W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Namisa wrote:Dobry wieczór dziewczyny 🥰
Chciałam tylko powiedzieć że podczytuję was regularnie i zaglądam w zasadzie codziennie z myślą "Co tam u moich ulubionych truskaweczek?" 😄 Z tym że przeważnie nie mam nic mądrego do dodania bo, co oczywiste, nie znam się ani na wyprawce, ani na ciążowej diagnostyce, więc tylko sprawdzam i cieszę się gdy u was wszystko dobrze 💚
Kremówka tylko spokojnie, na pewno maluch jest cały i zdrowy, nie piłaś w końcu tego hektolitrami. W ogóle z tym koprem to tez bym nie przypuszczała że takie jazdy są - całe dzieciństwo mama mnie nim poiła, bo dobry na brzuszek. I wszystkie dzieci w mojej rodzinie podobnie; kojarzę że jak dziecko się pojawiało w rodzinie to od razu koper w zasięgu ręki, to często była pierwsza rzecz poza mlekiem jakie piły już kilkumiesięczne dzieci w mojej rodzinie. Dobrze że dzisiejsza wiedza i jej dostępność nam pozwala na eliminowanie takich rzeczy.
Cukierniczka pysznie wygląda ♥️
Ja dziś świętuje domowo z winkiem i orzechami na endometrium 💪 Miałam świetną terapię dziś, było ciężko, pierwszy raz odkąd chodze pojawiły się nawet łzy. Ale czuję że się coś zmienia, ja wewnetrznie ewoluuje, a to najwazniejsze. To jedna z rzeczy za którą tęskniłam będąc w ciąży - energia fazy folikularnej 😅☀️🙏
Dobrego wieczoru kochane 💚Namisa lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
verliebtindich wrote:Hej Dziewczyny!
Ja się mało melduję, bo po prostu nie mam siły, ani czasu, a jak już wejdę poczytać, to nie nadążam 🙄
Nie wiem, czy bardziej męczy mnie ciąża czy remont, ale energii totalnie brak, dziś zaczynamy 9tc.
Za tydzień zaczynam przeprowadzkowy urlop i zamierzam z niego już nie wracać, a za niecałe 2 tygodnie mamy wizytę
Objawy nadal nie są bardzo uciążliwe- trochę mdłości, czasem zgaga, najgorszy brak energii, no ale oczywiście nie narzekam, bo mogło być gorzej.
Wizytę mamy 9+6 i od razu będziemy myśleć o prenatalnych, bo myślimy nad NIFTY - więc dobrze rozumiem, że w zasadzie to już będzie można robić?
No i podjęliśmy pierwszą ważną bejbikową decyzję, zakupiliśmy farbę do pokoju już z myślą o bejbiku. Będzie taki nude, chciałabym pokój w neutralnych barwach, zresztą na razie będzie tam biuro. Ale bardzo się cieszę, że mogliśmy to już tak na serio serio uwzględnić w planach remontowych.
Mam nadzieję, że niedługo tu wrócę z większą energią. Akurat to się wszystko złoży, koniec 1 trymestru i przeprowadzka. Będę się meldować, już nie z materaca, a z kanapy w salonie, bo na szczęście ustawiliśmy dostawę tak, że będziemy mieli gdzie spać!
Przesyłam buziaki i pozdrowionka 🥰verliebtindich lubi tę wiadomość
👫 31lat
Cześć Wam!
My wczoraj zwiedziliśmy sporo miejsc, później pojechaliśmy odwiedzić brata mojego męża, finalnie w mieście byliśmy około 22 🙈
Powiem Wam, że wózek wybrany, może kosztowny, ale kurde, przekonują mnie jego dodatkowe funkcje, które ułatwią mi życie w bloku bez windy. Wybraliśmy Cybex Priam 4.0, teraz trwa debata nad kolorem i zamierzamy w przeciągu tygodnia go zamówić. Mój mąż powiedział, że na dziecku nie zamierza oszczędzać, a poza tym dziadkowie chcą się dołożyć do wózka 😄 poza tym podobało mi się bardzo Muovo Quick SE, piękny wózek, super funkcje, nic innego nie wpadło mi w oko. Mamy teraz dylemat co do fotelika, na pewno nie Cubex, bo są tak ciężkie, że szok, zastanawiamy się nad Britaxem, ma super opinie i jest niezawodny 😊
Chałka to moja miłość od dzieciństwa! 😍❤️
Kasiola u mnie okazuje się, że łożysko jest na tylniej ścianie i dlatego czuję tak mojego łobuza 😄 ale powiem Wam, że szwagierka miała na przedniej i czuła do końca ciąży tylko delikatne przelewanie, nie było to uciążliwe, więc dziewczyny dziecko nie będzie Was w nocy budziło 😄
W tym tygodniu przychodzi do mnie spora część wyprawki, mam ogromną frajdę z tego powodu 🙈😊
Dobrego dnia!Kremówka, cukierniczka, Kasiooola, Anati lubią tę wiadomość
👫 31lat
Namisa super, że robisz postępy na terapii i czujesz się już trochę lepiej. Dawaj znać co u Ciebie, niezmiennie trzymam kciuki za twój cykl. 😘
Verlie, remonty i przeprowadzki są wykanczajace w normalnym stanie, a co dopiero w ciazy... Wiec nic dziwnego, ze tak sie czujesz. Dobrze, że już powoli to wszystko dobiega końca i już niedlugo bedziesz się mogla w pelni cieszyc z nowego etapu w zyciu. No i duzy plus, ze juz wlasnie mozecie wszystko zaplanowac pod bejbika. 😁
My wykanczalismy nasz domek na wiosne i tez juz jeden pokoj chcielismy zrobic z mysla o pokoju dziecięcym, wiec byla ciezka debata jaki kolor wybrac. Wiadomo, chcieliśmy cos w miare neutralnego, zeby pasowalo i dla chlopca i dla dziewczynki tylko nic nam sie nie podobalo. 😅 ostatecznie wybralismy kolor niby lawendowy, ale taki bardzo bardzo szarawy, wiec chyba bedzie ok.
A no i jeszcze skoro niebawem planujesz l4, to może tez juz sie dzieki temu lepiej poczujesz. 🙂
Ja juz w pracy zapowiedziałam, ze zostaje tylko do zamknięcia miesiaca i ide na l4, takze juz sie nie moge doczekac, jeszcze jakies 3 tygodnie.verliebtindich, Kasiooola, Poziomka9204, Namisa lubią tę wiadomość
-
Nutka, Kasiooola, dziękuję, że pytacie ❤️ czuję się średnio, ból gardła szybko przeszedł, ale dość mocno na to działałam. Za to katar męczy okrutnie, ciężko mi się śpi, bo ledwo oddycham, nawet przez usta. Podczytuję Was tutaj, ale nie chcę za dużo pisać, bo humor mam paskudny. Ciążowe tematy ostatnio bardziej mnie męczą, niż cieszą. Czekam, aż mi to przejdzie. I nie, to nie jesień, bo jesień kocham, kocham siedzenie w kuchni przy świetle i pichcenie, czytanie książki pod kocem i z herbatą i te inne jesienne tematy. Myślę, że to ta choroba mnie tak męczy.
Nutka, fajnie z tymi ubrankami się udało. Myślałam, że to ja mam dużo, bo już po kilkanaście naliczyłam z różnych rozmiarów, ale Ty też chyba rozmiarami jeszcze nie sortowałaś?Tak czy inaczej na pewno sporo uda się zaoszczędzić
Verliebt, mam nadzieję, że niedługo skończy się pierwszy trymestr i trochę więcej sił będziesz miała
Pocahontas, bywasz u nas? Ty chyba wczoraj miałaś wizytę?
Namisa ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 10:39
Kasiooola, Poziomka9204, Namisa, verliebtindich lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Nutka, Kasiooola, dziękuję, że pytacie ❤️ czuję się średnio, ból gardła szybko przeszedł, ale dość mocno na to działałam. Za to katar męczy okrutnie, ciężko mi się śpi, bo ledwo oddycham, nawet przez usta. Podczytuję Was tutaj, ale nie chcę za dużo pisać, bo humor mam paskudny. Ciążowe tematy ostatnio bardziej mnie męczą, niż cieszą. Czekam, aż mi to przejdzie. I nie, to nie jesień, bo jesień kocham, kocham siedzenie w kuchni przy świetle i pichcenie, czytanie książki pod kocem i z herbatą i te inne jesienne tematy. Myślę, że to ta choroba mnie tak męczy.
Nutka, fajnie z tymi ubrankami się udało. Myślałam, że to ja mam dużo, bo już po kilkanaście naliczyłam z różnych rozmiarów, ale Ty też chyba rozmiarami jeszcze nie sortowałaś?Tak czy inaczej na pewno sporo uda się zaoszczędzić
Verliebt, mam nadzieję, że niedługo skończy się pierwszy trymestr i trochę więcej sił będziesz miała
Namisa ❤️👫 31lat
Monka tez miałam właśnie o Ciebie pytać. 😘
Ja mam słuchajcie taki spadek energii i humoru po tej akcji z koperkiem że nie wiem 😔😔
Do tego właśnie tak jak Poziomka napisałaś że szwagierka do końca ciąży czuła tylko delikatne przelewanie z łożyskiem przednim to mnie to smuci i w ogóle koleżanka z pracy wysłała filmik jak jej widać przez brzuch ruchy a jest tylko trochę w starszej ciąży a ja się będę cała ciąże stresować bo nic nie będę czuła prawie ?..
przepraszam mam taki spadek nastroju …
Cieszę się że Verlie i well się odezwałyscie , kolory farb w pokojach już widzę oczami wyobraźni 🥰verliebtindich lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Kremówka wrote:Monka tez miałam właśnie o Ciebie pytać. 😘
Ja mam słuchajcie taki spadek energii i humoru po tej akcji z koperkiem że nie wiem 😔😔
Do tego właśnie tak jak Poziomka napisałaś że szwagierka do końca ciąży czuła tylko delikatne przelewanie z łożyskiem przednim to mnie to smuci i w ogóle koleżanka z pracy wysłała filmik jak jej widać przez brzuch ruchy a jest tylko trochę w starszej ciąży a ja się będę cała ciąże stresować bo nic nie będę czuła prawie ?..
Cieszę się że Verlie i well się odezwałyscie , kolory farb w pokojach już widzę oczami wyobraźni 🥰
Ja nie wchodziłam w dyskusje z koperkiem, bo ja nie czytam po netach informacji tylko słucham lekarza który przedwczoraj nakazał mi pić ten koperek. Z tego co wiem też miałaś to od lekarza, więc proszę kieruj się tym co mówi lekarz i wszystkie wątpliwości z nim rozwiązuj. Buzka 😘cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kasiooola wrote:Ja nie wchodziłam w dyskusje z koperkiem, bo ja nie czytam po netach informacji tylko słucham lekarza który przedwczoraj nakazał mi pić ten koperek. Z tego co wiem też miałaś to od lekarza, więc proszę kieruj się tym co mówi lekarz i wszystkie wątpliwości z nim rozwiązuj. Buzka 😘
Dziękuje 😘Kasiooola lubi tę wiadomość
29 lat
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
17/06 hcg 14,26 🍀
15/11 (24+6) 700g ☺️
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
planowana CC w 39+1 -
Kremówka pewnie, nie przejmuj się. Jakbyś piła tego kopru po 3 litry dziennie to co innego niż herbata czy dwie. Wiele rzeczy w necie pisze, że nie można a lekarze mówią co innego. Tak jak z tą pokrzywą albo cynamonem. Na pewno wszystko jest ok, spróbuj się nie dołować, pooglądaj ładne ciuszki w necie, u mnie to idealnie rozładowuje napięcie 🤣
Monk@, strasznie przykro, że Cię tak męczy. Mam nadzieję, że to już końcówka złego samopoczucia.
Pięknego piątku dziewczyny jakie macie plany na weekend? My jutro do ikei obejrzeć łóżeczko i przewijak, zakupy w Lidlu a w niedzielę idziemy na targi mamaville kupić w końcu jakiś pierwszy ciuszek dla Juliusza 🥰Kremówka, Kasiooola, mamaleonka lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Kremówka wrote:Monka tez miałam właśnie o Ciebie pytać. 😘
Cieszę się że Verlie i well się odezwałyscie , kolory farb w pokojach już widzę oczami wyobraźni 🥰
Kremowka, ja bym się tym koprem tez tak nie przejmowala... Nie znam badan na ten temat i ich nie podwazam, ale wydaje mi sie, ze to dawka czyni trucizne. Zwlaszcza jesli lekarz sam Ci to zlecil. Ja jak szukalam info co pomaga na wzdecia to tez trafilam na info u mamy ginekolog, ze szklanka miety, rumianku czy kopru wloskiego nie zaszkodzi. A wiecej szkody pewnie przynosi takie zamartwianie sie.
Ja juz tyle nieświadomych bledow zdazylam popelnic... Uzywalam wcierek do włosów, ktorych tez zalecaja unikac ze wzgledu na ziola, uzywalam sporo kurkumy, zajadalam sie pasztetem itp itd. Myślę, że nie dajmy się zwariować. 🙂
Oczywiście jestem teraz na etapie, że już trochę minęło od wizyty, więc nie wiem czy nadal wszystko u mnie w porządku, ale wierzę, że wszystko jest ok. 🙂Kremówka lubi tę wiadomość
-
cukierniczka wrote:Kremówka pewnie, nie przejmuj się. Jakbyś piła tego kopru po 3 litry dziennie to co innego niż herbata czy dwie. Wiele rzeczy w necie pisze, że nie można a lekarze mówią co innego. Tak jak z tą pokrzywą albo cynamonem. Na pewno wszystko jest ok, spróbuj się nie dołować, pooglądaj ładne ciuszki w necie, u mnie to idealnie rozładowuje napięcie 🤣
Monk@, strasznie przykro, że Cię tak męczy. Mam nadzieję, że to już końcówka złego samopoczucia.
Pięknego piątku dziewczyny jakie macie plany na weekend? My jutro do ikei obejrzeć łóżeczko i przewijak, zakupy w Lidlu a w niedzielę idziemy na targi mamaville kupić w końcu jakiś pierwszy ciuszek dla Juliusza 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 13:21
👫 31lat
Monk@, mam nadzieję, że jak samopoczucie Ci się poprawi, to od razu humor będzie lepszy! Potem jakieś fajne bobaskowe zakupy z przyjaciółką i od razu świat będzie bardziej kolorowy. Tym bardziej jak jesteś jesieniarą 🤪
Powiem Ci, że zaczęłam segregować rozmiarami..ale jak zobaczyłam różnice w niby tych samych rozmiarach różnych firm, to zrezygnowałam. W większości mam 56 i 62, muszę na pewno trochę 50 kupić. Ale segregować będę po praniu i prasowanie, przy układaniu w komodzie. Muszę niedługo do Ikei jechać po organizery 😉
Kremówka, ja się w ogóle nie wypowiadałam co do kopru. Punktu widzenia dietetyka: gdyby wierzyć i słuchać wszystkiego co się pojawia jako sensacyjne wiadomości i badania, to nic byśmy nie mogli jeść i pić. Raz można łączyć pomidory z ogórkami, raz nie, raz do nabiału pomidor ok, innym razem zakaz.
Można zwariować.
Moim zdaniem: ufasz lekarzowi, więc go słuchaj. Oczywiscie warto poważne diagnozy konsultować z innymi specjalistami, ale to inna sprawa. Gdybyś sobie robiła esencję z kopru i wypijała dzbankami to jeszcze możesz się obawiać. Ale kilka szklanek? Nie panikuj, bo jak mi to ktoś tu mądry powiedział: bardziej zaszkodzisz stresem niż tą herbatką ❤️
A co do łożyska z przodu. Moja przyjaciółka, teraz już jest w 33tc, i bardzo narzeka, że młoda tak kopie, że w nocy nie może spać 😉 a ma łożysko z przodu. Ruchy poczuła jakoś koło 19tc, od 22 już takie, że była pewna, że to to. A teraz jak czasami młoda ja kopnie, to aż oddech wstrzymuje 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 11:38
Kasiooola, Kremówka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Ja mam dziś wyrzut hormonów, poryczalam się mężowi do telefonu aż w końcu zaczęłam się śmiać bo takie to irracjonalne .
Dziękuje że jesteście i mnie tutaj do grupki przyjęłyście 💕
Nutka super słyszeć u Ciebie takie pozytywne rozsądne i spokojne podejście 😊😊😊
Ufam lekarzowi. Co do ogórka i pomidora to słyszałam haha No i cóż właśnie sobie tak pomyślałam, że jak wpierniczałam 7days mini albo frytki z maca to napewno było gorsze od koperku 🙈
Well No racja, ja tak myśle że coby nie wpisać w Google i pogrzebać to by wyszło że niby ok ale np z umiarem 🤷♀️ Wierze że wszystko dobrze u Ciebie 😘
Cukierniczka to koniecznie prosimy o foteczkę pierwszego ciuszka dla Synka💙
Poziomka faktycznie intensywnie! U mnie w ten weekend nuda ale potem na tygodniu jedziemy do teściów i obchodzimy potrójne urodziny bo mamy obok siebie - ja, teściowa i siostra męża. 😁
Uff chyba juz mi lepiej, idę w końcu zrobić to ciasto francuskie z jabłkami bo wczoraj wpadłam w szał sprzątaniu szaf z ubraniami i robieniem miejsca na ubranka i nie miałam juz energii 🥐cukierniczka, Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
29 lat
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
17/06 hcg 14,26 🍀
15/11 (24+6) 700g ☺️
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
planowana CC w 39+1 -
Monk@ dużo zdrowia dla Ciebie ♥️ Czasem pojawia się takie zmęczenie materiału, ciało i umysł nie dają rady i trzeba trochę zmniejszyć obroty. Nadchodząca jesień jest do tego idealna tak więc spokojnie wracaj do zdrowia, odpoczywaj, na pewno już wkrótce poczujesz się lepiej tez psychicznie ☀️
Verlie jesteś prawdziwa siłaczką - przeprowadzka w ciąży to musi być kosmos, ale dasz radę! To już ostatnia prosta, tyle już ogarneliscie, zaraz będziecie pić kawkę w salonie i relaksować się za te wszystkie wykończeniowe miesiące 😍
Poziomeczko jak miło że mnie tam szukasz na wrześniowym 😍😊 U mnie 9dc, zrobiłam dziś z ciekawości pierwszego w tym cyklu owulaka (a mialam olać i nie robić, ale tak na mnie patrzyły w Hebe że wrzuciłam do kosza 🙄) no i coś tam się zaczyna dziać, kreska całkiem mocna jak na ten dzień. Tylko śluz jeszcze taki średni na jeża ale u mnie to czasem kwestia dnia i boom, jest rozciągliwy. No nic, zobaczymy co to się będzie działo. Do gina udało mu się dorwać wizytę dopiero na 27 września więc będę idealnie w środku fazy lutealnej i nic się nie dowiem, no ale życie.
Kasiooola, Zazu92, Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Namisa, ja pamiętam, że sobie mówiłam, że nie będę kupować owulakow. Ale potem przy zakupach w Action zawsze wpadały do koszyka (mi jakoś te Actionowe się dobrze wybarwialy) 🤪
Kremówka, staram się 😘
Oczywiście są chwile gdzie panikuje i szukam w necie informacji, ale staram się robić to jak najrzadziej. No i nie oszukujemy się, łatwiej być rozsądną jak się patrzy z boku na sytuację, niż jak sama się w takiej znajduje 🤪
Ja mam dzisiaj kiepski dzień, dowiedzieliśmy się, że mój teść ma guza na płucach i przerzuty na wątrobę 😢
Ech...
-
Poziomka, mi ten cybex się też baaardzo podoba. Ale niestety nie moja półka cenowa. Więc tak pozytywnie zazdroszczę, na pewno będzie Ci się wygodnie nim jeździło 😍
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Boże, Kremówka, przepraszam Cię, ze Cię nastraszylam tym koprem, naprawdę nie przejmuj się tak. No aktualna wiedza jest taka, żeby nie pic, ale ile ludzi to piło i ma się dobrze. Tak, jak piszesz, pewnie te frytki z maka gorzej szkoda niż dwie szklanki koperku. Dobrze, ze to wywalilas, ale już się tym nie zadręczaj! Na przyszłość po prostu będziesz wiedziała. Moja mama nadal w domu ma herbatki koperkowe, kiedyś wszyscy to pili i dawali dzieciom. Na szczęście nauka idzie do przodu.
W ogóle dziewczyny jak czytam niektóre z Was, to mam ochotę tak z serca napisać wrzućcie na luz. Będą większe zmartwienia niż kilka łyków koperku, wiem, ze ludzie maja różne osobowości, ale przecież przy takim przejmowaniu się małymi rzeczami to z noworodkiem idzie osiwieć 😅 ja sama nie jestem 100% wyluzowana matka, wiadomo, martwię się jak młoda jest chora itd, ale dystans do pewnych spraw jest ważny, żeby nie zwariować w tym świecie
Ja dziś walczę z pralka, wdał mi się grzyb od wilgoci i nieogrzewania jesczze domu, wiec puściłam z octem i soda program, pewnie jeszcze skocze do drogerii po jakaś chemię, bo akurat dziś musze wyprać młodej pościel po porannych akcjach. A dziś to odkryłam.
Nutka przykra sprawa z teściem…Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 13:05
Nutka85 lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Nutka, Kasiooola, dziękuję, że pytacie ❤️ czuję się średnio, ból gardła szybko przeszedł, ale dość mocno na to działałam. Za to katar męczy okrutnie, ciężko mi się śpi, bo ledwo oddycham, nawet przez usta. Podczytuję Was tutaj, ale nie chcę za dużo pisać, bo humor mam paskudny. Ciążowe tematy ostatnio bardziej mnie męczą, niż cieszą. Czekam, aż mi to przejdzie. I nie, to nie jesień, bo jesień kocham, kocham siedzenie w kuchni przy świetle i pichcenie, czytanie książki pod kocem i z herbatą i te inne jesienne tematy. Myślę, że to ta choroba mnie tak męczy.
Namisa ❤️
O kurczę..
Kuruj się szybko kochana 🥰24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Och coś Ty Gusia nie przepraszaj! Po to jesteśmy żeby dzielić się informacjami a że moja reakcja była nie współmierna to na prawdę zrzucam na pierwszy wybuch hormonów bo aż siebie dziś nie poznałam.
Powodzenia w walce z pralką!
Nutka bardzo mi przykro z powodu teścia … mam nadzieje, że w odpowiednim czasie trafił do lekarza w miarę a przede wszystkim że trafi pod dobrą opiekę, bo to bardzo ważne…
Namisa jesteś taka uporządkowana w tym wszystkim jak czytam Twoje wypowiedzi, że uważam że naprawdę możesz być z siebie ogromnie dumna 💪🏻😘
U mnie już lepiej, typowych cynamonek nie zrobiłam bo ja tam całą saszetkę cynamonu zażywałam 😅 a tak jabłuszka obtoczyłam w półtorej łyżeczki i cukrze trzcinowym wiec jednak troszkę mniej haha
Namisa, Poziomka9204, cukierniczka, wellwellwell, Nutka85 lubią tę wiadomość
29 lat
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
17/06 hcg 14,26 🍀