W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
A to moje czworonogi z rodzinnego domu🥰😊 mieszkam niedaleko rodziców także widyjemy się prawie codziennie, a cieszą się jakby nie widziały mnie wieki 😄😅
url=https://naforum.zapodaj.net/6e86d5d17dd3.jpg.html][/url]
To Hektorcio ma.juz 9 lat, ale kondycję jak u młodego psiaka.
url=https://naforum.zapodaj.net/1b66d4e25f2a.jpg.html][/url]
A ten słodziak to Rambo,ma 1.5 roku, został znaleziony w lesie zimą w kartonie. Na początku był nieufny szczególnie do mężczyzn i przez to agresywny,ale teraz jest największym pieszczochem, ważącym prawie 40kg😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2022, 14:57
Monk@, Imbirowa, wellwellwell, 2+3, Zazu92, AgulaM, Ilaria, Poziomka9204, Karina123, Kluska95, peonia, Miphuhiz, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
https://ibb.co/ZJvbJJZ
https://ibb.co/0nQsYNh
https://ibb.co/RSqLWQs
Ogarnęłam tylko tak 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2022, 14:56
Gwiazdeczka 93, wellwellwell, 2+3, Monk@, AgulaM, Poziomka9204, Ilaria, Kluska95, peonia, Anett93 lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Mam szybkie pytanko, dzisiaj rano chyba pękł pęcherzyk bo mnie jajnik mocniej zakuł i teraz mam mega rumience i ogólnie jest mi mega ciepło.... Czy miewacie tak w owulacje? Może to już skok temp?
-
Pocahontas16 wrote:Mam szybkie pytanko, dzisiaj rano chyba pękł pęcherzyk bo mnie jajnik mocniej zakuł i teraz mam mega rumience i ogólnie jest mi mega ciepło.... Czy miewacie tak w owulacje? Może to już skok temp?
Mam nadzieję, że któraś z dziewczyn Ci pomoże z tą zagwostka 😙Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Pocahontas16 wrote:Mam szybkie pytanko, dzisiaj rano chyba pękł pęcherzyk bo mnie jajnik mocniej zakuł i teraz mam mega rumience i ogólnie jest mi mega ciepło.... Czy miewacie tak w owulacje? Może to już skok temp?
Jakoś nigdy nie zwróciłam uwagi, będę obserwować w tym cyklu -
hypatia92 wrote:Śliczne te Wasze zwierzaki, co jeden to lepszy
Ja na razie nie mam żadnego, mieszkamy w bloku, bez ogródka, a marzy mi się duży pies, i bardzo by mi go było szkoda póki co... Ale kiedyś na pewno. Choruję na owczarki szwajcarskie, ale nie wykluczamy też z mężem wzięcia psiaka ze schroniska.
Dzięki za odpowiedzi o NAC, kupiłam sobie to miesiąc temu, ale w końcu nie wzięłam, bo poczytałam ulotkę i tam było o PCOS głównie. I nie byłam pewna.
Jeśli w tym cyklu nie wyjdzie, to chyba spróbuję.
Karina123, głowa do góry, za chwilę nowy cykl - nowa szansa! Tulę mocno.
Agula, jak tam na urlopie? Wypoczęłaś?
Ja tez kupilam Miovella NAC i tez ostatecznie tego nie wzielam bo wszedzie pisalo glownie o PCOS.. czyli bierzesz jednak? Na Miovelli napisane zeby brac do owulacji i przestac. Ja sie chyba juz boje eksperymentowac bo w zasadzie to teraz tez jadlam olej z wiesiolka ( oeparol) i mam wrazenie ze mi opoznil cykl.. owulacji w 14dc nie bylo, nawet w 16/17 nie ( montiroing owu) a mam z reguly cykle 26 dniowe.. boje sie juz czegokolwiek brac bo nie specjalnie umiem jeszcze swoje cialo obserwowac
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
-
Pocahontas, ja tak mam właśnie jak mam owulacje, najpierw mnie boli strasznie jajnik to wiem że się on nadyma wtedy i za chwilę będzie owu, a potem jak przestaje boleć to pewnie wtedy już pęknięty i mam wieczorem takie uczucie jakbym stan podgorączkowy miała.
A ja jestem już po wizycie u endo, a więc tak:
Zrobił usg tarczyca jest okej bardzo ładna. Pokazałam mu wyniko tsh, zawsze w okolicach 2-2,5 a miesiąc temu było 4,5 no a znowu tydzień temu było 2,2. Powiedział że to 4,5 to mógł być jednorazowy skok, mogłam mieć infekcje czy coś ale nie będziemy tego bagatelizować. Mówi, że ogólnie to tsh w okolicach 2 jest okej i nie zablokuje mi zajścia w ciążę, ale wypisał mi receptę na euthyrox 25, ale kazał za jakieś 2-3mies zbadać sobie znowu tsh i wtedy wykupić jeśli będzie też takie wyższe i zacząć brać ten euthyrox. Powiedział, że jeśli zajdę w ciążę szybciej to mam od razu go zacząć brać bo ciąża może mi podwyższyć tsh a to może doprowadzić do poronienia. Ogólnie też sprawdził jakie biore suple i w tych moich (fertilwoman plus) jest duża dawka jodu i selenu i powiedział że to jest bardzo fajne i mam brać dalej a że biore dopiero drugi miesiąc to mówił że może dlatego dopiero zaczyna mi spadać tsh i za te dwa kolejne miechy będzie jeszcze niższe. Mam się nie przejmować póki co, kontrolować to tsh i zgłosić się jak będę w ciąży po następną receptę.
No i to tyle, w sumie nie wiem co myśleć..marrrtini, Kofii, AgulaM, Poziomka9204, Monk@, wellwellwell, Gwiazdeczka 93, Tabeaa, Lolka997, Anett93 lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Monk@ jeśli jest poprawa nawet niewielka u pieska to już jest sukces! Bardzo się cieszę i mam nadzieję że już coraz lepiej będzie niestety potrzeba czasu i skoro dopiero zaczął leki przyjmować to wiadomo że nie będzie od razu takiego skoku tylko powolutku małymi kroczkami tym bardziej że jak musiał być na czczo to też pewnie nie wpływało najlepiej. Ja tam wierzę że będzie się poprawiało i tego się trzeba trzymać. Trzeba mieć nadzieję kochana 😘 a ty w końcu musisz odespać też, żeby również tobie było lepiej
Monk@, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Zazu92 wrote:Pocahontas, ja tak mam właśnie jak mam owulacje, najpierw mnie boli strasznie jajnik to wiem że się on nadyma wtedy i za chwilę będzie owu, a potem jak przestaje boleć to pewnie wtedy już pęknięty i mam wieczorem takie uczucie jakbym stan podgorączkowy miała.
A ja jestem już po wizycie u endo, a więc tak:
Zrobił usg tarczyca jest okej bardzo ładna. Pokazałam mu wyniko tsh, zawsze w okolicach 2-2,5 a miesiąc temu było 4,5 no a znowu tydzień temu było 2,2. Powiedział że to 4,5 to mógł być jednorazowy skok, mogłam mieć infekcje czy coś ale nie będziemy tego bagatelizować. Mówi, że ogólnie to tsh w okolicach 2 jest okej i nie zablokuje mi zajścia w ciążę, ale wypisał mi receptę na euthyrox 25, ale kazał za jakieś 2-3mies zbadać sobie znowu tsh i wtedy wykupić jeśli będzie też takie wyższe i zacząć brać ten euthyrox. Powiedział, że jeśli zajdę w ciążę szybciej to mam od razu go zacząć brać bo ciąża może mi podwyższyć tsh a to może doprowadzić do poronienia. Ogólnie też sprawdził jakie biore suple i w tych moich (fertilwoman plus) jest duża dawka jodu i selenu i powiedział że to jest bardzo fajne i mam brać dalej a że biore dopiero drugi miesiąc to mówił że może dlatego dopiero zaczyna mi spadać tsh i za te dwa kolejne miechy będzie jeszcze niższe. Mam się nie przejmować póki co, kontrolować to tsh i zgłosić się jak będę w ciąży po następną receptę.
No i to tyle, w sumie nie wiem co myśleć..
Brzmi dobrze, jednak ja bym zbadała wcześniej niż za 3 miesiące. Mi po lekach TSH spadło do 1,8 i endokrynolog kazał zbadać za 3 miesiące, ale zbadałam po dwóch i okazało się że wzrosło do 4, bo miałam za niska dawkę leku. Także teraz badam co 1-2 miesiące☺️ mimo że każą rzadziej.AgulaM lubi tę wiadomość
-
Ja rano: nie doszukuję się objawów, podchodzę do wszystkiego na chłodno
Też ja, po południu: omg zaczęły mnie boleć cycki, a jest dopiero 6/7 dpo omg omg to na pewno coś znaczy aaaaa 🤩🤩🤩
🤪😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2022, 16:24
Zazu92, Monk@, verliebtindich, Gwiazdeczka 93, Lipcowa, hypatia92, Tabeaa, Poziomka9204, Lolka997, Kluska95, RoZyCzK4, AgulaM, peonia, Anett93, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Kofii wrote:Brzmi dobrze, jednak ja bym zbadała wcześniej niż za 3 miesiące. Mi po lekach TSH spadło do 1,8 i endokrynolog kazał zbadać za 3 miesiące, ale zbadałam po dwóch i okazało się że wzrosło do 4, bo miałam za niska dawkę leku. Także teraz badam co 1-2 miesiące☺️ mimo że każą rzadziej.
No właśnie on tak powiedział że co 2-3mies więc ja też stwierdziłam że zbadam sobie za 2
No ale tak jak gin mi mówił że dla starających się to tsh powinno być tak poniżej 2,5 i ja się w sumie mieszczę poza tym jednym skokiem, no i to samo endo powiedział że takie jak mam 2,2 to w niczym nie blokuje mi zajścia. Więc chyba dobrze no tylko że nie zachodzę jakoś, ale to pewnie to nasienie z morfologią 3procona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Kofii wrote:Ja rano: nie doszukuję się objawów, podchodzę do wszystkiego na chłodno
Też ja, po południu: omg zaczęły mnie boleć cycki, dopiero 6/7 dpo omg omg to na pewno coś znaczy aaaaa 🤩🤩🤩
🤪😂
😆😆😆 Taki standard staraczki
No ale wiesz...cycki bolą od zwiększającego się progesteronu, więc oby bolały cały czas i nie przestawały, tego Ci życzę 😁😊AgulaM lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Kofii wrote:Ja rano: nie doszukuję się objawów, podchodzę do wszystkiego na chłodno
Też ja, po południu: omg zaczęły mnie boleć cycki, a jest dopiero 6/7 dpo omg omg to na pewno coś znaczy aaaaa 🤩🤩🤩
🤪😂
Ja przy drugim sikaniu: "oj, no może siknę na test, mam ich tyle, nie zaszkodzi"
-negatyw-
"A, to pewnie dlatego, że mocz nie był tak skondensowany. Siknę jutro rano"
I historia się powtarza 🙈 wniosek taki, że lepiej od razu rano sikać 😂😂verliebtindich, Kofii, Zazu92, wellwellwell, Lipcowa, Tabeaa, Poziomka9204, Kluska95, Pfry, RoZyCzK4, AgulaM, peonia, Anett93, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Zazu92 wrote:No właśnie on tak powiedział że co 2-3mies więc ja też stwierdziłam że zbadam sobie za 2
No ale tak jak gin mi mówił że dla starających się to tsh powinno być tak poniżej 2,5 i ja się w sumie mieszczę poza tym jednym skokiem, no i to samo endo powiedział że takie jak mam 2,2 to w niczym nie blokuje mi zajścia. Więc chyba dobrze no tylko że nie zachodzę jakoś, ale to pewnie to nasienie z morfologią 3proc -
🤪😂
Hahahahah zawsze 💗Kofii lubi tę wiadomość