Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
Odpowiedz

W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam 1.5 h Dała mi receptę pielęgniarka bez żadnych zaleceń
    Za mną przyszła dziewczyna z ciąża obumarla Wola z gabinetu proszę ta panią z ciąża obumarla

I rozmawia z nią w gabinecie przy otwartych drzwiach Laska umówiona na przyjęcie a on jej mówi że nie ma miejsca bi mają ograniczenia Ma przyjechać w poniedziałek Ona się pyta co zrobić jak zacznie krwawić a on że nic Chyba żeby krwawia bardzo mocno z krzepi

Kobieta moze była w 3/4 m-ce bo brzuszek już było widać dla mnie nieludzkiej i zagrażające jej zyciu

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Czekałam 1.5 h Dała mi receptę pielęgniarka bez żadnych zaleceń
    Za mną przyszła dziewczyna z ciąża obumarla Wola z gabinetu proszę ta panią z ciąża obumarla

I rozmawia z nią w gabinecie przy otwartych drzwiach Laska umówiona na przyjęcie a on jej mówi że nie ma miejsca bi mają ograniczenia Ma przyjechać w poniedziałek Ona się pyta co zrobić jak zacznie krwawić a on że nic Chyba żeby krwawia bardzo mocno z krzepi

Kobieta moze była w 3/4 m-ce bo brzuszek już było widać dla mnie nieludzkiej i zagrażające jej zyciu

Boże co za patologia. Moja koleżanka przez ciąże obumarłą o malo sama nie umarła bo lekarz na zabieg kazał jej czekać trzy dni a dzień przed dostała takiej gorączki że ledwo ją uratowali bo organizm zakażony już był .

A Ty bez stresu będzie dobrze. Masz luteine zwykłą czy dopochwową?

• misia881 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i zrobilam test. Negatywny niestety

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Boże co za patologia. Moja koleżanka przez ciąże obumarłą o malo sama nie umarła bo lekarz na zabieg kazał jej czekać trzy dni a dzień przed dostała takiej gorączki że ledwo ją uratowali bo organizm zakażony już był .

A Ty bez stresu będzie dobrze. Masz luteine zwykłą czy dopochwową?
    Nie dał mi luteiny bo jest na zniżkę a on nie widzi potrzeby no nie jestem w ciąży
    Dał mi dupasho w tabletkach W czwartek mam wizytę u swojego giń więc jak coś to mi zmieni

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Nie dał mi luteiny bo jest na zniżkę a on nie widzi potrzeby no nie jestem w ciąży
    Dał mi dupasho w tabletkach W czwartek mam wizytę u swojego giń więc jak coś to mi zmieni

Jak coś to daj znać mam luteine dopochwową w domu to ci oddam u mnie marnuje

Kasiulka03 lubi tę wiadomość

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Luteina a dupashon to jest jakaś większą różnica
    Ja mam też w domu luteine ale była ważna do 04/2020

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Jak coś to daj znać mam luteine dopochwową w domu to ci oddam u mnie marnuje
    Dziękuję za. Propozycje jak coś to się odezwe

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Zepsułam termometr przy sprzątaniu spadł mi na płytki i drobny mak z niego został niestety.

Hania jesteś zadowolona z femometer ?
    Bo właśnie zastanawiam się nad nim jak już muszę kupić nowy
    Ja jestem bardzo zadowolona, był drogi fakt ale jest bardzo dokładny i nie muszę nawet oczu otwierać bo sam wszystko wysyła do telefonu. Dla śpiochów idealny😁 mało tego upadał mi wiele razy i żyje 😜

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Anetynka Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Jestem w szpitalu i traktują mnie jak wariatke intruza Twierdzą na podstawie bety że nie jestem w ciąży Wynik 23 nie koniecznie musi świadczyć o ciąży Po co przyjechałam i przecież mogę dostać okresu Nie przepis za. Luteiny bo jest na zniżkę tylko dupka ale muszę czekać aż zrobi obchod i wypisy więc będzie to trwać I bezczelnie się pyta czy jednak chce ta receptę Powiedziałam ze tak

Kpina. Kpina Czekam juz pół godziny

Trzymam za Ciebie kciuki, bierz recepte i wracaj do domku wypoczywac!

15.06. ⏸
    06.07. ❤️
    uwo9vfxmb46afor5.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia881 wrote:
    Nie wytrzymałam i zrobilam test. Negatywny niestety

Który dzisiaj jest dzień po owulacji Może za wcześnie

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miała któraś tak z was że po owulacji tak 3-4 dni czuję cię takie dziwne pieczenie w brzuchu bo ja mam tak co cykl i się martwię co to może być?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:
    Dziewczyny miała któraś tak z was że po owulacji tak 3-4 dni czuję cię takie dziwne pieczenie w brzuchu bo ja mam tak co cykl i się martwię co to może być?
    Ja tak mam. Kilka dni po owulacji zaczyna mi się pieczenie, coś pod bóle menstruacyjne, ale lżej i tak się nasilają aż do okresu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Ja tak mam. Kilka dni po owulacji zaczyna mi się pieczenie, coś pod bóle menstruacyjne, ale lżej i tak się nasilają aż do okresu.
    Nie wiesz od czego to może być bo czasem się zastanawiam czy to normalne że może gdzieś coś się złego dzieje i przez to nie mogę zajść w ciaze

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:
    Nie wiesz od czego to może być bo czasem się zastanawiam czy to normalne że może gdzieś coś się złego dzieje i przez to nie mogę zajść w ciaze

Nie mam pojęcia, żadna moja koleżanka tak nie ma, a ja od zawsze. W pierwsza ciąże zaszłam za 3 cyklem, wiec u mnie to ciąży nie blokowało. A od czego to jest to ja nie wiem. Nigdy nie byłam porządnie przebadana z tego powodu, lekarze na to machali ręka, a ja się w sumie przyzwyczaiłam, bo przeważnie są to bóle o lekkim/umiarkowanym nasileniu.
    Długo już się starasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Nie mam pojęcia, żadna moja koleżanka tak nie ma, a ja od zawsze. W pierwsza ciąże zaszłam za 3 cyklem, wiec u mnie to ciąży nie blokowało. A od czego to jest to ja nie wiem. Nigdy nie byłam porządnie przebadana z tego powodu, lekarze na to machali ręka, a ja się w sumie przyzwyczaiłam, bo przeważnie są to bóle o lekkim/umiarkowanym nasileniu.
    Długo już się starasz?
    Tak w sumie 6 lat w tym poronienie w 17 tygodniu i ciążę biochemiczne ostatnia straciłam w styczniu w 6 tygodniu ,a u ciebie jak długo starania trwają?

• Aniusia2104 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:

Często takie pieczenie towarzyszy przy endometriozie/zrostach , oczywiście nie mówię,że ja masz ale czy byłaś w tym kierunku diagnozowana ?

30 lat
    Córeczka 4 lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniusia2104 wrote:
    Często takie pieczenie towarzyszy przy endometriozie/zrostach , oczywiście nie mówię,że ja masz ale czy byłaś w tym kierunku diagnozowana ?
    Jedynie to mam co miesiąc monitoring i twierdzą że ok ale może się mylą. Ale te pieczenie mam tylko po owulacji do okresu

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki II bety 84 przyrost ponad. 200procent
    A progestero 24 ;)

To teraz czekam na was dziewczyny i na wasze. Pozytywne bety

VianEthel2, Anetynka, Żonkil, Akinom 59, Angie25, Mama8latka, Natka95, sezamkova lubią tę wiadomość

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam testować jeszcze dzisiaj, jestem 13dpo ale stchórzyłam. Dzisiaj temperatura trochę spadła, co prawda o 0,1 tylko ale boje się ze to już się zaczyna tendencja spadkowa. Czuje się już bardzo miesiaczkowo, boli mnie brzuch, mam wrażenie ze mnie zaraz zaleje, latam do łazienki co chwila i sprawdzam z dusza na ramieniu.
    Zawsze ten dzień, dwa przed okresem strasznie się boje ze znowu się nie uda. Ogólnie mam bardzo optymistyczne podejście do tych starań i zawsze jestem pełna nadziei i wierze ze ten cykl to bank będzie udany a dzisiaj złamało mnie i zwątpiłam😔
    Czuje się podle, jakbym conajmniej czekała na stracenie..

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Mam wyniki II bety 84 przyrost ponad. 200procent
    A progestero 24 ;)

To teraz czekam na was dziewczyny i na wasze. Pozytywne bety
    Kasiulka super! widzisz będzie dobrze, Odpoczywaj bidulko bo zes się nastresowala dzisiaj.☺️

Kasiulka03 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ