X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wybraliśmy się na wycieczkę w góry podziwiać jesienne widoki 😍 oczywiście kolejką(bo ja na co dzoen takich aktywnosci nie mam, a tym bardziej nie w ciąży 😅), a i tak 10 tys kroków się nabiło 😆 było przecudnie, uwielbiam taką jesień! 💗

Przyszly mi dziś ocieplane legginsy ciążowe, zmierzę i dam Wam znać czy polecam 😁

cukierniczka, wellwellwell, Kremówka, mamaleonka, Izet, verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    My dzisiaj wybraliśmy się na wycieczkę w góry podziwiać jesienne widoki 😍 oczywiście kolejką(bo ja na co dzoen takich aktywnosci nie mam, a tym bardziej nie w ciąży 😅), a i tak 10 tys kroków się nabiło 😆 było przecudnie, uwielbiam taką jesień! 💗

Przyszly mi dziś ocieplane legginsy ciążowe, zmierzę i dam Wam znać czy polecam 😁

A skąd zamawiałaś? 😊

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    A skąd zamawiałaś? 😊

Zmierzyłam, wydają się być wygodne i rzeczywiście trochę grubsze, z takim miłym materiałem wewnątrz 😁 Tomi leggins 😊

wellwellwell lubi tę wiadomość

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Zmierzyłam, wydają się być wygodne i rzeczywiście trochę grubsze, z takim miłym materiałem wewnątrz 😁 Tomi leggins 😊

Oo to super, bo też je planuje zamówić. Kasia właśnie też je ostatnio polecała. 😊 Ceny też mają całkiem niezle.

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Kremówka Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj ja się z Wami witam ☕️
    Nie śpię od 5, wczoraj pierwszy raz nie wzięłam glucophage, dziś cukier na czczo 90 wiec już na styk normy ale zawsze miałam 87 wiec nie jest zle. Zrobiłam sobie nawet placuszki na śniadanie (normalne żeby mieć pogląd jak moj organizm sobie radzi) i po godzinie zmierzyłam a tam 102! Taka ulga, mam nadzieje że to się utrzyma. Planuje, że 10 dni od odstawienia będę robić krzywą🍩🍪🧁

Kofii a w jakich górach mieszkach ? Zazdroszczę okolicy baaardzo 🍁

Namisa, cukierniczka, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wam mija weekend?
    U mnie byli siostrzeńcy to trochę mnie odciążyli bo bawili się z Leonem i ja mogłam odpocząć. Pograliśmy w planszowki 😊😊, ale zauważyłam ze już nie mogę za długo siedzieć bo mnie brzuch boli.

Będę zamawiać leki z polski, co polecacie na przeziębienie kaszel i na gardło co mogę brać w ciąży?

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaleonka wrote:
    Jak wam mija weekend?
    U mnie byli siostrzeńcy to trochę mnie odciążyli bo bawili się z Leonem i ja mogłam odpocząć. Pograliśmy w planszowki 😊😊, ale zauważyłam ze już nie mogę za długo siedzieć bo mnie brzuch boli.

Będę zamawiać leki z polski, co polecacie na przeziębienie kaszel i na gardło co mogę brać w ciąży?

U mnie na spokojnie. Dzisiaj była u mnie w odwiedzinach rodzina, więc w miare szybko mi dzień zleciał.

Ja z racji tego, że byłam w I trymestrze to miałam wskazanie od lekarza, zeby nie brac lekow i na gardlo stosowac Prenalen gardło, a na katar wodę morską albo inhalacje z soli fizjologicznej, ale dziewczyny tu chyba wspominały o Tantum Verde na gardło. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2022, 18:20

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy kaszlu brałam islę, bo fajnie nawilżała gardło. Do tego prenalen na gardło. Teraz lekarz pierwszego kontaktu mi zalecił Tantum Verde gdyby mnie jeszcze męczyło 🙂

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Tantum verde z leków jest bezpieczne, w obu ciążach mi to lekarz przepisywał na ból gardła. Prenalen to suplement nie lek jak coś, a ja średnio lubię suplementy, patrzyłam na skład i wole wypić soczek z malinek, ale na pewno trochę nawilżał gardło, raz mąż mi kupił i stosowałam

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Przepraszam, jeszcze Was nie nadrobiłam, wróciliśmy wczoraj i od wczoraj ciśniemy ze składaniem mebli i sprzątaniem, póki mąż ma urlop, bo ma wolne do wtorku. Oczywiście stolarz się nie wyrobił i przyszly tydzień wciąż będziemy mieli wielki sajgon. Na razie śpimy na narożniku w salonie i zamiast drzwi w łazience mamy wiszące prześcieradło. Ale jak już mąż pójdzie do pracy, a stolarz będzie robił to ja będę siedziała zamknięta w pokoju (bo w środę będą drzwi <3) i znajdę czas na nadrabianie.

Ale jak ostatni cham, za co przepraszam, wbijam z szybkim pytaniem, na pewno do Monki i well, znowu o tą nieszczęsną PAPPĘ.

Wczoraj pobrałam krew na nifty i pewnym krokiem poszłam do Medicovera, machając kartą ciąży, że chce pobrać krew na test pappa. I zaczęły się problemy, bo już w rejestracji nie chcieli mi wystawić, bo nie mam medicoverowego usg prenatalnego, ale w końcu wystawił i poszłam na pobranie - gdzie pani mi znowu odmówiła, bo bez USG to pobranie nie ma sensu. No więc tłumaczę, że ja chcę samą krew, a usg będę miała gdzie indziej. No to nie, bo "laboratorium odrzuci badanie, musi być usg".

No i pytanie, dziewczyny, czy ja coś pokręciłam i źle Was zrozumiałam (w co wątpie)? Czy ja mogę w ramach karty ciąży w ramach abonamentu (mam test pappa na liście usług) pobrać jedynie krew, jedynie bialko pappa i iść z wynikiem poza medicover? Czy ja mam im to jakoś inaczej tłumaczyć? Próbowałam się dowiedzieć czegoś na infolinii, bezskutecznie.

W sobotę mam usg i jak mi się nie uda tego medicovera załatwić to trudno, pobiorę tam u nich pappę za kaskę, ale myślałam, że uda mi się 3 stówy zaoszczędzić. Ale mam u nich zrobić max do wtorku więc kombinuję, czy jutro coś jeszcze z tym Medicoverem zakręcić...

Z góry dziękuję, biję się w pierś i obiecuję, że wszytsko nadrobię, jak się wygrzebię.

💗💗💗

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Hej dziewczyny! Przepraszam, jeszcze Was nie nadrobiłam, wróciliśmy wczoraj i od wczoraj ciśniemy ze składaniem mebli i sprzątaniem, póki mąż ma urlop, bo ma wolne do wtorku. Oczywiście stolarz się nie wyrobił i przyszly tydzień wciąż będziemy mieli wielki sajgon. Na razie śpimy na narożniku w salonie i zamiast drzwi w łazience mamy wiszące prześcieradło. Ale jak już mąż pójdzie do pracy, a stolarz będzie robił to ja będę siedziała zamknięta w pokoju (bo w środę będą drzwi <3) i znajdę czas na nadrabianie.

Ale jak ostatni cham, za co przepraszam, wbijam z szybkim pytaniem, na pewno do Monki i well, znowu o tą nieszczęsną PAPPĘ.

Wczoraj pobrałam krew na nifty i pewnym krokiem poszłam do Medicovera, machając kartą ciąży, że chce pobrać krew na test pappa. I zaczęły się problemy, bo już w rejestracji nie chcieli mi wystawić, bo nie mam medicoverowego usg prenatalnego, ale w końcu wystawił i poszłam na pobranie - gdzie pani mi znowu odmówiła, bo bez USG to pobranie nie ma sensu. No więc tłumaczę, że ja chcę samą krew, a usg będę miała gdzie indziej. No to nie, bo "laboratorium odrzuci badanie, musi być usg".

No i pytanie, dziewczyny, czy ja coś pokręciłam i źle Was zrozumiałam (w co wątpie)? Czy ja mogę w ramach karty ciąży w ramach abonamentu (mam test pappa na liście usług) pobrać jedynie krew, jedynie bialko pappa i iść z wynikiem poza medicover? Czy ja mam im to jakoś inaczej tłumaczyć? Próbowałam się dowiedzieć czegoś na infolinii, bezskutecznie.

W sobotę mam usg i jak mi się nie uda tego medicovera załatwić to trudno, pobiorę tam u nich pappę za kaskę, ale myślałam, że uda mi się 3 stówy zaoszczędzić. Ale mam u nich zrobić max do wtorku więc kombinuję, czy jutro coś jeszcze z tym Medicoverem zakręcić...

Z góry dziękuję, biję się w pierś i obiecuję, że wszytsko nadrobię, jak się wygrzebię.

💗💗💗

O kurczę... U mnie sytuacja wyglądała tak, ze jak wcześniej dopytywałam czy mogę zrobić samo badanie z krwi to te panie położne mówiły za kazdym razem, ze oczywiście i same mówiły, ze lepiej przyjsc przed usg niz po usg - kazały przychodzic tydzień szybciej.
    Jak juz szlam na pappe to zapisalam sie tylko na konkretna godzine do punktu pobran dla kobiet ciężarnych. Weszlam, pokazalam karte ciazy, powiedziałam, ze chce zrobic pappe i wolna bete, pani sie spytala czy usg robie u nich, ja ze nie, ona na to "aha, ok", pobrala krew, powiedziala mi tylko, zebym zamowila oryginał bo w systemie wynikow nie bedzie -co nie bylo prawda, alr generalnie wszystko odbylo sie bezproblemowo.

Wiec to wyglada tak, jakby w Twoim punkcie wymyslili sobie inne zasady... Myslisz, ze zmiana punktu na inny w miescie cos by moglo pomoc? Mi sie wydaje, ze skoro masz to w pakiecie to powinni ci to pobrac i tyle, nie rozumiem skad ten problem :/

verliebtindich lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    O kurczę... U mnie sytuacja wyglądała tak, ze jak wcześniej dopytywałam czy mogę zrobić samo badanie z krwi to te panie położne mówiły za kazdym razem, ze oczywiście i same mówiły, ze lepiej przyjsc przed usg niz po usg - kazały przychodzic tydzień szybciej.
    Jak juz szlam na pappe to zapisalam sie tylko na konkretna godzine do punktu pobran dla kobiet ciężarnych. Weszlam, pokazalam karte ciazy, powiedziałam, ze chce zrobic pappe i wolna bete, pani sie spytala czy usg robie u nich, ja ze nie, ona na to "aha, ok", pobrala krew, powiedziala mi tylko, zebym zamowila oryginał bo w systemie wynikow nie bedzie -co nie bylo prawda, alr generalnie wszystko odbylo sie bezproblemowo.

Wiec to wyglada tak, jakby w Twoim punkcie wymyslili sobie inne zasady... Myslisz, ze zmiana punktu na inny w miescie cos by moglo pomoc? Mi sie wydaje, ze skoro masz to w pakiecie to powinni ci to pobrac i tyle, nie rozumiem skad ten problem :/

No właśnie tak mi się wydawało, czyli nie myliłam się, że dokładnie tak robiłyście.

Ogólnie to Pan w rejestracji miał z tym problem, pani w punkcie pobrań też (nie dla ciężarnych, w sobotę nie działa "u mnie") i poszła się kogoś zapytać, kto też jej powiedzial, że musi być usg. Oczywiście, tłumaczyła mi jak debilowi, że test pappa to jest test PODWÓJNY i bez usg nic nie można ocenić. No wiem, dzięki XD kazali mi jechać do szpitala Medicover i tam pytać, ale oni nie wiedzą, czy będzie za darmo. Eh XD

Ale chyba tak zrobię, że uderzę do innego Medicovera, do punktu dla ciężarnych od razu. Chciałam się tylko upewnić, że nic nie pokręciłam i mi się to udało, dziękuję bardzo! Spróbuję to ogarnąć w ten sposób.

Właśnie skończyliśmy ze starym skręcać łóżko w sypialni. Mój udzial w tym był oczywiście ograniczony i bez fakapu się nie obeszło, bo skręciliśmy tył na przód XD ale finalnie, po 7h (!) się udało.

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    No właśnie tak mi się wydawało, czyli nie myliłam się, że dokładnie tak robiłyście.

Ogólnie to Pan w rejestracji miał z tym problem, pani w punkcie pobrań też (nie dla ciężarnych, w sobotę nie działa "u mnie") i poszła się kogoś zapytać, kto też jej powiedzial, że musi być usg. Oczywiście, tłumaczyła mi jak debilowi, że test pappa to jest test PODWÓJNY i bez usg nic nie można ocenić. No wiem, dzięki XD kazali mi jechać do szpitala Medicover i tam pytać, ale oni nie wiedzą, czy będzie za darmo. Eh XD

Ale chyba tak zrobię, że uderzę do innego Medicovera, do punktu dla ciężarnych od razu. Chciałam się tylko upewnić, że nic nie pokręciłam i mi się to udało, dziękuję bardzo! Spróbuję to ogarnąć w ten sposób.

Właśnie skończyliśmy ze starym skręcać łóżko w sypialni. Mój udzial w tym był oczywiście ograniczony i bez fakapu się nie obeszło, bo skręciliśmy tył na przód XD ale finalnie, po 7h (!) się udało.

O widzisz to może dlatego zrobili taki problem... Nie wiem jak jest u Ciebie, ale u nas do tego punktu dla ciezarnych sie w ogóle nie rejestruje przed wizyta, tylko wszystko ogarnia polozna w gabinecie. I podejrzewam, ze one tam sa bardziej kumate w tych kwestiach. 😊
    Mam nadzieję, ze sie uda tym razem.

verliebtindich lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia 🍁 u nas pierwszy przymrozek 🥴 więc już czuć zimę w powietrzu

Wczoraj miałam całe popołudnie wizytę koleżanki, więc nawet nie wiem kiedy mi ten cały dzień przeleciał po czym zjadłam kolacje i zaraz zasnęłam taka wykończona

Mamaleonka, dziewczyny wcześniej polecały tez isle na gardło :) ja ostatnio używałam tylko prenalen gardło i o dziwo przeszło szybko

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja mam dziś wizytę po południu 😌 po 5 tygodniach, wiec po sporej przerwie. Mam nadzieje, ze wyjdę tylko z dobrymi wiadomościami. Ostatnio trochę mnie kłuła szyjka, liczę, ze mimo to wszystko z nią Ok. Miałam problemy z szyjka w poprzedniej ciąży

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, powodzenia na wizycie 🤩

Ja zapisałam się na to usg 3 trymestru. Wybrałam klinikę w Krakowie, mam to w tej samej cenie co tu na miejscu i mam możliwość nagrania badania na usg 🤩 mogę pokazać swojemu P, chociaż na badaniu mógłby być obecny, ale niestety będzie w pracy.
    Mam nadzieję że będę zadowolona, lekarka do której się zapisałam ma dobre opinie na znanym lekarzu, więc mam nadzieję że to będzie to czego mi brakowało na drugim badaniu.

Gusia_, cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

25.05.2022 II kreski 🤰
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr

age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Mi weekend zleciał bardzo szybko, nawet nie wiem kiedy.
    Dzisiaj mam wizytę u nowego lekarza i od 5 spać nie mogłam, jakoś stresuję się tą wizytą, nie wiem o co chodzi, nigdy tak nie miałam. Mam nadzieję, że z małą wszystko dobrze i te moje wewnętrzne obawy to tylko głowa, a nie intuicja..

Wizytę mam na 11, czytałam mnóstwo bardzo dobrych opinii o tym lekarzu, obym się nie zawiodła ☺️

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka, kochana, odpoczywaj i dbaj o siebie 🥺 teraz szczególnie jest to ważne i jestem pewna, że pomoże, a na kolejnej wizycie lekarz Cię uspokoi, że wszystko idzie w dobrą stronę. Jestem z Tobą myślami ❤️ jak się czujesz?

Cukierniczka, przykro mi z powodu dziadka. Ja postąpiłabym podobnie i odwiedziłabym grób w późniejszym terminie. Najważniejsze, żebyś zrobiła to, co sama czujesz, a nie to, czego oczekują inni, choć czasem to trudne. Dużo siły na najbliższe dni 😘

Namisa 🤩 ale wyłapałaś, pięknie! Czekam na przyrost 🤗🤞🏼🤞🏼

Mamaleonka, Zuzka, jak Wy się czujecie? Jak u Was zdrówko?

Mamaleonka, co do leków, to na gardło mi pomagał od zawsze Tantum Verde, choć ostatnio trochę gorzej, ale forte bardzo ładnie dawał radę. Do ssania Isla albo Garda Med - działają delikatnie, więc szału może nie być, ale coś tam na pewno nawilżą. Mi lekarz też przepisał przy chorobie Prenalen, ale nie wykupiłam ze względu na skład - nic sensownego tam nie było, masa cukru, to już wolałam herbatę z sokiem malinowym albo imbir.

Verliebt, co do badań - ja akurat robiłam USG w Medicover, ale normalnie Ci przysługuje moim zdaniem... Jak będą dalej robić problemy, to najwyżej umów się też na USG, a potem odwołaj 🤦🏼‍♀️ nie wiem, skąd to całe zamieszanie.

Nutka, dziękuję, że pytasz ❤️ mam ostatnio cięższe dni, więc zrobiłam sobie weekendową przerwę od forum, co było dobrą decyzją 😊 W gorszy czas nie służy mi siedzenie tutaj, ale odpoczęłam sobie psychicznie i spędziłam czas z bliskimi mi osobami 🥰
    A powiedz kochana, jak z teściem? Jak się czuje? Coś wiadomo więcej?

Kasiooola, cukierniczka, Namisa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka, czasem przerwa od forum jest wskazana, mam nadzieję że będzie już teraz lepiej ❤️

Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

25.05.2022 II kreski 🤰
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr

age.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@, z teściem niestety nie za fajnie. Ciągle ta covidowa temperatura (tzn.onkolog.mowi, że od covida, a internista, że od guza). To już 10dzien z temperaturą 39.
    W środę mają być wyniki biopsji, może wreszcie ruszy leczenie.

Oj tak, czasami taka przerwa od forum jest konieczna. Ale mam nadzieję, że już lepiej i teraz będą już piękne dni 🥰

Ja muszę dzisiaj się zapisać do psychiatry. Że względu na te pochwicę będę musiała mieć zaświadczenie o czymś w rodzaju tokofobii. Chciałam zapisać się prywatnie, ale ceny mnie przeraziły! Tu koło mnie 240zl za 20min konsultacji! No potem kolejne 2 stówki za zaświadczenie.
    Ciekawe, czy do psychiatry dla ciężarnych też są szybsze terminy?

Życzę Wam miłego tygodnia, samych pozytywnych wizyt, wyników badań, słoneczka i uśmiechu 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 08:50

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ