X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
Odpowiedz

W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam 1.5 h Dała mi receptę pielęgniarka bez żadnych zaleceń
    Za mną przyszła dziewczyna z ciąża obumarla Wola z gabinetu proszę ta panią z ciąża obumarla

I rozmawia z nią w gabinecie przy otwartych drzwiach Laska umówiona na przyjęcie a on jej mówi że nie ma miejsca bi mają ograniczenia Ma przyjechać w poniedziałek Ona się pyta co zrobić jak zacznie krwawić a on że nic Chyba żeby krwawia bardzo mocno z krzepi

Kobieta moze była w 3/4 m-ce bo brzuszek już było widać dla mnie nieludzkiej i zagrażające jej zyciu

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Czekałam 1.5 h Dała mi receptę pielęgniarka bez żadnych zaleceń
    Za mną przyszła dziewczyna z ciąża obumarla Wola z gabinetu proszę ta panią z ciąża obumarla

I rozmawia z nią w gabinecie przy otwartych drzwiach Laska umówiona na przyjęcie a on jej mówi że nie ma miejsca bi mają ograniczenia Ma przyjechać w poniedziałek Ona się pyta co zrobić jak zacznie krwawić a on że nic Chyba żeby krwawia bardzo mocno z krzepi

Kobieta moze była w 3/4 m-ce bo brzuszek już było widać dla mnie nieludzkiej i zagrażające jej zyciu

Boże co za patologia. Moja koleżanka przez ciąże obumarłą o malo sama nie umarła bo lekarz na zabieg kazał jej czekać trzy dni a dzień przed dostała takiej gorączki że ledwo ją uratowali bo organizm zakażony już był .

A Ty bez stresu będzie dobrze. Masz luteine zwykłą czy dopochwową?

• misia881 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i zrobilam test. Negatywny niestety

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Boże co za patologia. Moja koleżanka przez ciąże obumarłą o malo sama nie umarła bo lekarz na zabieg kazał jej czekać trzy dni a dzień przed dostała takiej gorączki że ledwo ją uratowali bo organizm zakażony już był .

A Ty bez stresu będzie dobrze. Masz luteine zwykłą czy dopochwową?
    Nie dał mi luteiny bo jest na zniżkę a on nie widzi potrzeby no nie jestem w ciąży
    Dał mi dupasho w tabletkach W czwartek mam wizytę u swojego giń więc jak coś to mi zmieni

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Nie dał mi luteiny bo jest na zniżkę a on nie widzi potrzeby no nie jestem w ciąży
    Dał mi dupasho w tabletkach W czwartek mam wizytę u swojego giń więc jak coś to mi zmieni

Jak coś to daj znać mam luteine dopochwową w domu to ci oddam u mnie marnuje

Kasiulka03 lubi tę wiadomość

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Luteina a dupashon to jest jakaś większą różnica
    Ja mam też w domu luteine ale była ważna do 04/2020

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Jak coś to daj znać mam luteine dopochwową w domu to ci oddam u mnie marnuje
    Dziękuję za. Propozycje jak coś to się odezwe

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Zepsułam termometr przy sprzątaniu spadł mi na płytki i drobny mak z niego został niestety.

Hania jesteś zadowolona z femometer ?
    Bo właśnie zastanawiam się nad nim jak już muszę kupić nowy
    Ja jestem bardzo zadowolona, był drogi fakt ale jest bardzo dokładny i nie muszę nawet oczu otwierać bo sam wszystko wysyła do telefonu. Dla śpiochów idealny😁 mało tego upadał mi wiele razy i żyje 😜

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Anetynka Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Jestem w szpitalu i traktują mnie jak wariatke intruza Twierdzą na podstawie bety że nie jestem w ciąży Wynik 23 nie koniecznie musi świadczyć o ciąży Po co przyjechałam i przecież mogę dostać okresu Nie przepis za. Luteiny bo jest na zniżkę tylko dupka ale muszę czekać aż zrobi obchod i wypisy więc będzie to trwać I bezczelnie się pyta czy jednak chce ta receptę Powiedziałam ze tak

Kpina. Kpina Czekam juz pół godziny

Trzymam za Ciebie kciuki, bierz recepte i wracaj do domku wypoczywac!

15.06. ⏸
    06.07. ❤️
    uwo9vfxmb46afor5.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia881 wrote:
    Nie wytrzymałam i zrobilam test. Negatywny niestety

Który dzisiaj jest dzień po owulacji Może za wcześnie

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miała któraś tak z was że po owulacji tak 3-4 dni czuję cię takie dziwne pieczenie w brzuchu bo ja mam tak co cykl i się martwię co to może być?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:
    Dziewczyny miała któraś tak z was że po owulacji tak 3-4 dni czuję cię takie dziwne pieczenie w brzuchu bo ja mam tak co cykl i się martwię co to może być?
    Ja tak mam. Kilka dni po owulacji zaczyna mi się pieczenie, coś pod bóle menstruacyjne, ale lżej i tak się nasilają aż do okresu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Ja tak mam. Kilka dni po owulacji zaczyna mi się pieczenie, coś pod bóle menstruacyjne, ale lżej i tak się nasilają aż do okresu.
    Nie wiesz od czego to może być bo czasem się zastanawiam czy to normalne że może gdzieś coś się złego dzieje i przez to nie mogę zajść w ciaze

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:
    Nie wiesz od czego to może być bo czasem się zastanawiam czy to normalne że może gdzieś coś się złego dzieje i przez to nie mogę zajść w ciaze

Nie mam pojęcia, żadna moja koleżanka tak nie ma, a ja od zawsze. W pierwsza ciąże zaszłam za 3 cyklem, wiec u mnie to ciąży nie blokowało. A od czego to jest to ja nie wiem. Nigdy nie byłam porządnie przebadana z tego powodu, lekarze na to machali ręka, a ja się w sumie przyzwyczaiłam, bo przeważnie są to bóle o lekkim/umiarkowanym nasileniu.
    Długo już się starasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Nie mam pojęcia, żadna moja koleżanka tak nie ma, a ja od zawsze. W pierwsza ciąże zaszłam za 3 cyklem, wiec u mnie to ciąży nie blokowało. A od czego to jest to ja nie wiem. Nigdy nie byłam porządnie przebadana z tego powodu, lekarze na to machali ręka, a ja się w sumie przyzwyczaiłam, bo przeważnie są to bóle o lekkim/umiarkowanym nasileniu.
    Długo już się starasz?
    Tak w sumie 6 lat w tym poronienie w 17 tygodniu i ciążę biochemiczne ostatnia straciłam w styczniu w 6 tygodniu ,a u ciebie jak długo starania trwają?

• Aniusia2104 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:

Często takie pieczenie towarzyszy przy endometriozie/zrostach , oczywiście nie mówię,że ja masz ale czy byłaś w tym kierunku diagnozowana ?

30 lat
    Córeczka 4 lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniusia2104 wrote:
    Często takie pieczenie towarzyszy przy endometriozie/zrostach , oczywiście nie mówię,że ja masz ale czy byłaś w tym kierunku diagnozowana ?
    Jedynie to mam co miesiąc monitoring i twierdzą że ok ale może się mylą. Ale te pieczenie mam tylko po owulacji do okresu

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki II bety 84 przyrost ponad. 200procent
    A progestero 24 ;)

To teraz czekam na was dziewczyny i na wasze. Pozytywne bety

VianEthel2, Anetynka, Żonkil, Akinom 59, Angie25, Mama8latka, Natka95, sezamkova lubią tę wiadomość

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam testować jeszcze dzisiaj, jestem 13dpo ale stchórzyłam. Dzisiaj temperatura trochę spadła, co prawda o 0,1 tylko ale boje się ze to już się zaczyna tendencja spadkowa. Czuje się już bardzo miesiaczkowo, boli mnie brzuch, mam wrażenie ze mnie zaraz zaleje, latam do łazienki co chwila i sprawdzam z dusza na ramieniu.
    Zawsze ten dzień, dwa przed okresem strasznie się boje ze znowu się nie uda. Ogólnie mam bardzo optymistyczne podejście do tych starań i zawsze jestem pełna nadziei i wierze ze ten cykl to bank będzie udany a dzisiaj złamało mnie i zwątpiłam😔
    Czuje się podle, jakbym conajmniej czekała na stracenie..

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Mam wyniki II bety 84 przyrost ponad. 200procent
    A progestero 24 ;)

To teraz czekam na was dziewczyny i na wasze. Pozytywne bety
    Kasiulka super! widzisz będzie dobrze, Odpoczywaj bidulko bo zes się nastresowala dzisiaj.☺️

Kasiulka03 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ