W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak rozumiem, Monk@ pracuje w (tak jak ja) - księgowości korporacyjnej, to u nas to wygląda trochę inaczej niż w biurze rachunkowym. Na szczęście. Podziwiam bardzo Kasia!
Hypatia, bardzo ładne wyniki
Od stosunku LH i FSH ekspertką jest Pocahontas, ale na moje oko to tu wszystko jest w porządeczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 19:20
AgulaM, Kasia95, Zazu92, hypatia92, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
-
hypatia92 wrote:Taak Pocahontas, sikaj! To dobry pomysł Chcemy zdjęcie testu!
Agula wspaniałe wieści. Bardzo się cieszę. Głowa trochę spokojniejsza jak ma się konkretny plan, prawda?
Verlie, Monka, wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Księgowego
Kofii jak u Ciebie? Jak się czujesz? Udało Ci się wziąć zwolnienie?
Przyszły mi wyniki hormonów z 3dc.
Możecie zerknąć? Wygląda na to, że wszystko w normie, ale FSH, LH czy estradiol robiłam pierwszy raz w życiu.
Najbardziej mnie cieszy prolaktyna, bo ostatnio miałam wywaloną ponad normę grubo. Endo zwiększyła mi dawkę bromergonu z 0.5 do całej tabletki i... Aż nie wierzę własnym oczom
lh ładne, chyba owu będzie w tym cyklu dość szybko👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Agula ale ekstra!!!! No to już wielki krok naprzód! 😁
Szkoda że to nadal kosztuje wszystko kupe kasy bo i te badania i później pewnie zastrzyki itd co tam będzie trzeba, no ale jak już to ktoś wyzej napisał że WARTO! 😊😊😊
To teraz możecie świętować bo to naprawdę duży krok 🥳😘
Dziewczyny księgowe wszystkiego najlepsiejszego! 🥳😘
Pocahontas, siknij rano na test zrób nam tę przyjemność 😁 no i beta oczywiście też bo zobaczymy czy wzrasta więc już będzie wiadomo, nieważne że to dopiero 9dpoAgulaM, Kasia95, Monk@, verliebtindich, Kofii, Karo1234, Anett93, Lolka997 lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
verliebtindich wrote:Jak rozumiem, Monk@ pracuje w (tak jak ja) - księgowości korporacyjnej, to u nas to wygląda trochę inaczej niż w biurze rachunkowym. Na szczęście. Podziwiam bardzo Kasia!
Hypatia, bardzo ładne wyniki
Od stosunku LH i FSH ekspertką jest Pocahontas, ale na moje oko to tu wszystko jest w porządeczku
Ja czytam często tak na szybko, więc pewnie jakieś wiadomości mi umknęły. Jak widziałam, że Monka pisze o natłoku pracy to od razu skojarzyłam z moim starym. Z wejściem Polskiego Ładu pracowal po 13/14 godzin i w domu nadrabiał ile mógł. Dlatego stażysta to byl strzał w 10, tym bardziej, że miało być dziecko. Jak by nie było, zawód nie jest łatwy, psychicznie często wysiadamy 🤷♀️ ale z drugiej strony, komfort bycia na swoim jakiś jest.💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Verlie, zazdroszczę lekarza, ja jak kiedyś poszłam i powiedziałam, że staram się o dziecko i wolałabym nie brać antybiotyku jeśli nie ma takiej potrzeby, to usłyszałam „Ale nie jest pani w ciąży, tylko się stara, więc o co chodzi”. 🤬
Agula, ale super! Naprawdę bardzo się cieszę, teraz tylko świętować ❤️
Pocahontas, rozumiem w pełni Twoje nerwy, ale lepiej chyba iść i sprawdzić, bo jeśli Beta wzrośnie to faktycznie będziesz mogła już przynajmniej włączyć jakieś leki itp. Trzymam kciuki z calutkiej siły!
Ja się dziewczyny tak stresuje testowaniem, że sobie nawet nie wyobrażacie. Podziwiam te z Was, które testują już od 9-10 dpo, dla mnie to jest poziom stresu maks 😬 A tak swoją droga, sprawdziłam sobie dzisiaj puls (jestem niskocisnieniowcem, długo miałam problem z wysokim pulsem przy niskim ciśnieniu, ustabilizowałam to jak się okazało magnezem i już od długiego czasu było idealnie), dzisiaj w spoczynku wynosił 105 😱 Tak się przeraziłam, i teraz to sobie totalnie wmowilam ze to NA BANK objaw ciąży. 🤣Zazu92, AgulaM, Kofii, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
verliebtindich wrote:DOKŁADNIE HAHAHA, TAK! Kalkulatory w górę! 🍹
Ja świętuję dziś z Wami! Wszystkiego najlepszego! 💸💪☀️
Ale na szczęście od jutra na L4 - moja pani ginekolog sama powiedziała że nie mogę się stresować i że wypisuje mi zwolnienie z pracy 💞 ogólnie miałam dziś bardzo przyjemna wizytę, dostałam dużą dawkę pozytywnej energii od lekarki! Oprócz duphastonu mam brać acard i magne b6 no i Pregnę plus. Acard mnie martwi bo przeczytałam tu że po nim krew długo leci po pobieraniu krwi 😟Poziomka9204, Babova, Kasia95, Monk@, AgulaM, verliebtindich, 2+3, hypatia92, Isisi, Anett93, Gwiazdeczka 93, Lolka997 lubią tę wiadomość
-
hypatia92 wrote:Taak Pocahontas, sikaj! To dobry pomysł Chcemy zdjęcie testu!
Agula wspaniałe wieści. Bardzo się cieszę. Głowa trochę spokojniejsza jak ma się konkretny plan, prawda?
Verlie, Monka, wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Księgowego
Kofii jak u Ciebie? Jak się czujesz? Udało Ci się wziąć zwolnienie?
Przyszły mi wyniki hormonów z 3dc.
Możecie zerknąć? Wygląda na to, że wszystko w normie, ale FSH, LH czy estradiol robiłam pierwszy raz w życiu.
Najbardziej mnie cieszy prolaktyna, bo ostatnio miałam wywaloną ponad normę grubo. Endo zwiększyła mi dawkę bromergonu z 0.5 do całej tabletki i... Aż nie wierzę własnym oczom
oczywiście napisze Wam perełki bo juz kilka nowych wiadomości mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 19:39
AgulaM, Monk@, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Hej. Wpadam rozsiać swoje pierwsze wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 łapcie garściami i nie puszczajcie!
Jestem po pierwszym usg , a na poniższym mój najcenniejszy „pierścionek z brylantem".
Na tym etapie wszystko wporzadku. Zarodek 3 mm, wg usg 5t6d
Liczyłam, że trochę bardziej się uspokoję, ale jeszcze długa droga przed nami.
W drodze do lekarza zaliczyłam pierwsze 🤮🤮
Gratulacje tylu kreseczek na początku miesiąca . Od czasu do czasu podczytuje i trzymam kciuki za rosnące grono brzuchatekWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 19:52
AgulaM, Kofii, Babova, Kasia95, Monk@, Karo1234, verliebtindich, Krysia23, Kasiooola, Ferox, mamaleonka, Imbirowa, Zazu92, 2+3, hypatia92, SandraH.97, Namisa, Isisi, Livka, Anett93, Ilaria, Poziomka9204, Gwiazdeczka 93, Lolka997 lubią tę wiadomość
-
Babova wrote:Verlie, zazdroszczę lekarza, ja jak kiedyś poszłam i powiedziałam, że staram się o dziecko i wolałabym nie brać antybiotyku jeśli nie ma takiej potrzeby, to usłyszałam „Ale nie jest pani w ciąży, tylko się stara, więc o co chodzi”. 🤬
Agula, ale super! Naprawdę bardzo się cieszę, teraz tylko świętować ❤️
Pocahontas, rozumiem w pełni Twoje nerwy, ale lepiej chyba iść i sprawdzić, bo jeśli Beta wzrośnie to faktycznie będziesz mogła już przynajmniej włączyć jakieś leki itp. Trzymam kciuki z calutkiej siły!
Ja się dziewczyny tak stresuje testowaniem, że sobie nawet nie wyobrażacie. Podziwiam te z Was, które testują już od 9-10 dpo, dla mnie to jest poziom stresu maks 😬 A tak swoją droga, sprawdziłam sobie dzisiaj puls (jestem niskocisnieniowcem, długo miałam problem z wysokim pulsem przy niskim ciśnieniu, ustabilizowałam to jak się okazało magnezem i już od długiego czasu było idealnie), dzisiaj w spoczynku wynosił 105 😱 Tak się przeraziłam, i teraz to sobie totalnie wmowilam ze to NA BANK objaw ciąży. 🤣
Babova no ewidentnie wszystko pasuje!!! 😱😍🤞
Jutro rano sikasz?? Zrób to bo chcę zobaczyć kolejne dwie kreseczki tutaj 😁😘AgulaM, Kofii lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Kofii wrote:Ja świętuję dziś z Wami! Wszystkiego najlepszego! 💸💪☀️
Ale na szczęście od jutra na L4 - moja pani ginekolog sama powiedziała że nie mogę się stresować i że wypisuje mi zwolnienie z pracy 💞 ogólnie miałam dziś bardzo przyjemna wizytę, dostałam dużą dawkę pozytywnej energii od lekarki! Oprócz duphastonu mam brać acard i magne b6 no i Pregnę plus. Acard mnie martwi bo przeczytałam tu że po nim krew długo leci po pobieraniu krwi 😟Kofii, Babova lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Anati wrote:Hej. Wpadam rozsiać swoje pierwsze wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 łapcie garściami i nie puszczajcie!
Jestem po pierwszym usg , a na poniższym mój najcenniejszy „pierścionek z brylantem".
Na tym etapie wszystko wporzadku. Zarodek 3 mm, wg usg 5t6d
Liczyłam, że trochę bardziej się uspokoję, ale jeszcze długa droga przed nami.
W drodze do lekarza zaliczyłam pierwsze 🤮🤮
Gratulacje tylu kreseczek na początku miesiąca . Od czasu do czasu podczytuje i trzymam kciuki za rosnące grono brzuchatek
Pięknie 😍Anati lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Zazu92 wrote:Babova no ewidentnie wszystko pasuje!!! 😱😍🤞
Jutro rano sikasz?? Zrób to bo chcę zobaczyć kolejne dwie kreseczki tutaj 😁😘
Ostatnia była chyba Kofii?Babova, Zazu92 lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Dziewczyny drogie, nie nadrobiłam jeszcze forum więc przepraszam, że się nie odniose do niczego ALE moja ginekolog mi powiedziała, że była ostatnio na jakimś szkoleniu gdzie dowiedziała się, że normy tarczycowe się pozmieniały i że teraz większe TSH przyjmuje się za normę w staraniach. Niestety nie dopytalam ile 😡wybaczcie ale ta wizyta to był natłok informacji i po prostu słuchałam co ona opowiada, a że ja mam aktualnie TSH 2 (3 tygodnie temu miałam 1...), To powiedziała tylko że oki. Taka ciekawostka ☺️
Babova, Zazu92 lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Jak rozumiem, Monk@ pracuje w (tak jak ja) - księgowości korporacyjnej, to u nas to wygląda trochę inaczej niż w biurze rachunkowym. Na szczęście. Podziwiam bardzo Kasia
Pocahontas, może faktycznie sikniesz rano i zobaczysz, czy badać proga...verliebtindich lubi tę wiadomość
-
Zazu92 wrote:Babova no ewidentnie wszystko pasuje!!! 😱😍🤞
Jutro rano sikasz?? Zrób to bo chcę zobaczyć kolejne dwie kreseczki tutaj 😁😘
Tak, jutro rano siknę, czekajcie tu na mnie albo z szampanem pocieszenia albo radości 😂😂😂Kofii, AgulaM, Monk@, Krysia23, Ferox, mamaleonka, 2+3, Zazu92, hypatia92, natkurka, Isisi, Livka, Anett93, Poziomka9204, Lolka997 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Monk@ wrote:Dokładnie tak! A prawdziwe księgowe to ja też szczerze podziwiam, chyba bym nie dała rady z tym bałaganem.
Pocahontas, może faktycznie sikniesz rano i zobaczysz, czy badać proga...
Heh wyobraź sobie korpo biuro rachunkowe 🤪 chyba już wiadomo czemu jestem na L4 od samego początku 🤪 -
Kurczę, ale ja wam zazdroszczę takiej ogromnej wiedzy na temat hormonów, badań itp. Ja jestem w tym temacie kompletnie zielona, zaczęłam się orientować dopiero po wyłapaniu niedoczynnosci tarczycy o co to chodzi z TSH w staraniach itp.Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Kofii wrote:Dziewczyny drogie, nie nadrobiłam jeszcze forum więc przepraszam, że się nie odniose do niczego ALE moja ginekolog mi powiedziała, że była ostatnio na jakimś szkoleniu gdzie dowiedziała się, że normy tarczycowe się pozmieniały i że teraz większe TSH przyjmuje się za normę w staraniach. Niestety nie dopytalam ile 😡wybaczcie ale ta wizyta to był natłok informacji i po prostu słuchałam co ona opowiada, a że ja mam aktualnie TSH 2 (3 tygodnie temu miałam 1...), To powiedziała tylko że oki. Taka ciekawostka ☺️
Babova, brzmi dobrze, trzymamy mocno kciuki za jutro 🤞🏼
Kofii, bardzo dobrze, że poszłaś na zwolnienie 😊 powtarzasz betę jutro?