X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasioola ja właśnie dziś chce zrobić ciasto na pierniki, mam taki przepis, ze na noc do lodówki i jutro tez z mała planuje pieczenie ❤️❤️❤️

cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia zazdro, pierniki uwieeelbiam. Może to i dobrze wyszło, że mam kontrolować cukier, bo w grudniu zawsze niebezpiecznie zwiększam podaż słodkości 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 11:25

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola, wstępnie lekarz mówił, że ok.tydzien przed terminem. A że sam chce ciąć, to ten termin dopasuje pod swój dyżur pewnie.
    Ja też się obawiam, żeby się samo wcześniej nie zaczęło 😱
    Pytałam go wczoraj o to, to powiedział, że wtedy w samochód i jechać do "jego" szpitala. Muszę mieć zaświadczenie o CC i niczym się nie martwic 😉

Poziomka9204, Kasiooola lubią tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginexid w takim razie spakowany! W black friday udało się mi się upolować sporo rzeczy do torby i czekam na ostatnie sztuki. Mam nadzieje, ze na dniach będę już gotowa bo brak sil doskwiera codziennie i nie chce na sam koniec się tym stresować. Niech stoi i czeka przed świetami.

Odkąd mały się przewrócił funduje mi mocniejsze doznania , w tym takie kujki w dole brzucha jak się wwierca głowa, ze aż chce się nie raz syknac. Z Nelcia tez tak miałam, ale dużo później , ze 2 tyg przed porodem.

Mama mi napisała, ze jak się urodziłam to ważyłam 2950g, wszystkie 3 porody miała wywoływane (7 lub 10 dni po) i cała nasza trójka wyskakiwała w 2 h od pierwszych skurczy. Zawsze powtarzała, ze woli rodzic niż chodzić do dentysty. Patrząc po jej przykładzie spodziewałam się jakiejkolwiek analogii u siebie … czcze marzenia 😅 pierwsza córka urodzona 10 dni po terminie z waga 3740g. I tak jestem dumna z siebie bo wychodziliśmy ten poród . Wszystkie metody poszły w ruch jak skończyłam 40 tydz. Wcześniej się bałam i trochę żałuje. Na szczęście dzień przed planowana indukcja samo ruszyło… trwał od pierwszych skurczy 17 h, ale te prawdziwie hardcorowe to były po przebiciu pęcherza ( jakieś 2,5 h …
    Położna, z która kiedyś rozmawiałam mówiła ze porody rodzica nie maja przełożenia na poród córki. Ale jak rozmawiałam ze teściowa to ona oboje dzieci urodziła długo przed terminem. Jednego wcześniaka i drugie tuż po 37 tyg. I jej córka tez urodziła wcześniaka (w 32 tyg) ( czyli tak jakbym miala naszego synka już teraz powitać 😅.
    Narazie synek zapowiada się większy nic córka, wiec po skończonym 39 działamy z wywoływaniem …

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati chyba mamy podobne doświadczenia w pewnym sensie. Ja co prawda mialam indukcję, trwała łącznie niecałe 6h, ale dopóki położna nie przebiła pęcherza płodowego było znośnie, potem już się zaczęła płacz i „czemu sobie to zrobiłam” 😅 ale na szczęście to było tylko 1h45min i córka już była na świecie 😅❤️

Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Anati Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo teraz nawet nie boje się tyle bólu porodowego, chociaż każdy kogo znam mówił mi, ze drugi przez to ze krótszy to bardziej bolesny, a tego ze nie dojedziemy do szpitala na czas . Mamy 40 min ( jeśli jedzie się w nocy). Ostatnio conajmniej 3 historie słyszałam od znajomych, ze rodziły na IP ledwo wyczołgując się z auta, bo tak to przyspieszało na końcówce. W międzyczasie trzeba zorganizować opiekę dla córki, a i nie lecieć z pierwszym skurczem , bo przecież trzeba poobserwować …. Końcówka będzie ciekawa 😂

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie to właśnie trochę niepokoi 😅 ze drugi poród jest szybszy… Do szpitala mam 45 minut. No i jeszcze jak trafi, ze mąż jest w pracy to zanim ob wroci, zanim się spakujemy…. Masakra 😂 staram się o tym nie myśleć, ale czasem najdzie mnie lęk. Pod tym względem wolałabym znów indukcję, przynajmniej wiadomo kiedy się czego spodziewac 😅

Anati lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, zatem zaświadczenie do ręki i można jechać gdziekolwiek.
    Ja obok tego mam mieć czyszczenie zrostów, nie wiem czy robią to w standardzie przy drugiej cc... I usuwanie torbieli z jajnika i się boję że jak trafię do tego drugiego szpitala to cc zrobią ale bez tych dodatkowych rzeczy i kilka miesięcy po porodzie znowu będzie mnie czekało to samo 🤦‍♀️

Jezu nawet mnie nie straszcie ta końcówka ciąży, bo każde ktg będzie wywoływało u mnie stres.
    Po jednym z ktg w 39tc +2d zostawili mnie w szpitalu bo dziecku spadało tętno, pierwsze kilka godzin spędziłam wtedy na porodówce w białych spodenkach bo mój wtedy mąż pojechał na zakupy z moją torba która była w aucie, a mnie podrzucił tylko na to ktg 🤦‍♀️
    To był poniedziałek i dopiero poród zaczął się w czwartek nad ranem, skurcze się pisały dochodzące do 100 procent, rozwarcie na 2 palce więc chodziłam po schodach a i tak w piątek skończyło się nagła cc bo znowu spadało tętno i już nie chcieli dłużej czekać 🤦‍♀️ wody mi odeszły na stole do cc przy znieczuleniu 🤣 oczywiście położne mówiły że bym wtedy sama urodziła, ale to tętno że spadało było ryzykowne, chociaż przy zakładaniu cewnika do cc już było ok 🙄

Od wczoraj mam stresy, mam nadzieję że malutka jest i będzie zdrowiutka, Przy każdej chorobie syna drze do dzisiaj, ale wtedy w ciąży nie było dostępu do internetu w takim stopniu jak teraz i zylam w większej niewiedzy i spokoju 🥴

Poziomka9204, Anati lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Mój ginekolog od jakiegoś czasu co wizytę mówi, że on kontroluje Olka, bo zapowiada się duża główka i długi chłopak, waga zawsze tydzień do przodu. Więc ja nie wiem czy to sugestia, że mogę nie być w stanie małego wypchnąć i będzie trzeba przyspieszyć czy jak 🤣 zobaczymy co powie w poniedziałek.

Olek aktualnie rozpycha się na wszystkie strony, najgorzej jest rano, przed śniadaniem. Mąż się śmieje, że Olek sugeruje mi, że on jest już głodny, a ja za długo śpię 😄 nie ma to jak się nabijać z przekopanej, ciężarnej żony.

Mój mąż urodził się z wagą ok. 3600g, a mój tata 4600g, są teraz bardzo podobnej postury 🙈 ja jednak czułabym się zdrowsza psychicznie gdyby moje dziecko nie urodziło się aż tak duże 😄

Cieszę się, że czujecie się coraz lepiej ❤️

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Nutka, zatem zaświadczenie do ręki i można jechać gdziekolwiek.
    Ja obok tego mam mieć czyszczenie zrostów, nie wiem czy robią to w standardzie przy drugiej cc... I usuwanie torbieli z jajnika i się boję że jak trafię do tego drugiego szpitala to cc zrobią ale bez tych dodatkowych rzeczy i kilka miesięcy po porodzie znowu będzie mnie czekało to samo 🤦‍♀️

Jezu nawet mnie nie straszcie ta końcówka ciąży, bo każde ktg będzie wywoływało u mnie stres.
    Po jednym z ktg w 39tc +2d zostawili mnie w szpitalu bo dziecku spadało tętno, pierwsze kilka godzin spędziłam wtedy na porodówce w białych spodenkach bo mój wtedy mąż pojechał na zakupy z moją torba która była w aucie, a mnie podrzucił tylko na to ktg 🤦‍♀️
    To był poniedziałek i dopiero poród zaczął się w czwartek nad ranem, skurcze się pisały dochodzące do 100 procent, rozwarcie na 2 palce więc chodziłam po schodach a i tak w piątek skończyło się nagła cc bo znowu spadało tętno i już nie chcieli dłużej czekać 🤦‍♀️ wody mi odeszły na stole do cc przy znieczuleniu 🤣 oczywiście położne mówiły że bym wtedy sama urodziła, ale to tętno że spadało było ryzykowne, chociaż przy zakładaniu cewnika do cc już było ok 🙄

Od wczoraj mam stresy, mam nadzieję że malutka jest i będzie zdrowiutka, Przy każdej chorobie syna drze do dzisiaj, ale wtedy w ciąży nie było dostępu do internetu w takim stopniu jak teraz i zylam w większej niewiedzy i spokoju 🥴
    Niestety można się w wielu przypadkach mocno zestresowana jak się zacznie czytać rewelacje z internetu. Najlepiej wątpliwości kierować tylko do naszych sprawdzonych lekarzy 😊❤️

Kasiooola lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Anati, przykro mi, że i ciebie dopadlo... Zdrowka, oby sxybko przeszlo. 🤞

Cukierniczka, jesli cie to bardzo meczy, ze nie pomierzono ci tych parametrow to sprawdz to... Tak jak pisze Nutka, zobaczysz przynajmniej czy ten lekarz to juz to, czy trzeba szukac dalej. :)

A u mnie juz coraz mocniejsze się robia te kopniaczki ❤ wczoraj w nocy pierwszy raz czulam je przez reke przylozona do brzucha. Chciałabym pokazac to mezowi, ale Lila uaktywnia sie dopiero kolo polnocy, a stary juz wtedy smacznie spi. 😅
    Fajne uczucie takich kopniaków, prawda? 🥰

👫 33lata

• Kofii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Mój ginekolog od jakiegoś czasu co wizytę mówi, że on kontroluje Olka, bo zapowiada się duża główka i długi chłopak, waga zawsze tydzień do przodu. Więc ja nie wiem czy to sugestia, że mogę nie być w stanie małego wypchnąć i będzie trzeba przyspieszyć czy jak 🤣 zobaczymy co powie w poniedziałek.
    Mnie właśnie martwi to, że mój synek póki co też zawsze wychodził z wagą większy niż powinien, czy duża waga to powód do wcześniejszego wywoływania porodu? 🤔 mam nadzieję, że bobas trochę zwolni z tym rośnięciem 😅

Ja mam ostatnio problem z ubraniami, a konkretnie z dolną częścią, mam jakieś spodnie i legginsy ciążowe ale we wszystkich mi zaczęła przeszkadzać ta gumka na górze, wbija się lekko w brzuch 😔 mam jedne legginsy i dresy bez gumki, ale przy minusowych temperaturach trochę zimno w nich 😔 pewnie spróbuję kupić jakieś jeansy w większym rozmiarze żeby ta gumka była luźniejsza, ale boję się, że za miesiąc będzie to samo, bo brzuch rośnie mi mega szybko teraz 😐 a takie jeansy tanie nie są 😂 ciąża w lecie byłaby o wiele łatwiejsza 😅

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Mnie właśnie martwi to, że mój synek póki co też zawsze wychodził z wagą większy niż powinien, czy duża waga to powód do wcześniejszego wywoływania porodu? 🤔 mam nadzieję, że bobas trochę zwolni z tym rośnięciem 😅

Ja mam ostatnio problem z ubraniami, a konkretnie z dolną częścią, mam jakieś spodnie i legginsy ciążowe ale we wszystkich mi zaczęła przeszkadzać ta gumka na górze, wbija się lekko w brzuch 😔 mam jedne legginsy i dresy bez gumki, ale przy minusowych temperaturach trochę zimno w nich 😔 pewnie spróbuję kupić jakieś jeansy w większym rozmiarze żeby ta gumka była luźniejsza, ale boję się, że za miesiąc będzie to samo, bo brzuch rośnie mi mega szybko teraz 😐 a takie jeansy tanie nie są 😂 ciąża w lecie byłaby o wiele łatwiejsza 😅
    Wywołanie zwykle jest przy cukrzycy ciążowej, bo wtedy dzieci w teorii szybciej rosną. A tutaj nie do końca rozumiem to "obserwowanie" 🙈.

Nie pocieszę, po 30tc brzuszek rośnie jeszcze szybciej, u mnie sprawdzają się rajstopy ciążowe i sukienki, reszta też mi przeszkadza na brzuszku.

Kofii lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffi mnie boli żołądek od tej gumki, wiec wiem o co chodzi, dlatego noszę ją na tym etapie jakby złożona na pół i wtedy jest mi wygodnie ;P

Duże dziecko chyba może być wskazaniem do indukcji wcześniej lub cc ;)

Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Anati Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:

Czytałam, ze niektóre szpitale preferują wcześniejsze wywołanie porodu jeśli dzidziol zapowiada się duży (np. w okolicy terminu a nie 10 dni po. Przynajmniej tak jest w Wawie. Koleżanka rodziła 12 dni po terminie bo indukcja się przedłużała, jej mąż ma ponad 2 metry wzrostu i bała się cały czas ze syn będzie duzy. Rósł w górnych centylach cała ciąże . Na usg chyba wychodziło ze będzie koło 4 kg, ale finalnie zakończyło się nagła cesarka bo się nie zmieścił, nie wstawił się w kanał bo miał wielka głowę . Waga 4460. Wiem ze niektóre kobiety rodzą większe, ale ona jest niska i dziwie się, ze nikt nie zasugerował wcześniej . Umeczyli ja kilkanaście godzin do 9 cm i stanęło rozwarcie .
    W 38 tyg ciąży jak miałam usg wyliczyli mi ze mała ma jakaś tam wagę , wiec policzyłam ze przybierając na końcówce maksymalna dobowa wagę dobije max do 3700. 3 dni przed porodem lekarka wyliczyła 3400, mając spory problem ze zmierzeniem bo głowa już była tak nisko w kanale, ze zrobiła mi masaż szyjki i powiedziała do zobaczenia za 3 dni…
    Może warto popytać jak z ty
    Wywoływaniem wcześniejszym…

Poziomka9204, Kofii lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:

Ja kupiłam spodnie z materiału grubszego elastycznego z tym luźnym pasem ba brzuch w HM. Jestem z nich zadowolona
    I już druga ciąże zaliczam na 2 sztukach. Tylko
    Nie polecam zamawiać w ciemno z neta, tylko mierzyć na miejscu.

Wogole mam wrażenie, ze wszytsko z dopiskiem na czas ciąży lub karmienia , winduje cenę dwukrotnie nawet jeśli nie różni się zbytnio wyglądem id regularnych. Ostatnio jakieś chore pieniądze wydałam ba tshirty do karmienia. Bo wiem jak później się przydają … a przy pierwszym dziecku olałam temat i latałam tygodnie na staniku w domu…

Poziomka9204, Kofii lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotoram-io-4.jpg

Mam dla Was porównanie, jedna sukienka, dwie imprezy 🙈

Lewe zdjęcie 23tc, prawe 34tc.

Anati, Kofii, Kasiooola, wellwellwell, cukierniczka, A-6, verliebtindich lubią tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati wrote:
    Ja kupiłam spodnie z materiału grubszego elastycznego z tym luźnym pasem ba brzuch w HM. Jestem z nich zadowolona
    I już druga ciąże zaliczam na 2 sztukach. Tylko
    Nie polecam zamawiać w ciemno z neta, tylko mierzyć na miejscu.

Wogole mam wrażenie, ze wszytsko z dopiskiem na czas ciąży lub karmienia , winduje cenę dwukrotnie nawet jeśli nie różni się zbytnio wyglądem id regularnych. Ostatnio jakieś chore pieniądze wydałam ba tshirty do karmienia. Bo wiem jak później się przydają … a przy pierwszym dziecku olałam temat i latałam tygodnie na staniku w domu…
    Polecasz jakieś konkretne bluzki? Bo ja kompletnie nic takiego nie mam, po domu raczej luźno się noszę 😄

👫 33lata

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati tak, hasło do karmienia albo ciążowe równa się wyższa cena. Tez to zauważyłam…

Ja na początek miałam do karmienia 4 koszulki na ramiączka z odpinanymi ramiączkami z hmu i byłam zadowolona, szybko się odpinalo to zapięcie, narzucałam na to na szybko sweter. Ale potem to już we wszystkim karmiłam nawet w golfach na jesieni 😅 na początek jednak zgadzam się z Anati kilka sztuk się przyda póki to wszystko nie nabierze spokoju i mama się nie zgra z dzieckiem ;) ale ogólnie do karmienia po prostu koszule na guziki lub kopertowe dekolty polecam. Niekoniecznie takie typowo do karmienia, których się potem już nie używa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 15:41

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Anati Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Polecasz jakieś konkretne bluzki? Bo ja kompletnie nic takiego nie mam, po domu raczej luźno się noszę 😄

Powiem co wydaje mi się, ze polecam, bo napewno nie polecam tych z pierwszej ciąży. Miałam 3 koszulki
    bonjour Mommy. Udało mi się upolować na jakiejs przecenie z kodem wiec nie wychodziły drogo. Maja super materiał, nie zniszczyły się przy częstym praniu jeśli chodzi o sama bawełnę, ale te boki zapinane odstają , wyglądają nieestetycznie i po parku praniach magnesy zwyczajnie się pogubiły i mam bluzki z dziurami zamiast łatwo zapinane , choć na samym początku były wygodne. Teraz wiedzac co mi sie nie sprawdziło zamówiłam z Francis&Henry ( szokująca cena), ale wole mieć 2 takie i prac co chwila- maja gigant rozmiarówkę ( wzięłam M/L i zakrywają mi ciążowy brzuch, ale przez to ze są z lejącego lekkiego materiału to i tak spoko będą wyglądały po ciąży), wiec wkoncu mam koszulki które nie kończą mi się na pępku🙄 widziałam tez ze Hm ma fajne dostępne na zakładkę z przodu, wydają się być wygodne i napewno sobie takie kupię, ale już jak wrzucę coś tam po porodzie i dobiorę odpowiedni rozmiar. Narazie 2 tshirty i to co mi zostało po poprzedniej jakoś wystarczy… i tak jak mówi GUsia- tez te koszule porodowe używałam przez pierwszy miesiąc, ale później czułam potrzebę powrotu do normalnych ciuchów , spodni i takiego zwyczajnego ogarnięcia się w tym cały zmęczeniu. Na początku było dużo euforii o łatwo się wstawało, jak skumulowało się zmęczenie to po miesiącu/ dwóch było ciężej z samopoczuciem.

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ