Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Ja mogę odpowiedzieć tylko o badaniach nasienia, robiłam w dobrej klinice we Wrocławiu - lekarz kazał zrobić podstawowe, liczba, morfologia, lepkość itp. koszt 160 zł
    Gdzie robiłaś, tak z ciekawości?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    To ja może powiem jak to u nas było.
    Mąż zrobił badanie nasienia wcześniej(pakiet rozszerzony,bo mówił że jakby się okazało że podstawowy to za mało, to on woli jednak nie wracać do tego pokoiku tak szybko 😅), tak jak Agula poradziła też uważam że lepiej mieć te badanie przy sobie, bo lekarz i tak o nie pyta na pierwszej wizycie. Ja swoją drogą też zrobiłam parę swoich badań tych podstawowych i wzięłam ze sobą historię "leczenia" pcos. Piszę "leczenia" bo ja nie brałam nigdy żadnych leków, cykle miałam bardzo długie jakieś 50/60 czasami 70 dni oraz bolesne i obfite miesiączki. Miałam papiery ze szpitala gdzie lekarze po trzech dniach stwierdzili pcos i parę badań które w ciągu 15 lat robiłam sama, na własną rękę.
    Nie wiem jak dziewczyny ale ja ewentualne leczenie, czy stymulację chciałam robić w klinice pod okiem ginekologa-endokrynologa, ponieważ lekarze do których wcześniej chodziłam byli specjalistami ginekologii, bez endo, a to jednak hormony i poprostu czułam się pewniej z lekarzem endokrynologiem.
    Sama stymulacja pewnie zależy od leku jaki lekarz przepiszę - u mnie wyglądało to tak że brałam Aromek według zaleceń lekarza w określonych dniach cyklu, później ok. 13/14dc szłam na monitoring, lekarz mówił jak wyglądają pęcherzyki, przepisywał receptę na Ovitrelle (którą mogłam od razu kupić w klinice) na pęknięcie oraz tłumaczył kiedy mam zrobić zastrzyk, kiedy powinniśmy się przytulać i kiedy powinnam zrobić test ciążowy. Ja musiałam zastrzyki robić w domu, bo zawsze od monitoringu jeszcze 2 dni musiałam poczekać, ale jakbym się bała to zawsze mogłam podjechać do kliniki, tam pielęgniarka mogła sama mi wstrzyknąć. Ovitrelle dają w opakowaniu termicznym, więc najlepiej po klinice pojechać do domu, wyjąć z worka termicznego i włożyć do lodówki (musi być przetrzymywany w lodówce).
    Z uwagi na to, że mam prywatny pakiet medyczny to nie szłam już do kliniki na monitoring po zastrzyku, tylko do lekarza z pakietu, nawet nie mówiłam im o stymulacji, pytałam tylko czy z USG wynika że owulacja już była.
    Lekarz z kliniki kazał w przypadku pozytywnego testu ciążowego zrobić betę i proga i napisać do niego smsa. Oddzwonił, pogratulował i zaprosił na wizyte. Z uwagi na to, że gdy robiłam betę okazało się że proga mam w normie, w wyższych wartościach, to nie musiałam go osobno brać.
    U mnie w oge nic nie wspominał o tabletkach anty, chociaż mam pcos stwierdzony od lat.

Rozpisalam się trochę ale wiem jak stresowałam się przed pierwszą wizytą u lekarza gin-endo, ponieważ wiedziałam że u mnie hormony jakieś pójdą w ruch, i chętnie poczytałabym wtedy jak to wygląda, żeby wiedzieć na co się pisze. 😊 Zdaje sobie sprawę, że może w każdej klinice czy u każdego lekarza to inaczej wygląda, ale opisałam chociaż jak to wyglądało u mnie w Gamecie w Gdyni 😊 Generalnie nie ma się czym stresować, lekarze mają duże doświadczenie, mój lekarz nie był jakoś bardzo sympatyczny i empatyczny ale ważne, że uspokoił mnie i pomógł. Nie leczyłam się tam długo, więc nie wiem jak to jest lecząc się latami w takiej klinice, piszę z mojego punktu widzenia.
    Powodzenia! 🍀🍀🍀
    Potwierdzam z tym gino-endo. Też do takiego chodzę i wiem że jestem pod dobra opieką,.tym bardziej że mam IO, wysoka prolaktyne i niedoczynność.

Kluska95 lubi tę wiadomość

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
    transfer?
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:
    Potwierdzam z tym gino-endo. Też do takiego chodzę i wiem że jestem pod dobra opieką,.tym bardziej że mam IO, wysoka prolaktyne i niedoczynność.

Tak, ja myślałam że u mnie mogą wyjść jeszcze inne problemy z hormonami, także wolałam żeby ktoś spojrzał na mnie kompleksowo, tym bardziej że lekarz z tego szpitala w 2018r. powiedział mi, że w moim przypadku powinnam jak najszybciej zachodzić w ciążę, bo później może już nie będę miała szansy...

AgulaM przy okazji wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu 💐 dużo miłości, szczęścia i spełnienia marzeń 🍀

AgulaM lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ☺️
    Nie będę nadrabiać tych stron wątku, mam nadzieję że u Was wszystko dobrze🍓
    Ja wczoraj pierwszy raz byłam trzeźwa na weselu, powiem Wam że bawiłam się lepiej niż po alkoholu, więcej miejsca w brzuchu na jedzenie😅💃 nie mogłam pić bo byłam kierowcą, więc tylko łyk szampana na początku wleciał 😀
    Dziś rano mierzyłam temperaturę, co prawda o innej godzinie niż normalnie i po weselu, ale po 6h snu i wyszła bardzo ładna, bo 37. Ale chyba nie będę jej jednak brała pod uwagę😅
    Mąż mnie namawia na testowanie od jutra (11/12 dpo), bo mam kupione 9 testów (7 nordów)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 18:06

AgulaM, Kasiooola, Monk@, gabi5443, Isisi, Nutka85, Karo1234, 2+3, Gwiazdeczka 93, Anett93, Poziomka9204, Pfry, wellwellwell, Lolka997, Zazu92 lubią tę wiadomość

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Gdzie robiłaś, tak z ciekawości?

Ewa Zagocka

Monk@ lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Tak, ja myślałam że u mnie mogą wyjść jeszcze inne problemy z hormonami, także wolałam żeby ktoś spojrzał na mnie kompleksowo, tym bardziej że lekarz z tego szpitala w 2018r. powiedział mi, że w moim przypadku powinnam jak najszybciej zachodzić w ciążę, bo później może już nie będę miała szansy...

AgulaM przy okazji wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu 💐 dużo miłości, szczęścia i spełnienia marzeń 🍀
    Dziękuję 😘

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Hejo ☺️
    Nie będę nadrabiać tych stron wątku, mam nadzieję że u Was wszystko dobrze🍓
    Ja wczoraj pierwszy raz byłam trzeźwa na weselu, powiem Wam że bawiłam się lepiej niż po alkoholu, więcej miejsca w brzuchu na jedzenie😅💃 nie mogłam pić bo byłam kierowcą, więc tylko łyk szampana na początku wleciał 😀
    Dziś rano mierzyłam temperaturę, co prawda o innej godzinie niż normalnie i po weselu, ale po 6h snu i wyszła bardzo ładna, bo 37. Ale chyba nie będę jej jednak brała pod uwagę😅
    Mąż mnie namawia na testowanie od jutra (11/12 dpo), bo mam kupione 9 testów (7 nordów), a ponieważ przyrzekałam że zrobię wszystko aby nasze małżeństwo było zgodne, to chyba mnie mam innego wyjścia i muszę jutro siknąć 🤪
    No nie możesz się mężowi sprzeciwić;) 😂🙈 musisz sikac ! ;)

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    To ja może powiem jak to u nas było.
    Mąż zrobił badanie nasienia wcześniej(pakiet rozszerzony,bo mówił że jakby się okazało że podstawowy to za mało, to on woli jednak nie wracać do tego pokoiku tak szybko 😅), tak jak Agula poradziła też uważam że lepiej mieć te badanie przy sobie, bo lekarz i tak o nie pyta na pierwszej wizycie. Ja swoją drogą też zrobiłam parę swoich badań tych podstawowych i wzięłam ze sobą historię "leczenia" pcos. Piszę "leczenia" bo ja nie brałam nigdy żadnych leków, cykle miałam bardzo długie jakieś 50/60 czasami 70 dni oraz bolesne i obfite miesiączki. Miałam papiery ze szpitala gdzie lekarze po trzech dniach stwierdzili pcos i parę badań które w ciągu 15 lat robiłam sama, na własną rękę.
    Nie wiem jak dziewczyny ale ja ewentualne leczenie, czy stymulację chciałam robić w klinice pod okiem ginekologa-endokrynologa, ponieważ lekarze do których wcześniej chodziłam byli specjalistami ginekologii, bez endo, a to jednak hormony i poprostu czułam się pewniej z lekarzem endokrynologiem.
    Sama stymulacja pewnie zależy od leku jaki lekarz przepiszę - u mnie wyglądało to tak że brałam Aromek według zaleceń lekarza w określonych dniach cyklu, później ok. 13/14dc szłam na monitoring, lekarz mówił jak wyglądają pęcherzyki, przepisywał receptę na Ovitrelle (którą mogłam od razu kupić w klinice) na pęknięcie oraz tłumaczył kiedy mam zrobić zastrzyk, kiedy powinniśmy się przytulać i kiedy powinnam zrobić test ciążowy. Ja musiałam zastrzyki robić w domu, bo zawsze od monitoringu jeszcze 2 dni musiałam poczekać, ale jakbym się bała to zawsze mogłam podjechać do kliniki, tam pielęgniarka mogła sama mi wstrzyknąć. Ovitrelle dają w opakowaniu termicznym, więc najlepiej po klinice pojechać do domu, wyjąć z worka termicznego i włożyć do lodówki (musi być przetrzymywany w lodówce).
    Z uwagi na to, że mam prywatny pakiet medyczny to nie szłam już do kliniki na monitoring po zastrzyku, tylko do lekarza z pakietu, nawet nie mówiłam im o stymulacji, pytałam tylko czy z USG wynika że owulacja już była.
    Lekarz z kliniki kazał w przypadku pozytywnego testu ciążowego zrobić betę i proga i napisać do niego smsa. Oddzwonił, pogratulował i zaprosił na wizyte. Z uwagi na to, że gdy robiłam betę okazało się że proga mam w normie, w wyższych wartościach, to nie musiałam go osobno brać.
    U mnie w oge nic nie wspominał o tabletkach anty, chociaż mam pcos stwierdzony od lat.

Rozpisalam się trochę ale wiem jak stresowałam się przed pierwszą wizytą u lekarza gin-endo, ponieważ wiedziałam że u mnie hormony jakieś pójdą w ruch, i chętnie poczytałabym wtedy jak to wygląda, żeby wiedzieć na co się pisze. 😊 Zdaje sobie sprawę, że może w każdej klinice czy u każdego lekarza to inaczej wygląda, ale opisałam chociaż jak to wyglądało u mnie w Gamecie w Gdyni 😊 Generalnie nie ma się czym stresować, lekarze mają duże doświadczenie, mój lekarz nie był jakoś bardzo sympatyczny i empatyczny ale ważne, że uspokoił mnie i pomógł. Nie leczyłam się tam długo, więc nie wiem jak to jest lecząc się latami w takiej klinice, piszę z mojego punktu widzenia.
    Powodzenia! 🍀🍀🍀

Bardzo Ci dziękuję za wiadomość 😍 mój na poprzedniej wizycie sugerował się na razie starać naturalnie z obserwacją, ale zaczęłam 5 cykl po poronieniu i wychodzi na to, że miałam tylko raz owulację. W ubiegłym roku przy rutynowych kontrolach zawsze ta owu była, ale też hormony były niżej i mniej pęcherzyków w jajnikach, więc ten Pcos się jednak nasilił. Nie chce na razie nic umawiać, póki z nim nie umowie planu działania 😊 w sensie męża umowie, ale z drożnością się jeszcze wstrzymam do wizyty.

07.23 Misia 🩷👶
  • Tabeaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsi ja coś widzę! Powtórz jutro koniecznie 🥰

U mnie biel, czekam dalej 🤷

Kamsi lubi tę wiadomość

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, ale ledwo żyje 🙈

Piękna pogoda, pozostał mi teraz odpoczynek, relaks i małe co nie co... A CO! 🙂

2f9d6f01de7d.jpg

Kasiooola, Kluska95, Tabeaa, Namisa, Monk@, gabi5443, AgulaM, SandraH.97, Kasia95, Kamsi, Livka, 2+3, Gwiazdeczka 93, Anett93, Poziomka9204, Lolka997, Zazu92 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Widzę, że Agula już dosyć obszernie odpowiedziała, ale też od siebie coś dorzucę.

Ja działam w klinice, lekarze w Medicover twierdzili, że nie leczą niepłodności. Ale jeśli masz jakiegoś fajnego ginekologa, to być może byłby bardziej chętny do takiego leczenia.

Standardowo mowi się zazwyczaj o 6 cyklach stymulowanych, nikt nie zabroni więcej, ale jest to obciążające, podobno zwiększa ryzyko nowotworów, szczególnie piersi - i jeśli nie przynosi rezultatu to należy się zastanowić, czy nadal warto.

Co do badania nasienia to na początek proponuję podstawowe, żeby określić czy tu są jakieś problemy- w ilości czy ruchliwości plemników. Warto też kiedyś, jeśli wciąż nie będzie rezultatu rozszerzyć to o badanie HBA - które pokazuje jak wygląda możliwość łączenia plemników z komórką. No i gdybyście zdecydowali się na klinikę, to na pewno też, gdyby były jakieś przesłanki to zaproponowaliby dodatkowe badania.

My robiliśmy badania nasienia przed kliniką i wyszły słabo. Włączyliśmy suplementację, do kliniki poszliśmy 2 miesiące później- ponowne badanie już było ok.

Ja stymuluję zazwyczaj od 3 do 7 dnia cyklu (5 dni) letrozolem, klomifenem stymulowałam trochę później - bo 5-9 dc. Czasem zastrzyki, które są u mnie dodatkowe do letrozolu w jakiś innych sekwencjach, ale jeśli chodzi o tabletki to zawsze 5 dni.

Później, tak jak mówiła Agula, na monitoringu podgląd jak i czy w ogóle te pęcherzyki rosną- czy jest ich za dużo, za mało, dobrze czy wcale, zazwyczaj podaje się zastrzyk "na pęknięcie" - jak się przyjęło nazywać, ale zastrzyk powoduje ostatecznie dojrzenie pęcherzyka, czego konsekwencją zazwyczaj jest pęknięcie- ale nie zawsze musi pęknąć. U mnie często podczas tego pierwszego monitoringu jest dodawany jakiś lek, np. Estrofem, albo jeszcze jeden zastrzyk z Fostimonu, żeby podreperować coś, co nie do końca pasi i zdążyć to naprawić jeszcze w tym cyklu :D

Dziękuję 😍 zobacze, co mi powie ten mój, wcześniej wspominał o stymulacji, ale mówił, że na razie działamy naturalnie, bo u mnie owu są, ale późno. Jak widać już ich nie ma i cykle mi się rozjechały. Ehh 😔

No pocieszam się, że tragicznie nie jest, skoro już raz w ciąży byłam. Będę upierać się przy drożności, zobacze co powie.

AgulaM lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:

Ja mam tarczycę i prolaktynę w normie, jedynie testosteron minimalnie podwyższony, no i stosunek LH do FSH mam równy prawie 3, więc tu nie bardzo. Chociaż uspokajał mnie, żebym się nie nakręcała za bardzo 😂 tsh mi obniżył euthyrox do 0.9, więc git. No zostały mi krzywe do zbadania, ale muszę na to poświęcić sobotę, a w najbliższą mam wesele, więc zrobię w kolejna 😊

AgulaM lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cześć Wam dziewczyny ♥️ nNe było mnie tutaj kilka miesięcy, widzę sporo znajomych nicków ale też sporo nowych "twarzy", dlatego napiszę na wstępie kilka słów o sobie. W tym roku kończę 26 lat, z mężem przestaliśmy się zabezpieczać w marcu 2021 roku i zaczęliśmy "starania na luzie". Mówiliśmy sobie za jak się uda to super, jak nie - ok, mamy czas. Mieliśmy wtedy sporo na głowie, zmiany pracy, wykańczanie domu, ogólne ogarnianie życia, w związku z czym stresu trochę było. Ale gdzieś w głębi duszy liczylismy że uda się w końcu zobaczyć dwie kreski na teście, mimo nieidealnie wymierzonych czasów współżyć itp. No ale stuknął nam rok takiego działania, a ciąży jak nie było tak nie ma. Jakoś na wakacjach zeszłego roku wpadłam tutaj na forum i udzielałam się falami, raz mocniej, raz słabiej. W tym cyklu jednak oficjalnie stwierdziliśmy z mężem że bierzemy się za siebie - ogarnelismy już co mieliśmy ogarnąć i zaczynamy w końcu diagnostykę i mocniej "przykładamy się" do staran 😉 Najpierw w planach mam wizytę u swojej gin, cytologię i usg, do tego zaczęłam suplementację i mocniej zwracam uwagę na naszą dietę. Mąż też ma suple zaaplikowane :D Jeśli ten cykl by nie wypalił, to w kolejnym badania w 3-5 dc i stopniowo wszystko z listy do odhaczenia. Przyznam, że jestem mega zmotywowana, bo w końcu czuje, że to jest tak na poważnie i rzeczywiście działamy obydwoje 🤞
    Proszę o zapisanie mnie na testowanie 28 czerwca i chwilkę czasu na prześledzenie poprzednich stron i odnalezienie się na nowo w waszym gronie 🥰

Kofii, Monk@, gabi5443, AgulaM, hypatia92, Tabeaa, Kluska95, Pocahontas16, Kasia95, Kamsi, mamaleonka, Karo1234, verliebtindich, jo_ana, 2+3, Gwiazdeczka 93, Anett93, Poziomka9204, Pfry, Lolka997, Zazu92 lubią tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa kciuki, zeby to był Wasz cykl i fajnie, że wróciłaś na forum!

Namisa lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kropka_123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam wczoraj bete, i wyszła 44,5. Wczesniejsza 15,7 wiec przyrost jest w normie :) teraz chyba potworze we wtorek. Tez włączyłam duphaston, ale tylko 1 tabletkę dziennie, czy nie myślicie ze to nie za mało? Przy pierwszym badaniu miałam progesteron 10,8. Często boli mnie brzuch.

AgulaM, Monk@, Namisa, Tabeaa, Kluska95, 2+3, Gwiazdeczka 93, Anett93, Poziomka9204, peonia, Lolka997, Ilaria lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29 👨 32

starania od 06.2021

czerwiec 2022 💔
    TSH -> euthyrox
    prolaktyna -> bromocorn
    histeroskopia -> 01.2022

06.09 - beta 21 (10 dpo)
    10.09 - beta 206 😍
    15.09 - beta 1300 🍀
    29.09 - mamy ♥️
    12.10 - 2,19 człowieczka
    27.10 - 4,20 człowieczka
    07.11 - prenatalne

abbf322214.png
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_123 wrote:
    Ja robiłam wczoraj bete, i wyszła 44,5. Wczesniejsza 15,7 wiec przyrost jest w normie :) teraz chyba potworze we wtorek. Tez włączyłam duphaston, ale tylko 1 tabletkę dziennie, czy nie myślicie ze to nie za mało? Przy pierwszym badaniu miałam progesteron 10,8. Często boli mnie brzuch.

Ja przy staraniach brałam 3x2, a mój prog po owu wynosił 17. Wydaje mi się, że w ciąży ta 1 tabletka to zdecydowanie za mało. Ale niech się wypowiedza dziewczyny w ciąży, bo ja mogę się mylić.

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Ja mam tarczycę i prolaktynę w normie, jedynie testosteron minimalnie podwyższony, no i stosunek LH do FSH mam równy prawie 3, więc tu nie bardzo. Chociaż uspokajał mnie, żebym się nie nakręcała za bardzo 😂 tsh mi obniżył euthyrox do 0.9, więc git. No zostały mi krzywe do zbadania, ale muszę na to poświęcić sobotę, a w najbliższą mam wesele, więc zrobię w kolejna 😊

No krzywa to takie ,,dziadostwo " bo zajmuje dużo czasu, ale niestety jest mega ważna przy staraniach 😘

Kluska95 lubi tę wiadomość

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Wróciłam, ale ledwo żyje 🙈

Piękna pogoda, pozostał mi teraz odpoczynek, relaks i małe co nie co... A CO! 🙂

2f9d6f01de7d.jpg
    Zdrówko! :)
    Znowu pijemy razem ? 😂 u mnie wjechał aperol:)

Edit. I jeszcze w ten sam dzień testujemy 🤞🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2022, 18:40

Aneta2506 lubi tę wiadomość

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_123 wrote:
    A to gin Ci zalecił? Masz możliwość go podpytać?
    Mi wczoraj zalecił 2x1, Nutka pisała za to, że jej kazał brać 3x1.
    A jak Cię boli brzuch? Jak tak okresowo, to dobrze, rozrasta się tam wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2022, 18:50

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_123 wrote:
    Przy progu 10,6 miałam 3x1 duphaston, potem od pierwszej wizyty powiększony do 3x2. Dodatkowo weszła luteina 2x100, potem 2x200.
    Możesz dorzucić magnez na spokojnie, bo nie chcemy na początku skurczów macicy żeby zarodek się dobrze mógł zagnieździć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2022, 19:04

AgulaM lubi tę wiadomość

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ