X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasioola ja właśnie dziś chce zrobić ciasto na pierniki, mam taki przepis, ze na noc do lodówki i jutro tez z mała planuje pieczenie ❤️❤️❤️

cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia zazdro, pierniki uwieeelbiam. Może to i dobrze wyszło, że mam kontrolować cukier, bo w grudniu zawsze niebezpiecznie zwiększam podaż słodkości 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 11:25

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola, wstępnie lekarz mówił, że ok.tydzien przed terminem. A że sam chce ciąć, to ten termin dopasuje pod swój dyżur pewnie.
    Ja też się obawiam, żeby się samo wcześniej nie zaczęło 😱
    Pytałam go wczoraj o to, to powiedział, że wtedy w samochód i jechać do "jego" szpitala. Muszę mieć zaświadczenie o CC i niczym się nie martwic 😉

Poziomka9204, Kasiooola lubią tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginexid w takim razie spakowany! W black friday udało się mi się upolować sporo rzeczy do torby i czekam na ostatnie sztuki. Mam nadzieje, ze na dniach będę już gotowa bo brak sil doskwiera codziennie i nie chce na sam koniec się tym stresować. Niech stoi i czeka przed świetami.

Odkąd mały się przewrócił funduje mi mocniejsze doznania , w tym takie kujki w dole brzucha jak się wwierca głowa, ze aż chce się nie raz syknac. Z Nelcia tez tak miałam, ale dużo później , ze 2 tyg przed porodem.

Mama mi napisała, ze jak się urodziłam to ważyłam 2950g, wszystkie 3 porody miała wywoływane (7 lub 10 dni po) i cała nasza trójka wyskakiwała w 2 h od pierwszych skurczy. Zawsze powtarzała, ze woli rodzic niż chodzić do dentysty. Patrząc po jej przykładzie spodziewałam się jakiejkolwiek analogii u siebie … czcze marzenia 😅 pierwsza córka urodzona 10 dni po terminie z waga 3740g. I tak jestem dumna z siebie bo wychodziliśmy ten poród . Wszystkie metody poszły w ruch jak skończyłam 40 tydz. Wcześniej się bałam i trochę żałuje. Na szczęście dzień przed planowana indukcja samo ruszyło… trwał od pierwszych skurczy 17 h, ale te prawdziwie hardcorowe to były po przebiciu pęcherza ( jakieś 2,5 h …
    Położna, z która kiedyś rozmawiałam mówiła ze porody rodzica nie maja przełożenia na poród córki. Ale jak rozmawiałam ze teściowa to ona oboje dzieci urodziła długo przed terminem. Jednego wcześniaka i drugie tuż po 37 tyg. I jej córka tez urodziła wcześniaka (w 32 tyg) ( czyli tak jakbym miala naszego synka już teraz powitać 😅.
    Narazie synek zapowiada się większy nic córka, wiec po skończonym 39 działamy z wywoływaniem …

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati chyba mamy podobne doświadczenia w pewnym sensie. Ja co prawda mialam indukcję, trwała łącznie niecałe 6h, ale dopóki położna nie przebiła pęcherza płodowego było znośnie, potem już się zaczęła płacz i „czemu sobie to zrobiłam” 😅 ale na szczęście to było tylko 1h45min i córka już była na świecie 😅❤️

Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Anati Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo teraz nawet nie boje się tyle bólu porodowego, chociaż każdy kogo znam mówił mi, ze drugi przez to ze krótszy to bardziej bolesny, a tego ze nie dojedziemy do szpitala na czas . Mamy 40 min ( jeśli jedzie się w nocy). Ostatnio conajmniej 3 historie słyszałam od znajomych, ze rodziły na IP ledwo wyczołgując się z auta, bo tak to przyspieszało na końcówce. W międzyczasie trzeba zorganizować opiekę dla córki, a i nie lecieć z pierwszym skurczem , bo przecież trzeba poobserwować …. Końcówka będzie ciekawa 😂

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie to właśnie trochę niepokoi 😅 ze drugi poród jest szybszy… Do szpitala mam 45 minut. No i jeszcze jak trafi, ze mąż jest w pracy to zanim ob wroci, zanim się spakujemy…. Masakra 😂 staram się o tym nie myśleć, ale czasem najdzie mnie lęk. Pod tym względem wolałabym znów indukcję, przynajmniej wiadomo kiedy się czego spodziewac 😅

Anati lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, zatem zaświadczenie do ręki i można jechać gdziekolwiek.
    Ja obok tego mam mieć czyszczenie zrostów, nie wiem czy robią to w standardzie przy drugiej cc... I usuwanie torbieli z jajnika i się boję że jak trafię do tego drugiego szpitala to cc zrobią ale bez tych dodatkowych rzeczy i kilka miesięcy po porodzie znowu będzie mnie czekało to samo 🤦‍♀️

Jezu nawet mnie nie straszcie ta końcówka ciąży, bo każde ktg będzie wywoływało u mnie stres.
    Po jednym z ktg w 39tc +2d zostawili mnie w szpitalu bo dziecku spadało tętno, pierwsze kilka godzin spędziłam wtedy na porodówce w białych spodenkach bo mój wtedy mąż pojechał na zakupy z moją torba która była w aucie, a mnie podrzucił tylko na to ktg 🤦‍♀️
    To był poniedziałek i dopiero poród zaczął się w czwartek nad ranem, skurcze się pisały dochodzące do 100 procent, rozwarcie na 2 palce więc chodziłam po schodach a i tak w piątek skończyło się nagła cc bo znowu spadało tętno i już nie chcieli dłużej czekać 🤦‍♀️ wody mi odeszły na stole do cc przy znieczuleniu 🤣 oczywiście położne mówiły że bym wtedy sama urodziła, ale to tętno że spadało było ryzykowne, chociaż przy zakładaniu cewnika do cc już było ok 🙄

Od wczoraj mam stresy, mam nadzieję że malutka jest i będzie zdrowiutka, Przy każdej chorobie syna drze do dzisiaj, ale wtedy w ciąży nie było dostępu do internetu w takim stopniu jak teraz i zylam w większej niewiedzy i spokoju 🥴

Poziomka9204, Anati lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Mój ginekolog od jakiegoś czasu co wizytę mówi, że on kontroluje Olka, bo zapowiada się duża główka i długi chłopak, waga zawsze tydzień do przodu. Więc ja nie wiem czy to sugestia, że mogę nie być w stanie małego wypchnąć i będzie trzeba przyspieszyć czy jak 🤣 zobaczymy co powie w poniedziałek.

Olek aktualnie rozpycha się na wszystkie strony, najgorzej jest rano, przed śniadaniem. Mąż się śmieje, że Olek sugeruje mi, że on jest już głodny, a ja za długo śpię 😄 nie ma to jak się nabijać z przekopanej, ciężarnej żony.

Mój mąż urodził się z wagą ok. 3600g, a mój tata 4600g, są teraz bardzo podobnej postury 🙈 ja jednak czułabym się zdrowsza psychicznie gdyby moje dziecko nie urodziło się aż tak duże 😄

Cieszę się, że czujecie się coraz lepiej ❤️

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Nutka, zatem zaświadczenie do ręki i można jechać gdziekolwiek.
    Ja obok tego mam mieć czyszczenie zrostów, nie wiem czy robią to w standardzie przy drugiej cc... I usuwanie torbieli z jajnika i się boję że jak trafię do tego drugiego szpitala to cc zrobią ale bez tych dodatkowych rzeczy i kilka miesięcy po porodzie znowu będzie mnie czekało to samo 🤦‍♀️

Jezu nawet mnie nie straszcie ta końcówka ciąży, bo każde ktg będzie wywoływało u mnie stres.
    Po jednym z ktg w 39tc +2d zostawili mnie w szpitalu bo dziecku spadało tętno, pierwsze kilka godzin spędziłam wtedy na porodówce w białych spodenkach bo mój wtedy mąż pojechał na zakupy z moją torba która była w aucie, a mnie podrzucił tylko na to ktg 🤦‍♀️
    To był poniedziałek i dopiero poród zaczął się w czwartek nad ranem, skurcze się pisały dochodzące do 100 procent, rozwarcie na 2 palce więc chodziłam po schodach a i tak w piątek skończyło się nagła cc bo znowu spadało tętno i już nie chcieli dłużej czekać 🤦‍♀️ wody mi odeszły na stole do cc przy znieczuleniu 🤣 oczywiście położne mówiły że bym wtedy sama urodziła, ale to tętno że spadało było ryzykowne, chociaż przy zakładaniu cewnika do cc już było ok 🙄

Od wczoraj mam stresy, mam nadzieję że malutka jest i będzie zdrowiutka, Przy każdej chorobie syna drze do dzisiaj, ale wtedy w ciąży nie było dostępu do internetu w takim stopniu jak teraz i zylam w większej niewiedzy i spokoju 🥴
    Niestety można się w wielu przypadkach mocno zestresowana jak się zacznie czytać rewelacje z internetu. Najlepiej wątpliwości kierować tylko do naszych sprawdzonych lekarzy 😊❤️

Kasiooola lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Anati, przykro mi, że i ciebie dopadlo... Zdrowka, oby sxybko przeszlo. 🤞

Cukierniczka, jesli cie to bardzo meczy, ze nie pomierzono ci tych parametrow to sprawdz to... Tak jak pisze Nutka, zobaczysz przynajmniej czy ten lekarz to juz to, czy trzeba szukac dalej. :)

A u mnie juz coraz mocniejsze się robia te kopniaczki ❤ wczoraj w nocy pierwszy raz czulam je przez reke przylozona do brzucha. Chciałabym pokazac to mezowi, ale Lila uaktywnia sie dopiero kolo polnocy, a stary juz wtedy smacznie spi. 😅
    Fajne uczucie takich kopniaków, prawda? 🥰

👫 33lata

• Kofii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Mój ginekolog od jakiegoś czasu co wizytę mówi, że on kontroluje Olka, bo zapowiada się duża główka i długi chłopak, waga zawsze tydzień do przodu. Więc ja nie wiem czy to sugestia, że mogę nie być w stanie małego wypchnąć i będzie trzeba przyspieszyć czy jak 🤣 zobaczymy co powie w poniedziałek.
    Mnie właśnie martwi to, że mój synek póki co też zawsze wychodził z wagą większy niż powinien, czy duża waga to powód do wcześniejszego wywoływania porodu? 🤔 mam nadzieję, że bobas trochę zwolni z tym rośnięciem 😅

Ja mam ostatnio problem z ubraniami, a konkretnie z dolną częścią, mam jakieś spodnie i legginsy ciążowe ale we wszystkich mi zaczęła przeszkadzać ta gumka na górze, wbija się lekko w brzuch 😔 mam jedne legginsy i dresy bez gumki, ale przy minusowych temperaturach trochę zimno w nich 😔 pewnie spróbuję kupić jakieś jeansy w większym rozmiarze żeby ta gumka była luźniejsza, ale boję się, że za miesiąc będzie to samo, bo brzuch rośnie mi mega szybko teraz 😐 a takie jeansy tanie nie są 😂 ciąża w lecie byłaby o wiele łatwiejsza 😅

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Mnie właśnie martwi to, że mój synek póki co też zawsze wychodził z wagą większy niż powinien, czy duża waga to powód do wcześniejszego wywoływania porodu? 🤔 mam nadzieję, że bobas trochę zwolni z tym rośnięciem 😅

Ja mam ostatnio problem z ubraniami, a konkretnie z dolną częścią, mam jakieś spodnie i legginsy ciążowe ale we wszystkich mi zaczęła przeszkadzać ta gumka na górze, wbija się lekko w brzuch 😔 mam jedne legginsy i dresy bez gumki, ale przy minusowych temperaturach trochę zimno w nich 😔 pewnie spróbuję kupić jakieś jeansy w większym rozmiarze żeby ta gumka była luźniejsza, ale boję się, że za miesiąc będzie to samo, bo brzuch rośnie mi mega szybko teraz 😐 a takie jeansy tanie nie są 😂 ciąża w lecie byłaby o wiele łatwiejsza 😅
    Wywołanie zwykle jest przy cukrzycy ciążowej, bo wtedy dzieci w teorii szybciej rosną. A tutaj nie do końca rozumiem to "obserwowanie" 🙈.

Nie pocieszę, po 30tc brzuszek rośnie jeszcze szybciej, u mnie sprawdzają się rajstopy ciążowe i sukienki, reszta też mi przeszkadza na brzuszku.

Kofii lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffi mnie boli żołądek od tej gumki, wiec wiem o co chodzi, dlatego noszę ją na tym etapie jakby złożona na pół i wtedy jest mi wygodnie ;P

Duże dziecko chyba może być wskazaniem do indukcji wcześniej lub cc ;)

Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Anati Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:

Czytałam, ze niektóre szpitale preferują wcześniejsze wywołanie porodu jeśli dzidziol zapowiada się duży (np. w okolicy terminu a nie 10 dni po. Przynajmniej tak jest w Wawie. Koleżanka rodziła 12 dni po terminie bo indukcja się przedłużała, jej mąż ma ponad 2 metry wzrostu i bała się cały czas ze syn będzie duzy. Rósł w górnych centylach cała ciąże . Na usg chyba wychodziło ze będzie koło 4 kg, ale finalnie zakończyło się nagła cesarka bo się nie zmieścił, nie wstawił się w kanał bo miał wielka głowę . Waga 4460. Wiem ze niektóre kobiety rodzą większe, ale ona jest niska i dziwie się, ze nikt nie zasugerował wcześniej . Umeczyli ja kilkanaście godzin do 9 cm i stanęło rozwarcie .
    W 38 tyg ciąży jak miałam usg wyliczyli mi ze mała ma jakaś tam wagę , wiec policzyłam ze przybierając na końcówce maksymalna dobowa wagę dobije max do 3700. 3 dni przed porodem lekarka wyliczyła 3400, mając spory problem ze zmierzeniem bo głowa już była tak nisko w kanale, ze zrobiła mi masaż szyjki i powiedziała do zobaczenia za 3 dni…
    Może warto popytać jak z ty
    Wywoływaniem wcześniejszym…

Poziomka9204, Kofii lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:

Ja kupiłam spodnie z materiału grubszego elastycznego z tym luźnym pasem ba brzuch w HM. Jestem z nich zadowolona
    I już druga ciąże zaliczam na 2 sztukach. Tylko
    Nie polecam zamawiać w ciemno z neta, tylko mierzyć na miejscu.

Wogole mam wrażenie, ze wszytsko z dopiskiem na czas ciąży lub karmienia , winduje cenę dwukrotnie nawet jeśli nie różni się zbytnio wyglądem id regularnych. Ostatnio jakieś chore pieniądze wydałam ba tshirty do karmienia. Bo wiem jak później się przydają … a przy pierwszym dziecku olałam temat i latałam tygodnie na staniku w domu…

Poziomka9204, Kofii lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotoram-io-4.jpg

Mam dla Was porównanie, jedna sukienka, dwie imprezy 🙈

Lewe zdjęcie 23tc, prawe 34tc.

Anati, Kofii, Kasiooola, wellwellwell, cukierniczka, A-6, verliebtindich lubią tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati wrote:
    Ja kupiłam spodnie z materiału grubszego elastycznego z tym luźnym pasem ba brzuch w HM. Jestem z nich zadowolona
    I już druga ciąże zaliczam na 2 sztukach. Tylko
    Nie polecam zamawiać w ciemno z neta, tylko mierzyć na miejscu.

Wogole mam wrażenie, ze wszytsko z dopiskiem na czas ciąży lub karmienia , winduje cenę dwukrotnie nawet jeśli nie różni się zbytnio wyglądem id regularnych. Ostatnio jakieś chore pieniądze wydałam ba tshirty do karmienia. Bo wiem jak później się przydają … a przy pierwszym dziecku olałam temat i latałam tygodnie na staniku w domu…
    Polecasz jakieś konkretne bluzki? Bo ja kompletnie nic takiego nie mam, po domu raczej luźno się noszę 😄

👫 33lata

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati tak, hasło do karmienia albo ciążowe równa się wyższa cena. Tez to zauważyłam…

Ja na początek miałam do karmienia 4 koszulki na ramiączka z odpinanymi ramiączkami z hmu i byłam zadowolona, szybko się odpinalo to zapięcie, narzucałam na to na szybko sweter. Ale potem to już we wszystkim karmiłam nawet w golfach na jesieni 😅 na początek jednak zgadzam się z Anati kilka sztuk się przyda póki to wszystko nie nabierze spokoju i mama się nie zgra z dzieckiem ;) ale ogólnie do karmienia po prostu koszule na guziki lub kopertowe dekolty polecam. Niekoniecznie takie typowo do karmienia, których się potem już nie używa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 15:41

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Anati Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Polecasz jakieś konkretne bluzki? Bo ja kompletnie nic takiego nie mam, po domu raczej luźno się noszę 😄

Powiem co wydaje mi się, ze polecam, bo napewno nie polecam tych z pierwszej ciąży. Miałam 3 koszulki
    bonjour Mommy. Udało mi się upolować na jakiejs przecenie z kodem wiec nie wychodziły drogo. Maja super materiał, nie zniszczyły się przy częstym praniu jeśli chodzi o sama bawełnę, ale te boki zapinane odstają , wyglądają nieestetycznie i po parku praniach magnesy zwyczajnie się pogubiły i mam bluzki z dziurami zamiast łatwo zapinane , choć na samym początku były wygodne. Teraz wiedzac co mi sie nie sprawdziło zamówiłam z Francis&Henry ( szokująca cena), ale wole mieć 2 takie i prac co chwila- maja gigant rozmiarówkę ( wzięłam M/L i zakrywają mi ciążowy brzuch, ale przez to ze są z lejącego lekkiego materiału to i tak spoko będą wyglądały po ciąży), wiec wkoncu mam koszulki które nie kończą mi się na pępku🙄 widziałam tez ze Hm ma fajne dostępne na zakładkę z przodu, wydają się być wygodne i napewno sobie takie kupię, ale już jak wrzucę coś tam po porodzie i dobiorę odpowiedni rozmiar. Narazie 2 tshirty i to co mi zostało po poprzedniej jakoś wystarczy… i tak jak mówi GUsia- tez te koszule porodowe używałam przez pierwszy miesiąc, ale później czułam potrzebę powrotu do normalnych ciuchów , spodni i takiego zwyczajnego ogarnięcia się w tym cały zmęczeniu. Na początku było dużo euforii o łatwo się wstawało, jak skumulowało się zmęczenie to po miesiącu/ dwóch było ciężej z samopoczuciem.

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ