W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo1234 wrote:Ja ich używam. Jak jest uśmiechnięta buźka to przestajemy testować w tym cyklu. Tak mówi instrukcja
Wlasnie tez mam instrucje nawet dolaczony wydruk w jezyku polskim z instrukcja i tak tam piszesz jak mowisz alw zastanawiam sie skad ten test wie ze jutro nie bedzie jeszcze wiekszej ilosci tego hormonu LH i to bedzie pik
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
AgulaM wrote:Ciekawe od czego to zależy? Ja na każdym teście widzę cien, jeszcze chyba nie wyprodukowali takiego na którym bym zobaczyła czysta biel. Albo po prostu sobie wmawiam 🙄
Ja też myślałam że sobie wmawiam 😅 ale dziewczyny też widziały więc nie jest chyba jeszcze ze mną tak źle 😂15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
natkurka wrote:Wlasnie tez mam instrucje nawet dolaczony wydruk w jezyku polskim z instrukcja i tak tam piszesz jak mowisz alw zastanawiam sie skad ten test wie ze jutro nie bedzie jeszcze wiekszej ilosci tego hormonu LH i to bedzie pik
Następnego dnia rano już zrobiłam tylko facelle i kreska była ciemnoczerwona.
Potem wieczorem i trochę jaśniejsza, ale ciemniejsza niż kontrolna.
Następnego dnia robiłam rano i wieczorem i o ile rano jeszcze blisko pozytywu, tak wieczorem tak na 50%.
Czyli pik i spadek wg facelle pokryły się idealnie z tymi 48h, które daje clearblue.
Więc już mu ufam i tylko jego będę używała (chyba 😀).natkurka lubi tę wiadomość
♀️33 ♂️29
hashimoto, niedoczynność tarczycy
19.07 (3+6) beta-HCG 112 mIU/ml
14.09 (12+0) niskie ryzyka 💙 wynik Panorama + USG prenatalne
18.11 (21+2) 445 g 💙 USG połówkowe
19.01 (30+1) 1500 g 💙 USG III trymestru
11.02 (33+3) 2100 g 💙
25.02 (35+3) 2700 g 💙
09.03 (37+1) 3100 g 💙
21.03 (38+6) 3300 g 💙
27.03 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
-
Karo1234 wrote:Skąd wie to nie wiem, ale dwa razy go sprawdzałam równolegle z innymi (wydając tym samym majątek na testy owu 😉), ale np. w tym cyklu miałam tak, że wieczorem zrobiłam clearblue (robiłam dwa razy dziennie, nie tylko rano jak w instrukcji) i była uśmiechnięta stała buźka, ale facelle jeszcze minimalnie jaśniejszy od kontrolnej.
Następnego dnia rano już zrobiłam tylko facelle i kreska była ciemnoczerwona.
Potem wieczorem i trochę jaśniejsza, ale ciemniejsza niż kontrolna.
Następnego dnia robiłam rano i wieczorem i o ile rano jeszcze blisko pozytywu, tak wieczorem tak na 50%.
Czyli pik i spadek wg facelle pokryły się idealnie z tymi 48h, które daje clearblue.
Więc już mu ufam i tylko jego będę używała (chyba 😀).
To bardzo ci dziekuje za wytlumaczenie❤️ To jesli ty tak to sprawdzalas to zaufam ci i zrobie to samo. Mam jeszcze jeden facelle z poprzedniego cyklu wiec z rana sikne na clearblue i jak pokaze pik to jeszcze wieczorem na facelle i zobacze
Karo1234 lubi tę wiadomość
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:To bardzo ci dziekuje za wytlumaczenie❤️ To jesli ty tak to sprawdzalas to zaufam ci i zrobie to samo. Mam jeszcze jeden facelle z poprzedniego cyklu wiec z rana sikne na clearblue i jak pokaze pik to jeszcze wieczorem na facelle i zobacze
Ciekawe ile będziesz miała migającą buźkę, ja miałam chyba 7 dni.
On bada LH i estradiol jeśli dobrze pamiętam, ale dopiero jak wykryje oba to pokazuje pik.
I jeszcze co wyczytałam, to że on zapamiętuje odczyty z danego cyklu i wie, jaki był wczoraj, dlatego duży wyrzut traktuje jak pik.
Po stałej buźce kasuje ten zapis i dlatego przez kolejne dni nie można go używać, żeby nie zwariował♀️33 ♂️29
hashimoto, niedoczynność tarczycy
19.07 (3+6) beta-HCG 112 mIU/ml
14.09 (12+0) niskie ryzyka 💙 wynik Panorama + USG prenatalne
18.11 (21+2) 445 g 💙 USG połówkowe
19.01 (30+1) 1500 g 💙 USG III trymestru
11.02 (33+3) 2100 g 💙
25.02 (35+3) 2700 g 💙
09.03 (37+1) 3100 g 💙
21.03 (38+6) 3300 g 💙
27.03 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
-
Karo1234 wrote:Ok, daj znać 🙂
Ciekawe ile będziesz miała migającą buźkę, ja miałam chyba 7 dni.
On bada LH i estradiol jeśli dobrze pamiętam, ale dopiero jak wykryje oba to pokazuje pik.
I jeszcze co wyczytałam, to że on zapamiętuje odczyty z danego cyklu i wie, jaki był wczoraj, dlatego duży wyrzut traktuje jak pik.
Po stałej buźce kasuje ten zapis i dlatego przez kolejne dni nie można go używać, żeby nie zwariował
Dam znac ale nie wiem kiedy zaczac ich uzywac. Do tej pory mialam cykle 26/27 dniowe i owu tak mniej wiecej w 11/12 dniu. Pierwszy raz w zyciu poszlam na monitoring owulacji w celach bardziej poznawczych i tu zonk bo owu w 17 dniu a okres przyszedl dzisiaj po 31 dniachskladam na wiesiolek bo nie wiem co mogli mi opoznic cykl. No i teraz nie wiem kiedy zaczac stosowac testy, w sensie od ktorego dnia ale sprobuje chyba od 9. Moze najpierw zeby bylo taniej uzyje facelle bo mam 1 czy 2 w domu
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:Dziewczyny
gdybac sobie mozna, marzyc sobie mozna a ciekawa jestem czy macie swoje typy imion dla dZieci. W sumie nawet i bez planowania ciąży na dlugo wczesniej czlowiek w glowie sobie wybierał jakies typy imion
Mi się bardzo podobaja starodawne imiona
Dziewczynka: Leonia, Hela, Basia, Rozalia, Róża
Chlopiec: Staszek, Nikodem🤷♀️ nie wiem… malo meskich imion mi sie podoba chociaz chcialabym kiedys syna
Z tym że z mężem w wiekszosci sie nie zgadzamy, jedynie spodobalo mu się imie Róża. Jak zaczal wymieniac swoje typy to z goła inne niż moje delikatnie mowiac🤷♀️ Np moja przyjaciolka na pierwsze randce ze swoim mezem poklocila sie o imiona dzieci, ktore nawet nie byly w planach
U nas postanowione od dawna, ze jak będzie chłopak, to Aleksander, ale teraz wszędzie widzę to imię 🤣 mi się podoba jeszcze Czarek, ale nie wiem, co na to mój mąż 😂
Dla dziewczynki mieliśmy problem, bo dookoła u znajomych i w rodzinie same dziewczynki, więc cześć tych fajniejszych imion nam już odpadła. Na razie typujemy w Zosię, mąż bardzo chce Aleksandrę, ale ja liczę, że kiedyś pojawi się ten Aleksander jednak 😊 ew. Pola.
Myślę, że jak się już w końcu uda, to zmienimy zdanie jeszcze pięćdziesiąt razy 😂 też mamy z mężem całkiem inne typy, powiedzmy, że Olek i Zosia to taki kompromis 😁Anett93, natkurka, AgulaM, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Ja mimo wszystko licze ze jesli juz to męża przekonam do swojego chociaz to jest turbo truuudny zawodnik
ale ogolnie wydaje mi sie ze wybor imienia to trudna sprawa jesli sie nie ma wlasnie jakiegos typu od lat, ktory bardzo sie podoba. Jest dokladnie tak jak mowisz, sporo dzieciakow juz i w rodzinie i u znajomych i poznajmowane imiona
AgulaM lubi tę wiadomość
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
Monk@ wrote:Super 😍 i jaki ostatecznie masz wiek z USG? Jestem ciekawa, bo my chyba owulację podobnie miałyśmy? Ja mam nadzieję już za tydzień na serduszko, ale zobaczymy. Jak nie będzie, to nie będzie
Jak się czujesz w ogóle?
Dziękuję, dobrze. Dobrze na mnie ta wizyta podziałała, uspokoiło mnie trochę to, że jest zarodek w pęcherzyku. Czekam na Twoje serduszko prawie tak, jak na własne
)
mamaleonka, Ilaria, Monk@, Isisi, Poziomka9204, Zazu92, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:Staraczka: byle tylko zobaczyć dwie kreski
⏸️: oby beta była okej
Beta: oby przyrost był okej
Beta 2: oby na wizycie było widać pęcherzyk
Pecherzyk: oby było na kolejnej widać serduszko
Serduszko: oby prenatalne były okej
I dalej nawet nie wiem, ale wiem, że odkąd się podejmie decyzję lub los zamiast nas podejmie decyzję o byciu mama to martwimy się o wszystko.... Chyba to jest los każdej z nas
Ale każda z nas jest go świadoma i wyczekuje go z całego serca ❤️❤️🍓🍓
Oby Wasze kropusie dalej pięknie rosłyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2022, 05:41
mamaleonka, Poziomka9204, Anett93 lubią tę wiadomość
-
A ja dziś dałam ciała… miałam robić test ale dopiero rano zauważyłam ze mi się testy skończyły 🤦♀️🤦♀️
Podjade po pracy kupić ale takich co miałam wcześniej nie kupię bo brałam je przez internet i może być ze kreska nie będzie ciemniejsza od ostatniego testu.
Zuzka bardzo się cieszę ❤️ Dbajcie o siebie
Ja najwcześniej to będę mogła zrobić usg w 7 tyg
Mnie trochę rozłożyło jestem zmęczona i mam straszny kaszel, robiłam test na covid na szczęście negatywny.
Trzymam kciuki za testujące. ✊🏻 -
Pocahontas16 wrote:Staraczka: byle tylko zobaczyć dwie kreski
⏸️: oby beta była okej
Beta: oby przyrost był okej
Beta 2: oby na wizycie było widać pęcherzyk
Pecherzyk: oby było na kolejnej widać serduszko
Serduszko: oby prenatalne były okej
I dalej nawet nie wiem, ale wiem, że odkąd się podejmie decyzję lub los zamiast nas podejmie decyzję o byciu mama to martwimy się o wszystko.... Chyba to jest los każdej z nas
Ale każda z nas jest go świadoma i wyczekuje go z całego serca ❤️❤️🍓🍓
Oby Wasze kropusie dalej pięknie rosły
O tak każdy etap to jest stres a potem ogromna ulga. Robi się usg zwykle i 3D lekarze mówią ze wszystko super a i tak po porodzie pierwsze co zrobiłam to liczyłam paluszki 😂 nie wiem czemu to było akurat tak bardzo ważne ale to zrobiłam, mój się do teraz ze
mnie śmieje -
U mnie nadal biało. Jutro powinna być małpa. Miłej środy girls i przyjemnego długiego weekendu. My pracujemy więc u nas miło nie będzie 🙄😉🙃👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
AgulaM wrote:Dziewczyny któraś się może jeszcze wypowiedzieć na temat tych facelle paskowych? Jutro nim zatestuje pierwszy raz i zastanawiam się czy faktycznie dają cien nawet bez ciąży?
AgulaM lubi tę wiadomość
-
AgulaM, przytulam za biel i potwierdzam, że te paskowe maja widoczną kontrolną. Mój wczorajszy i dzisiejszy mają taką samą.
AgulaM lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
AgulaM wrote:U mnie nadal biało. Jutro powinna być małpa. Miłej środy girls i przyjemnego długiego weekendu. My pracujemy więc u nas miło nie będzie 🙄😉🙃
Ja się nie mogę już tego wolnego doczekać, jestem wykończona 🥵 mimo wszystko mam nadzieję, że też będzie u Was miło ❤️
Kasia95 wrote:AgulaM, przytulam za biel i potwierdzam, że te paskowe maja widoczną kontrolną. Mój wczorajszy i dzisiejszy mają taką samą. -
Moja dzisiejsza temperatura jest nadal do dupy, więc chyba nic z tego w tym cyklu...
Po weekendzie jeszcze zbadam proga dla formalności.
Chcialabym juz od przyszlego cyklu zrobic monitoring, bo nie chce "marnowac" czasu, tylko mój lekarz chyba bedzie na urlopie, bo pierwszy dostepny termin ma na 11.07.
Przypomnijcie mi, pierwsze usg w cyklu musi być przed owulacją po prostu? Nie musi byc tuz po miesiaczce? -
Monk@ wrote:A to na pewno kontrolna? Pokaż
Tak kochana, bo na zdjęciu nawet jej złapać nie mogę. Czuję się już typowo okresowo, chociaż temperatura szybuje do góry... ale same już wiemy, że temperatura jednak nie jest wyznacznikiem.💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
wellwellwell wrote:Moja dzisiejsza temperatura jest nadal do dupy, więc chyba nic z tego w tym cyklu...
Chcialabym juz od przyszlego cyklu zrobic monitoring, bo nie chce "marnowac" czasu, tylko mój lekarz chyba bedzie na urlopie, bo pierwszy dostepny termin ma na 11.07.
Przypomnijcie mi, pierwsze usg w cyklu musi być przed owulacją po prostu? Nie musi byc tuz po miesiaczce?💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
wellwellwell wrote:Moja dzisiejsza temperatura jest nadal do dupy, więc chyba nic z tego w tym cyklu...
Przypomnijcie mi, pierwsze usg w cyklu musi być przed owulacją po prostu? Nie musi byc tuz po miesiaczce?
Dziś jestem właśnie w 11 dniu cyklu i czekam na wizytę, bo wiadomo długi weekend wiec nie przyjmują w piątek 😒
Co do imion to u Nas od zawsze wiadomo było, ze będzie syn 🤣 śmiejemy się bo to taka klątwa rodzinna, 6 chłopców jest, żadnej dziewczynki. No i od dzieciaka mąż i ja mieliśmy wybrane Gabriel. I jak zobaczyłam tego koczkodanka w szpitalu to wiedziałam, ze to cały Gabi ♥️
Co do dziewczynki odwieczna niewiadoma. Prędzej z chłopcami Nam po drodze 😀2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2025 - IVF
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
📍 Hashimoto, niedoczynność
📍 PAI- 1 homo