W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Imbirowa wrote:2+3
Bardzo współczuje 😭
Lolka
Ja dziś również podglad i pewnie zastrzyk wiec będziemy czekały razem 😍 brzuch już mnie tak boli wiec oczekuje dużych pięknych pęcherzyków 😍
Bardzo dobrze mowisz. Ja jestem wypisz wymaluj pcos. Delikatna stymulacja i pięknie wybijają się dwa pecherzyki. Często jeden. Wszystko się da 😊
Verlie
Tez bym szła w IUI 😊 wymazy są ważne pół roku co najmniej wiec idealnie 😊
U mnie potrzebna była czystość , chlamydia, cytologia, z krwi wirusy. U męża tylko wirusy.
Trzymam kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼
Tak samo, tylko jeszcze u męża ma być chlamydia z moczu.
Ja tez jestem książkowym PCOSem i ogólnie to mój jajnik lepiej wygląda przy stymulacji, niż przed
Imbirowa lubi tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
verliebtindich wrote:Tak samo, tylko jeszcze u męża ma być chlamydia z moczu.
Ja tez jestem książkowym PCOSem i ogólnie to mój jajnik lepiej wygląda przy stymulacji, niż przed
Ciekawe o której wrzuca te badania z diagnostyki 😏 ostatnio brałam na cito i wprowadzili co prawda o 12 zlecenie ale szkoda ze same wyniki dopiero były 17 🤣2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2025 - IVF
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
📍 Hashimoto, niedoczynność
📍 PAI- 1 homo
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3 % -
Lolka997 wrote:A no wychodziły, ale jak widać u mnie nic nie może wyglądać normalnie 😂🤷🏼♀️
Nie było owu, kwesta parunastu godzin mam nadzieję
No to mialysmy identycznie. W czwartek bylam u ginekologa i mowi ze w weekend na bank pecherzyk peknie. Robilam testy i sie zgadzalo s tym co lekarz mowil. Poszlam w poniedzialek potwierdzic a on mowi ze pecherzyk dalej nie pekniety i ze peknie pewnie za dwa dnii peknal ale 4 dni pozniej niz powinien
to teraz mysle ze bedzie okej ale bylam pewna ze z Bali przywieziesz jakies dzidzi bo tam wspomnialas bylo duzo i czesto❤️
Lolka997 lubi tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Verlie a jak to nie nazywa w Medicover? Chlamydia- antygen?
-
Ogólnie co byście radziły sprawdzić tak o? Został mi jeszcze kwas foliowy, witamina b12 i homocysteina.
A pozniej chce dalej drazyc właśnie jakieś wymazy itd. Co mialyscie robione? Co polecacie sprawdzić? -
Pocahontas16 wrote:Ogólnie co byście radziły sprawdzić tak o? Został mi jeszcze kwas foliowy, witamina b12 i homocysteina.
A pozniej chce dalej drazyc właśnie jakieś wymazy itd. Co mialyscie robione? Co polecacie sprawdzić?
Z wymazow ja nic np nie robiłam dodatkowo. Wiem, ze sporo dziewczyn robi te myco ureo plasma coś tam 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 10:59
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2025 - IVF
👩🏻
📍 PAI- 1 homo
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3 % -
verliebtindich wrote:Chlamydia jest potrzebna do IUI, reszta niby z krwi będzie robiona.
Posiew na chlamydie w klinice 190, a Medicoverze w sumie się nie orientowałam, ale ciekawe, czy nasza pani doktor by mi nie wystawiła
Edit: sprawdziłam, mam dużo chlamydii w pakiecie ale takiej nie - chlamydia trahomatis - PCR. No i w pakiecie jak widzę jakieś testy PCR to mam, że usługa odpłatna, niedostępna w pakiecie. Ale postaram się wyciągnąć od niej na stopień czystości pochwy skierowanie chociaż. A może i na krew da 🤣
Edit2: Ej jednak coś źle sprawdziłam i mam tą chlamydię. Teleporada umówiona, jak ona mi wystawi te skierowania to serio ją uwielbiam
Verlie, odezwałam się na priv ☺
-
Imbirowa wrote:Ja sprawdzałam ostatnio DHEA, jakaś nowość Inhibina B, kortyzol bo tak to nie ma tez co przesadzać jak ja 😂 my badaliśmy teraz te przeciwciała jajnikowe, plemikowe, jądrowe 🙈 bo ja już cała ta sferę odnośnie problemów z krwią badałam. Zespół antyfosfolipidowy, toczeń, trombofilia itp
Z wymazow ja nic np nie robiłam dodatkowo. Wiem, ze sporo dziewczyn robi te myco ureo plasma coś tam 🙈
Mi w sumie z wszystkich badań, które mam to, że ferrytyna do podbicia i z tsh zeszłam do 2 -
Pocahontas16 wrote:A co Ci wyszło z badań, które zrobiłaś?
Mi w sumie z wszystkich badań, które mam to, że ferrytyna do podbicia i z tsh zeszłam do 2
Czyli tak naprawdę nic istotnego dla sprawy 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 11:17
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2025 - IVF
👩🏻
📍 PAI- 1 homo
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3 % -
Czyli dobrze i niedobrze
Ja to już mam nieraz taki mindfuck, że z jednej strony się cieszę, że z wynikami wszystko okej, a z drugiej myślę, to gdzie jest przyczyna???
Nie wiem też, czy za dużo nie kombinuje. Pewnie te moje stymulacje to niepotrzebne były, teraz mam ziarno niepewności z ovitrelle, czy faktycznie nie za wcześnie podawane i nie wymuszam pękania, a w środku jeszcze nie jest dojrzała komórka.
Przez rok się staramy i mąż wyniki okej, u mnie ani pcos ani io.... Z tym, że kilka cykli nie trafiliśmy z owulacja na bank, nie wiem ile miałam polipa..
A od lutego się zaczęły kombinacje różne... W tym cyklu chyba nawet ovitrelle nie biorę, pewnie pekna same
Od jutra badam temp i sikam na owulaki, żeby znowu mnie owulacja nie zaskoczyła xd
No i mega mi zależy żeby droznosc zrobić, a co chwilę coś i mam przekładneWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 11:22
Imbirowa lubi tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:Czyli dobrze i niedobrze
Ja to już mam nieraz taki mindfuck, że z jednej strony się cieszę, że z wynikami wszystko okej, a z drugiej myślę, to gdzie jest przyczyna???
Nie wiem też, czy za dużo nie kombinuje. Pewnie te moje stymulacje to niepotrzebne były, teraz mam ziarno niepewności z ovitrelle, czy faktycznie nie za wcześnie podawane i nie wymuszam pękania, a w środku jeszcze nie jest dojrzała komórka.
Przez rok się staramy i mąż wyniki okej, u mnie ani pcos ani io.... Z tym, że kilka cykli nie trafiliśmy z owulacja na bank, nie wiem ile miałam polipa..
A od lutego się zaczęły kombinacje różne... W tym cyklu chyba nawet ovitrelle nie biorę, pewnie pekna same
Od jutra badam temp i sikam na owulaki, żeby znowu mnie owulacja nie zaskoczyła xd
No i mega mi zależy żeby droznosc zrobić, a co chwilę coś i mam przekładne
Nie wiem czy pęcherzyk pęknie po zastrzyku jak nie będzie on dojrzały, raczej to niemożliwe.
Moja gine bardzo chwali sobie drożność jajowodów (u nas miała być to opcja za 4 miesiące). Podobno kobietki zachodzą ładnie po drożności. 😍👱♀️26
Dziewczynka w drodze 🍼🎀
⏸ 10.06.2022 r. 15dpo
10.06.2022 - beta: 32,24 mlU/ml
12.06.2022 - beta: 89,70 mlU/ml
17.06.2022 - beta: 1826,11 mlU/ml
22.06.2022 5t+1d pęcherzyk 11,1 mm
04.07.2022 1,12 cm człowieczka i bijące ❤
26.07.2022 - 3,50 cm dzidziusia, tętno 174 🥰
27.07.2022 wykonanie Nifty Pro - zdrowa dziewczynka
18.08.2022 badanie prenatalne 👍
Kolejna wizyta: 10.10.2022
II prenatalne
Femibion 2, Neoparin, Luteina, Aspargin -
Pocahontas ja też właśnie myślę że to może być u ciebie problem z drożnością. Bo to akurat często się zdarza że te jajowody to takie trochę posklejane są. Jak masz wszystko w normie i mąż też to jak ci udrożnią ładnie rurki to wtedy do dzieła i liczę że się uda 🤞😊😘
Ogólnie jest przyjęte że zdrowa para w ciągu roku powinna zaciążyć, a skoro mówisz o jakiś miesiącach nietrafiania w owu to można uznać że nie dobiliście jeszcze do rokuImbirowa lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
natkurka wrote:Dziewczyny
Zeby zbadac poziom ferrytyny to jakie badanie nalezy zrobic? Poprostu zelazo?możesz cały pakiet żelazowy zrobić, nieraz to lepiej wychodzi.
Morfologia żelazo ferrytyna kwas foliowy i Wit b12, diagnostyka chyba miała taki pakietnatkurka lubi tę wiadomość