W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiooola wrote:Ja też nie brałam
u mnie było 6+0 serduszko ❤️
Poziomka - oby oby! Udało się dociągnąć do 50 minut, co się już dawno nie zdążyło 😁
Miałam druga drzemkę,ale taka ze zasnęłam jakoś głęboko, obudził mnie za oknem sąsiad z kosiarka, wiecie on taki pedancik na tą trawę, przecież jest susza prawie wogole nie rośnie, wczoraj kosil, dzisiaj znowu, aż jestem zla😁
Dziewczyny, czy któraś z Was korzysta z detektora tętna?👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Nutka85 wrote:Ależ jestem zła... Miałam mieć wizytę o 9:35, a właśnie przed sekundka do mnie zadzwonili, żeby przełożyć na 11:40, bo podobno lekarzowi się grafik zmienił 🤬
Jak chodzę do niego do innej przychodni, to jeszcze nigdy nie przekładali, a tu już dwa razy. I zawsze tylko w tej przychodni.
Wiem, że to tylko 2h, ale przy moich nerwach to każda minuta to dużo 😂
Wiem, że przesadzam, ale mnie to wnerwiło, bo na pewno im pozniej, tym będzie większa obsuwa 😔Nutka85 lubi tę wiadomość
👫 33lata
Kasiooola, nie korzystam i nie planuję, aż tak panikować nie zamierzam
widziałam na niektórych wątkach, że część dziewczyn kupuje, ja nie widzę specjalnego sensu 🤷🏼♀️
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
mamaleonka wrote:Dziewczyny czy brałyście partnerów na pierwsze usg? Czy dopiero ich weźmiecie na usg które wykonują przez brzuch?
Powiem wam ze to moja druga ciąża a jakoś bardziej się stresuje niż pierwsza👫 33lata
Kofii, dasz radę! Kto jak nie Ty 😜
Ale Cię wkopali z tym rwaniem zęba, szlag by mnie trafił 🤬 -
Poziomka9204 wrote:No w Twoim przypadku to mogli przyspieszyć 😃 ale proszę, myśl pozytywnie ❤️
A ja myślałam, że jak dotąd nie miałam dużego problemu z mdłościami, nie wymiotowałam, to już to nie przyjdzie. A od tygodnia mam tak, że jak jest jakiś niepasujący mi zapach (niekoniecznie brzydki) to lecę do kibelka 😂 myślałam, że tylko ja mam tak dziwnie, ale pocieszają mnie Wasze zawirowania zapachowo-kulinarne 😜Poziomka9204, Monk@ lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o detektory tętna to moja położna w pierwszej ciąży odradzała tłumacząc ze czasami dziecko się obróci detektor nie wykryje tętna a wtedy ciężarna za bardzo się stresuje lepiej po prostu jak takie urządzenia stosuje osoba do tego przeszkolona.
Monka, czuje się słabo boli mnie głowa ciagle mnie mdli i mam światłowstręt i nie wiem czy to objaw wstrząśnienia mózgu czy ciąży 🤷♀️
Odpoczywam dużo śpię mam nadzieje ze jutro będzie lepiej.
-
Nutka85 wrote:Noooo, jak zobaczyłam, że dzwonią z przychodni to sobie pomyślałam "ooo, może na 8 mi przełożą?" 😂
A ja myślałam, że jak dotąd nie miałam dużego problemu z mdłościami, nie wymiotowałam, to już to nie przyjdzie. A od tygodnia mam tak, że jak jest jakiś niepasujący mi zapach (niekoniecznie brzydki) to lecę do kibelka 😂 myślałam, że tylko ja mam tak dziwnie, ale pocieszają mnie Wasze zawirowania zapachowo-kulinarne 😜👫 33lata
Poziomka - nie, konieczne nie jest, moja siostra w zeszłym roku miała takie zalecenie ale ona miała wcześniejsze poronienia i poród przedwczesny w połowie ciąży. Więc go mam, ale traktuje to jako, jak znajdę to będzie, kompletnie się nie przejmuje tym że mi się nie uda bo nie jestem pewna czy umiem z tego korzystać😁
Ojej, tak dobrze mi się słabo że mi się nie chce wstawać, a muszę dzisiaj jechać do biura 🥴 pada deszcz to nie dość że chłodniej to mnie usypia ten padający deszcz 😁26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kasiola, ja mam detektor tętna. Moja poprzednia ciąża była z problemami. Pierwszą poroniłam. Jak lekarz na wizycie w drugiej ciąży powiedział, ze nie wie, czy donoszę te dziecko, zamówiłam detektor. Nie używałam często, już nie pamietam, ale mysle, ze raz w tygodniu dla spokojności między wizytami i by sprawdzić, czy wszystko dobrze i rozwój się nie zatrzymał jak w pierwszej ciąży. Byłam z niego zadowolona, łatwy w obsłudze i zawsze szybko znajdowałam serduszko. Na pewno sobie poradzisz z używaniem, to prosta sprawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 07:09
Kasiooola lubi tę wiadomość
-
Hej kochane, ja od 5 na nogach.. chodzę jak na szpilkach.. zaczęłam pracować zdalnie przed wizytą, ale nie potrafię się skupić.. jeszcze cała noc miałam koszmary.. wypiłam sobie meliske i dalej coś staram się klikać.. jak nie umrę do 10 będzie dobrze xD hihi
A co Wam powiem jeszcze, to w niedzielę idę do mojej Pani psycholog więc może ona mnie naprawi
Miłego dnia dziewczyny, odezwę się ok 11 po wizycie
Proszę o 🤞
Buzia Joll 😇Kasiooola, Mikaaa92, Namisa lubią tę wiadomość
Ona 28
On 31
Pierwsza ciąża , córeczka w niebie.😇
23.06 ||
21.02.23 Franek 3130, 54cm 💙
Kwiecień 2024 lekarz mówi że z męża wynikami nie mamy szans. Zapisuje nas na czerwiec na invitro.
24.04.24 cud! Dwie kreski 🫣
25.04. beta 27,89
27.04 beta 61,34 💙💙
7.05 poronienie samoistne 😭
05.06 udana kwalifikacja do invitro
09.06 🏥 zaczynamy procedurę 💗💙
27.06 transfer 💜💜
06.07 beta >0.10 😭
.....
20.07 transfer 5.1.1
24.07 || 😱
25.07 beta 20.370 🥹🥹🥹 trzymaj się kropeczku ❤️
27.07 102,800 😱😱🥹🥹
29.07 409,400 💜🔥
31.07 986,400 💜
08.08 USG 🏥 mamy pęcherzyk ❤️
16.08 26dpt mamy serduszko i 8mm człowieka ❤️❤️
❄️❄️ Czekają na swoją kolej.. -
mamaleonka wrote:Jeśli chodzi o detektory tętna to moja położna w pierwszej ciąży odradzała tłumacząc ze czasami dziecko się obróci detektor nie wykryje tętna a wtedy ciężarna za bardzo się stresuje lepiej po prostu jak takie urządzenia stosuje osoba do tego przeszkolona.
Odpoczywaj w takim razie, oby dzisiaj było lepiejczekamy, do tam na USG zobaczysz 😁
Nutka, właśnie chciałam wczoraj pisać, że chyba nigdy się nikomu nie zdarzyło, żeby lekarz przesunął wizytę na wcześniejszą 🤣🤣 ale przypomniało mi się dzisiaj, że u mnie tak było. Tylko to było raz na NFZ, a raz w Medicover i nie mieli więcej pacjentów, więc chcieli skończyć wcześniej 😂 trzymamy kciuki za Ciebie i maluszka, na pewno wynagrodzi Ci to czekanie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 07:17
Nutka85 lubi tę wiadomość
-
Joll213 wrote:Hej kochane, ja od 5 na nogach.. chodzę jak na szpilkach.. zaczęłam pracować zdalnie przed wizytą, ale nie potrafię się skupić.. jeszcze cała noc miałam koszmary.. wypiłam sobie meliske i dalej coś staram się klikać.. jak nie umrę do 10 będzie dobrze xD hihi
A co Wam powiem jeszcze, to w niedzielę idę do mojej Pani psycholog więc może ona mnie naprawi
Miłego dnia dziewczyny, odezwę się ok 11 po wizycie
Proszę o 🤞
Buzia Joll 😇 -
Monk@ wrote:Dokładnie tego bym się obawiała, że ostatecznie może być z tego więcej szkody niż pożytku. Oczywiście, jak jest wskazanie od lekarza, to inna sprawa, ale inaczej nie widzę sensu
Odpoczywaj w takim razie, oby dzisiaj było lepiejczekamy, do tam na USG zobaczysz 😁
Nutka, właśnie chciałam wczoraj pisać, że chyba nigdy się nikomu nie zdarzyło, żeby lekarz przesunął wizytę na wcześniejszą 🤣🤣 ale przypomniało mi się dzisiaj, że u mnie tak było. Tylko to było raz na NFZ, a raz w Medicover i nie mieli więcej pacjentów, więc chcieli skończyć wcześniej 😂 trzymamy kciuki za Ciebie i maluszka, na pewno wynagrodzi Ci to czekanie ❤️
Mi się zdarzyło raz, w kwietniu u swojej ginekolog 😁 miałam wizytę na 11:40 a dzień wcześniej dzwonili czy nie mogłabym już na 9:20,bo ktoś zrezygnował i by mieli na mnie czekać 2 godziny, 😁 i pewnie skończyli przez to wcześniej
Tak mówicie o jedzeniu, ja przedwczoeaj ugotowałam rosół, na 2 dni, zjadłam w poniedziałek, wczoraj wystarczy że go widziałam w lodówce, nie wiem co będzie z nim dzisiaj, 🥴 czy zrobię z niego pomidorowa porostu 😁 na nią mam większą ochotę 🤔
Jestem w biurze, mam zamiar tu trochę dzisiaj posiedzieć, fajnie jest jednak wyjść do ludzi, a nie siedzieć samemu w domu 😁26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Dziewczyny panikuje, właśnie sprawdziłam klinikę do której jade i wszędzie jest informacja ze w środę nieczynne 🤯 mam nadzieje ze to nie jest błąd systemu ze była wizyta na środę tylko ze może przez urlopy postanowili jednak w środę otworzyć..
trzymajcie kciuki. Ja tu zaraz zejdęNutka85 lubi tę wiadomość
-
Kofii wrote:Mnie dziś w ogóle nie bola piersi, a codziennie mnie bolały, najbardziej rano i zaczynam się martwić 🙁
mamaleonka, Joll213, Poziomka9204, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Bo Cię wypędzimy na fioletową 😡 ciągle to wałkujemy, objawy się pojawiają i znikają, więc nie przejmuj się. Ja od kilku dni budzę się i czuję się rewelacyjnie, bo praktycznie od samego początku miałam jakby niestrawność i nieprzyjemne uczucie w żołądku, a teraz w nocy i rano nic, bo rewelacja 🤩 za to jak wstanę się zaczyna, a popołudniami jest dwa razy gorzej 🤣
Dokładnie tak jak mówisz, jednego dnia są objawy a potem kilka dni nie ma i nagle jak uderza to nie wiesz co ze sobą zrobić bo czujesz się jak 💩💩
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
mamaleonka wrote:Dziewczyny panikuje, właśnie sprawdziłam klinikę do której jade i wszędzie jest informacja ze w środę nieczynne 🤯 mam nadzieje ze to nie jest błąd systemu ze była wizyta na środę tylko ze może przez urlopy postanowili jednak w środę otworzyć..
trzymajcie kciuki. Ja tu zaraz zejdę -
Kasiooola wrote:Poziomka - nie, konieczne nie jest, moja siostra w zeszłym roku miała takie zalecenie ale ona miała wcześniejsze poronienia i poród przedwczesny w połowie ciąży. Więc go mam, ale traktuje to jako, jak znajdę to będzie, kompletnie się nie przejmuje tym że mi się nie uda bo nie jestem pewna czy umiem z tego korzystać😁
Ojej, tak dobrze mi się słabo że mi się nie chce wstawać, a muszę dzisiaj jechać do biura 🥴 pada deszcz to nie dość że chłodniej to mnie usypia ten padający deszcz 😁Kasiooola lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰