X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Gusia, powodzenia na wizycie 🤩

Ja zapisałam się na to usg 3 trymestru. Wybrałam klinikę w Krakowie, mam to w tej samej cenie co tu na miejscu i mam możliwość nagrania badania na usg 🤩 mogę pokazać swojemu P, chociaż na badaniu mógłby być obecny, ale niestety będzie w pracy.
    Mam nadzieję że będę zadowolona, lekarka do której się zapisałam ma dobre opinie na znanym lekarzu, więc mam nadzieję że to będzie to czego mi brakowało na drugim badaniu.

Hej znów się wtrące z innego wątku bo akurat jestem z Krakowa i przez kilku lekarzy ginekologów jako najlepsze miejsce na USG została mi polecona przychodnia „ Dobre USG”. Od kilku znajomych również dostałam to polecenie a i jak czytałam opinie tutaj to wiekszosc dziewczyn z Krakowa robila u nich badania. Tak tylko FYI gdybyś szukała dobrego miejsca w Krk :)

Kasiooola lubi tę wiadomość

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Hej znów się wtrące z innego wątku bo akurat jestem z Krakowa i przez kilku lekarzy ginekologów jako najlepsze miejsce na USG została mi polecona przychodnia „ Dobre USG”. Od kilku znajomych również dostałam to polecenie a i jak czytałam opinie tutaj to wiekszosc dziewczyn z Krakowa robila u nich badania. Tak tylko FYI gdybyś szukała dobrego miejsca w Krk :)

Dzięki 🤩 u nas też w Tarnowie polecają dobre usg, jednak ja wybrałam gyncentrum, mam nadzieję że będę zadowolona. 😊

natkurka lubi tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Dzięki 🤩 u nas też w Tarnowie polecają dobre usg, jednak ja wybrałam gyncentrum, mam nadzieję że będę zadowolona. 😊

Ok, tak chciałam tylko polecić bo sama sie zastanawialam i jak zaszłam w ciaze to wiele osob to miejsce polecalo ;)

Kasiooola lubi tę wiadomość

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    Monk@, z teściem niestety nie za fajnie. Ciągle ta covidowa temperatura (tzn.onkolog.mowi, że od covida, a internista, że od guza). To już 10dzien z temperaturą 39.
    W środę mają być wyniki biopsji, może wreszcie ruszy leczenie.

Oj tak, czasami taka przerwa od forum jest konieczna. Ale mam nadzieję, że już lepiej i teraz będą już piękne dni 🥰

Ja muszę dzisiaj się zapisać do psychiatry. Że względu na te pochwicę będę musiała mieć zaświadczenie o czymś w rodzaju tokofobii. Chciałam zapisać się prywatnie, ale ceny mnie przeraziły! Tu koło mnie 240zl za 20min konsultacji! No potem kolejne 2 stówki za zaświadczenie.
    Ciekawe, czy do psychiatry dla ciężarnych też są szybsze terminy?

Życzę Wam miłego tygodnia, samych pozytywnych wizyt, wyników badań, słoneczka i uśmiechu 🥰
    Jejku, przykro mi, że tak to się ciągnie, ale mam nadzieję, że niebawem będzie lepiej 🥺

Co do psychiatey, to wydaje mi się, że tak samo powinni przyjąć poza kolejnością. Na pewno nie zaszkodzi spróbować :)

Nutka85 lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka pracowałam chwile w szpitalu psychiatrycznym, ale to było kilka lat temu i wtedy tez te pierwszeństwo dla kobiet w ciąży obowiazywało :) Mam nadzieje, ze to nie było zależne od placówki i wszędzie tak jest, płacić tyle kasy za papier to bez sensu, na pewno NFZ jest lepszą opcją

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞

Monk@ mam nadzieję, że przerwa dobrze ci zrobiła i czujesz się lepiej.

Nutka, oby udało się w miarę szybko zapisać. 🙂

Monk@ lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🍀

Nutka, współczuję sytuacji... Mam nadzieję, że będzie lepiej.

Kremówka jak się czujesz? Psychicznie i fizycznie?
    Już pojutrze dokładnie wszystko obejrzą na usg i się uspokoisz, będę trzymać kciuki 🌷

Monk@ fajnie, że się odezwalaś, zastanawiałam się co u Ciebie ☺

Moi rodzice złapali jeszcze jakieś konkret przeziębienie, dziś chyba będą się testować covidowo więc tym bardziej myślę że dobra decyzję podjęłam. Najgorszy był telefon do Babci z kondolencjami, była bardzo wyrozumiała względem tego, że mnie nie będzie ale zaczęła płakać w słuchawkę 🥺
    Cieszę się, że już pojutrze połówkowe 😍

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka, babcia ma trudny czas, wiec łzy nie dziwią. Dobrze, ze rodzina zrozumiała Twoją decyzję i ze Ty postąpiłaś w zgodzie ze sobą ❤️ Dużo spokoju dla Ciebie w tych najbliższych dniach

Kremówka no właśnie jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 09:56

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie szaleje covid. Najgorsze ze widziałam się z tymi osobami w piątek i sobotę.
    Robiłam wczoraj test i był negatywny zrobię kolejny w środę. Nie mam żadnych objawów tylko takie drapanie w gardle przez które mam kaszel.
    Jutro idę do pracy na 4 godzinki nawet się cieszę chociaż wyjdę z domu i pogadam z ludźmi 😜😊

Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞❤️

Edit bo zapomniałam. Dzięki za polecenie lekarstw. Czytalam o serii prenalen ale tam sam cukier i soki to już wole przepłukać gardło woda z solą 😜
    Tantum verde mam ale nie zawsze pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 10:51

cukierniczka lubi tę wiadomość

age.png
  • Kremówka Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka Cukierniczka Gusia dziękuje, że pytacie 😘😘

Ogólnie czuje się dobrze, mały zaczął dawać czadu i sporo kopie więc daje mi to taką wiarę, że będzie dobrze. Gorzej, że jak odstawiłam metformine, to jestem ciagle głodna dosłownie! Wczoraj jadłam 5 posiłków, ale w nocy obudziłam się taka głodna! No o rano zmierzyłam cukier a tam 97 wiec za dużo.. a godzinę po śniadaniu 131 wiec mam przynajmniej zajęcie z tą glukoza i nie myśle tak strasznie o tym krwiaku.

Jeszcze Wam opowiem jakiego mam pecha strasznego - założyłam konto na vinted, upolowałam pare fajnych ciuszków dla małego No i stwierdziłam, że wystawie dwie rzeczy- wiecie dosłownie 15 i 30zl.. ja nigdy nie byłam dobra w zarabianie .. i to było w czwartek jak dostałam maila że, ktoś kupił mój przedmiot i żeby dostać 30 zł to tam miałam dane do logowania banku… i naiwna ja się zalogowałam po czym dostałam SMS od banku że uzyskano dostęp do bankowości internetowej na urządzeniu którego ja absolutnie nie posiadam i jeśli to nie ja to natychmiast mam pod numer alarmowy banku zadzwonić. Oczywiście okazało się to oszustwo- a maile po dobie zniknęły ! Zablokowali mi dostęp do bankowości wszędzie, stworzyli nowe hasło, zablokowali kartę, zastrzegli dowód .. i musiałam tez zgłosić kradzież tożsamości w urzędzie .. w piątek jeszcze robiłam nowe zdjęcie. Co najlepsze jestem bez żadnego dokumentu - dowodu nie mam, karty nie mam, paszport dawno nie ważny, prawko od półtora roku nie ważne bo nie ogarnelam wymiany po zmianie nazwiska 😱
    Mąż tylko stwierdził, żebym ja już dalej te zakupy robiła przez internet ale zdobywanie funduszy zostawia jemu..

Gusia i Ula czekam na wieści z wizyt ! 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 11:09

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:

Ogólnie czuje się dobrze, mały zaczął dawać czadu i sporo kopie więc daje mi to taką wiarę, że będzie dobrze. Gorzej, że jak odstawiłam metformine, to jestem ciagle głodna dosłownie! Wczoraj jadłam 5 posiłków, ale w nocy obudziłam się taka głodna! No o rano zmierzyłam cukier a tam 97 wiec za dużo.. a godzinę po śniadaniu 131 wiec mam przynajmniej zajęcie z tą glukoza i nie myśle tak strasznie o tym krwiaku.

Jeszcze Wam opowiem jakiego mam pecha strasznego - założyłam konto na vinted, upolowałam pare fajnych ciuszków dla małego No i stwierdziłam, że wystawie dwie rzeczy- wiecie dosłownie 15 i 30zl.. ja nigdy nie byłam dobra w zarabianie .. i to było w czwartek jak dostałam maila że, ktoś kupił mój przedmiot i żeby dostać 30 zł to tam miałam dane do logowania banku… i naiwna ja się zalogowałam po czym dostałam SMS od banku że uzyskano dostęp do bankowości internetowej na urządzeniu którego ja absolutnie nie posiadam i jeśli to nie ja to natychmiast mam pod numer alarmowy banku zadzwonić. Oczywiście okazało się to oszustwo- a maile po dobie zniknęły ! Zablokowali mi dostęp do bankowości wszędzie, stworzyli nowe hasło, zablokowali kartę, zastrzegli dowód .. i musiałam tez zgłosić kradzież tożsamości w urzędzie .. w piątek jeszcze robiłam nowe zdjęcie. Co najlepsze jestem bez żadnego dokumentu - dowodu nie mam, karty nie mam, paszport dawno nie ważny, prawko od półtora roku nie ważne bo nie ogarnelam wymiany po zmianie nazwiska 😱
    Mąż tylko stwierdził, żebym ja już dalej te zakupy robiła przez internet ale zdobywanie funduszy zostawia jemu..

Ojej Kremowka przykro mi 😞😞😞 czy ostatecznie udało się zareagować na tyle szybko, że nic ci nie ukradli? Powiem ci, że jak zmieniałam nazwisko to wyrobili mi nowy dowód po tygodniu, mimo, że mieli na to bodajże 30 dni? Więc może nie bedziesz aż tak dlugo czekać. A jeśli masz dostęp do konta bankowego to możesz próbować płacić blikiem. Będzie dobrze, najważniejsze, że szybko zareagowałaś.
    Niestety teraz oszuści wymyślają coraz to lepsze sposoby, więc wystarczy chwila słabości i nie trudno się nabrać. :(
    Ja jestem niby wyczulona, bo w pracy mamy od dwoch lat non stop szkolenia z cyber przestępczości i caly czas mówią, zeby nie klikac w podejrzane linki, a tez jak sprzedawalam suknie slubna to o maly wlos sie nie dalam nabrac, tak wiarygodnie wszystko wygladalo...

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:

Dobrze ze maluszek daje o sobie znać ❤️

Jeśli chodzi o oszustwo to czasami to jest tak wymyślone ze każdy by się nabrał, najważniejsze ze szybko zareagowałaś i mam nadzieje ze nic ci nie ukradli.
    Dowód może teraz ci szybko wyrobią bo już po sezonie wakacyjnym wiec pewnie czas oczekiwania będzie mniejszy.

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:

Cieszę się, że Ci lepiej i że synek się rusza, mnie to też ostatnio uspokaja ❤️ oby wszystko szło w dobrą stronę ❤️

Ja potwierdzam, znajomi ostatnio brali ślub i też dowód w ciągu kilku dni/tygodnia był do odbioru, więc mam nadzieję, że szybko pójdzie :) teraz tyle tych oszustw, że szkoda gadać 🤦🏼‍♀️ także spokojnie, najważniejsze, że zareagowałaś na czas ;)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka mam nadzieję, że nie straciłaś żadnych pieniędzy! Masakra z tymi oszustwami... a wyobraźcie sobie, że jakiś czas temu moja babcia dostala SMS, że odetną jej prąd- taki typowy SMS od oszustów z linkiem. Poszła do banku, żeby sprawdzić czy ostatni przelew za prąd poszedł (robi płatności w banku, nie korzysta z internetowej bankowosci) i babka w banku kazała jej kliknąć w link z SMSa... 😡😡😡 brak słów!

• Nutka85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka, moja szwagierka miała identyczną sytuację 😔

Do cioci-babci mojego męża w piątek dzwonili z metodą na wnuczka. Ona uwierzyła w to, ale "na szczęście" nie ma takich oszczędności (chcieli 15tys) więc nic nie ukradli...

Dziewczyny, byłam w tej poradni zdrowia psychicznego. Pani w rejestracji mówi, że na grudzień terminy. Pytam grzecznie, czy do psychiatry też obowiązuje przepis, że ciężarne muszą być przyjęte w ciągu 7 dni. A ta jak nie odburknie, że żadnych takich przepisów nie ma, żaden specjalista się tak nie należy itd.itd.
    Jakaś inna babka z rejestracji mówi "coś mi się wydaje, że są takie przepisy"... To tamta pierwsza mi kazała iść pod gabinet i zapytać pani dr czy jest szansa, że mnie wciśnie gdzieś, bo ona mnie zapisać nie może.
    Ale trafiłam na fajna panią dr (przynajmniej takie pierwsze wrażenie) i mnie wpisała na za 10 dni.

Ale to przychodnia NFZ, masakra jakie warunki 🤦‍♀️ odrapane ściany, drzwi się ledwo zamykają, zdarte podłogi, rozklekotane krzesła... Przeraża 😱

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka masakra, ze w rejestracji są babki nieznające przepisów. Szok :O ale najważniejsze, ze się udało ;)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny ♥️ Melduje się na szybko z pracy z wynikami bety - 131,89 mIU! 😍 W piatek po południu było zaledwie 11, przyrost 481,8 % normy 🤩🤩🤩

I nie myśląc wiele jestem na L4 od jutra. Nie popracowalam sobie za długo ale chcę zadbać o tego kropka jak tylko umiem najlepiej. O niczym tak nie marzę jak o powodzeniu tej ciąży ♥️

Kremówka, Kofii, wellwellwell, Kasiooola, Kasia95, Nutka85, cukierniczka, mamaleonka, verliebtindich, Monk@, Izet, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Kofii Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Kochane dziewczyny ♥️ Melduje się na szybko z pracy z wynikami bety - 131,89 mIU! 😍 W piatek po południu było zaledwie 11, przyrost 481,8 % normy 🤩🤩🤩

I nie myśląc wiele jestem na L4 od jutra. Nie popracowalam sobie za długo ale chcę zadbać o tego kropka jak tylko umiem najlepiej. O niczym tak nie marzę jak o powodzeniu tej ciąży ♥️
    Wspaniale 😍😍😍😍

Namisa lubi tę wiadomość

• Kremówka Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa 🥳🥳🥳🥳🥳🥳

Dziewczyny na szczęście nic mi nie zdążyli zabrać z konta, jedynie straciłam czas nerwy i pare dyszek na nowe fotki.
    Właśnie dostałam wyniki moczu i morfologi- nic się nie ukryje, w moczu witamina C znacznie przekroczona 😅 a tak to o dziwo tylko lekko obniżone erytrocyty i hematokryt co przy zwiększającej się objętości krwi jest normą jak mi doktor mówił a hemoglobina ok czyli anemii nie mam. Chociaż tyle.

cukierniczka, Namisa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, najważniejsze, że chociaz pani doktor w porządku i że szybko cię przyjmie. 😊

Namisa super!!! Gratulacje 🥰🥰🥰🥰

Nutka85, Namisa lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ