W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Pocahontas16 wrote:W Polsce się przyjęło że NAC tylko przy PCOS, bo zwiększa wrażliwość na insulinę, natomiast jak czytałam różne artykuły zwlasza po angielsku to tam wskazywali pcos i niepłodność nieznanego pochodzenia, zmniejszenie ryzyka poronienia (przy wystąpieniu wcześniej poronien) i zwiększenie szansy na utrzymanie ciąży, jeszcze wiele innych zastosowań spoza naszej dziedziny
Zgadzam się! Czytałam to samo i też doczytałam że działa na endometrium 😁
Ma szerokie zastosowanie, ja też stosowałam bo lekarz podejrzewał u mnie endometrioze. Stąd miałam mieć zabieg za tydzień, zeby sprawdzić czy faktycznie jest. Jednak mój mały okruszek był silniejszy ❤️🤩Monk@, Monk@, wellwellwell, AgulaM, Tabeaa, Anett93 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Właśnie, Monk@, jak tam piesek? 😰
Monk@ lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Witajcie kochane w czerwcu.Gratuluje ⏸️,i trzymam kciuki za pozostałe mamuśki.
Ja w tym miesiącu jestem wolnym strzelcem,odpuszczam całkowicie,niech głowa trochę odpocznie.
Pozdrawiam ☺️❤️Karina123, Poziomka9204, Monk@, AgulaM, RoZyCzK4, Tabeaa, Anett93 lubią tę wiadomość
12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Jedna z Was pisała o badaniach nasienia. My jesteśmy umówieni na lipiec. Mąż już się boi, ze coś z nim będzie nie tak. Nie wiem jak z nim rozmawiać 🧐
Jak wczesniej pisałam ciężko mi się wpisać na testowanie bo mam dzisiaj 12/13dpo i rano biel wizira. Poszłam na betę bo mnie tak piecze jajnik jakoś dziwnie, nie boli a piecze. Nie chce się nakręcać bo takim zachowaniem zabrałam sobie kilka miesięcy z życia:/
marrrtini lubi tę wiadomość
👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Kofii wrote:Rozumiem Cię, też nie utrzymuję od jakiegoś czasu kontaktu z koleżanką w ciąży, na teraz za niedługo rodzić - też bym miała taki termin gdyby moja ciąża nie była biochemiczna. Powiedziała mi o swojej ciąży w moje urodziny, oczywiście nie wiedziała o moich przejściach. Zepsuło mi to nastrój na pół dnia 😟
Ja tez troszkę po cichu zazdroszczę koleżankom które postanowiły ze chcą dziecko i pyk. Oczywiście cieszę się ale jednak moje serce tez tęskni do tej fasolki której nie ma pod nim👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Kochane, dziękuję, że pytacie. Ja wczoraj już płakałam, bo dotarło do mnie, że powoli nadchodzi ten moment, kiedy będzie trzeba podjąć trudną decyzję. Jeden wet w poniedziałek powiedział, że leki mu pomogą i będzie super, a wczoraj inny, że owszem, poprawi się to czy tamto, ale dalej będzie wchodził w ściany i się przewracał. Nie chcę tego dla niego, od kilku dni w ogóle się nie cieszył, nie bawił, chodził w kółko. A dzisiaj... Dzisiaj rano, jak zobaczył, że się ubieram na spacer z nim, to się cieszył, jak zawsze przed spacerem 😭 wiecie, pierwszy raz od tych kilku dni. Widzimy u niego takie malutkie zamiany, że coś zrobi jak kiedyś, a nie tylko chodzi w kółko i się przewraca i znów wróciła nadzieja, że jednak może będzie dobrze. Na majowym dziewczyny polecały dobrych lekarzy, nasza wet też ich polecała, ale okazuje się, że już tam nie przyjmują (jeden przeniósł się 350 km stąd, inny też Wrocław, ale już prywatnie i terminów w tym momencie nie ma), więc szukamy jeszcze, może gdzieś da radę to skonsultować. Ale widzę to światełko nadziei, a leki dostał dopiero wczoraj wieczorem (po wszystkich badaniach, na których musiał być na czczo). Mam nadzieję, że po lekach będzie mu lepiej. Oczywiście, jeśli będzie się męczył, nie będziemy chcieli tego przedłużać. To już staruszek, wiadomo, że na schorzenia i nie jest tak sprawny, jak pięcio- czy nawet dziesięcioletni psiak, ale jeśli mimo takich starczych przypadłości będzie wyglądał na szczęśliwego, to będziemy walczyć.
wellwellwell, Babova, Poziomka9204, AgulaM, Tabeaa, Anett93, Kluska95 lubią tę wiadomość
-
Jak dziewczyny, które testują w piątek?
marrrtini lubi tę wiadomość
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
I ja się po czytaniu wreszcie odezwę 😊 oby czerwiec był szczęśliwy dla wielu z Nas 🌸
Zgodnie z wskazaniem lekarza 13.06 mam robić betę, ale pewnie już wcześniej zrobię sikanca bo 27.05 był zastrzyk. Choć wyniki nasienia od roku kiepskie to liczę na tego jednego 🙂
Imbirowa, Anett93 lubią tę wiadomość
starania od 2015
07.2021 - pierwsza wizyta w klinice
09.2022 - pierwsza IUI (tylko 1mln plemników)
👩 - 28
Tsh ✅ Ft4 ✅ Ft3 ✅Fsh ✅ AntyTpo✅
Prolaktyna 3dc ✅
Glukoza ✅ Cytologia ✅
🧔 - 30
Badanie nasienia :
📌morfologia 0% ❌
📌ilość - 118mln ✅
📌ruchliwość (a+b) - 7,3 % ❌
📌 fragmentacja - ✅
Dieta, trochę ruchu i dużo suplementów. Wyniki z kilku badań bez zmian. -
Zazu92 wrote:Pocahontas a kiedy idziesz sprawdzić czy pękły? Nie wiem czy pisałaś, ale jak tak to chyba przegapiłam 🙈
A ja za godzine mam pierwszą wizytę u endo. Zobaczymy co mi powie i co da na to moje skaczące tsh. No ale mam nadzieje że coś da na obniżenie bo jednak zawsze jest powyżej 2 a to chyba trochę za dużo dla staraczki. Dam Wam znać
A po lekarzu jadę do przyjaciółki na kawę, ona jest w ciąży, zaraz zaczyna drugi trymestr. Cieszę się als też cholernie zazdroszczę i trochę mi smutno. Nic na to nie poradzę, że tak czuję aż czasem nie mam ochoty z nią się spotykać albo pisać...
Ja też jestem ciekawa co powie lekarz.
U mnie na początku tsh 3,100 i ginekolog kazał to skonsultować z endokrynologiem.
Ja w międzyczasie zmienilam calkowocie diete. Endokrynolog kazał mi zbadać TSH jeszcze dwa razy w odstępach 4 tyg i wyszło: 3,100->2,43->2,15.
Przy tym wyniku powiedział, ze wszystko jest ok i nie potrzebuję żadnych leków, kazał wrocic jak juz bede w ciazy. Tutaj z kolei widziałam sporo informacji, ze tsh lepiej ponizej 2.
-
wellwellwell wrote:Ja też jestem ciekawa co powie lekarz.
U mnie na początku tsh 3,100 i ginekolog kazał to skonsultować z endokrynologiem.
Ja w międzyczasie zmienilam calkowocie diete. Endokrynolog kazał mi zbadać TSH jeszcze dwa razy w odstępach 4 tyg i wyszło: 3,100->2,43->2,15.
Przy tym wyniku powiedział, ze wszystko jest ok i nie potrzebuję żadnych leków, kazał wrocic jak juz bede w ciazy. Tutaj z kolei widziałam sporo informacji, ze tsh lepiej ponizej 2.wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Kochane, dziękuję, że pytacie. Ja wczoraj już płakałam, bo dotarło do mnie, że powoli nadchodzi ten moment, kiedy będzie trzeba podjąć trudną decyzję. Jeden wet w poniedziałek powiedział, że leki mu pomogą i będzie super, a wczoraj inny, że owszem, poprawi się to czy tamto, ale dalej będzie wchodził w ściany i się przewracał. Nie chcę tego dla niego, od kilku dni w ogóle się nie cieszył, nie bawił, chodził w kółko. A dzisiaj... Dzisiaj rano, jak zobaczył, że się ubieram na spacer z nim, to się cieszył, jak zawsze przed spacerem 😭 wiecie, pierwszy raz od tych kilku dni. Widzimy u niego takie malutkie zamiany, że coś zrobi jak kiedyś, a nie tylko chodzi w kółko i się przewraca i znów wróciła nadzieja, że jednak może będzie dobrze. Na majowym dziewczyny polecały dobrych lekarzy, nasza wet też ich polecała, ale okazuje się, że już tam nie przyjmują (jeden przeniósł się 350 km stąd, inny też Wrocław, ale już prywatnie i terminów w tym momencie nie ma), więc szukamy jeszcze, może gdzieś da radę to skonsultować. Ale widzę to światełko nadziei, a leki dostał dopiero wczoraj wieczorem (po wszystkich badaniach, na których musiał być na czczo). Mam nadzieję, że po lekach będzie mu lepiej. Oczywiście, jeśli będzie się męczył, nie będziemy chcieli tego przedłużać. To już staruszek, wiadomo, że na schorzenia i nie jest tak sprawny, jak pięcio- czy nawet dziesięcioletni psiak, ale jeśli mimo takich starczych przypadłości będzie wyglądał na szczęśliwego, to będziemy walczyć.
Dobrze słyszeć, że choć odrobinkę lepiej! Może jednak po lekach choć trochę się polepsza. 🙏Monk@ lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki,
Niestety nie podbiję statystyk dobrego początku czerwca. U mnie 13 dpo i biel.
Ale wiedzie co? Pierwszy raz mnie to nie załamało. Mam w sobie taki spokój i przeczucie, że jestem bardzo blisko celu. Nie wiem skąd mi się to wzięło. Zawsze po negatywnym teście płakałam przez kilka dni. A teraz się uśmiecham. Na pewno dużo dały mi monitoringi w maju, bo wiem, że owulka jest, pecherzyki pękają. W tym cyklu też będę to kontrolować, ale jestem spokojna. Dzisiaj odstawiłam duphaston, zobaczymy kiedy przyjdzie @ Może jeszcze załapię się na testowanie w końcówce czerwca.
Powodzenia laski! Trzymam mkcno kciuki za każda z Was 🥰🤞🏻Monk@, Poziomka9204, AgulaM, verliebtindich, Lipcowa, 2+3, Anett93, RoZyCzK4, peonia lubią tę wiadomość
👱🏻♀️35
Starania o pierwsze dzieciątko
Hashimoto
Własne owulacje
Krótkie cykle
Duphaston na wydłużenie fl -
Monk@ wrote:Weszłam na stronę rossmanna sprawdzić, czy jest jakaś promka na facelaki ciążowe - matko, ile one teraz kosztują! Przecież jeszcze niedawno to było 5-6 zł, a teraz 7-8 😳 chyba nie kupuję, zostanę przy nordach. A nordy pokazują fabryczne albo oszukały którąś z Was?
Monk@ lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Monk@ wrote:Kochane, dziękuję, że pytacie. Ja wczoraj już płakałam, bo dotarło do mnie, że powoli nadchodzi ten moment, kiedy będzie trzeba podjąć trudną decyzję. Jeden wet w poniedziałek powiedział, że leki mu pomogą i będzie super, a wczoraj inny, że owszem, poprawi się to czy tamto, ale dalej będzie wchodził w ściany i się przewracał. Nie chcę tego dla niego, od kilku dni w ogóle się nie cieszył, nie bawił, chodził w kółko. A dzisiaj... Dzisiaj rano, jak zobaczył, że się ubieram na spacer z nim, to się cieszył, jak zawsze przed spacerem 😭 wiecie, pierwszy raz od tych kilku dni. Widzimy u niego takie malutkie zamiany, że coś zrobi jak kiedyś, a nie tylko chodzi w kółko i się przewraca i znów wróciła nadzieja, że jednak może będzie dobrze. Na majowym dziewczyny polecały dobrych lekarzy, nasza wet też ich polecała, ale okazuje się, że już tam nie przyjmują (jeden przeniósł się 350 km stąd, inny też Wrocław, ale już prywatnie i terminów w tym momencie nie ma), więc szukamy jeszcze, może gdzieś da radę to skonsultować. Ale widzę to światełko nadziei, a leki dostał dopiero wczoraj wieczorem (po wszystkich badaniach, na których musiał być na czczo). Mam nadzieję, że po lekach będzie mu lepiej. Oczywiście, jeśli będzie się męczył, nie będziemy chcieli tego przedłużać. To już staruszek, wiadomo, że na schorzenia i nie jest tak sprawny, jak pięcio- czy nawet dziesięcioletni psiak, ale jeśli mimo takich starczych przypadłości będzie wyglądał na szczęśliwego, to będziemy walczyć.
Monk@ lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Karina123 wrote:Jedna z Was pisała o badaniach nasienia. My jesteśmy umówieni na lipiec. Mąż już się boi, ze coś z nim będzie nie tak. Nie wiem jak z nim rozmawiać
Z badaniem nie ma co zwlekać, najlepiej od razu po badaniu na wizytę bo zapewne lekarz przepisze leki i będziecie musieli czekać 3 miesiace na kolejne badanie, żeby sprawdzić czy wyniki są lepsze. Wiadomo że faceci się stresują, jeśli wyniki będą słabe najprawdopodobniej będzie chodził przygaszony i może się obwiniać o brak ciąży.
Z doświadczenia i różnych opinii najlepiej przekonywac go że to może być wina Was obojga, nasienie może być słabe ale to nie znaczy że poradziło by się w innym środowisku. No i wyniki to nie koniec świata, można nad nimi pracować.
Imbirowa zastanawiam się nad jutrem 🙈🤷🏼♀️
Mam niestety słabość do zapamiętywania waszych nicków ale widziałam ostatnio tutaj || z 7dpo. A skoro mam już objawy od kilku dni 😂Imbirowa, AgulaM lubią tę wiadomość
przed 30
starania od 9.21
eutyrox + duphaston/luteina
cykle owulacyjne
on: morfologia 3%, ruch postępowy 6% -
wellwellwell wrote:Ja też jestem ciekawa co powie lekarz.
Przy tym wyniku powiedział, ze wszystko jest ok i nie potrzebuję żadnych leków, kazał wrocic jak juz bede w ciazy. Tutaj z kolei widziałam sporo informacji, ze tsh lepiej ponizej 2.wellwellwell lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Monka, mam nadzieję, że pieskowi się polepszy i jeszcze się nacieszy staruszek życiem a jeśli trzeba będzie dać mu odejść to wiem, że z Wami miał na pewno piękne życie ❤️ ja też mam pieska i nie wyobrażam sobie go stracić
Ilaria, przytulam, ale też jestem dla Ciebie pełna podziwu, bardzo dojrzałe i pełne nadziei podejście. Ja wierzę, że to już tuż tużIlaria, Monk@, AgulaM lubią tę wiadomość
-
marrrtini wrote:Imbirowa zastanawiam się nad jutrem 🙈🤷🏼♀️
Mam niestety słabość do zapamiętywania waszych nicków ale widziałam ostatnio tutaj || z 7dpo. A skoro mam już objawy od kilku dni 😂
A co do badania nasienia to im szybciej tym lepiej. W zasadzie to jak pierwsza wizyta u gina. Powinna iść w parze z badaniami nasienia jeśli przez rok wiadomo nie ma tej ciąży. Bo spermy się nie wyleczy, można spróbować ja poprawić lekami, suplami. Ale tak jak Nam mówił każdy androlog - leczyć męża i się starać. A nóż będzie lepiej. Na pewno nie czekać całego 3 miesięcznego cyklu bo to strata czasu. My tak straciliśmy pół roku bo gin przepisywał mężowi jakieś suple i kazał czekać a androlog się za głowę łapał 🙈2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
Może wkleimy zdjęcia naszych kochanych pupili, jestem pewna, że niejeden spacer z nimi nam pomógł oczyścić głowę ❤️ kto ma kotka, ten ma na pewno głaskanioterapie
Moja psinka, 5 lat już ma Mersi, kundelekWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2022, 11:22
verliebtindich, Ilaria, Imbirowa, Gwiazdeczka 93, wellwellwell, Poziomka9204, Kamala8, Monk@, jo_ana, pluto_nova, Kofii, Lolka997, Kasiooola, AgulaM, Anett93, Kluska95, RoZyCzK4 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam serdecznie Was wszystkie w czerwcu, najlepsze życzenia utulenia lutowego dzieciaczka z okazji Dnia Dziecka! Za wszystkie gorąco trzymam kciuki!
Ja dziś u gin potwierdzona owulacja, pęcherzyk ma pęknąć ok. 12 h, więc też działamy dziś, ale w związku z tym, że myślałam, że owu juz była, to w sumie działamy od niedzieli.. boje się, ze to troche za długi maraton.. oprócz tego obydwoje z infekcjami.. ): no ale co ma być to będzie.
Pocahontas uprzejmie proszę o wpisanie na 17.06 testowanie
Pewnie nie doczekam, ale co tam (;
Pocahontas16, Poziomka9204, AgulaM, 2+3, Anett93 lubią tę wiadomość
08.2019 córeczka
07.2022 cb
2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 %