W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazu92 wrote:Pocahontas, ja tak mam właśnie jak mam owulacje, najpierw mnie boli strasznie jajnik to wiem że się on nadyma wtedy i za chwilę będzie owu, a potem jak przestaje boleć to pewnie wtedy już pęknięty i mam wieczorem takie uczucie jakbym stan podgorączkowy miała.
A ja jestem już po wizycie u endo, a więc tak:
Zrobił usg tarczyca jest okej bardzo ładna. Pokazałam mu wyniko tsh, zawsze w okolicach 2-2,5 a miesiąc temu było 4,5 no a znowu tydzień temu było 2,2. Powiedział że to 4,5 to mógł być jednorazowy skok, mogłam mieć infekcje czy coś ale nie będziemy tego bagatelizować. Mówi, że ogólnie to tsh w okolicach 2 jest okej i nie zablokuje mi zajścia w ciążę, ale wypisał mi receptę na euthyrox 25, ale kazał za jakieś 2-3mies zbadać sobie znowu tsh i wtedy wykupić jeśli będzie też takie wyższe i zacząć brać ten euthyrox. Powiedział, że jeśli zajdę w ciążę szybciej to mam od razu go zacząć brać bo ciąża może mi podwyższyć tsh a to może doprowadzić do poronienia. Ogólnie też sprawdził jakie biore suple i w tych moich (fertilwoman plus) jest duża dawka jodu i selenu i powiedział że to jest bardzo fajne i mam brać dalej a że biore dopiero drugi miesiąc to mówił że może dlatego dopiero zaczyna mi spadać tsh i za te dwa kolejne miechy będzie jeszcze niższe. Mam się nie przejmować póki co, kontrolować to tsh i zgłosić się jak będę w ciąży po następną receptę.
No i to tyle, w sumie nie wiem co myśleć..
sądzę, że podejście lekarza super tylko tak jak pisała Monk@ wykup wcześniej bo będzie rp po terminieZazu92 lubi tę wiadomość
-
a ja właśnie nie lubię jak mnie cycki bolą, bo zazwyczaj bolały mnie w cyklach bezowulacyjnych, a tak to nic xd
-
Monk@ wrote:Karina, przytulam i trzymam kciuki za kolejny cykl 🤞🏼 dasz radę jeszcze w czerwcu testować czy masz dłuższe cykle?
I tu zaczyna się problem z odpowiedzią 😂 mam cykle różne od 26 do 35 dni wiec zostaje jako taki wolny strzelec
Mam tak Np kilka cykli krótkich i kilka długich. Nie wiem od czego to zalezyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2022, 16:54
👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Dziewczyny melduje się z @, spóźniona 11 dni, pierwszy raz tak długo. Mimo negatywnych testów do końca miałam jakaś głupia nadzieję 🤣 miałam mieć dzisiaj wizytę, cieszę się że przyszła bez wywoływania jej lekami. Doktor żartował że ma super moce i leczy przez telefon jak odwoływałam wizytę 🤣. Trzymam kciuki za Wasze owulki, działajcie! Ja w tym miesiącu przyglądam się z boku, ale jak zawsze bardzo bardzo kibicuje ❤️
marrrtini, jo_ana, Poziomka9204, Kofii, 2+3, RoZyCzK4, AgulaM, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
Monk@ wrote:Myślę, że na spokojnie, zbadaj za te 2 miesiące i będzie pasować wykup sobie ten euthyrox wcześniej, jeśli masz brać od ciąży tak czy inaczej, żeby Ci się nie przeterminowała recepta. Ja na raty kupowałam leki i byłam wczoraj, a tam mknął termin, bo tylko miesiąc ważna 🤦🏼
Taki właśnie mam plan że sobie wykupię już teraz i będę trzymaćona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Pocahontas16 wrote:Zazu my to jakieś podobne jestesmy
sądzę, że podejście lekarza super tylko tak jak pisała Monk@ wykup wcześniej bo będzie rp po terminie
Ej to może ja w takim razie powinnam już robić owulaki, bo może mnie zaraziłaś i też owu będzie wcześniej 😆😆😆
A udało Ci się zapisać na jutro na monitoring?ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Livka, no w kooooońcu! 😁 To teraz możesz już ładnie zaczynać nowy cykl, dużo siły życzę 💪
Livka lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Livka oby nowy cykl był krótszy hehe U mnie dziś 11 dpo i biało na teście. Ale nie załamuje się, czerwiec to fajny miesiąc, żeby powiększyć rodzine. A marzec fajny, żeby rodzic jeszcze nie za ciepło, ale i nie za zimno. Szukam plusów
Lipcowa, Poziomka9204, Livka, Tulipan, AgulaM, Anett93, Ilaria lubią tę wiadomość
-
Zazu92 wrote:Ej to może ja w takim razie powinnam już robić owulaki, bo może mnie zaraziłaś i też owu będzie wcześniej 😆😆😆
A udało Ci się zapisać na jutro na monitoring?
także będe musiała bazować na temp/ progesteronie 7dpo
rób rób bo lubi zaskoczyć ta owulkaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2022, 17:24
verliebtindich, Zazu92 lubią tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:nie e zobacze co się bedzie działo z temp...mój gine oczywiście wyjeżdza, medicover został bez ginekologa...wystawili mi skierowanie do innej przychodni a tam termin 24 czerwiec xdxdxd
także będe musiała bazować na temp/ progesteronie 7dpo
No właśnie miałam pisać, że koniecznie proga potwierdź w takim razie 🤞
-
Karina123 wrote:I tu zaczyna się problem z odpowiedzią 😂 mam cykle różne od 26 do 35 dni wiec zostaje jako taki wolny strzelec
Mam tak Np kilka cykli krótkich i kilka długich. Nie wiem od czego to zalezy -
natkurka wrote:Ja tez kupilam Miovella NAC i tez ostatecznie tego nie wzielam bo wszedzie pisalo glownie o PCOS.. czyli bierzesz jednak? Na Miovelli napisane zeby brac do owulacji i przestac. Ja sie chyba juz boje eksperymentowac bo w zasadzie to teraz tez jadlam olej z wiesiolka ( oeparol) i mam wrazenie ze mi opoznil cykl.. owulacji w 14dc nie bylo, nawet w 16/17 nie ( montiroing owu) a mam z reguly cykle 26 dniowe.. boje sie juz czegokolwiek brac bo nie specjalnie umiem jeszcze swoje cialo obserwowac
Ej, też brałam wiesiołka i w 15dc nie miałam komórki wiodącej, a w poprzednim monitorowanym cyklu już wtedy była (cykle mam regularne). Więc możliwe, że mi też skubany przesunął :<
Agula - super, że nie na tłumów. A takiemu zrelaksowanemu człowiekowi to i starania łatwiej i przyjemniej przychodzą Życzeń udanej wycieczki do Kołobrzegu! No i działajcie!
Pocahontas, a czy Ty miałaś jakiekolwiek objawy, że to już prawie owu? Śluz jakiś zaobserwowałaś? Sorki, jeśli pominęłam, a była o tym mowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2022, 17:57
AgulaM lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
U mnie dziś jakoś 8 dpo. Od dwóch dni nogi mnie bolą jak na okres, a tak to żadnych objawów jak nigdy. Szyjka twarda i wysoko, że prawie jej nie mogę wyczuć i dużo białego sluzu. Staram się nie nakręcać i poczekać do terminu miesiączki ale no chyba jak każda tutaj - ciekawość bierze górę i pewnie do weekendu najdłużej wytrzymam 😂 mam jakieś 30 testów, bo kupiłam na Amazonie dużą paczkę to nie żal testować 😂
Monk@, 2+3, Asia28000, AgulaM, Anett93, mamaleonka, Ilaria lubią tę wiadomość
-
Pala wrote:Witajcie jestem po transferze i 4 tygodniu ciąży nie mam żadnych objaw a wy👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Tabeaa wrote:U mnie dziś jakoś 8 dpo. Od dwóch dni nogi mnie bolą jak na okres, a tak to żadnych objawów jak nigdy. Szyjka twarda i wysoko, że prawie jej nie mogę wyczuć i dużo białego sluzu. Staram się nie nakręcać i poczekać do terminu miesiączki ale no chyba jak każda tutaj - ciekawość bierze górę i pewnie do weekendu najdłużej wytrzymam 😂 mam jakieś 30 testów, bo kupiłam na Amazonie dużą paczkę to nie żal testować 😂👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Widziałam, że temat zwierząt był poruszany. Mieszkam w bloku, mam psa który przyjechał do nas na wakacjach po śmierci taty, dwa koty i dwa szynszyle 😂 małe zoo ale chociaż wesoło jest 😁
Monk@, Poziomka9204, AgulaM, Zazu92, Anett93, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
hypatia92 wrote:Teraz nie brałam (jestem 24dc), ale jeśli nic z tego nie wyjdzie, to wezmę w następnym cyklu. Ja zamierzam stosować od 3 do 7 dnia cyklu po 2 tabletki (w sumie 1200mg). Tak mam na opakowaniu I chce też robić monitoring, więc zobaczymy, co to zmieni.
Ej, też brałam wiesiołka i w 15dc nie miałam komórki wiodącej, a w poprzednim monitorowanym cyklu już wtedy była (cykle mam regularne). Więc możliwe, że mi też skubany przesunął :<
Agula - super, że nie na tłumów. A takiemu zrelaksowanemu człowiekowi to i starania łatwiej i przyjemniej przychodzą Życzeń udanej wycieczki do Kołobrzegu! No i działajcie!
Pocahontas, a czy Ty miałaś jakiekolwiek objawy, że to już prawie owu? Śluz jakiś zaobserwowałaś? Sorki, jeśli pominęłam, a była o tym mowa.
ja co wezme wiesiołka to akurat cykl bezowulacyjny i sie wkurzam, że nie działa... a to śluzu nie ma bo owulacji nie ma xd
miałam takie objawy : zaczął mi się wczoraj śluz taki rozciągliwy ale stwierdziłam, że pewnie początek dni płodnych i czułam wczoraj i przedwczoraj jajnik... ale no do głowy by mi nie przyszło, że owulacja tak szybko może byc
2 dni po plamieniu .....nadal jestem w szoku 🤦♀️🤦♀️🤦♀️hypatia92 lubi tę wiadomość