W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Babova, Namisa czekamy na dalsze wieści ❤🍀
Monk@ ja tak przy mojej luteinie i witaminach musze liczyc, ze z tego blistra powinno znikac parzyscie, a z tego blistra nieparzyscie, bo tez sie juz czasem gubie czy na pewno wszystkie dawki przyjęłam 😅 jak masz wiecej lekow to moze faktycznie taki organizer to dobry pomysł 😁
Ulaa a właśnie jak to sie ma do usg z prenatalnych? Moze ta roznica nie jest az taka duza? Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze na następnej kontroli.
Namisa lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Lekarz narazie jest spokojny, bo właśnie pomiary były wykonane przez niego pierwszy raz i na innym sprzęcie niż do tej pory. Dlatego powiedział, że sprawdzimy na wizycie za miesiąc i wtedy będziemy ewentualnie się martwić, teraz nie ma czym.
Z łożyskiem jestem pełna nadziei, że się podniesie, bo myśl o cc mnie paraliżuje wręcz. Chociaż od kilku tygodni jest ciągle w tym samym miejscu ani drgnęło w lepszą stronę. Ale na to jeszcze ma czas, teoretycznie po 20 tygodniu mówi się o łożysku przodującym także jeszcze mam 3 tygodnie na spokojnie.
Tak jak piszcie kochane, póki co nie ma dużego powodu do zmartwień, chociaż jak wiadomo, nie da się nie martwić w ogóle 🤷♀️
Za długo było dobrze w tej ciąży 🤦♀️ tak się chwaliłam, że super ciąża przebiega, że w ogóle zero objawów i ekstra się czuję, no i mam za swoje teraz 😐Ulaa lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Monk@ ja tak przy mojej luteinie i witaminach musze liczyc, ze z tego blistra powinno znikac parzyscie, a z tego blistra nieparzyscie, bo tez sie juz czasem gubie czy na pewno wszystkie dawki przyjęłam 😅 jak masz wiecej lekow to moze faktycznie taki organizer to dobry pomysł 😁
A pytanie do dziewczyn na euthyroxie - dostałyście receptę na darmowy lek? Bo mi wczoraj lekarz powiedział, że nie ma możliwości wystawić jakoś inaczej, coś tam szukał i powiedział, że nic nie widzi 🤷🏼♀️ -
Ulaa wrote:Na prenatalnych była różnica 4 dni tylko. I pomiary co prawda robili inni lekarze (moja prowadząca gineska nie robi usg prenatalnych), ale na tym samym sprzęcie.
-
Ula- a moze to sa roznice w sprzecie, który dokonał inaczej pomiaru?
Monka, totalnie rozumiem, mnie tez meczy ta wyprawka, czuje sie jakbym miała pierwsze dziecko i kompletnie nie wiedziała co jest potrzebne, troche kieruje sie instynktem i tym co mi pomogło przy synku, bo czytanie ze tego nie wolno, tego nie powinno, tez mnie meczy. Bez wiekszosci tych rzeczy dałam rade 11 lat temu to teraz tez musze, tym bardziej, że kredyt mnie juz zabija, a co dopiero bedzie w kolejnych miesiacach jak sie urodzi dziecko...
A ta cisza w domu, gdy syn jest w szkole, jest niedozniesienia, wiec sporo siedze u mamy zeby nie być sama.Monk@ lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Ula trzymam kciuki aby to były po prostu złe pomiary, z córeczką jest na pewno wszystko dobrze 💗 4 tygodnie to dużo, nie myślałaś żeby iść do innego lekarza np. za 2 tygodnie skontrolować na innym sprzęcie? Chociaż może nie ma co przesadzać i lepiej spokojnie poczekać na wizytę u swojego ginekologa 😊
Monk@ ja miałam euthyrox za darmo 😊
Byłam dziś na badaniach, trafila się super pielęgniarka, w ogóle nie czułam wkłucia, a przed pobraniem zapytała jak to znoszę i czy zdarzają się omdlenia - bardzo miłe to bylo, taka troska o pacjenta 😊 dziś morfologia, mocz, powtórka toksoplazmozy 😊
Ja też miałam taki etap przytłoczenia dzieciowymi tematami, ale teraz mam fazę ekscytacji, czekam na jutrzejsze połówkowe, żeby ruszyć z kolejnymi zakupami 🥰
Co do leków, to ja polecam organizer, kupiłam fajny w Lidlu, mega ułatwienie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 10:23
Monk@, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Kofii, przyszłaś i odebrałaś (czyli było oznaczenie na recepcie) czy pokazywałaś kartę ciąży? Cóż, jak nie da rady, to to też nie są jakieś duże pieniądze, paręnaście złotych raptem, więc można zapłacić.
Ja organizer mam dla psa, kupiłam, jak go u dziadków zostawiliśmy, żeby nie pomylili mu leków. I teraz korzystamy z niego sami, zgadza się mega wygoda, może faktycznie zainwestuję 🥴
Kremówka, zapomniałam wcześniej napisać. Wydaje mi się, że krzywą robi się i tak. Wysoki cukier na czczo jest wskazaniem do zrobienia krzywej wcześniej, więc raczej bym nie wychodziła z założenia, że nie będziesz robić wcale. Daj znać, co lekarz powie jutro -
Monk@ wrote:Kofii, przyszłaś i odebrałaś (czyli było oznaczenie na recepcie) czy pokazywałaś kartę ciąży? Cóż, jak nie da rady, to to też nie są jakieś duże pieniądze, paręnaście złotych raptem, więc można zapłacić.
Na recepcie to było oznaczone, że ciąża, jest takie oznaczenie "C". Ja nawet nie wiedziałam, ze to za darmo. Kupowałam jeszcze jeden lek i pani mi powiedziała że do zapłaty 9,99, więc się zapytałam co tak mało 😄 to powiedziała, że euthyrox dla ciężarnych za darmo. Jak na początku ciąży kupowałam, to płaciłam, bo lekarz widocznie źle wystawił receptę.Monk@ lubi tę wiadomość
-
Hej!
Kasiola mam to samo z pęcherzem, zawsze przed wyjściem idę siku, po czym mija parę minut, czuję, że mały jest niżej i uciska mi pęcherz i już bym poszła kolejny raz 🤦♀️
Kremówka co za przejścia... Ja właśnie chyba przez takie przypadki nie korzystam z takich stron i kupuję wszystko nowe lub odkupuję typowo od znajomych.
Namisa ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Gusia, Babova cieszę się, że po wizytach same dobre wieści 🥰
Ulaa może córeczka będzie drobniutka 😊 nie przejmuj się na zapas, trzymam kciuki, żeby na kolejnej wizycie wszystko już było dobrze i żebyś nie musiała się martwić. Jestem z Tobą i malutką myślami ❤️
My mieliśmy intensywny weekend, energia spadła mi na najniższy poziom, wczoraj przespałam pół dnia i nie miałam zupełnie siły do Was zajrzeć. Kasiola dziękuję za pamięć, ja Ciebie podglądam codziennie 😘
Ogólnie czuję się ostatnio wykończona, wstaje rano zmęczona mimo dużej ilości snu. Wyniki mam dobre, więc nie wiem co może być przyczyną, może gorszą pogoda w tym tygodniu. Staram się codziennie robić długie spacery że względu na ból pleców i brzucha przy za długim odpoczynku. Mam wrażenie, że mój brzuch rośnie baaaardzo szybko 🙈 też tak macie?
Dobrego dnia 🌞Kasiooola, Namisa lubią tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Hej!
Kasiola mam to samo z pęcherzem, zawsze przed wyjściem idę siku, po czym mija parę minut, czuję, że mały jest niżej i uciska mi pęcherz i już bym poszła kolejny raz 🤦♀️
Kremówka co za przejścia... Ja właśnie chyba przez takie przypadki nie korzystam z takich stron i kupuję wszystko nowe lub odkupuję typowo od znajomych.
Namisa ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Gusia, Babova cieszę się, że po wizytach same dobre wieści 🥰
Ulaa może córeczka będzie drobniutka 😊 nie przejmuj się na zapas, trzymam kciuki, żeby na kolejnej wizycie wszystko już było dobrze i żebyś nie musiała się martwić. Jestem z Tobą i malutką myślami ❤️
My mieliśmy intensywny weekend, energia spadła mi na najniższy poziom, wczoraj przespałam pół dnia i nie miałam zupełnie siły do Was zajrzeć. Kasiola dziękuję za pamięć, ja Ciebie podglądam codziennie 😘
Ogólnie czuję się ostatnio wykończona, wstaje rano zmęczona mimo dużej ilości snu. Wyniki mam dobre, więc nie wiem co może być przyczyną, może gorszą pogoda w tym tygodniu. Staram się codziennie robić długie spacery że względu na ból pleców i brzucha przy za długim odpoczynku. Mam wrażenie, że mój brzuch rośnie baaaardzo szybko 🙈 też tak macie?
Dobrego dnia 🌞
Może faktycznie jest cos teraz z ta pogoda i ciśnieniem 🤔 ja już się cieszyłam ostatnio, ze II trymestr i ze mam pelno energii i sie super czuje, a wczoraj tez mnie tak po poludniu zmiotlo, ze przespalam pare godzin i nie przeszkodzilo mi to, zeby pozniej przespać cala noc, wstalam dopiero po 9.😅Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Ja przesypiam 12 godzin prawie 😱 strasznie chce mi się spać, ten cukier na czczo pewnie przez długa przerwę nocna po nie jedzeniu …
Poziomka ja tez kupuje wszystko nowe, ale już tak szaleje że jak miałam okazje kupić mega dobre jakościowo i drogich firm ubranka za 1/4 ceny to stwierdziłam że jest to jednak rozsądne i tutaj naprawdę w tą stronę działa to pięknie - gorzej z moim brakiem umiejętności sprzedaży cóż 🙈. Chyba jakbym nie miała i tego krwiaka i tych problemów z cukrem to bym się bardziej przejęła.
Ja Np pół siaty leków (luteina, clexane na miesiąc) mam za 0 zł w aptece 😁Poziomka9204 lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Monk@ wrote:To w jakimś stopniu podobna sytuacja co do mojej, u mnie od OM by była różnica 10 dni, ale nie patrzę na termin z OM tylko z prenatalnych, które różniły się tylko o 1 dzień ze wszystkimi innymi pomiarami. Tylko ja mam cykle 35 dni i od razu wiedziałam, że będzie tydzień różnicy i nigdy nie patrzyłam na termin z OM, lekarz również nie. Nie wiem, jak jest u Ciebie, mogą te 4 dni rozbieżności między OM a prenstaknymi wynikać z długości cyklu? Sprawdzałaś, kiedy na owulacja? Wtedy bym się nimi już zupełnie nie przejmowała, a te kolejne 4 dni już inaczej brzmią niż 8
Nie wiem kiedy była dokładnie owulacja, bo ta ciąża to tak naprawdę wpadka, tzn mogę mniej więcej oszacować kiedy była owulka, ale to tak wiesz, plus minus 🤷♀️ -
Julek na początku był 6 dni młodszy niż powinien, a ❤ mieliśmy w tamtym miesiącu tylko raz więc wiedziałam kiedy dokładnie i strasznie mnie to gryzlo. Potem nadrobił 2 dni, a na prenatalnych dobił idealnie do terminu. Ja już przebieram nogami na jutrzejsze usg, troszeczkę też się obawiam o tą wagę, ale to głównie ze względu na moją roślinną dietę i schizę 🤣
Ale myślę sobie że ja już tyle przybrałam, to pewnie i on teżKasiooola lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
U mnie wagowo +5 kg 😵💫 ciężko mi się przyzwyczaić, że wchodząc co tydzień na wagę widzę tam większą liczbę 😂
Kremowka, cukierniczka o której jutro macie połówkowe? Ja o 10, dobrze że z rana 🥰 bo zawsze czas się dłuży jak wizyta jest późno 😅 -
Cukierniczka kciuki za jutrzejsza wizytę ❤️
Ja dziś mało zaglądam na forum, bo od rana jestem zawalona praca i próbuje to ogarniać z młodą u boku, co nie jest łatwe 😅 u mnie na plusie wczoraj 3 kg a jestem dziś wg miesiączki 18+2 wg usg prenatalnego 18+5.
Co do leków to nawet nie wiem czy miałam ostatnio na recepcie z euthyroxem C, bo mąż mi zwykle wykupuje recepty po pracy…
A jeśli chodzi o wyprawkę, to wczoraj z mężem odgracalismy trochę piwnice, bo szukałam adaptera do pasów i rękawiczek młodej z zeszłego roku i przy okazji zostawiliśmy już na wierzchu rzeczy dzidziusiowe w stylu dostawka, przewijaki, gondola czy leżaczek-bujaczek baby bjorn. Pewnie po świętach jak mąż będzie miał wolne trochę już się wezmę za pranie tego. Mnie dzidziusiowe rzeczy mega ekscytują do tej pory i nie mogę się doczekać, aż dom znów będzie gotowy na noworodka i potem wszystko będzie pachniało dzidziusiem ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 12:29
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Ja mam 9.40, też się bardzo cieszę, że rano 🥰
U mnie wagowo +8.5😬
No ale byłam lekko niedożywiona, jakbym wcześniej się normalnie odżywiała to wazylabym na pewno jakieś 3-4kg więcej, więc staram się tym nie martwić (co jest czasem trudne ze względu na zaburzenia odżywiania, ale czego się nie robi dla Dzidziusia15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Cukierniczka nie przejmuj się wagą, ja w ciazy z córka miałam +18 a 3 miesiące później już po tym nie było śladu, a żyłam normalnie, żadnych działań żeby schudnąć 😅 choć naprawdę rozumiem, ze przy zaburzeniach odżywienia to może być ciężki temat.
Ja czułam się mega grubo na koniec tamtej ciąży, teraz tez mam luźne podejście, zreszta mówię sobie, ze jakby mi nawet trochę po ciazy zostało na dłużej to chętnie kupię większe ubrania, wymiana szafy tez ewentualnie brzmi kusząco 🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 12:46
cukierniczka lubi tę wiadomość
-
A to ja się martwię o wagę w druga stronę … byłam chuda i nic nie tyje w ciąży … mam na plusie raptem 1,5 kg 😱
Ja dopiero mam wizytę o 14:20 plus opóźnienie wiec pewnie po 16 będę dopiero dawała znać najwcześniej ..
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
cukierniczka wrote:Julek na początku był 6 dni młodszy niż powinien, a ❤ mieliśmy w tamtym miesiącu tylko raz więc wiedziałam kiedy dokładnie i strasznie mnie to gryzlo. Potem nadrobił 2 dni, a na prenatalnych dobił idealnie do terminu. Ja już przebieram nogami na jutrzejsze usg, troszeczkę też się obawiam o tą wagę, ale to głównie ze względu na moją roślinną dietę i schizę 🤣
Ale myślę sobie że ja już tyle przybrałam, to pewnie i on też
Też mam synka Julka 🥰cukierniczka lubi tę wiadomość
-
A Juliusza czy Juliana? 🥰15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek