W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Namisa, super 😍
Odpoczywaj ile wlezie, dbaj o siebie ❤️Namisa lubi tę wiadomość
-
Nutka, przykro mi z powodu teścia, dopiero teraz mam chwilę się odnieść od wszystkiego. Przychodnie ma nfz właśnie tak mi się kojarzą, gdy 3 lata temu byłam w Krakowie w przychodni u psychiatry i gdzie chodziłam na terapię do psychologa dokładnie tak samo to wyglądało 🥴 super ze jest szansa zaoszczędzić kilka stówek
Kremówka, dobrze że nie zdążyli nic ukraść, ja miałam podobna sytuację na olx, i do mnie też dzwonią jacyś oszuści podszywający się pod pracownika banku, większość z nich ma akcent ukraiński. Uważajcie na te numery, i nie wierzcie w yo co gadają że właśnie ktoś robi przelew z twojego konta na np 300zl. Nastraszcie ich od razu że nie wierzycie i zgłaszacie nr na policję.
Mój brat jest adwokatem i radzi serio te numery zgłaszać, bo młodszy się obroni a za chwilę zadzwonią do kogoś starszego i ten się nabierze 🤦♀️
Namisa, gratki ❤️❤️❤️ cudny przyrost, nudnej i spokojnej ciąży 💝
Ja od rana pranie ubrań po synku i będzie sprzedawanie typowo chlopiecych w zestawach 😁
Pewnie zapomniałam się do czegoś odnieść, ale moja pamięć jest coraz gorszą 🤣 znika razem z powiększającym się brzuchem 🤪
Aaaa gdzieś nam zniknęła Poziomka 🙈
I od rana szukam na vinted jakiegoś cienkiego kombinezonu do fotelika żeby był na podróż że szpitala😁 i jest tego za dużo, na nic nie mogę się zdecydowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 16:14
Namisa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Dziewczyny, daje znać po wizycie, ze u mnie wszystko ok
za 2 tygodnie połówkowe!
cukierniczka, wellwellwell, Kremówka, mamaleonka, Namisa, Kofii, Kasiooola, Nutka85, verliebtindich, Izet, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Well nie mam tym razem, ale na połówkowych dostanę na pewno 3D wiec się podzielę ❤️ Najważniejsze dla mnie, ze na razie z szyjką wszystko dobrze, bo miałam z tym przeboje…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 20:09
cukierniczka, mamaleonka, Kofii lubią tę wiadomość
-
Dziękuję wam kochane forumowe cioteczki ❤️❤️❤️ Wybaczcie że tak ciągle tylko o sobie z buta wjeżdżam w wątek, mam nadzieję szybciutko was nadrobić i się odnieść ale dużo pracy/zaaferowanie sytuacją sprawiło że w ostatnich dniach byłam w stanie tylko meldować co i jak. Mam nadzieje że rozumiecie 💚 Dobrego wieczoru dla was wszystkich 🥰
mamaleonka, mamaleonka, verliebtindich, Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, witam się z Wami z Paryża ♥️. Spaceruję dzielnie, robimy po 15km dziennie, co przy moim ostatnim zastaniu jest dla mnie sporym osiągnięciem.
Robiliśmy obserwacje wózkowe i zdecydowanym faworytem wśród paryskich mam jest Yoyo - w pewnym momencie zaczęliśmy je liczyć i wyłapaliśmy 21 w ciągu 40minutowego odpoczynku w parku 🤣.
Monka, dziękuję że pytasz o zdrowie. Generalnie czuję się dobrze, gdyby nie katar - w dzień cieknie mi z nosa bez przerwy, a w nocy zatkało mnie tak, że nie byłam w stanie oddychać. Szczęśliwie zabrałam ze sobą arsenał specyfików donosowych i udało mi się nos udrożnić 😅.
Namisa, gratuluję i trzymam kciuki za Kropka ♥️mamaleonka, wellwellwell, verliebtindich, Namisa, Kasiooola, Kofii, Monk@, Kremówka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Wracam, melduję się z obiecanej kanapy w salonie! Dziś byłam w Medicoverze i w rejestracji znowu ten sam problem, ale położna w gabinecie mi ogarnęła tą PAPPĘ. Mam już nawet w systemie, w sobotę prenatalne.
Starałam się Was nadrobić, do wszystkiego się nie odniosę na pewno, ale jestem już w miarę na bieżąco. Cieszę się, że u Waszych dzidziutków wszystko dobrze!
Cukierniczka, przykro mi z powodu śmierci Dziadka 😥
Nutka, i z powodu Twojego teścia niezmiennie mi przykro. Trzymam kciuki za poprawę sytuacji 🤞
Kremówka, Ty kochana odpoczywaj koniecznie, bo chyba ostatnio za dużo gorszych wieści i wydarzeń 😘😘😘
Zuzka, zazdroszczę Paryża max 💗💗💗
Namisa, trzymam kciuki bardzo mocno za zdrową ciążę! 🤞🤞🤞wellwellwell, Namisa, Kofii, Kremówka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Namisa, wielkie gratulacje przyrostu, nudnej ciąży kochana i w pełni zdrowej ❤️
Ja tez się melduje po wizycie, jest pęcherzyk 6x7mm, za dwa tygodnie mam przyjść znowu, żeby coś więcej zobaczyć 🥰verliebtindich, wellwellwell, Namisa, Zuz.ka, Kofii, Kasiooola, Nutka85, cukierniczka, Monk@, Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Babova wrote:Namisa, wielkie gratulacje przyrostu, nudnej ciąży kochana i w pełni zdrowej ❤️
Ja tez się melduje po wizycie, jest pęcherzyk 6x7mm, za dwa tygodnie mam przyjść znowu, żeby coś więcej zobaczyć 🥰
Oooo 😍🥰 nie mogę się doczekać Twojej kolejnej wizyty i zdjęcia kropka! 💗Babova lubi tę wiadomość
-
Wczoraj już nie pisałam dziewczyny, bo trochę jestem podłamana..
Po wizycie tak średnio, już sama nie wiem co mam myśleć.
Lekarz świetny, super nam się współpracuje, to samo poczucie humoru, podobne podejście do różnych spraw także zostaję z nim i też będzie przy moim porodzie - i to jest dobra wiadomość.
Natomiast co do małej.. Ostatnio było 4 dni różnicy między om a usg. Teraz jest 8 dni.. I tu mamy kontrolować za 4 tyg wizyta i wtedy zobaczymy jak przyrasta maleńka. Nie dość, że to łożysko cholerne przodujące, to jeszcze strach przed słabym przyrostem i hipotrofią.. Nosz kurde 😭
Na chwilę obecną Gabrysia jest w 3 centylu, wychodzi wymiarami na 15+5 tc, a mamy 17 tc 🥺 -
Namisa, co za przyrost! 🤩 Jeszcze takiego nie widziałam 🤗 teraz już musi być dobrze 🥰
Babova 😍 czekamy zatem dwa tygodnie na serduszko 🥰
Nutka, tak to niestety jeszcze wygląda w wielu placówkach NFZ. Chodziłam ostatnich parę miesięcy do takiej, gabinet na piątym piętrze i winda tak stara, że strasznie się bałam nią jeździć, więc wspinałam się po schodach. Ale jak zaszłam w ciążę, to już nie dawałam rady tak się wspinać i jeździłam tą windą (o ile działała...), bardzo źle to wspominam 😣 i tak samo - takie realia w rejestracji na NFZ. Ja jestem zasłużonym honorowym krowidawcą i tak samo mi przysługują szybsze wizyty do specjalistów. Nie korzystam z tego jakoś często, jeśli nie mam pilnej potrzeby, ale jak np. miałam czekać 2 lata do specjalisty w szpitalu (a skierował mnie tam lekarz prywatnie), to w takich sytuacjach już tak. I ZAWSZE jest problem i głupie komentarze. Trzeba się nauczyć nie przejmować głupimi babami i mimo wszystko walczyć o swoje.
Ja mam ostatnio taki baby brain, ciągle zapominam, czy już coś zrobiłam, czy nie. I pół biedy, jak wracam sprawdzić, czy drzwi zamknięte, ale jadłam dzisiaj śniadanie i zastanawiam się, czy wzięłam leki czy nie? I wydaje mi się, że nie, ale zawsze porównuję blister z rana i wieczorny (mam dwie różne dawki) no i wynika z tego, że jednak wzięłam. Albo nie wzięłam wczoraj wieczorem, więc teraz pominę dwie dawki 😂 chyba sobie kupię taki organizer na leki tygodniowy, mam taki dla psa, ale chyba u mnie się przyda 😂Namisa, Poziomka9204, verliebtindich lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Wczoraj już nie pisałam dziewczyny, bo trochę jestem podłamana..
Po wizycie tak średnio, już sama nie wiem co mam myśleć.
Lekarz świetny, super nam się współpracuje, to samo poczucie humoru, podobne podejście do różnych spraw także zostaję z nim i też będzie przy moim porodzie - i to jest dobra wiadomość.
Natomiast co do małej.. Ostatnio było 4 dni różnicy między om a usg. Teraz jest 8 dni.. I tu mamy kontrolować za 4 tyg wizyta i wtedy zobaczymy jak przyrasta maleńka. Nie dość, że to łożysko cholerne przodujące, to jeszcze strach przed słabym przyrostem i hipotrofią.. Nosz kurde 😭
Na chwilę obecną Gabrysia jest w 3 centylu, wychodzi wymiarami na 15+5 tc, a mamy 17 tc 🥺
A może mieć to w ogóle związek ze sprzętem? Skoro teraz poszłaś do innego lekarza, to pomiary są na innym sprzęcie i może to przez to teraz taka duża różnica wyszła?
Dużo siły, trzymam mocno kciuki, żeby było dobrze ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 08:45
-
Ula-właśnie co lekarz na to? Mówił coś? Nie martw się na to chwilę, jesteś pod kontrolą.
Ja mam spadek energii za to wszystko co się wkoło dzieje, jestem przeboćcowana informacjami o tej wojnie, o energi, o kredytach, jest mi tak źle, że się boję co będzie. Mam od rana dzień marudy🤪
Dawkuje informacje max z radia jak jadę do sklepu, czasem na fb się trafi jakaś informacja, już nawet odlajkowalam wszystkie portale informacyjne to i tak się coś trafi.
Mała mnie tak kopie w pęcherz, chyba jej pasuje, bo czasem muszę wstać, ale już czuje ja nawet jak chodzę🤣
Babova, super, czekamy na pierwsze zdjęcie z pikajacym serduszkiem 🤩
Verlie, dobrze że udało się ta paape ogarnąć, teraz usg, za które już trzymam kciuki 😘
verliebtindich lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kasiooola, mnie tematy dzieciowe trochę zmęczyły ostatnio i jak odłączyłam się z forum na weekend, to było zdecydowanie lepiej i przyznam szczerze, że jak wczoraj weszłam, to ze łzami w oczach już czytałam, więc dalej często nie wpadam. W każdym razie takie dawkowanie mimo wszystko pomaga, więc oby było Ci teraz lepiej 🥰 włącz sobie jakąś radosną muzykę i zajmij się czymś absorbującym
-
Ula samym w sobie łożyskiem przodującym na tym etapie się nie martw - dużo na ten temat poczytałam z racji że u mnie na początku badania tez było przodujące, pod koniec się po jakimś skurczu delikatnie podniosło i jest nisko schodzące ale nawet jeśli się w trzecim trymestrze nie podniesie to w ciąży nie zagraża to dziecku. Co do wieku to wiem, że to martwi … ale wierzymy wszystkie, że trochę podgoni i po prostu jest drobna dziewczynka 😘
U mnie z rana słabo, bo glukoza na czczo 95 😭, ja nie nawidze myśleć o jedzeniu I dietach a widzę że przez kolejne miesiące mnie to czeka plus insulina. Zawsze jadłam to co chciałam, teraz od kilku dni staram się jeść regularnie i zdrowo a i tak nic to nie daje za to męczy strasznie.. nie mogę już wytrzymać do jutrzejszej wizyty co to na doktor powie. Może w ogóle jak mam takie poziomy to nie będę miała krzywej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 09:03
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Lekarz narazie jest spokojny, bo właśnie pomiary były wykonane przez niego pierwszy raz i na innym sprzęcie niż do tej pory. Dlatego powiedział, że sprawdzimy na wizycie za miesiąc i wtedy będziemy ewentualnie się martwić, teraz nie ma czym.
Z łożyskiem jestem pełna nadziei, że się podniesie, bo myśl o cc mnie paraliżuje wręcz. Chociaż od kilku tygodni jest ciągle w tym samym miejscu ani drgnęło w lepszą stronę. Ale na to jeszcze ma czas, teoretycznie po 20 tygodniu mówi się o łożysku przodującym także jeszcze mam 3 tygodnie na spokojnie.
Tak jak piszcie kochane, póki co nie ma dużego powodu do zmartwień, chociaż jak wiadomo, nie da się nie martwić w ogóle 🤷♀️
Za długo było dobrze w tej ciąży 🤦♀️ tak się chwaliłam, że super ciąża przebiega, że w ogóle zero objawów i ekstra się czuję, no i mam za swoje teraz 😐
Na prenatalnych była różnica 4 dni tylko. I pomiary co prawda robili inni lekarze (moja prowadząca gineska nie robi usg prenatalnych), ale na tym samym sprzęcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 09:26
wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość