W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Brak Niku u mnie jakoś 8 dni od objawów owu, śluz itp według kalendarza miałam mieć dwa dni później, ale miałam tendencje do skrócenia cyklu więc możliwe, że faktycznie wcześniej owu była. No i ❤️ było dzień przed objawami owu więc mam nadzieję, że to to bo później nie było już nic 🤷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 21:22
Brak niku lubi tę wiadomość
-
Dzięki Monk@ faktycznie zapytam tam, nie pomyślałam 🫣
Brak niku, Monk@ lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Ja nie mam swojego lekarza, na początku starań zdarzyło mi się być u dwóch lekarzy, w innych sprawach, wtedy machali ręką, że jeden, czy dwa cykle to nic. Teraz boję się iść, dopóki nie minie rok, żeby znowu nie usłyszeć tego samego... A mam opór przed skłamaniem 🙈 też nie chce na razie płacić za prywatnego lekarza, bo place za pakiet Luxmed.
Myślę, że w przyszłym miesiącu zrobimy badanie nasienia, żeby wiedzieć, w którą stronę iść ☺️
Przez ostatnie dni w autobusie do pracy spotykam matki z dziećmi, które na nie krzyczą na cały autobus, i ogólnie rzecz biorąc odstawiają niewychowaczy cyrk. Wtedy właśnie nachodzą mnie myśli, gdzie jest sprawiedliwość.23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
7tc - 💔❤️🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
Czeka na nas jeden maluszek 😺 -
Cześć
Pierwszy post tutaj, ale szukam wsparcia u dziewczyn na stymulacji. U nas pierwszy cykl na letrozolu, przez moje pcos praktycznie co miesiąc cykle bez owulacji (monitoring od stycznia i nic) i jakos tak już zwątpiłam, że nawet na lekach się uda 😟
HSG, tarczyca, cytologia ok, mąż przebadany i wyniki bdb. -
Dziewczyny jakie jaja!!! Wg mnie jest 9dc i nie zrobił mi nadania hsg bo uwaga!! Dzisiaj/jutro owulacja.... Endometrium prawie 1cm, 2 pęcherzyki ok 22 mm jeden na lewym drugi na prawym jajniku...
Ja wczoraj skończyłam plamic po okresie, nie wiem o co chodzi xdxdxd
. Także jadę po ovitrelle i ogień!
Takze owulka bez clo piękna
Dzisiaj widziałam śluz i jajniki bolały, ale myślałam że to dopiero początki owu :oWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 21:48
Monk@, Anett93, Lipcowa, Kluska95, Livka, SandraH.97, 2+3, Krysia23, AgulaM, Kofii, hypatia92, marrrtini, verliebtindich, Lolka997, Tabeaa, Aneta2506, jo_ana, wellwellwell, Poziomka9204, Zazu92, Pfry, Babova, Tititata, Chrupka , mamaleonka, Ilaria, inome, Gwiazdeczka 93, RoZyCzK4 lubią tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:Dziewczyny jakie jaja!!! Wg mnie jest 9dc i nie zrobił mi nadania hsg bo uwaga!! Dzisiaj/jutro owulacja.... Endometrium prawie 1cm, 2 pęcherzyki ok 22 mm jeden na lewym drugi na prawym jajniku...
Dzisiaj widziałam śluz i jajniki bolały, ale myślałam że to dopiero początki owu :o
Świetne wieści!
To działajcie 🔥🔥AgulaM lubi tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:Tulę mocno ❤️ to ogólnie jest niepojęte ile kobieta musi wycierpieć.. Nie tylko podczas okresów, porodów to niestety nawet podczas badań, które nie trwają długo więc nie wierzę, że nie ma żadnej metody na NFZ żeby zrobić to bezboleśnie 😣👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
AgulaM wrote:Myślę, że to już po prostu masowka,byle dostać kasę z funduszu;(
AgulaM lubi tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:Mój gine co miesiąc leci na tygodniowe wczasy z żoną... jeszcze gdyby Ci ginekolodzy się wykazywali jakąś super wiedzą i sprzętem, ale zazwyczaj tak nie jest.... jedynie co mnie powstrzymuje przed kliniką to dojazd ok 1h
ja wizytę mam na 20:30, także stresik już jest..
co jeszcze mogę podpowiedzieć ucząc się na swoich błędach, nie dajcie się wkręcić w stymulacje bez badania drozności
każda stymulacja zmniejsza rezerwę jajników, a bez wcześniejszej drożności może okazać się bezsensowna lub niebezpieczna (pozamaciczna) i druga sprawa, nie róbcie tego badania podczas krwawienia/plamienia, może to spowodować wystąpienie kiedyś endometriozy (przepchanie nabłonka błony śluzowej tam gdzie nie można i jej rozrost)👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
SandraH.97 wrote:Faktycznie lekko mówiąc nieprzyjemna sytuacja i trauma na całe życie...
Mi lekarz powiedział, że u nas w szpitalu wygląda to tak, że przyjęcie jest rano, robią wszystkie badania itp. Po południu zabieg, po zabiegu z 3-4 godziny na oddziale i dopiero do domu także całodniowa "impreza"...
Mam nadzieję, że trafię na tak sympatyczna zmianę na jakie trafiłam będą tam ostatnio na oddziale, bo jak mnie coś zdenerwuje to może się to źle skończyć😂👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Pocahontas16 wrote:Dziewczyny jakie jaja!!! Wg mnie jest 9dc i nie zrobił mi nadania hsg bo uwaga!! Dzisiaj/jutro owulacja.... Endometrium prawie 1cm, 2 pęcherzyki ok 22 mm jeden na lewym drugi na prawym jajniku...
Dzisiaj widziałam śluz i jajniki bolały, ale myślałam że to dopiero początki owu :o
O kuźwa, nieźle 😂 no to kciukasy za Twoją owu 😍AgulaM lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Dziewczyny dziękuję za wszystkie kciuki!!!! Mam nadzieję że coś wyjdzie z tej niespodzianki. Mega się cieszę, że nie przegapiłam owulki
AgulaM, Marbla, Tabeaa, Kofii, Poziomka9204, Zazu92, Lipcowa, Anett93, Lolka997, Imbirowa, Monk@, Ilaria, peonia lubią tę wiadomość
-
Trzymam mocno kciuki by się udało 😊Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Jo_ankaa wrote:Cześć
Pierwszy post tutaj, ale szukam wsparcia u dziewczyn na stymulacji. U nas pierwszy cykl na letrozolu, przez moje pcos praktycznie co miesiąc cykle bez owulacji (monitoring od stycznia i nic) i jakos tak już zwątpiłam, że nawet na lekach się uda 😟
HSG, tarczyca, cytologia ok, mąż przebadany i wyniki bdb. -
Monk@ wrote:A ja myślę, że już znieczulica... Są lekarze, którzy się przejmują uczuciami pacjentów (nawet wiele z Was opisuje takie sytuacje), a są i tacy, którym z biegiem lat to zobojętniało... Robią swoje i tyle 😔👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Pocahontas16 wrote:Dziewczyny dziękuję za wszystkie kciuki!!!! Mam nadzieję że coś wyjdzie z tej niespodzianki. Mega się cieszę, że nie przegapiłam owulki
Pfry, Monk@, Ilaria lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
POWODZENIA 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥 -
Krysia23 wrote:Ja nie mam swojego lekarza, na początku starań zdarzyło mi się być u dwóch lekarzy, w innych sprawach, wtedy machali ręką, że jeden, czy dwa cykle to nic. Teraz boję się iść, dopóki nie minie rok, żeby znowu nie usłyszeć tego samego... A mam opór przed skłamaniem 🙈 też nie chce na razie płacić za prywatnego lekarza, bo place za pakiet Luxmed.
Myślę, że w przyszłym miesiącu zrobimy badanie nasienia, żeby wiedzieć, w którą stronę iść ☺️
Przez ostatnie dni w autobusie do pracy spotykam matki z dziećmi, które na nie krzyczą na cały autobus, i ogólnie rzecz biorąc odstawiają niewychowaczy cyrk. Wtedy właśnie nachodzą mnie myśli, gdzie jest sprawiedliwość.
Pocahontas trzymam kciuki. Ja w tym cyklu poszlam potwierdzić owu, i się okazało że będzie dopiero za tydzień. Też wierzę że ten 'nadzwyczajny' cykl będzie tym szczególnymAgulaM, Anett93 lubią tę wiadomość
przed 30
starania od 9.21
eutyrox + duphaston/luteina
cykle owulacyjne
on: morfologia 3%, ruch postępowy 6%