W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
cukierniczka wrote:U mnie też ciężka głowa. Mój się ze mnie, że potrafię ze wszystkiego zrobić temat do zmartwień. Po obiedzie u teściowej mnie konkret wzdęło i jakoś po godzinie, dwóch chciałam poprawić legginsy i dopiero zorientowałam się jak mi się wbijają w brzuch. No i teraz się martwię... 🥺 powiedzcie, nic się Dzidzi nie stało, prawda?
Jutro odbieram legginsy ciążowe więc mam nadzieję że będzie w nich wygodniej.cukierniczka lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Monk@ ale będziesz miała fajną wizytę dzisiaj, takie szczegółowe podejrzenie maluszka jest cudowne 😍 kciuki trzymam mocno 🤞🤞
Mój ginekolog pytał czy ma mówić jaką płeć typuje 🙂 ale my chcieliśmy wiedzieć.
Ja miałam intensywny weekend, wczoraj spadek energii, telefon poszedł w odstawkę.
Dobrego dnia!Babulka lubi tę wiadomość
👫 33lata
Z płcią tozumiem w 100%, w sumie jeśli zdecydujemy się na nifty to najszybciej będzie wiadomo i wtedy to chyba pewne, nie? U mnie do prenatalnych 2tyg i 2 dni ale myślę że to wesele, urlop, odpoczynek od pracy super wplynie na moją głowę ☀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2022, 11:38
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Ale mam dzisiaj pełną głowę 😱
Byłam na kolejnej wizycie u fizjo uro-gin. A wcześniej już lekarz ze mną zaczynam temat porodu...
U mnie o tyle ciężka sytuacja, że tę pochwicę mam. I teraz tak, fizjo uważa, że psychicznie dam radę jeśli chodzi o poród siłami natury. Ale moze być różnie z mięśniami dna miednicy. Natomiast lekarz sugeruje bardziej CC, ale się nie upiera, bo wiadomo, że SN lepiej...
No i mam to wszystko przemyśleć do 30tc 🤦♀️ i jakbym się decydowała na CC to wizyta u psychiatry, bo muszę mieć zaświadczenie jako wskazanie do cesarki.
Wiem, że to odległy temat, ale muszę już na ten temat myśleć 😜
Ale muszę wspomnieć, że takie wizyty u uro-gin są super. Pokazała mi jak rozluźniać mięśnie, jak ćwiczyć, co wzmacniać, na co zwrócić uwagę. Kazdej z Was polecam, bo naprawdę warto 🙂 ja już jestem pod jej opieką ponad rok, więc mnie zna i duzo rzeczy wcześniej mówiła. Ale i tak warto 🙂Monk@, Babulka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Ja kiedyś byłam straszną przeżywaczką. Teraz dotarłam do momentu kiedy zrozumiałam, że moje negatywne projekcje i związany z tym stres nie mają wpływu na rzeczywistość, a tylko niszczą mój psychiczny komfort. Mam świadomość, że wiele rzeczy może się wydarzyć - w ciąży, w trakcie porodu, w trakcie życia dziecka, ale nie pozwalam, żeby ten strach mną rządził.
Monka, wróciłaś do pracy? Jak się czujesz?Monk@ lubi tę wiadomość
-
Nutka a istnieje możliwość, żebyś spróbowała SN i jak dojdziesz do wniosku, że już nie możesz, to żeby zrobili cc? Czy w państwowym szpitalu to jest wóz albo przewóz?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Cukierniczka, prawie 100% pewności dają, więc no pewne
Nutka, ja już ostatnio szukałam takiej fizjo i myślę coraz bardziej o tym, żeby się udać do jakiejś, ale jeszcze żadnej sensownej nie znalazłammuszę przysiąść do poszukiwań 😁 a Ty myśl, bo niby czas jest, ale zleci
Zuzka, wróciłam, czuję się zdecydowanie lepiej, dziękujęjedyne co, to zawsze miałam zgagę wieczorami, czasem już po południu się zaczynała, a dziś pali od rana 😂
I tak szczerze, to dłuży mi się strasznie dzisiaj... Okazuje się, że w pracy nic ciekawego. Wiadomo, robota jest, ale miałam większe oczekiwania i przypomniało mi się, że jednak ta praca szałowa nie jest i chyba wolę wrócić na kanapę 😂Zuz.ka lubi tę wiadomość
-
Nifty maja skuteczności 99.5% w przypadku płci 🙂
Ja dzisiaj zaczęłam robić porządki w sypialni, ile my mamy rzeczy po tych trzech latach 🤦♀️ a, że nie należę do zbieraczy to znowu czeka mnie kilka kursów do kosza 🤣👫 33lata
Poziomka9204 wrote:Nifty maja skuteczności 99.5% w przypadku płci 🙂
Ja dzisiaj zaczęłam robić porządki w sypialni, ile my mamy rzeczy po tych trzech latach 🤦♀️ a, że nie należę do zbieraczy to znowu czeka mnie kilka kursów do kosza 🤣
U mnie od wczoraj masakra, nie wiem jak się ogarniemy jeszcze, wstawimy łóżeczko dla dzidzi i nie mamy się tam jak ruszyc🤣
Przynajmniej komoda się stawia, wczoraj zaczęliśmy i będzie gdzie składać rzeczy dla dzidzi.
Dla odmiany mój P jest totalny zbieracz, denerwuje mnie bo on zbiera nawet wszyyskie paragony 🤦♀️ i trzyma w pudełku a później mi się to wala🤪26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Babulka wrote:Nutka a istnieje możliwość, żebyś spróbowała SN i jak dojdziesz do wniosku, że już nie możesz, to żeby zrobili cc? Czy w państwowym szpitalu to jest wóz albo przewóz?
Powiedział mi wprost, że jeśli chce naturalnie to ostrzega, że może być tak, że będę np.3 czy 4 kobitka i mogą nie mieć anestezjologa i po prostu nie ma możliwości znieczulenia czy CC (noo...pewnie oprócz przypadków zagrożenia). Takie nasze realia. -
Nutka85 wrote:Powiedział mi wprost, że jeśli chce naturalnie to ostrzega, że może być tak, że będę np.3 czy 4 kobitka i mogą nie mieć anestezjologa i po prostu nie ma możliwości znieczulenia czy CC (noo...pewnie oprócz przypadków zagrożenia). Takie nasze realia.
Ech przerażające jak zbudowana jest ta nasza służba zdrowia i fakt że nic się z tym nie robi. Szpital w którym planuje rodzić (jest brany pod uwagę jako Plan B, gdzie plan A to poród domowy) chwali się że jako jedyny w regionie zapewnia anastezjologa zawsze na miejscu i znieczulenie. Połowa tego społeczeństwa rodzi i będzie rodzić dzieci, a coś tak oczywistego z medycznego punktu widzenia jak znieczulenie jest postrzegane jako coś nadzwyczajnego. Kosmos. -
Kasiooola wrote:U mnie od wczoraj masakra, nie wiem jak się ogarniemy jeszcze, wstawimy łóżeczko dla dzidzi i nie mamy się tam jak ruszyc🤣
Przynajmniej komoda się stawia, wczoraj zaczęliśmy i będzie gdzie składać rzeczy dla dzidzi.
Dla odmiany mój P jest totalny zbieracz, denerwuje mnie bo on zbiera nawet wszyyskie paragony 🤦♀️ i trzyma w pudełku a później mi się to wala🤪
My sypialnie mamy nawet sporą, oprócz tego dziecko ma swój pokój, więc ubranka będą tam, ale na początku łóżeczko będzie w sypialni i będzie trzeba trochę tam przemeblować.👫 33lata
Laski, a Wam też jest ciągle tak gorąco? Bo ja to sobie myślę, że to żadna infekcja ani nic u mnie, tylko taka standardowa ciążowa temperatura. No dzień w dzień mam powyżej 37°C, jest mi mega gorąco, a mąż biedny marznie powoli. Kaszel też tylko gdzieś bardziej pod wieczór męczy.
-
Monk@ wrote:Laski, a Wam też jest ciągle tak gorąco? Bo ja to sobie myślę, że to żadna infekcja ani nic u mnie, tylko taka standardowa ciążowa temperatura. No dzień w dzień mam powyżej 37°C, jest mi mega gorąco, a mąż biedny marznie powoli. Kaszel też tylko gdzieś bardziej pod wieczór męczy.
-
A mi raz zimno, raz gorąco 😂
-
No to ja nie wiem, może tylko ja się zepsułam 😂
Skończyłam sobie pracę wcześniej, żeby się położyć, bo się średnio czuję, ale gdzie tam, tak się podjarałam dzisiejszym podglądaniem dzidziora, że nie ma opcji nawet na krótką drzemkę 🙈 jeszcze jak tu Poziomka narobiła reklamy, że będzie oglądanie z każdej strony, no nie mogę już usiedzieć na tyłku 🙈 coś czuję, że jak tylko wrócimy koło 20:30, to padnę jak kawka 😂
-
Nutka85 wrote:Powiedział mi wprost, że jeśli chce naturalnie to ostrzega, że może być tak, że będę np.3 czy 4 kobitka i mogą nie mieć anestezjologa i po prostu nie ma możliwości znieczulenia czy CC (noo...pewnie oprócz przypadków zagrożenia). Takie nasze realia.
Co w sumie trochę się nie klei, bo zawsze jak jest nagła cesarka to jest anestezjolog i to w 3 minuty się znajduje, więc on fizycznie być tam musi. No nic, ciężka decyzja przed Tobą. A myślałaś o szkole rodzenia? Tam fajnie i dokładnie tłumaczą jak ten poród wygląda, jak przebiega, co się czuje itd, może to by Cię przybliżyło do decyzji czy jesteś na to gotowa?
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Monk@ wrote:Laski, a Wam też jest ciągle tak gorąco? Bo ja to sobie myślę, że to żadna infekcja ani nic u mnie, tylko taka standardowa ciążowa temperatura. No dzień w dzień mam powyżej 37°C, jest mi mega gorąco, a mąż biedny marznie powoli. Kaszel też tylko gdzieś bardziej pod wieczór męczy.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Monk@ wrote:Laski, a Wam też jest ciągle tak gorąco? Bo ja to sobie myślę, że to żadna infekcja ani nic u mnie, tylko taka standardowa ciążowa temperatura. No dzień w dzień mam powyżej 37°C, jest mi mega gorąco, a mąż biedny marznie powoli. Kaszel też tylko gdzieś bardziej pod wieczór męczy.
Mi właśnie bardziej zimno niż gorąco, a temperatura też prawie zawsze +37°. Za to jedna rzecz mnie mega zdziwiła i totalnie nie spodziewałam się tego tak wcześnie - jest mi permanentnie duszno. Czuje że mam spłycony oddech, jakby coś ściskało mnie za gardło. Strasznie nieprzyjemne, taka niedotleniona się czuje. Myślałam że tak się dzieje kiedy dziecko jest duże i uciska przeponę a tu takie rzeczy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2022, 16:53
Babulka lubi tę wiadomość
-
Mi jest zawsze zimno, z natury, a teraz mi bardzo ciepło, nawet jak nie ma takiego upału. Albo czasem jest ok a nagle mnie walnie takie uderzenie gorąca że muszę przy oknie posiedzieć.
Ale mi się nie chce dzisiejszej jogi prowadzić 🤣15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣