W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Kremówka wrote:Haha Zuzka piona ja już na przestrzeni paru dni męża do naszej komórki za miejscem postojowym pare razy wysyłałam - sprzątnął zrobił miejsce. Potem do leroy po pudełka, potem ogarnialismy co wynieść itd a dziś go z listą kodów wysyłam do ikei po organizery itd 🙈😅😅
Co do obrotów i ułożenia pośladkowego, to moja siostra 20 lat temu rodziła się SN właśnie z ułożenia pośladkowego 😳. Ale dla mamy był to 4. poród, a siostra miała niecałe 3000g.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Oj te wicie gniazda to już chyba u wszystkich
ja już mam w komodzie ułożone ciuszki na 56 i pieluchy. 62 częściowo wyprane, tylko uprasować i tez ułożyć
Dziś mamy w planach z mężem obrócić łóżko, tak, żeby tylko potem trzeba było dostawić dostawkę. Jak skończę pranie tekstyliów to właśnie dostawka, fotelik i wózek idą do prania
Ale w salonie przemeblowanie zrobimy dopiero na początku lutego. Nie jakieś wielkie, ale chcemy tam postawić drewniane łóżeczko. Mamy te większe, 140x70 i w jego części będzie miejsce do spania, przewijak i organizer na pieluchy Sprawdziło mi się to przy pierwszej córce i teraz tez tak zrobimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 10:47
Anati, Kremówka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Widzę ze mamy forumowe wicie gniazda, ja dziś piorę fotelik i muszę wyczyścić kosz na kółkach 😁
A na 13:30 idę do fizjo mam nadzieje ze mi cos pomoga bo już mam dosyć tego bólu.
Ja teraz śpię jak kamień ale się nie wysypiam. Spałam 8 h i nadal jestem zmęczona.
Verlie mam nadzieje ze cie bardziej nie rozłoży.
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Ja plany miałam bardzo ambitne, ale ta nieprzespana noc tak mnie przeczołgała, że dałam radę tylko wstawić pranie i wróciłam do łóżka 😬. Ale od poniedziałku jestem oficjalnie na L4, to mogę z czystym sumieniem leniuchować 🤣.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 11:27
cukierniczka, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Ja też się ostatnio zafiksowalam nad pokojem dla małej, caly czas tylko przegladam jakies dywaniki, regaly, poleczki, ozdoby. 😅 ale to po prostu przyjemniejsze niz kompletowanie kosmetykow i lekarstw, strasznie nie chce mi sie tego robic...
Poziomka ty chyba dzisiaj wizytujesz? Kciuki 🤞 daj znać jak z tą wagą Olka 😊Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Ja mam plan na weekend przejrzeć ubranka jakie już mam, pogrupować rozmiarami i poprzekładać do szuflady w komodzie 😃
Zamówiłam wczoraj 1 koszulę do porodu i 3 na sam pobyt w szpitalu po porodzie. Powoli będę pakowała walizkę 🙈Zuz.ka, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Ja mam plan na weekend przejrzeć ubranka jakie już mam, pogrupować rozmiarami i poprzekładać do szuflady w komodzie 😃
Zamówiłam wczoraj 1 koszulę do porodu i 3 na sam pobyt w szpitalu po porodzie. Powoli będę pakowała walizkę 🙈 -
Ja już po lekarzu, dostałam oseltamiwir. Prawdopodobnie to jest grypa, no bo skoro mąż już ma, a ja się gorzej czuję, to pewnie to to, ekspozycja na wirusa jest. Wzielam już pierwszą tabletkę, oby to się zdusiło w zarodku.
No i powiedziała, że może tak być, że tej goraczki nie ma, bo albo nie zdążyła przyjść, albo faktycznie, jakieś przeciwciała zaczęły już działać.wellwellwell, Zuz.ka, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Wiem, że nie do mnie było pytanie ale ja koszulę kupilam w granatovo, tam też szlafrok o biustonosz do karmienia. Wczoraj odebrałam, wg mnie super jakość. Ja to w ogóle nie z tych co koszule nocne nosiłam, raczej szorty i jakiś t-shirt, więc przy tej okazji musiałam sobie trochę uzupełnić szafę
Zuz.ka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Verlieb, mam nadzieję, że dzięki szybkiej reakcji nic większego się u Ciebie nie rozwinie. Trzymaj się ♥️.
Cukierniczka, ja też nie miałam żadnej koszuli nocnej 😃. Kupiłam jedną z bonjour mommy, te dwie dr. nap. Myślę, że znajdę jeszcze jedną lub dwie i zakończę ten temat. -
Ja to nie wiem kiedy za ubranka się zabiorę 🙈a przecież trzeba to zrobić żeby spakować torbę!
Ja bym chciała już sypialnie przekształcić jak ma być docelowo ale wiąże się to z wyniesieniem szafki nocnej męża i przesunięciem łóżka w jego stronę pod ścianę wiec trochę słabo dla niego 🙈
Wtedy tylko zmieści się dostawka No i mała szafeczka z przewijakiem. Ale cóż czeka go to tak czy siak xd
Ale mnie ten covid rozwalił. Wzięłam prysznic, śniadanie i te sprawy, ogarniecie łóżka, blatów, przygotowanie podłogi pod odkurzacz i co? Ledwo zipie na kanapie a właściwie sapie jak lokomotywa aż mi powietrza brakowało😳Poziomka9204 lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Ja właśnie po szczepieniu na krztusiec się melduje, oczywiście wchodze do zabiegowego - okazało się że mijałam się z jakimś facetem z dzieckiem i pielęgniarka mówi do nich - macie covid... Ja oczywiście w maseczce oni też ale chyba się dziś najem czosnku albo coś takiego bo inaczej psychicznie oszaleję 🤣
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Kremówka wrote:Ja to nie wiem kiedy za ubranka się zabiorę 🙈a przecież trzeba to zrobić żeby spakować torbę!
Ja bym chciała już sypialnie przekształcić jak ma być docelowo ale wiąże się to z wyniesieniem szafki nocnej męża i przesunięciem łóżka w jego stronę pod ścianę wiec trochę słabo dla niego 🙈
Wtedy tylko zmieści się dostawka No i mała szafeczka z przewijakiem. Ale cóż czeka go to tak czy siak xd
Ale mnie ten covid rozwalił. Wzięłam prysznic, śniadanie i te sprawy, ogarniecie łóżka, blatów, przygotowanie podłogi pod odkurzacz i co? Ledwo zipie na kanapie a właściwie sapie jak lokomotywa aż mi powietrza brakowało😳
My chcemy sypialnię przemeblować za tydzień, troszkę pracy będzie, bo trzeba zdemontować moje biurko do pracy zdalnej 🥲 ale przynajmniej zrobi się więcej miejsca.
Zmieniłam dziś położną na tą docelową, przemiła Pani, załatwiła mi receptę na szczepionkę na krztusiec, a na za tydzień w środę umówiłam się z nią na spotkanie i jak wtedy będę całkiem zdrowa to się zaszczepię. Wasi mężowie też się szczepią na krztusiec?
Verlie zdrówka... Oby szczepionka już działała i ochroniła Cię.
Ja dziś mam w planach zamówić jakiś biustonosz do karmienia...
Niestety przez to jak się czuję to u mnie wicia gniazda brak, wszystko leży 😔Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Kofii mój się zaszczepił właśnie przedwczoraj.15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Kofii a informowalas ta poprzednia przychodnie gdzie mialas szkole rodzenia, ze zmieniasz jednak polozna?
Ja planuje tez zmienic plus juz nawet nie chce kończyć tych zajec, bo mam tam strasznie daleko, a wiecej sie dowiedziałam od zaufajpoloznej w domu...
W ogóle skladalam ta deklarację poz w listopadzie, zeby moc uczestniczyc w szkole rodzenia papierowo w tej przychodni, a widze ze na IKP do tej pory sie nic nie zmieniło i nadal mam polozna z 2019 roku 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 14:04
-
wellwellwell wrote:Kofii a informowalas ta poprzednia przychodnie gdzie mialas szkole rodzenia, ze zmieniasz jednak polozna?
Ja planuje tez zmienic plus juz nawet nie chce kończyć tych zajec, bo mam tam strasznie daleko, a wiecej sie dowiedziałam od zaufajpoloznej w domu...
W ogóle skladalam ta deklarację poz w listopadzie, zeby moc uczestniczyc w szkole rodzenia papierowo w tej przychodni, a widze ze na IKP do tej pory sie nic nie zmieniło i nadal mam polozna z 2019 roku 🤷♀️ -
wellwellwell wrote:Kofii a informowalas ta poprzednia przychodnie gdzie mialas szkole rodzenia, ze zmieniasz jednak polozna?
W ogóle skladalam ta deklarację poz w listopadzie, zeby moc uczestniczyc w szkole rodzenia papierowo w tej przychodni, a widze ze na IKP do tej pory sie nic nie zmieniło i nadal mam polozna z 2019 roku 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 14:12
wellwellwell lubi tę wiadomość
-
A to partnerzy tez musza się szczepić na krztusiec?
Nie myślałam o tym, ale muszę poczytać i najwyżej wygonie mojego do lekarza 😜 wiem ze był kiedyś szczepiony ale nie mam pojęcia czy go to dalej chroni.
Ja właśnie wróciłam od fizjo, mam rozejście spojenia łonowego. Zrobił mi akupunkturę dostałam zestaw ćwiczeń i pas na biodra, mam odpoczywać i nie dźwigać. Jestem zła na siebie ze tak długo zwlekałam z wizyta. I sama się tłumaczyłam „bo boli bo to druga ciąża” „bo za dużo chodziłam” a tak bym się pewnie mniej męczyła.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Mamaleonka chroni przez 10 lat. Wiec co 10 lat każdy się powinien doszczepic
Koszule tez mam z dr nap. 3 i więcej nie kupuje, tyle mi spokojnie na szpital wystarczy. Ostatnio mi wystarczyły na 4 dni po porodzie, wiec mam nadzieje, ze teraz tez będzie okejDo walizki mam już wszystko, nawet mini kosmetyki, wiec czuje spokój. Tylko wyprać kilka rzeczy i spakować, ale zrobię to na spokojnie pod koniec stycznia