Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
Odpowiedz

W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤

Oceń ten wątek:
  • Angie25 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    K
    Uwaga, uwaga nadrabiam zaległości. Będzie tasiemiec.

Żonkil, ja mam termometr, który mierzy temperaturę (fabrycznie z dwoma miejscami po przecinku taki jak zalecają używać) i z automatu przez Bluetooth wysyła do aplikacji. Taka automatyka wkoncu 21 wiek nie? ;)
    Używam aplikacji FEMOMETER, ovuview, FF (fertility friend), oczywiście OvuFriend, itaka „p.c.” bo mam do niej sentyment - mam ja ponad 10 lat😊 zna większość moich cykli. Bardzo szybko uzupełniam schodzi mi 5 min.
    Bloga w sumie nie czytałam tylko ten artykuł żeby Wam wysłać znalazłam ja necie a aplikacje poleciła mi znajoma fanatyczka NPR
    Masz racje z tymi ginekologami, bagatelizują i trafić na dobrego to cud. Mam wrażenie ze biorą człowieka za wariata. Mnie powiedziała baba jak moja miesiączka zaczęła trwać dzień góra dwa i ten drugi to już plamienie, powiedziała ze to dlatego bo jestem chuda.. 🙄

Angie, czy Twoja temperatura leci w dół czy cały czas trzyma poziom?

Dusia, gratulacje szczęściaro! 😁🥳 ile jesteś po owu? Test o czułości 10 nie wykrył bety powyżej 20 - toz to oszustwo z tymi testami! I dlatego właśnie nie ma się ci załamywać po negatywie.😊

Cały czas trzyma się wysoko właśnie. Zastanawia mnie co to może oznaczać...

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia881 wrote:
    Dopiero 1 cykl starań 😀 nie mierze.
    W 20 dc badałam progesteron i mialam 12.75
    Planuje testowac w dniu spodziewanej @ tj 24.06
    Wczoraj robiłam bete ale negatywna, podobno za wcześnie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    A ty?
    Czyli jak cykle masz 28dni to owulacja prawdopodobnie odbyła sie kolo 10czerwca, czyli jesteś 9dpo, na betę może być za wcześnie także jeszcze trzecie cierpliwości😁
    Ja testowałam dzisiaj i wczoraj, jestem 11dpo wiec tez pewnie za wcześnie ale to już jest nerwica natręctw 🤷‍♀️

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • misia881 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Gratuluje pozytywnej bety i witam nowa koleżankę:)
    U mnie zaczyna głowa pracować. Kłuje mnie jajnik i od rana czuje dziwne zapachy. Powtarzam sobie, ze to urojenia, ze ciąża by nie dawała jeszcze objawow, ale resztki mojego zdrowego rozsądku zanikają z minuty na minutę. Cóż, byle do testowania;D
    Jutro idziemy wybrać pieska, niestety będzie do odbioru dopiero w połowie lipca, bo bym miała co robić i nie wymyslalabym niestworzonych rzeczy. A już nie mogę się doczekać aż Igusia będzie się z nim bawić. Póki co nie ma sadystycznych skłonności, a myśle, ze fajnie dzieci się chowają z pieskami. Nie mogę się doczekać;)

Ja mam syna teraz juz ma 4.5 roku, ale jak miał 2 to kupiliśmy owczarka niemieckiego suke. Najlepsza decyzja :) super sprawa.

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Gratuluje pozytywnej bety i witam nowa koleżankę:)
    U mnie zaczyna głowa pracować. Kłuje mnie jajnik i od rana czuje dziwne zapachy. Powtarzam sobie, ze to urojenia, ze ciąża by nie dawała jeszcze objawow, ale resztki mojego zdrowego rozsądku zanikają z minuty na minutę. Cóż, byle do testowania;D
    Jutro idziemy wybrać pieska, niestety będzie do odbioru dopiero w połowie lipca, bo bym miała co robić i nie wymyslalabym niestworzonych rzeczy. A już nie mogę się doczekać aż Igusia będzie się z nim bawić. Póki co nie ma sadystycznych skłonności, a myśle, ze fajnie dzieci się chowają z pieskami. Nie mogę się doczekać;)
    Niestety każdy kiedyś się po mału łamie. Myśle ze nasza silna wola i obrona przed objawami jest wprost proporcjonalna do dni po owu. Im bliżej testowania tym gorzej w główce się dzieje🤷‍♀️
    Jakiego pieska będziesz mieć ? Uwielbiam pieski i wszystkie zwierzęta świata! 😍

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • misia881 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Czyli jak cykle masz 28dni to owulacja prawdopodobnie odbyła sie kolo 10czerwca, czyli jesteś 9dpo, na betę może być za wcześnie także jeszcze trzecie cierpliwości😁
    Ja testowałam dzisiaj i wczoraj, jestem 11dpo wiec tez pewnie za wcześnie ale to już jest nerwica natręctw 🤷‍♀️
    Dokładnie tak. 10 na tescie owu była ciemna krecha 😀
    Oby, bo chciałabym żeby mi sie udało:)

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie25 wrote:
    Cały czas trzyma się wysoko właśnie. Zastanawia mnie co to może oznaczać...
    Hmm.. to bardzo zastanawiające, teoretycznie powinna spać bo progesteron już nie działa. A przynajmniej już mieć tendencje spadkowa. Angie, Twój cykl to jest jakiś fenomen ja zgłupiałam na prawdę🙉 nie chce Ci robić nadziei ale pewnie sama wiesz ze są przypadki peudomiesiaczki w ciąży. Moja przyjaciółka krawila 4 miesiące tak jak normalny okres - jak poszła do lekarza to była w szoku. A Ty robiłaś betę? Bo testy negatywne wychodziły Ci przecież. Nie wiem co Ci doradzić, wypadałoby to skonsultować z lekarzem. A nie masz jakiejś i infekcji, przeziębienia?

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sinugma wrote:
    Prosiłam o wpisanie i mnie nie ma :p na ostatni czerwca. Chociaż termin @@ wypada na lipiec

Nic nie mialam od Ciebie wiadomości zebym cie wpisala ;) jesli dziewczyny ktorąś zapomialam wpisac to przepraszam i upomnijcie sie jak cos ;) staram sie na bieżąca uzupełniać i nie ominąć nikogo :) a jak sie zapisujecie na testowanie to prosze o napisanie ze mam zapisac i na kiedy :)

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    Ona:28lat
    endomkit ✅ (jest ok)
    Amh 3.2 ✅
    HSG- jeden jajowód niedroznny ale ponoć odetkany ✅
    Mthfr_1298A>C układ heterozygotyczny
    PAI+1 4G układ heterozygotyczny
    Kir AA 😧
    On:33lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba w ejakulacie: 721.72 mln/ml

Start klinika: lipiec 2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
    Październik: punkcja - pobrano 12, dojrzałych 11, zapłodniono 6 (zgodnie z dofinansowaniem),
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25 Listopad: transfer+embryoglue - beta 0
    23 Grudzień: transfer+embryoglue - beta 0

Luty: Start 2 procedura
    (Bemfola + orgalutran)
    12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
    Pobrano 16, dojrzałych 16, zaplodniono 10, 4 zarodki z 5 doby (3.2.2, 5.1.1, 4.2.2, 4.2.1)

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia881 wrote:
    Ja mam syna teraz juz ma 4.5 roku, ale jak miał 2 to kupiliśmy owczarka niemieckiego suke. Najlepsza decyzja :) super sprawa.

Właśnie głównie dla małej bym chciała, bo widzę, ze lubi zwierzęta bardzo. I mam nadzieje, ze mi piesek przy niej trochę pomoże. Zajmie ja na chwile i nie będzie mi jęczeć przy nodze:)
    Hania, zdecydowaliśmy się na buldożka francuskiego, podobno jedna z najlepszych ras jak są małe dzieci.

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro powtórka bety i zrobię progestero bo brzuch mnie od17 bardzo boli Z synem też mnie mnie bolał ale delikatnie Bardziej cmil i brałam wtedy luteine

Dzwonilamna do opieki nocnej licząc na e receptę to kazali mi jechać do szpitala bo bez badania nie może tego wypisac a nie jest ginekologiem

Jutro będę robić badanie w szpitalu to podejdę Chyba że mnie wyśmieją że przychodze a jestem przed terminem miesiaczki

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Anetynka Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Jutro powtórka bety i zrobię progestero bo brzuch mnie od17 bardzo boli Z synem też mnie mnie bolał ale delikatnie Bardziej cmil i brałam wtedy luteine

Dzwonilamna do opieki nocnej licząc na e receptę to kazali mi jechać do szpitala bo bez badania nie może tego wypisac a nie jest ginekologiem

Jutro będę robić badanie w szpitalu to podejdę Chyba że mnie wyśmieją że przychodze a jestem przed terminem miesiaczki

Ja tez mam bole czasem mocniejsze czasem mniejsze, mialam dzis rozmowe z gin i mowila ze tak czesto jest w pierwszych dniach ciazy i moge brac nospe jakby bolalo bardzo.

Ale rozumiem cie ze sie martwisz. Ja tez wpladlam teraz w panike - nie wiem co mnie podkusilo ale zmierzylam sobie temperature a tu 36,6😓 a caly czas mialam kolo 37 albo nawet powyzej...no i od razu olbrzymi stres. Jutro tez rano jade na bete i zobaczymy...

15.06. ⏸
    06.07. ❤️
    uwo9vfxmb46afor5.png
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetynka wrote:
    Ja tez mam bole czasem mocniejsze czasem mniejsze, mialam dzis rozmowe z gin i mowila ze tak czesto jest w pierwszych dniach ciazy i moge brac nospe jakby bolalo bardzo.

Ale rozumiem cie ze sie martwisz. Ja tez wpladlam teraz w panike - nie wiem co mnie podkusilo ale zmierzylam sobie temperature a tu 36,6😓 a caly czas mialam kolo 37 albo nawet powyzej...no i od razu olbrzymi stres. Jutro tez rano jade na bete i zobaczymy...

Dziewczynki, podstawowe zalecenie to brak stresu. Te bóle są normalne. Pytanie jak z częstotliwością tego bólu. Teraz jest taki wrażliwy czas w początkowych dniach, najlepiej nie wysilać się i oszczędzać, żeby nie wywołać skurczy macicy.

Anetynka lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu i traktują mnie jak wariatke intruza Twierdzą na podstawie bety że nie jestem w ciąży Wynik 23 nie koniecznie musi świadczyć o ciąży Po co przyjechałam i przecież mogę dostać okresu Nie przepis za. Luteiny bo jest na zniżkę tylko dupka ale muszę czekać aż zrobi obchod i wypisy więc będzie to trwać I bezczelnie się pyta czy jednak chce ta receptę Powiedziałam ze tak

Kpina. Kpina Czekam juz pół godziny

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Jestem w szpitalu i traktują mnie jak wariatke intruza Twierdzą na podstawie bety że nie jestem w ciąży Wynik 23 nie koniecznie musi świadczyć o ciąży Po co przyjechałam i przecież mogę dostać okresu Nie przepis za. Luteiny bo jest na zniżkę tylko dupka ale muszę czekać aż zrobi obchod i wypisy więc będzie to trwać I bezczelnie się pyta czy jednak chce ta receptę Powiedziałam ze tak

O rany jak ja to znam! W pierwszej biochemce jak poszłam z betą 59 z plamieniem do lekarza dyżurującego w naszej przychodni, to zbadał mnie i powiedział „jak dla mnie nie jest pani w ciąży”
    I kazał czekać na @
    To smutne ze jednak kasa załatwia tyle rzeczy....
    teraz moja ginka powiedziała mi:
    „Jak zrobi Pani betę i będzie powyżej 10 to proszę odrazu dzwonić zwiększamy dupka”
    No i tak to właśnie wyglada z nasza służba zdrowia....

Żonkil lubi tę wiadomość

20s640t.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dla nas ta mała fasolka to całe życie. A dla lekarzy to wczesna ciąża i nie ma znaczenia. Do któregoś tygodnia lekarze maja takie podejście, ze masakra. A wystarczy, żeby byli ludźmi. Co im szkodzi wypisać receptę na szybko. Przecież Ty nie chcesz jakiś opiatów do ćpania, tylko luteinę, która w zasadzie może tylko pomoc.
    Obyś jak najszybciej była w domu i postaraj się nie denerwować, wiem, ze ciężko, ale sprobuj!

• Pewska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:

Kasiulka wiem co czujesz...
    Ja jak w styczniu pojechalam do szpitala bo plamienie mialam a bylam chyba 3 dni po spoznionej miesiaczce, beta cos w okolicach 20 to tez tak mowili, ze nie wiadomo nawet czy to ciaza, nie dali zadnych lekow nic. Potem mnie zalalo to nawet usg mi.nie zrobili. Wypisalam.sie na wlasne rzadanie I poszlam prywatnie na wizyte...juz bylo po wszystkim oczywiscie :(

Aniusia2104 lubi tę wiadomość

2017 - syn 💙
    2019 - poronienie
    2020 - 2x cb
    2021 - cb

2021-
    08.07 - II 🍀
    9.07 - Beta 40 mlU 🍀
    12.07 - Beta 310 mlU 🍀
    15.07 - Beta 590 mlU
    19.07 - Beta 1200 mlU
    23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
    30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
    06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
    18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
    09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
    02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
    16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
    14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
    16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
    15.03 - córcia 💗

2023-
    16.06 - 10mm Cudu z ❤

preg.png[/url]
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka trzymaj się tam, sraj na nich i nie denerwuj bo nerwy tylko zaszkodzą !
    Wyluzuj się i czekaj na receptę bo masz do tego święte prawo!

20s640t.png
  • Kate28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Nic nie mialam od Ciebie wiadomości zebym cie wpisala ;) jesli dziewczyny ktorąś zapomialam wpisac to przepraszam i upomnijcie sie jak cos ;) staram sie na bieżąca uzupełniać i nie ominąć nikogo :) a jak sie zapisujecie na testowanie to prosze o napisanie ze mam zapisac i na kiedy :)
    U mnie mozesz wpisać 🙊.

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka jest służba zdrowia właśnie. Ja z plamieniem pojechałam do szpitala medicover. Potraktowali mnie naprawdę poważnie i nawet w kolejce dostałam wody. No ale musiałam za wizytę z usg 200 zl zapłacić. W tym kraju tylko jak się płaci to Cię traktują powaznie

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zepsułam termometr przy sprzątaniu spadł mi na płytki i drobny mak z niego został niestety.

Hania jesteś zadowolona z femometer ?
    Bo właśnie zastanawiam się nad nim jak już muszę kupić nowy

• szyszka Znajoma

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykre to jest, że pieniądze potrafią załatwić tyle rzeczy. Tak jakby dzięki pieniądzom człowiek dla drugiego był człowiekiem. Niektorzy tyle czasu starają się o te dwie kreseczki, a ktoś potrafi to uczucie zniszczyć w 5 minut ;(

Trzymaj się, musi być dobrze !

Żonkil lubi tę wiadomość

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ