X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Wieczorem po jedzeniu. Zobaczymy jak to będzie :(

Przeglądam właśnie listy rzeczy koniecznych w szpitalach (wybrałam 1 szpital, ale mam też 2 "awaryjne" bliżej domu jakby co) i w jednym szpitalu chcą "dowód ubezpieczenia (dokument potwierdzający ubezpieczenie)" i zastanawiam się co to... Nie mają jakichś systemów do sprawdzania ubezpieczenia? Kiedyś u nas na śląsku były takie szare karty chipowe, ale ja już X lat jej nie używałam, bo nikt ode mnie jej nie chciał, nawet nazwisko mam tam nie zmienione. Wasze szpitale też wymagają czegoś na potwierdzenie ubezpieczenia?
    Myślę, że kadry Ci taki dokument wydadzą. Ale próbowałbym też podpytać innych rodzących w tym szpitalu (jakaś grupa na Facebooku?) albo w samym szpitalu, czy to na pewno konieczne.

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, jesteście dzielne dziewczyny! Trzymam kciuki za Ciebie, zaraz odnajdziesz się w nowej sytuacji, a z każdym kolejnym dniem będziesz się lepiej czuła! Ściskam Was mocno ❤️

Kofii, a co, jak ktoś przyjeżdża do nagłego porodu i nie ma takiego dokumentu? Może to dotyczy osób, w przypadku których to nie jest takie oczywiste - jak np. obcokrajowców, bez numeru PESEL.
    Nadal mieszkasz na Śląsku?

Ja ze śląskiego pochodzę i też już zapomniałam, co to są "karty czipowe", ale wydaje mi się, że cała moja rodzina nadal operuje tym wynalazkiem 🤣 pamiętam, jak pokazywałam to ludziom na studiach i wszyscy byli zdziwieni, po co nam takie karty, bo oni tylko w przychodni mówią, jak się nazywają 🤣 i pamiętam, że jak wszedł ten EWUŚ to te karty i tak można było o kant dupy roztrzaskać, bo co drugiej osobie wyskakiwało, że nie ma ubezpieczenia i trzeba było podpisywać papier, że się jakby poswiadcza, że masz, tylko coś się zepsuło w systemie 🤣🤣🤣

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Zaraz Was nadrobię 😊

My złożyliśmy właśnie wózek:

https://zapodaj.net/962425c8dc56e.jpg.html

Coś nie działa standardowe wstawienie, nie mam dostępu do strony. Udało mi się wygenerować taki link 😊

Jeju, jaki piękny! ❤️❤️❤️
    My, jeśli mąż wydobrzeje (a i ja zaczelam kaszleć, ale na razie na szczęście bez gorączki) jedziemy w sobotę na pierwsze przeszpiegi w BoboWózkach i trochę się jaram ☺️☺️☺️

Monk@, wellwellwell, Zuz.ka, Anati, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • Kremówka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verlie to była super wyprawa! Ja się właśnie zakochałam w cybexie chociaż Pani nam pokazała jeszcze vennici tinum upline (Nutka go ma) i tez tak strasznie mi się spodobał, że pół godziny wgapialiśmy się w oba wózki nie mogąc się zdecydować 😅💜

Byłam u urofizjo w końcu po dłuuuugiej przerwie😊. Bardzo jestem zadowolona, bo jak mówię - obawiam się że jednak mogę rodzic naturalnie haha. No i rozmasowała wszystko, nawet miałam pasaż krocza i naukę wykonywania w domu. Pokazała mi ćwiczenia na piłce i otejpowała brzuch, bo mam mocno napięty ale ona mówi, że to chyba przez moją budowę. Ale właśnie tak mam fajnie jakby podtrzymująco te taśmy , bo faktycznie mocno mi przy chodzeniu brzuch i mały naciskają na miednice a z tym ma być lżej 🥰.

Matko dziewczyny po pierwsze nie wierze, że tak ogarniam wózki że wiem kto jaki ma (a pamietam jak to była czarna magia!) a po drugie, że będę się przygotowywać do porodu SN 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 14:06

Monk@, verliebtindich, Gusia_, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dla mnie oglądanie wózków to był dramat 🙈 ja ogólnie jestem typem, co jak mi coś pasuje to biorę i nie szukam długo. Kiedyś było łatwiej, a teraz wszystkiego jest tyle, że ciężko się zdecydować. Już nawet nie mówiąc o dziecięcych rzeczach, ale wszystkie sprzęty domowe, no tragedia. Pamiętam, że wózki jeszcze w miarę wcześnie oglądaliśmy i niezbyt dobrze się czułam, więc szybko uciekliśmy ze sklepu. Potem na spokojnie z kanapy oglądałam ogłoszenia, też kilka pojechaliśmy obejrzeć i pierwszy, który nam się spodobał, od razu wzięliśmy 🙈

wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka super, ze się poczułaś lepiej po tym spotkaniu ❤️ a czemu Ty się nastawiłas na cc? Jeśli pisalas, a nie pamietam, to przepraszam

Monk@ ja tez tak mam, ze jak mi coś pasuje, to biorę, bo od tego zastanawiania się to można zwariować 😅 No i zwykle mi szkoda czasu na rozkminianie zakupów 😅 biorę i już. Za to mój mąż jest w totalnym moim przeciwieństwem w tym względzie. On nad kupnem CZAPKI myślał ostatnio 3 dni. Nie żartuje, aż go zmusiła, żeby zamówił zanim go wiosna zastanie

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja do wozka podeszlam bardziej od technicznej strony 😁 naszukalam sie opinii, zeby wybrac taki model co sprosta moim wymaganiom, a ze kupilam uzywany to jeszcze sie potem naszukalam, zeby byl zadbany, w jak najlepszym stanie... Wiec wyglad i kolor w ogole nie graly roli. 😁 choc powiem wam, ze jakos nie jestem typem co sie zachwyca wozkami, dla mnie wszystkie wygladaja tak samo. 🙈

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pojechaliśmy do sklepu wybrać pomiędzy trzema, które nam się spodobały online, zdecydowaliśmy się na najlżejszy i najłatwiej składany. Cieszę się, że nie robiliśmy doktoratu z wyboru wózka, bo ja lubię żeby było szybko i konkretnie 😄.

Uf, mam wyprane wszystkie ubranka, pożyczam dzisiaj od rodziców walizkę, pakuję się i będę miała spokojniejszą głowę :). Czeka mnie jeszcze rewolucja w naszych komodach, żeby zrobić miejsce dla małej. Zdecydowałam, że na razie nie kupujemy mebelka specjalnie dla niej, bo mamy w sypialni mało miejsca - kupimy już docelową do nowego mieszkania. Na razie musi się zmieścić w szufladach rodziców i w tymczasowym przewijaku 😁

Kremówka, ja idę do urofizjo pierwszy raz w przyszłym tygodniu. Wstyd mi, że tyle to odkładałam, ale ostatecznie wczorajsza szkoła rodzenia mnie zmotywowała. Pomógł też fakt, że okazało się, że do polecanej urofizjo można się zapisać online 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 15:32

• cukierniczka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczepiła się któraś z Was na grypę i krztuśca jednego dnia? Ten nowy gin mi tak wczoraj polecił, że najlepiej za jednym razem. Ja to w ogóle się cykam tego, mój mąż wczoraj dostał takie 2 shoty właśnie i miał 37.6 a jego za bardzo gorączka nie bierze. Ale gin przekonywał że warto na tą grypę się zaszczepić szczególnie przy tym co się teraz dzieje.

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierniczka wrote:
    Dziewczyny szczepiła się któraś z Was na grypę i krztuśca jednego dnia? Ten nowy gin mi tak wczoraj polecił, że najlepiej za jednym razem. Ja to w ogóle się cykam tego, mój mąż wczoraj dostał takie 2 shoty właśnie i miał 37.6 a jego za bardzo gorączka nie bierze. Ale gin przekonywał że warto na tą grypę się zaszczepić szczególnie przy tym co się teraz dzieje.
    Ja słyszałam, że można jednego dnia, ale położna konsultowała z dyżurnym ginekologiem i odradzał. Mówił, żeby zrobić choć tydzień przerwy. W przychodni jak się umawiałam (pierwotnie chciałam zrobić oba szczepienia razem), to też mi powiedziała pielęgniarka, że nie wie, czy lekarka się zgodzi na oba szczepienia jednego dnia. Ja ostatecznie grypę robiłam przed świętami, a krztuśca dzisiaj.

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Ja słyszałam, że można jednego dnia, ale położna konsultowała z dyżurnym ginekologiem i odradzał. Mówił, żeby zrobić choć tydzień przerwy. W przychodni jak się umawiałam (pierwotnie chciałam zrobić oba szczepienia razem), to też mi powiedziała pielęgniarka, że nie wie, czy lekarka się zgodzi na oba szczepienia jednego dnia. Ja ostatecznie grypę robiłam przed świętami, a krztuśca dzisiaj.

Monk@ szczepilas sie w przychodni nfz? Ile ta szczepionka na krztusiec kosztuje? Zastanawiam sie czy skoro to i tak jest platne to czy nie da sie tego ogarnac jakos w medicover 🤔

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Monk@ szczepilas sie w przychodni nfz? Ile ta szczepionka na krztusiec kosztuje? Zastanawiam sie czy skoro to i tak jest platne to czy nie da sie tego ogarnac jakos w medicover 🤔
    Tak, oba szczepienia na NFZ. Za Boostrix na krztusiec płaciłam dzisiaj 110 zł. Wiesz co, ja nie wiem, czy w Medicover Cię zaszczepią szczepionką z apteki, a jestem przekonana, że u nich będzie drożej. Najlepiej zadzwoń i zapytaj, ile to będzie u nich kosztować, ale ja po moich doświadczeniach z cenami w ich laboratorium nawet nie próbowałam. Do POZ mam 10 min spacerkiem, a do Medicover bym musiała jechać pół godziny w jedną stronę, więc nawet się nie zastanawiałam ;)

wellwellwell lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kremówka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Kremówka super, ze się poczułaś lepiej po tym spotkaniu ❤️ a czemu Ty się nastawiłas na cc? Jeśli pisalas, a nie pamietam, to przepraszam

Tak po prawdzie to najbardziej dlatego, że ja tego chciałam 🤦🏼‍♀️. Ale tez dlatego, że po takiej obszernej przegrodzie w macicy i tych akcjach w ciąży ze skurczami moja macica może nieprawidłowo pracować i mogę mieć zupełnie nieefektywne skurcze. Plus przewidywania doktora, że po prostu będzie u mnie dysproporcja główka biodra. Zobaczymy, na razie postaram się przygotować merytorycznie do jednego i drugiego żeby być spokojna.

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka i jak się czujesz po krztuścu?

Well, ja płaciłam 108zl za szczepionkę. A w Medicover pytałam się i nie możesz u nich iść ze swoją szczepionką i się zaszczepić, tylko musisz przyjść, u nich przejść kwalifikacje i w gabinecie pielęgniarki już mają na miejscu szczepionki ale wtedy koszt całości to 280zl :/ tak mi przynajmniej powiedziano na infolinii.

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za info, to w takim razie medicover odpada. 😛

Dziewczyny, a macie pomysły co można zrobic z niskim cisnieniem? Kolejny dzien peka mi glowa... Nie chce sie faszerowac apapem, musialabym to robic codziennie... Pijam jedna kawe/dzien, dzisiaj nawet sobie pozwolilam na dwie i nic to nie daje. Lekarz wczoraj powiedzial na to, zeby pilnowac ilosc plynow i duzo pic. No staram sie pic ile sie da, ale tez bez przesady, bo juz i tak sikam co 10 min. 😵

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka, czuję się dobrze :) po tym na grypę też się dobrze czułam :)
    A wracając do Twojego pytania jeszcze - myślę, że to zależy od lekarza. Jeden powie, że lepiej odczekać, drugi, że można razem. Tak samo jak jeden w ciąży poleci się szczepić, inny nie. Mi jeden ginekolog polecił się zaszczepić, inny, że jeśli będzie dziecko miało kontakt z wieloma osobami na początku, to na krztusiec tak, za to lekarka w POZ mówiła, że ona ani na grypę, ani na krztusiec by się nie szczepiła w ciąży. Także co lekarz to opinia. Mi zależało, bo u nas na początku będzie moja mama i teściowa, a obie w pracy mają duży kontakt z ludźmi + teściowa przyleci samolotem, więc wolałam mieć tę ochronę.

cukierniczka lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Ok dzięki za info, to w takim razie medicover odpada. 😛

Dziewczyny, a macie pomysły co można zrobic z niskim cisnieniem? Kolejny dzien peka mi glowa... Nie chce sie faszerowac apapem, musialabym to robic codziennie... Pijam jedna kawe/dzien, dzisiaj nawet sobie pozwolilam na dwie i nic to nie daje. Lekarz wczoraj powiedzial na to, zeby pilnowac ilosc plynow i duzo pic. No staram sie pic ile sie da, ale tez bez przesady, bo juz i tak sikam co 10 min. 😵
    Ja mam problem w drugą stronę, u mnie ostatnio blisko tej granicy 140/90 😣 i sprawdzam co jakiś czas i nie spada. Oczywiście między pomiarami siedzę na kanapie, nie ruszam się, więc go nie podnoszę. Także nie wiem, jak Ci pomóc, sobie też nie wiem jak 😔

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well ja cała ciąże mam tej problem, ciśnienie 90/50 mam co kilka dni :/ dwóch lekarzy mi mówiło, ze nic sie z tym nie robi, żebym po prostu wypiła więcej kawy niż można jak sie zle czuje… Także chyba naprawdę nic sie z tym nie robi :/ ale współczuje Ci, wiem o co chodzi, ja czasem jestem przez te ciśnienie nie do życia

Ze szczepieniami to faktycznie tak jest, co lekarz to opinia. Przekonałam sie o tym najbardziej szczepiąc dziecko. Wiec obawiam sie, ze wiele może zależeć od lekarza

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam się dzisiaj zaszczepić p/krztuścowi, bo byłam u rodziców, gdzie jestem nadal zadeklarowana do POZ, ale w tej miejscowości nie było szczepionek w aptekach 🤦🏽‍♀️.

to odradzanie szczepień przez lekarzy mnie strasznie bulwersuje. Są oficjalne wytyczne opracowane na podstawie badań przeprowadzonych na dużej grupie, a wiele osób nadal bazuje na własnych przekonaniach nie do końca wiadomo na czym opartych :(

cukierniczka lubi tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Ja chciałam się dzisiaj zaszczepić p/krztuścowi, bo byłam u rodziców, gdzie jestem nadal zadeklarowana do POZ, ale w tej miejscowości nie było szczepionek w aptekach 🤦🏽‍♀️.

to odradzanie szczepień przez lekarzy mnie strasznie bulwersuje. Są oficjalne wytyczne opracowane na podstawie badań przeprowadzonych na dużej grupie, a wiele osób nadal bazuje na własnych przekonaniach nie do końca wiadomo na czym opartych :(
    Ja specjalnie zamawiałam i na grypę i na krztusiec, bo tak to też w tej mojej aptece nie ma. Ale w hurtowni są dostępne i jak się rano zamówi, to jest już po południu, a jak do zamknięcia apteki, to jest następnego dnia rano. Także ja obie wizyty to rano do lekarza na kwalifikację, potem do apteki po szczepionkę (jest obok) i do przychodni już na samo szczepienie.

Co do tego odradzania szczepień, to ta "moja" lekarka niezbyt chciała się wypowiadać, ale trochę ją pociągnęłam za język, co ona prywatnie uważa. Bo jakoś specjalnie nie dyskutowała ze mną, czy powinnam się szczepić czy nie, tylko coś z rozmowy wywnioskowałam, że raczej ona jest przeciwna takim szczepieniom, więc jeszcze zagadałam. Nie chciała za bardzo mówić, to mówię, że nie będę się absolutnie sugerować, podpytałam potem, dlaczego by tego nie zrobiła i ok. Tak bardziej z czystej ciekawości, bo ja zawsze myślałam, że lekarze ogólnie do szczepień zachęcają 🤡

Jejku, dziewczyny, ja to muszę na te rutynowe kontrole przestać chodzić 😣 poszłam dziś do dermatologa obejrzeć znamiona i pamiętam, że o jednym zapomniałam rok temu. Teraz pokazałam i lekarka mi powiedziała, że koniecznie do wycięcia i to już, mam absolutnie nie czekać na rozwiązanie i nie odkładać tego 😣
    Jeszcze w styczniu mi wypada coroczne USG piersi, no mam nadzieję, że tam już nic nie wyjdzie 😣

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ