W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Pocahontas16 wrote:Kasia95 u Ciebie apka idealnie owulacje pokazała
Naprawdę? 😍 czyli wracam na właściwe tory? Ale się cieszę 😁😁💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
natkurka wrote:Mi tez sie to zdarza po seksie, maz powinien sobie zrobić badania bo mozliwe ze zarazasz sie od niego. Ja tak mialam. Podczas seksu trzeba tez mocno uwazac zeby penis nie dotknal przez przypadek okolic odbytu co sie oczywiscie zdarza, bo wtedy tez gotowe zapalenie cewki moczowej. Glownie te przypadlosc powodują bakterie ecoli obecne w kale. Ja zawsze po seksie ide się wysikać. Kiedys tego nie wiedziałam i mialam przez to dosc czesto takie podraznienia ale teraz stosuje sie do tej zasady i bardzo rzadko mam. Ostatnio miałam a tak to pare lat spokoju. Moze to by pomoglo?
No właśnie od kilku miesięcy też się stosuje do tego sikania po, po ostatnim razie też oczywiście było siku, ale mimo to już w nocy obudziło mnie parcie na pęcherz 🙄 na razie jeszcze nie biegam co chwila do łazienki i nie boli, może to tylko jakieś lekkie podrażnienie, obtarcia po seksach, mam nadzieję, że się nie rozkręci. A jakie badanie w tym przypadku powinien wykonać facet ?Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Ferox wrote:A ja się melduje z bólem podbrzusza pleców, i lewego jajnika 🥴🤕 5dpo oczywiscie naczytałam się ze, może być to spowodowane implantacja i głowa wariuje
przynajmniej w pracy nie będę miała czasu na rozmyślanie ponieważ zapowiada się długi dzień i dużo zabiegów na bloku operacyjnym 😷 ☺️Ferox lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Ja się zapisałam za czwartek do ginekolog, w piątek do jakiegoś randomowego endokrynologa z Krakowa, bo do moich lekarzy nie ma terminów 🙁 a jutro powtórka bety ✊
Nadrobię wątek po południu 💝💝Imbirowa, Zazu92, Babova, wellwellwell, Gwiazdeczka 93, 2+3, Anett93, Tabeaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
jo_ana wrote:No właśnie od kilku miesięcy też się stosuje do tego sikania po, po ostatnim razie też oczywiście było siku, ale mimo to już w nocy obudziło mnie parcie na pęcherz 🙄 na razie jeszcze nie biegam co chwila do łazienki i nie boli, może to tylko jakieś lekkie podrażnienie, obtarcia po seksach, mam nadzieję, że się nie rozkręci. A jakie badanie w tym przypadku powinien wykonać facet ?
Spróbuj w takich sytuacjach dużo pić, żeby ciągle cewkę przepłukiwać.
U mnie nadal bez wyników 🤦🏽♀️jo_ana lubi tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:
U mnie nadal bez wyników 🤦🏽♀️
Ale testują Twoja cierpliwość 😱
-
2+3 wrote:Nie wiem na ile lekarz mógł się pomylić.. ale wg testów pik jak nic 🤷 a który DC dziś?
Ogólnie ciężko określić, bo podczas CP miałam krawienia, które ustapily 21 maja wraz ze spadkiem beta HCG, ale jeszcze przez tydzień później beta była powyżej 5...także dlatego śledzę owulacje bo chce wiedzieć kiedy się pojawi miesiączka...no I dzisiaj już całkiem zdurniałam 😂
No ale w sumie jakby licząc początek cyklu od dnia zakończenia się tego krawienia to by był 17 albo 18 dc czyli u mnie by pasowało bo zazwyczaj cycków 31/32 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 10:52
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Karina123 wrote:Oprócz temperatury i monitoringu da się w jakiś sposób wykryć cykl bezowulacyjne ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 10:47
Karina123 lubi tę wiadomość
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
jo_ana wrote:U mnie też kompletny brak nastroju, wszystko wskazuje na c. bezowulacyjny 🥺 18 dc, a temp szoruje po dnie, śluz był i się skończył, a skoku jak nie było tak nie mam ehh do tego znowu chyba mam zapalenie cewki moczowej, zdarza mi się to bardzo często po seksie 🤦🏻♀️ Mam już dość tych starań i tego życia w zawieszeniu. Sorry dziewczyny, ale będzie mnie tu znowu mniej bo nie wyrabiam psychicznie, a kolejny cykl odpuszczam jakiekolwiek suple i mierzenie temp. potrzebuje oddechu.
jo_ana, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
-
SandraH.97 wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie...
Czy lekarz mógł się pomylić, albo czy mój organizm po CP ześwirował 😂
Byłam tydzień temu u lekarza na badaniach stwierdził że jestem po owulacji (3 raz z prawego jajnika na to by wychodziło pod rząd), no ale wczoraj miałam mega owulacyjny śluz, aż takiego to nigdy nie miałam ^^ no i zrobiłam test wieczorem, kreski dość mocne ale bez piku, dzisiaj rano zrobiłam za 2 no i ewidentnie pik 🤷♀️
Przesyłam zdjecie:
https://ibb.co/brWWnN6
Pierwszy z wczoraj wieczorem A kolejne dwa z dziś rano ^^
A jeśli nie z pierwszego, to 🤞🏼🤞🏼 i działajcie już teraz 🔥🔥Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 10:53
SandraH.97 lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Kochanie, to z porannego moczu? Jeśli tak, to zrób później. Rano jest dużo wyższe stężenie LH, u mnie pikowe kreski były codziennie, a po południu tylko raz. Rano przed i po tym popołudniowym piku.
A jeśli nie z pierwszego, to 🤞🏼🤞🏼
Ten wczorajszy był z wieczornego jak wróciłam z pracy, a te dzisiejsze nie były z 1 moczu tylko już z 2 jak się napisałam już wody bo przyjmowała leki ^^ tak z godzinę po tym 1 , nigdy nie robię z porannego bo piszą w instrukcji by nie robić, to nie robię xd
Dziękuję za trzymanie kciuków ^^ ale po CP w maju na razie nie będziemy się starać, aż w lipcu zrobię drożność...boje się by nie przytrafiło się nam znowu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 11:01
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Karina123 wrote:Oprócz temperatury i monitoringu da się w jakiś sposób wykryć cykl bezowulacyjne ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 10:58
-
Monk@ No właśnie pamietam, że i Ciebie owu była jakoś późno w tym udanym cyklu, tylko mi się płodny śluz się już skończył i nigdy nie mam tak późno owulacji 🙄 sama nie wiem poobserwuje jeszcze kilka dni i się okaże co to będzie.
Ogólnie brałam w tym cyklu NAC i spodziewałam się raczej szybszej owulki, a tu takie cyrki 🤦🏻♀️
Dziewczyny jeśli chodzi o ten wymaz u partnera to gdzie takie coś wykonać? Do jakiego lekarza trzeba iść ? Czy można to pobrać samemu w domu i dostarczyć ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 11:01
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
jo_ana wrote:Monk@ No właśnie pamietam, że i Ciebie owu była jakoś późno w tym udanym cyklu, tylko mi się płodny śluz się już skończył i nigdy nie mam tak późno owulacji 🙄 sama nie wiem poobserwuje jeszcze kilka dni i się okaże co to będzie.
Ogólnie brałam w tym cyklu NAC i spodziewałam się raczej szybszej owulki, a tu takie cyrki 🤦🏻♀️
Dziewczyny jeśli chodzi o ten wymaz u partnera to gdzie takie coś wykonać? Do jakiego lekarza trzeba iść ? Czy można to pobrać samemu w domu i dostarczyć ?
Diagnostyka wykonuje to pytanie, niektóre placówki robią od razu wymaz.jo_ana lubi tę wiadomość
-
jo_ana wrote:No właśnie od kilku miesięcy też się stosuje do tego sikania po, po ostatnim razie też oczywiście było siku, ale mimo to już w nocy obudziło mnie parcie na pęcherz 🙄 na razie jeszcze nie biegam co chwila do łazienki i nie boli, może to tylko jakieś lekkie podrażnienie, obtarcia po seksach, mam nadzieję, że się nie rozkręci. A jakie badanie w tym przypadku powinien wykonać facet ?
Mi sie to zaczęlo dopiero w momencie jak zaczelam wspolzyc z mezem. Pani Doktor wtedy powiedziala wlasnie ze moglam sie zarazic od parneta ta bakteria ecoli skoro wczesniej tego nie mialam. To bardzo czeste. Kiedys czesto mi sie to zdarzalo wiec ja sama nie zdarzylam zrobic badan bo bol doskwieral i od razu bralam furaginę a zeby oddac mocz to trzeba byc na czysto że tak powiem, bez zadnych leków. Teraz ostatnio rowniez mialam te infekcje i Pani doktor kazala po przeleczeniu sie, pojsc na badania moczu. Dokladnie nie wiem pod jakim kątem - wystawila mi skierowanie ale powiedziala zeby mąż rowniez sie przebadal bo infekcje beda nawracac. Mi sikanie akurat pomoglo aczkolwiek ostatnio pare dni temu wlasnie temat wrocil i przez to odpuscilismy owu i nie bylo ❤️.
Z rzeczy ktore mi pomagaja sie z tym uporac to podczas infekcji picie duzej ilosci wody z cytryna - kwasna woda/ witamina C itp zakwaszaja mocz i wtedy bakterie szybciej odklejaja sie od scianek pecherza. Standartowo furagina. Cos co naprawde mialo u mnie zbawienny wplyw na zatrzymanie tych zapalen to powtarzanie co jakis czas kuracji URINANALEM INTENSIV. To bylo 10 tabletek na 10 dni. Bardzo sooncentrowana zurawina ktora fenomenalnie dziala na pecherz. Bardzo polecam ten sposob. Przy czestych infekcjach dla mnie rewelka. Mialam spokoj na dluzej. Taka kuracje sobie powtarzalam co 2 miesiace.
Polecam sie umowic chociazby do lekarza rodzinnego i powiedziec mu o bardzo czestych zapaleniach cewki moczowej. Mozesz wspomniec ze po stosunku. Napewno lekarz bedzie wiedział na jakie badanie powinnas sie udac. Wydaje mi sie ze to nie wymaz z napletka, z tego co kojarze to oddanie moczu i sprawdzaja ocebnosc bakterii. Chyba robi sie Mikrobiom? Jakos tak. Lekarz na sto pro bedzie wiedzial. Warto to zrobic bo wiem o czym mowisz i mozna sie nabawic traumy bo czlowiek sie obawia zblizen. Na stronie Synevo pisza ze to ogolne badanie moczu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 11:12
jo_ana lubi tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:Mi sie to zaczęlo dopiero w momencie jak zaczelam wspolzyc z mezem. Pani Doktor wtedy powiedziala wlasnie ze moglam sie zarazic od parneta ta bakteria ecoli skoro wczesniej tego nie mialam. To bardzo czeste. Kiedys czesto mi sie to zdarzalo wiec ja sama nie zdarzylam zrobic badan bo bol doskwieral i od razu bralam furaginę a zeby oddac mocz to trzeba byc na czysto że tak powiem, bez zadnych leków. Teraz ostatnio rowniez mialam te infekcje i Pani doktor kazala po przeleczeniu sie, pojsc na badania moczu. Dokladnie nie wiem pod jakim kątem - wystawila mi skierowanie ale powiedziala zeby mąż rowniez sie przebadal bo infekcje beda nawracac. Mi sikanie akurat pomoglo aczkolwiek ostatnio pare dni temu wlasnie temat wrocil i przez to odpuscilismy owu i nie bylo ❤️.
Z rzeczy ktore mi pomagaja sie z tym uporac to podczas infekcji picie duzej ilosci wody z cytryna - kwasna woda/ witamina C itp zakwaszaja mocz i wtedy bakterie szybciej odklejaja sie od scianek pecherza. Standartowo furagina. Cos co naprawde mialo u mnie zbawienny wplyw na zatrzymanie tych zapalen to powtarzanie co jakis czas kuracji URINANALEM INTENSIV. To bylo 10 tabletek na 10 dni. Bardzo sooncentrowana zurawina ktora fenomenalnie dziala na pecherz. Bardzo polecam ten sposob. Przy czestych infekcjach dla mnie rewelka. Mialam spokoj na dluzej. Taka kuracje sobie powtarzalam co 2 miesiace.
Polecam sie umowic chociazby do lekarza rodzinnego i powiedziec mu o bardzo czestych zapaleniach cewki moczowej. Mozesz wspomniec ze po stosunku. Napewno lekarz bedzie wiedział na jakie badanie powinnas sie udac. Wydaje mi sie ze to nie wymaz z napletka, z tego co kojarze to oddanie moczu i sprawdzaja ocebnosc bakterii. Chyba robi sie Mikrobiom? Jakos tak. Lekarz na sto pro bedzie wiedzial. Warto to zrobic bo wiem o czym mowisz i mozna sie nabawic traumy bo czlowiek sie obawia zblizen. Na stronie Synevo pisza ze to ogolne badanie moczu.
Może chodzić o posiew moczu.
Zadzwoniłam w końcu do labu i dowiedziałam się, że była awaria sprzętu i badań na razie nie robili 🤦🏽♀️ -
Omg w końcu was nadrobiłam! Odniose się jeszcze do polecajek zabawek erotycznych - jeśli jeszcze nie macie, nie spróbowałyscie, coś was powstrzymuje to serio wchodźcie w to, bo to jest w wielu przypadkach game changer
Czasem trzeba chwilę popróbować i poszukać czegoś idealnego dla siebie, ale to jest dla mnie remedium na powtarzalność staraniowych seksów. Urozmaicenie robi robotę po prostu 💪🤗
Gratki dla dziewczyn z pozytywnymi betami ♥️ Teraz już będzie z górki, wierzę w to mocno!
A ja wam powiem że mam dziś wolne, jest przepiękna pogoda, idę zaraz na spacer z psem, a potem biorę się za ogarnianie domku przy kawce i dźwiękach podcastu i jest mi dobrze 🥰 A ostatnio miałam takie maratony w pracy że straassznie mi tego potrzeba. Dobrego dnia dziewczyny ❤️☀️☕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 11:38
Zazu92, Kasia95, wellwellwell, Gwiazdeczka 93, 2+3, Poziomka9204, Anett93 lubią tę wiadomość