W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Isisi wrote:Mam wynik😃 przyrost z 108 na 267🤩 teraz już tylko mam nadzieję, że ten brązowa wydzielina to nic groźnego.
Zuz.ka, Asia gratulacje 💙❤️Isisi lubi tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia... -
Karo1234 wrote:Mi się zawsze wydawało, że dwa lata to tak przyzwoicie. Tak mi chyba wpoili w różnych firmach, nie umiem tego wyjaśnić.
Ja nigdy tego nie potrafiłam pojąć, że kobieta w wieku rozrodczym musi 'coś odpracowywać' żeby na nią krzywo nie patrzyli. Jakby było mało rzeczy, o ktore się trzeba martwić.
To okropne, że kobiety się zastanawiają nad podjęciem nowej pracy ze względu na starania:( albo przestają się starać bo trochę trzeba przepracować/odrobić
Takie moje zdanie, możecie mieć oczywiście całkowicie odmienne myślenie o tymKaro1234 lubi tę wiadomość
🙍🏻♀️31
🙎🏻♂️31
Starania od 08.2020
⏸ 11.2020
💔 12.2020 -
Karo1234 wrote:Dziewczyny, jak jesteśmy w temacie pracy, powiedzcie, ile Waszym zdaniem jest ok pracować, żeby bez przypału powiedzieć szefowi o ciąży i zbliżającym się macierzyńskim?
Ja mam podobnie, też nie lubię swojej pracy i gdyby nie to, że mam w planach ciąże, to bym ją zmieniła.
Ale już przepracowałam trochę i mi szkoda tego czasu. Już nie wspominając, że ciąża odpada po zmianie pracy... no właśnie. Przez ile? Rok, dwa?
Chyba nie ma reguły, niektóre będą pracować 4 miesiące zajda w ciążę pracodawca nie będzie robić problemu i zaraz pracownica wróci do pracy. Ale bedzie i taki, że po dwóch latach pracy jak się dowie że pracownia w ciąży, będzie robić jakieś problemy, że ona już nie wróci...
Ja w pierwszą ciążę zaszłam po 10 miesiącach pracy (ciąża stracona), a w druga po 1.5 roku od pierwszej. I teraz wróciłam po macierzyńskim i staramy się o drugiego bobasa. Tzn staramy się jeszcze zanim wróciłam.
Także myślę, ze to indywidualna sprawa jak wyglada po prostuuu atmosfera i podejście pracodawcy i współpracownikow.Marbla, Monk@, Karo1234 lubią tę wiadomość
-
Tulipan wrote:Ale zapas.😁 Ja mam 5 i myślałam że przesadzam 🤣😁😁
Nie no, raczej to wystarczy na parę cykli. Chyba, że będę chciała patrzeć jak Ovitrelle jaśnieje i czy aby na pewno potem nie ciemniejeMonk@, Babova lubią tę wiadomość
-
Verliebt, 15? Chyba tyle miałam pierwotnie w koszyku miesiąc temu, ostatecznie wzięłam 10 😅 i dzisiaj tak patrzę, se zostały już tylko 4 i że coś mało 😂 jeszcze raz zamawiać się nie opłaca, bo tak z 5 by mi się przydało, a za to darmowej wysyłki nie będzie 😂
PS też myślałam, że to na więcej cykli będzie, że już przestanę tak testować jak głupia 🤣 pewnie normalnie bym przestała, ale teraz muszę dla świętego spokoju patrzeć, czy ciemnieje 🤦🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 22:40
Babova, verliebtindich lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:
A ja postanowiłam, że w czerwcu kupię maksymalnie 2 😁 już widzę jak mi się to uda 😅Monk@ lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
verliebtindich wrote:Nie no, raczej to wystarczy na parę cykli. Chyba, że będę chciała patrzeć jak Ovitrelle jaśnieje i czy aby na pewno potem nie ciemnieje
Tez tak zakładałam, jak zaczynałam maj z 14 testami 😜
Monk@ wrote:Verliebt, 15? Chyba tyle miałam pierwotnie w koszyku miesiąc temu, ostatecznie wzięłam 10 😅 i dzisiaj tak patrzę, se zostały już tylko 4 i że coś mało 😂 jeszcze raz zamawiać się nie opłaca, bo tak z 5 by mi się przydało, a za to darmowej wysyłki nie będzie 😂
PS też myślałam, że to na więcej cykli będzie, że już przestanę tak testować jak głupia 🤣 pewnie normalnie bym przestała, ale teraz muszę dla świętego spokoju patrzeć, czy ciemnieje 🤦🏼♀️
Ja w tym cyklu miałam 14. I aż wstyd, ale wszystkie wysikalam 🤦♀️ najpierw jeden, gdzie był cień cienia. Potem, jak mi wyszła kreska, to nie wierzyłam i wysikalam dwa kolejne. I na wieczór. Potem codziennie, bo przecież trzeba sprawdzać czy ciemnieje 😜Monk@, Anett93, verliebtindich, Marbla, Zazu92 lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Ja w tym cyklu miałam 14. I aż wstyd, ale wszystkie wysikalam 🤦♀️ najpierw jeden, gdzie był cień cienia. Potem, jak mi wyszła kreska, to nie wierzyłam i wysikalam dwa kolejne. I na wieczór. Potem codziennie, bo przecież trzeba sprawdzać czy ciemnieje 😜
-
Udało mi się nadrobić forum, ale trwało to 2 dni 😊 ogromne gratulacje dziewczyny! ❤️ trzymam kciuki za piękne przyrosty, ciemniejące kreseczki i usłyszenie serduszka już niedługo 😍
Ja poproszę o usunięcie z listy, po dzisiejszej wizycie na razie brak szans na dwie kreseczki w najblizszym czasie. Muszę omówić jakiś plan działania z moim lekarzem itd. Będę Was tu podczytywać i trzymać kciukasy, jednak chwilowo wywieszam 🏳 i ruszam z diagnostyką.07.23 Misia 🩷👶 -
Monk@ wrote:Ja pierwsze dwa wysikałam, jak nic nie było albo jeszcze jeden w końcówce poprzedniego cyklu? Już nawet nie wiem... Na pewno dwa dni przed moim cieniem nic nie miałam. I też patrzę popołudniami, czy ciemnieje, ale no gdzie przy takiej becie 🤦🏼♀️ toż to nawet jak się podwoi, to i tak malutkie wartości. Dziś w pracy dużo roboty miałam, to jedyne myśli jakie miałam, to pozytywne, to jutrzejsza powtórka bety, jak powiedzieć mężowi. A wróciłam do domu, to od razu skinęłam z nerwów 🤦🏼♀️
To mąż jeszcze nie wie? 😉
-
Kluska95 wrote:Udało mi się nadrobić forum, ale trwało to 2 dni 😊 ogromne gratulacje dziewczyny! ❤️ trzymam kciuki za piękne przyrosty, ciemniejące kreseczki i usłyszenie serduszka już niedługo 😍
Ja poproszę o usunięcie z listy, po dzisiejszej wizycie na razie brak szans na dwie kreseczki w najblizszym czasie. Muszę omówić jakiś plan działania z moim lekarzem itd. Będę Was tu podczytywać i trzymać kciukasy, jednak chwilowo wywieszam 🏳 i ruszam z diagnostyką.
❤️ -
Monk@ wrote:Ja pierwsze dwa wysikałam, jak nic nie było albo jeszcze jeden w końcówce poprzedniego cyklu? Już nawet nie wiem... Na pewno dwa dni przed moim cieniem nic nie miałam. I też patrzę popołudniami, czy ciemnieje, ale no gdzie przy takiej becie 🤦🏼♀️ toż to nawet jak się podwoi, to i tak malutkie wartości. Dziś w pracy dużo roboty miałam, to jedyne myśli jakie miałam, to pozytywne, to jutrzejsza powtórka bety, jak powiedzieć mężowi. A wróciłam do domu, to od razu skinęłam z nerwów 🤦🏼♀️
-
W kwestii pracy to ja zaczęłam nową od marca, pierwsza umowa kończy się z końcem sierpnia i od sierpnia właśnie chcemy rozpocząć starania. Tak żebym miała już przedłużoną umowę. Tak jak kiedyś już chyba wspominałam, moja bezpośrednia przełożona jest bardzo prodziecięca i nie sądzę żeby robiła jakieś wyrzuty bo widzę jak bardzo na rękę idzie młodym mamom w zespole kiedy jakiejś się rozchoruje dziecko itp. Uznałam że szansa na sukces w 1cs jest tak nikła że nie ma na co czekać i dlatego chcemy zaczynać właśnie od sierpnia 🤷♀️
Karo1234 lubi tę wiadomość
👩 i 🧑 27 lat
💑 2011
👰🤵 2020 -
Kobietki kochane, dzis jestem po wizycie u gin., wszzystko super, endometrium lekko ponad 1 cm, jajniki zdrowe, widoczne ciałko żółte, więc owu była.
Ze względu na to, że staram się od listopada i rzekomo wszystko ok u mnie, to lekarz mi zaproponowal acard 75 mg albo 0,75 nie pamiętam, dawka profilaktyczna na zablokowanie przeciwciał ogólnie, mowil, ze niedługo aspiryna będzie stałe stosowana na etapie starań i wczesnej ciąży. Zapewnił, że szybko po tym zajde w ciążę. Dodał tez, abym kupila fertistim albo inny zamiennik dla sobie i męża. Ufam mu bardzo, bo to naprawdę mózg, żona neurolog, a syn idzie na Harvard studiować, bo wygrał jakis konkurs że swoim projektem odnośnie leczenia choroby Alzheimera. Rodzinka bardzo wyedukowana. Ale chciałam zapytać co wy na to apropo tego acardu?Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
-
Verlie, sprawdziłam tylko szybko podczas obiadu w pracy jak Ci poszło 🙈nie miałam czasu na pisanie, ale myślę że naprawdę owocna wizyta!
Isisi piekny przytost 🥰
Asia, Zuz.ka super bety, niech ladnie przyrastają 🤞
Zazu wyguglałam sobie te książki o których wspominałaś i widzę że autorem jednej z nich jest D. Keyes, którego inna książka zrobiła na mnie niezłe wrażenie wiec na pewno siegne w wolnej chwili, dzieki 😊 (ang. The minds of Billy Milligan, pl. Człowiek o 24 twarzach. Abstrahując od tego czy historia została lub nie została "naprostowana"/bohater wybielony/autor stronniczy/... pamiętam że kiedy ja czytałam wydawała mi się taka niepokojąco intrygująca, szczególnie jej początek. Nie jest to żadne arcydzieło literackie, taki trochę fabularyzowany reportaż, ale miałam wtedy czas, że bardzo mnie interesowały książki dotykające tematyki psychologicznej i ta mi tą potrzebę zaspokoiła 😅)
verliebtindich, Zazu92 lubią tę wiadomość
👩 i 🧑 27 lat
💑 2011
👰🤵 2020 -
Nutka85 wrote:To mąż jeszcze nie wie? 😉
Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Monk@ trzymam kciuki za dzisiejszy przyrost 💪🤍
Monk@ lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Księżna ja biorę akard od początku starań. Ja mam że względu na czynnik V Leiden. Nie zauważyłam, zauważyłam, żebym szybciej po nim zachodziła w ciążę. Obecna to już moja 4, pierwsza była po roku starań beż większych suplementacji tylko kwas foliowy, ale stracona. Kolejne już były z wdrożonym akardem, a pojawiły się pookolo 6 cyklu. Ale u mnie po drodze wyszło, że owulacja mało kiedy występuje....
Może gdy owulacja normalnie występują to faktycznie pomaga, coś mi świta, że lekarz mówił, że to na lepsze ukrwienie i ma umożliwić łatwiejsze zagnieżdżenie. Jeśli się obawiasz samego przyjmowania akrdu to ja tyle czasu biorę już i nie widzę różnicy w organizmie podczas brania czy przerwy.Księżna, marrrtini lubią tę wiadomość
-
Kluska mogę podpytać co Ci lekarz powiedział? Nieraz po wizycie mamy mega zalamke a okazuje się, że wcale tak źle nie jest
-
Hejoo dziewczyny, podczytuje w wolnych chwilach💟💟🤗
Gratulacje pięknych przyrostow bet😘💟🤩
Monk@ dzis czekam na Twój przyrost!✊✊❤🥰🎀😍
Kciuki za testujace 🤩😘✊✊
Wczoraj tak się opalilam, szczególnie z siostrą i tatą, jesteśmy rakami 🐞🦂( nie mam emotki raka 😅) . Jednak tutaj w ogóle nie czuć,że słońce aż tak mocno bierze...50tką wysmarowalam się,ale tylko raz i dziś mam konsekwencje 🤨😅
Postanowienie dziś w bluzce się kapie i non stop w wodzie,bo woda na Krecie 23C.
Miłego dnia!
https://naforum.zapodaj.net/376784b42676.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2022, 07:02
Monk@, Kasiooola, mamaleonka, Babova, AgulaM, hypatia92, Anett93, peonia, Ilaria, Lolka997, Zazu92, 2+3, Isisi lubią tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników