X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@, Poziomk@, mi też brakuje imprez 😁

Za tydzień mamy te chrzciny, ale ze względu na sytuację zdrowotną teścia myślę, że będzie atmosfera raczej kiepska 😔

A ja nadal nie mam się w co ubrać 😁 przymierzałam kilka sukienek, i takie luźniejsze nie są dla mnie, już to wiem 😜 wyglądam w nich jak gruba mała baba 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Myślę, że takie sukienki lepiej wyglądają na jeszcze większym brzuszku. A że jestem niska, a brzuch jeszcze nie taki wielki, to wyglądam jak kulka.
    Muszę kupić coś obcisłego, żeby się dobrze czuć. Jutro idę na polowanie 😁

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    ❤️❤️❤️

Mój mąż ostatnio stwierdził, że jestem panikarą ;) i to nie jest tak, że w domu panikuję, a tutaj mniej. On nie ma porównania, co dzieje się u innych. Nie docenia chłop tego, co ma 😂 ja czasem w żartach coś rzucę na zasadzie, że w końcu wizyta i zobaczymy, czy nasz synek dalej żyje (😅) albo mówię, że chcę sobie zrobić dodatkowe badania na niedokrwistość, bo wyszły mi dość słabe, choć w normie. I mówię to po prostu normalnie, wyszło jedno, robię więc coś, co z tego wynika, żeby trzymać rękę na pulsie. A on od razu uważa, że ja panikarą jestem 🤦🏼‍♀️

Monk@, oficjalnie pozwalam Ci pokazać mężowi moje posty 😂😂😂

verliebtindich, Monk@, Kremówka, Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość

♂️33l

01.05 ⏸️
    18.05 jest ❤️

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    Monk@, Poziomk@, mi też brakuje imprez 😁

Za tydzień mamy te chrzciny, ale ze względu na sytuację zdrowotną teścia myślę, że będzie atmosfera raczej kiepska 😔

A ja nadal nie mam się w co ubrać 😁 przymierzałam kilka sukienek, i takie luźniejsze nie są dla mnie, już to wiem 😜 wyglądam w nich jak gruba mała baba 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Myślę, że takie sukienki lepiej wyglądają na jeszcze większym brzuszku. A że jestem niska, a brzuch jeszcze nie taki wielki, to wyglądam jak kulka.
    Muszę kupić coś obcisłego, żeby się dobrze czuć. Jutro idę na polowanie 😁
    Wypchaj sobie czymś brzuch 😂😂
    Ja szukam od jakiegoś czasu dresów ciążowych. Takich ciepłych. Bo już trochę zimno na leginsy, a moje zwykle dresy powoli cisną w brzuch i ogólnie są niewygodne.

A co do teścia, to mam nadzieję, że mimo wszystko atmosfera będzie w miarę dobra ❤️ Ja zawsze się w jakiś sposób boję takich sytuacji, bo nie wiadomo, jak to będzie, jak się zachować, a potem nie jest wcale źle :)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Ooo a ja 29.09 mam wizytę, piąteczka :D

Well, i pobranie na podstawie karty ciąży prawda?
    Wystarczy się umówić do punktu pobrań i poprosić o PAPPA i wolną betę?
    Wiesz może, jaki czas oczekiwania?

Powiem Wam, u mnie rollercoaster.
    Bardzo się podłamałam wczoraj sytuacją Livki, sama zaczelam się bardzo stresować i nakręcać, że nie wiem co u mnie się dzieje, z mężem to się pożarłam chyba że 10383829 razy, potem płacząc, że się denerwuję. Od wczoraj też jakoś mniej bolą cycki, jakieś się zrobiły zwiotczałe, więc już w panice umówiłam wizytę do Medicovera na jutro - trafiając akurat na lekarza, na którego polowałam wcześniej i nie było żadnych terminów. To zresztą lekarz, do którego próbowałam się zapisać na NFZ z planem żonglowania wizytami między NFZ a Medicoverem i ewentualnymi wizytami prywatnymi, ale było ciężko z terminami i w końcu znalazłam tego, do którego się zapisałam na NFZ też z bardzo dobrymi opiniami.

No ale potem się troszkę uspokoiłam, dziś rano zaliczyłam pierwszego rzyga (💗) i chyba jednak wytrzymam do tego 29.09 do tej wizyty na NFZ i odwołam Medicovera, żeby już nie mieszać i nie robić nadprogramowych USG. Ale jestem ogólnie z natury niecierpliwa, do tego chyba przyzwyczajona już do wizyt 3-4 razy w miesiącu i do tego się bardzo wystraszyłam. Ehh... za dużo emocji...

Tak, ja planuję z kartą ciazy pojsc. Ta położna mi powiedziała, że oni zazwyczaj w 3 dni te wyniki mają, ale dają sobie tydzień czasu w razie czego, więc najlepiej sie umówić tak 7-5 dni przed usg.

Ja nie wiedziałam co u Livki, dopiero teraz sprawdziłam. Wiesz takie emocje i strach są normalne, zwłaszcza na wczesnym etapie... Też tak naprawdę caly czas sie boję czy jest wszystko ok. Niestety jeśli chodzi o historie bez happy endu to na każdym wątku jest jakaś historia. 😟 wiadomo, zawsze to bardzo porusza, ale nie można myśleć, ze jak u kogos sie cos stalo to u nas tez sie wydarzy, bo bysmy zwariowaly. 😟
    Piersi mnie już nie bolą od tygodnia... Ale mówię sobie, ze poki nie ma zadnego plamienia ani podejrzanego bolu to nie ma sie co przejmowac.

verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tak, że jak w jednym miejscu jest zbiorowisko dużej ilości ciężarnych, to takie historie są częstsze niż w takim mieszanym towarzystwie... Wiadomo, czysta statystyka 😔

♂️33l

01.05 ⏸️
    18.05 jest ❤️

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze dopóki kobieta nie straci ciazy albo nie ma kogoś bliskiego, kto tego doświadczył nie zdaje sobie sprawy z tego, jak częste są poronienia. Pamietam, ze jak doświadczyłam poronienia, tez zatrzymanego, dopóki nie trafiłam do szpitala i nie zaczęłam rozmawiać z koleżankami nie miałam o tym pojęcia jak to się często zdarza. Nawet pół sekundy nie pomyślałam, ze coś takiego może mnie spotkać. Wkurza mnie ten brak edukacji w tym temacie, ale w tym kraju w szkołach uczy się o porostach a nie takich rzeczach, wiec bez komentarza.

Nadal bądźmy wszystkie dobrej myśli co do swoich ciąż, żeby nie zwariować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2022, 13:05

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po targach mamaville, szybko oblecielismy, ja w maseczce bo to jednak strach. Mamy pierwsze ubranko dla Juliusza 🥰
    IMG-20220918-130637.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2022, 13:07

verliebtindich, Kasiooola, wellwellwell, Monk@, Nutka85, Kremówka, mamaleonka, Poziomka9204, Kluska95 lubią tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Tak, ja planuję z kartą ciazy pojsc. Ta położna mi powiedziała, że oni zazwyczaj w 3 dni te wyniki mają, ale dają sobie tydzień czasu w razie czego, więc najlepiej sie umówić tak 7-5 dni przed usg.

Ja nie wiedziałam co u Livki, dopiero teraz sprawdziłam. Wiesz takie emocje i strach są normalne, zwłaszcza na wczesnym etapie... Też tak naprawdę caly czas sie boję czy jest wszystko ok. Niestety jeśli chodzi o historie bez happy endu to na każdym wątku jest jakaś historia. 😟 wiadomo, zawsze to bardzo porusza, ale nie można myśleć, ze jak u kogos sie cos stalo to u nas tez sie wydarzy, bo bysmy zwariowaly. 😟
    Piersi mnie już nie bolą od tygodnia... Ale mówię sobie, ze poki nie ma zadnego plamienia ani podejrzanego bolu to nie ma sie co przejmowac.

Tak też sobie próbuje to tłumaczyć, ale biorę też spore dawki luteiny, więc się przejmuję, że mogę coś przeoczyć.
    Ehh, wprowadziłam tu taką niemiłą atmosferę, ale musiałam się pożalić, ajm sori..

Ja jeszcze w łóżku leżę, mąż poszedł do kościoła i sam zaproponował, żebym może po porannych ekscesach w toalecie została w domu, więc nadal jestem w piżamie. Z pozytywnych akcentów to jutro wchodzę w ostatni tydzień przed urlopem i po urlopie zostaję już na zwolnieniu. We wtorek na spotkaniu teamowym będę musiała powiedzieć zespołowi (co oczywiście mnie też stresuje, wiadomo), no ale nie będę grać głupa, skoro wiem, że z urlopu nie wrócę. Przełożona wie, więc zostało mi tylko wytłumaczyć się przez zespołem 😇

No i za 2 tygodnie o tej porze będziemy już u siebie, chociaż remont się strasznie rozciąga ... zostało dokończyć łazienkę, malowanie ścian i panele (będą kłaść w piątek, w 1 dzień mają się wyrobić), ale na razie ta wizja jest taka odległa przez to, że ciągle tam taki rozpierdziel.. :D stolarz też ma wejść w ostatnim tygodniu września więc chyba ze wszystkim będziemy na styk, albo lekko spóźnieni, no ale braliśmy to pod uwagę, że początek może być ciężki.

No i nie wiem czy mówiłam, ale drzwi będziemy mieli dopiero w połowie października. W pokojach to spoko, z toaletą gorzej 🤣🤣🤣

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣

Wysłany: 18 września 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, mam nadzieję, że na chrzcinach będzie fajnie.
    To na pewno trudna sytuacja dla wszystkich, ale wierzę, że znajdziecie jakiś obszar do rozmów, który trochę rozluźni atmosferę :)

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verlie powieś prześcieradło w drzwiach do łazienki i dacie radę ❤️😅

Cukierniczka piekny komplecik! Tez już kupiłam pierwsze rzeczy dla maluszka, zamawiałam coś dla coreczki jakiś czas temu i dorzuciłam kilka pieluszek tetrowych. Po córce wiele było w takim stanie, ze wyrzuciłam ponad polowe. Ona trochę ulewala

A ja zemdlałam w kościele, nie pozdrawiam, maz mnie na resztę dnia wygonił do łóżka i powiedział, ze przejmie młoda. Nie będę protestować, ale już kościół w ciąży raczej odpuszczam i większe zakupy tez. Niedawno w sklepie tez mi się zakręciło w głowie w kolejce, ale zdążyłam wyjśc. Fajne by były kasy pierwszeństwa jakieś, ale niestety można pomarzyć

verliebtindich lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well, super ze juz lepiej, czytałam że masz detektor, więc on uspokaja dodatkowo. 🥰 Trzymaj się!

Poziomka, ty to imprezujesz za nas wszystkie 🤣 u mnie narazie żadnych wesel, za 2 tygodnie idziemy na roczek mojej bratanicy 🥰 tu będzie jakaś impreza w resturacji bo się w domu nie zmieścimy 🤣

Monka, ja mam kilka dresów z pepco, widziałam że teraz będzie kolejny w gazetce, są rozciągliwe i brzuch tam jeszcze mieszczę.
    Wczoraj robiłam przegląd ubrań, letnie schowałam i wyciagalam swetry, w kilka jezzcze wejdę i na brzuch naciągnę, więc może jeszcze z miesiąc uda mi się bez zakupów jesienno-zimowych. Trochę obawiam się mrozow, bo nie planuje kupować kurtki zimowej, będę chodzić w grubych swetrach i rozpiętej kurtce z grubym szalikiem, mam nadzieję że się sprawdzi

Verlie, to chyba naturalne zamartwianie się ciężarnych czy wszystko wporzadku 😁 na początku martwimy się o brak objawów, później narzekamy ze dzieciaczki się za mało ruszają, że nas coś boli i nie wiadomo co ze sobą zrobić.
    Na każdym etapie może się coś wydarzyć, ja po tej historii że styczniowek, czy z lutowej z fioletowej, nie dość że się popłakałam bo byłam wtedy na tym samym etapie to jeszcze wtedy zaczął się boleć brzuch z nerwów dopóki o tym myślałam. Trzeba być dobrej myśli, dzieciaczki nie lubią jak się stresujemy 😘 buzka i bez drzwi w toalecie też się da wytrzymać 🤣 też nie mieliśmy żadnych jak się wprowadzislimy bo stolarz miał opóźnienie 🥴

U mnie to połówkowe we wtorek, nikt nie dzwonił że przesunięte to chyba będzie o czasie 😁

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja zakupiłam detektor i raz znalazłam tetno, ale teraz juz cos nie mogę. 😅ale akurat to uznaję za moją nieudolność, więc nie panikuję z tego powodu.

Kasioola czekamy na zdjęcia 😍

Verlie, faktycznie jakas plachte sobie powiescie i dacie rade 😁

Co do pierwszeństwa dla ciezarnych to niestety u nas srednio to wyglada 😒 szwagierka była w 8 miesiacu z wielkim brzuchem to mówiła, że nikt jej w sklepie nie przepuszczal. Ja jak sobie biore w diagnostyce numerek dla kobiet w ciąży i wchodzę poza kolejką to zawsze mam na sobie nienawistne spojrzenia. 😁

verliebtindich, Kasiooola lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png

Wysłany: 18 września 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Verlie powieś prześcieradło w drzwiach do łazienki i dacie radę ❤️😅

Cukierniczka piekny komplecik! Tez już kupiłam pierwsze rzeczy dla maluszka, zamawiałam coś dla coreczki jakiś czas temu i dorzuciłam kilka pieluszek tetrowych. Po córce wiele było w takim stanie, ze wyrzuciłam ponad polowe. Ona trochę ulewala

A ja zemdlałam w kościele, nie pozdrawiam, maz mnie na resztę dnia wygonił do łóżka i powiedział, ze przejmie młoda. Nie będę protestować, ale już kościół w ciąży raczej odpuszczam i większe zakupy tez. Niedawno w sklepie tez mi się zakręciło w głowie w kolejce, ale zdążyłam wyjśc. Fajne by były kasy pierwszeństwa jakieś, ale niestety można pomarzyć

Jeju, biedna, odpoczywaj teraz! 🥺

Well, ja właśnie bym chciała kupić detektor i chyba to zrobię po wizycie. Od kiedy można go używać? Oczywiście mąż jest przeciwny, bo uważa, że zwariuję (może mieć rację :D)... podeślesz model? :)

Kasiola 🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2022, 13:43

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Tak, ja zakupiłam detektor i raz znalazłam tetno, ale teraz juz cos nie mogę. 😅ale akurat to uznaję za moją nieudolność, więc nie panikuję z tego powodu.

Kasioola czekamy na zdjęcia 😍

Verlie, faktycznie jakas plachte sobie powiescie i dacie rade 😁

Co do pierwszeństwa dla ciezarnych to niestety u nas srednio to wyglada 😒 szwagierka była w 8 miesiacu z wielkim brzuchem to mówiła, że nikt jej w sklepie nie przepuszczal. Ja jak sobie biore w diagnostyce numerek dla kobiet w ciąży i wchodzę poza kolejką to zawsze mam na sobie nienawistne spojrzenia. 😁

Z tym pierwszeństwem jest dziwnie. Tydzień temu gdy miałam ta kolkę i stałam w kolejce w Kauflandzie z jednym opakowaniem herbaty a przede mną pełne wózki, i stałam w kasach pierwszeństwa nikt mnie nie przepuścił, później już poszłam i spytałam czy mogę bo się źle czuje to takie młode Laski jeszcze mnie na koniec zwyzywały ze wogole się odezwałam i spytałam 🤦‍♀️skwitowały że jak się źle czuje to po co przyszłam do sklepu 🥴
    Jak się czułam lepiej to mnie tam zawsze puszczają a akurat jak potrzebuje to taka jazda 🥴

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Jeju, biedna, odpoczywaj teraz! 🥺

Well, ja właśnie bym chciała kupić detektor i chyba to zrobię po wizycie. Od kiedy można go używać? Oczywiście mąż jest przeciwny, bo uważa, że zwariuję (może mieć rację :D)... podeślesz model? :)

Kasiola 🤞🤞🤞

Ja szukalam Jumper JPD-100E lub Jumper JPD-100s6 i ostatecznie kupiłam ten drugi - używany na vinted.
    Niby jest na nich napisane, ze juz od 12.tygodnia mozna, ale widzialam filmiki na yt i sporo kobiet juz po 10. tygodniu szuka tylko chyba na wszesnym etapie jest trudniej znaleźć tetno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2022, 13:49

verliebtindich lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verliebt, daj spokój, nie wprowadziłaś żadnej niemiłej atmosfery ;) jesteśmy tu od każdego tematu 😊
    Ja pamiętam, że u nas stolarz też mi opóźnienie, byliśmy miesiąc bez kuchni, miał montować, a chwilę wcześniej okazało się, że przesuwa termin 🤦🏼‍♀️ drzwi były, ale wolałabym bez drzwi, niż bez kuchni 😖 teraz to miło wspominam, ale wtedy było nerwowo 😂

Cukierniczka, piękne 🤩

Kasiooola, dzięki za wskazówkę ❤️ chyba w tygodniu się wybiorę zobaczyć, bo już marznę powoli 😬

Ja też jeszcze w piżamie. Od wczoraj mam jakies problemy żołądkowe, wyszłam tylko zrobić śniadanie i szybki obiad, zaraz znów wracam do łóżka. Mam nadzieję, że szybko minie 😏

Ale co dodam, ostatnio bardzo się miło zdziwiłam, że babeczka mnie przepuściła w kolejce do kasy. Myślę, że na brzuch aż tak uwagi nie zwróciła, bo równie dobrze mogłabym być po prostu nieco grubsza 😅 raczej przeważyło to, że miałam tylko jeden soczek, a ona cały wózek. Mimo wszystko jakoś odzyskałam wiarę w ludzi. Sama zawsze przepuszczam kogoś, jak ma mało zakupów, ale nigdy wcześniej mnie nikt nie przepuścił.

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już naprawdę widać brzuch, a jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby ktoś przepuścił 😔 w piątek byłam w sklepie, jedna kasa otwarta, 10 osób w kolejce, a ja z sałatą i jogurtem 😂 ludzie z nudów się rozglądają, patrzą na mnie (a widać, bo bluza mi się nie dopinała) i szybko odwracają wzrok. Czułam się dobrze, więc stałam... Ale miło byłoby, gdyby ktoś przepuścił.

Ja w remont też miałam obsuwę z drzwiami. Zamawiane 4 szt, w Komforcie. 8tygodni czekania, a po upływie czasu mi mówią, że są tylko jedne, że reszty w magazynie nie ma, bo zgubili 🤦‍♀️ mówię panu, że zdarzyło mi się zgubić parasol, czy czapkę, ale 3 pary drzwi? Kolejne tygodnie czekania. A potem się okazało,nze przesuwne przysłali bez prowadnic, więc oni już sami złożyli kolejne zamówienie w centrali, ale 8 tygodni znów czekałam 😂😂😂

♂️33l

01.05 ⏸️
    18.05 jest ❤️

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierniczka wrote:
    My już po targach mamaville, szybko oblecielismy, ja w maseczce bo to jednak strach. Mamy pierwsze ubranko dla Juliusza 🥰

Śliczne ❤️❤️

cukierniczka lubi tę wiadomość

♂️33l

01.05 ⏸️
    18.05 jest ❤️

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka mnie przez cała ciąże z córka ktoś sam z siebie przepuścił raz - młody chłopak o dziwo. Tak to ludzie raczej tez udają, ze nie widza. Nawet w laboratorium

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2022, 14:16

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Kremówka Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka przepiękne ubranko! No miód malina 🤩🤩🤩

Ja właśnie skupisk ludzi staram się unikać, bo jak byłam jakiś czas temu już w kościele to mi od razu słabo, czekając w labie na pobranie krwi w tłumie tez praktycznie zemdlałam ..

Well i verlie ja mam detektor jumper dedykowany niby od 16 tygodnia ale ja od 10 z powodzeniem bez większego problemu znajdowałam serduszko 🥰

To po prostu mega nie miłe co piszecie o tych kolejkach i stosunku ludzi do kobiet w ciąży że nie przepuszczają… przykro w sumie jejku tak jakby kogoś miało te dwie minuty zbawić .. No ale taki świat.

Moja siostra się zaręczyła, wpadli dziś się pytać czy mogą ślub robić w grudniu przyszłego roku bo maluszek wtedy będzie miał 10 miesięcy i czy nie będzie mi to przeszkadzać może że taki mały i nie chciałabym 😱😅 w każdym razie wiadomix że nie i będziemy z mężem świadkowac z małym na rękach mam nadzieje 😊💙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2022, 15:04

Monk@, cukierniczka, verliebtindich, wellwellwell, Poziomka9204, Kluska95 lubią tę wiadomość

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ