 37 albo nawet powyzej...no i od razu olbrzymi stres. Jutro tez rano jade na bete i zobaczymy...
15.06. ⏸
06.07. ❤️
-
Anetynka wrote:Ja tez mam bole czasem mocniejsze czasem mniejsze, mialam dzis rozmowe z gin i mowila ze tak czesto jest w pierwszych dniach ciazy i moge brac nospe jakby bolalo bardzo.
Ale rozumiem cie ze sie martwisz. Ja tez wpladlam teraz w panike - nie wiem co mnie podkusilo ale zmierzylam sobie temperature a tu 36,6😓 a caly czas mialam kolo 37 albo nawet powyzej...no i od razu olbrzymi stres. Jutro tez rano jade na bete i zobaczymy...
Dziewczynki, podstawowe zalecenie to brak stresu. Te bóle są normalne. Pytanie jak z częstotliwością tego bólu. Teraz jest taki wrażliwy czas w początkowych dniach, najlepiej nie wysilać się i oszczędzać, żeby nie wywołać skurczy macicy.Anetynka lubi tę wiadomość
-
Jestem w szpitalu i traktują mnie jak wariatke intruza Twierdzą na podstawie bety że nie jestem w ciąży Wynik 23 nie koniecznie musi świadczyć o ciąży Po co przyjechałam i przecież mogę dostać okresu Nie przepis za. Luteiny bo jest na zniżkę tylko dupka ale muszę czekać aż zrobi obchod i wypisy więc będzie to trwać I bezczelnie się pyta czy jednak chce ta receptę Powiedziałam ze tak
Kpina. Kpina Czekam juz pół godziny -
Kasiulka03 wrote:Jestem w szpitalu i traktują mnie jak wariatke intruza Twierdzą na podstawie bety że nie jestem w ciąży Wynik 23 nie koniecznie musi świadczyć o ciąży Po co przyjechałam i przecież mogę dostać okresu Nie przepis za. Luteiny bo jest na zniżkę tylko dupka ale muszę czekać aż zrobi obchod i wypisy więc będzie to trwać I bezczelnie się pyta czy jednak chce ta receptę Powiedziałam ze tak
Kpina. Kpina Czekam juz pół godziny
I kazał czekać na @
To smutne ze jednak kasa załatwia tyle rzeczy....
teraz moja ginka powiedziała mi:
„Jak zrobi Pani betę i będzie powyżej 10 to proszę odrazu dzwonić zwiększamy dupka”
No i tak to właśnie wyglada z nasza służba zdrowia....
Żonkil lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiestety dla nas ta mała fasolka to całe życie. A dla lekarzy to wczesna ciąża i nie ma znaczenia. Do któregoś tygodnia lekarze maja takie podejście, ze masakra. A wystarczy, żeby byli ludźmi. Co im szkodzi wypisać receptę na szybko. Przecież Ty nie chcesz jakiś opiatów do ćpania, tylko luteinę, która w zasadzie może tylko pomoc.
Obyś jak najszybciej była w domu i postaraj się nie denerwować, wiem, ze ciężko, ale sprobuj! -
Kasiulka03 wrote:Jestem w szpitalu i traktują mnie jak wariatke intruza Twierdzą na podstawie bety że nie jestem w ciąży Wynik 23 nie koniecznie musi świadczyć o ciąży Po co przyjechałam i przecież mogę dostać okresu Nie przepis za. Luteiny bo jest na zniżkę tylko dupka ale muszę czekać aż zrobi obchod i wypisy więc będzie to trwać I bezczelnie się pyta czy jednak chce ta receptę Powiedziałam ze tak
Kpina. Kpina Czekam juz pół godziny
Kasiulka wiem co czujesz...
Ja jak w styczniu pojechalam do szpitala bo plamienie mialam a bylam chyba 3 dni po spoznionej miesiaczce, beta cos w okolicach 20 to tez tak mowili, ze nie wiadomo nawet czy to ciaza, nie dali zadnych lekow nic. Potem mnie zalalo to nawet usg mi.nie zrobili. Wypisalam.sie na wlasne rzadanie I poszlam prywatnie na wizyte...juz bylo po wszystkim oczywiscieAniusia2104 lubi tę wiadomość
2017 - syn 💙
2019 - poronienie
2020 - 2x cb
2021 - cb
2021-
08.07 - II 🍀
9.07 - Beta 40 mlU 🍀
12.07 - Beta 310 mlU 🍀
15.07 - Beta 590 mlU
19.07 - Beta 1200 mlU
23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
15.03 - córcia 💗
2023-
16.06 - 10mm Cudu z ❤
[/url] -
Andzia wrote:Nic nie mialam od Ciebie wiadomości zebym cie wpisala jesli dziewczyny ktorąś zapomialam wpisac to przepraszam i upomnijcie sie jak cos staram sie na bieżąca uzupełniać i nie ominąć nikogo a jak sie zapisujecie na testowanie to prosze o napisanie ze mam zapisac i na kiedy💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Taka jest służba zdrowia właśnie. Ja z plamieniem pojechałam do szpitala medicover. Potraktowali mnie naprawdę poważnie i nawet w kolejce dostałam wody. No ale musiałam za wizytę z usg 200 zl zapłacić. W tym kraju tylko jak się płaci to Cię traktują powaznie
-
nick nieaktualny
-
Przykre to jest, że pieniądze potrafią załatwić tyle rzeczy. Tak jakby dzięki pieniądzom człowiek dla drugiego był człowiekiem. Niektorzy tyle czasu starają się o te dwie kreseczki, a ktoś potrafi to uczucie zniszczyć w 5 minut ;(
Trzymaj się, musi być dobrze !Żonkil lubi tę wiadomość