W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Pocahontas16 wrote:Właśnie przeczytałam opinie o tym lekarzu...czemu tego nie zrobiłam wczoraj... 2,5/5
Jakies kobiecie powiedział, że na pewno urodzi dziecko z zespołem Downa bo jest stara..
Tym bardziej nie sugeruj się jego gadaniem. Sprawdź wszystko u innego lekarza. A potem wróć z dobrymi wynikami i rzuć mu w twarz!
Zuz.ka wrote:Trzymam kciuki za Kropeczkę ♥️.
U mnie bez wyników. Dzwoniłam do labu, w którym pobierałam, dzwoniłam też do tego, do którego wysyłają materiał - była awaria sprzętu i wszystkie badania są opóźnione.
Dzisiaj wieczorem wyniki, a jutro kolejne pobranie na przyrost, przynajmniej nie będzie tu dużo czekania 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 17:26
-
Teraz doczytałam że takie ma niskie oceny.
No więc masz odpowiedź jaki to z niego profesjonalistaona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Pocahontas nie wracaj więcej do tamtego gina wydaje mi się mało profesjonalny, znalazł cos od razu stwierdził ze guz nie dał zdjęcia rzekomego guza..
Głęboki oddech i powiedz swojemu gin co i jak i zapytaj o jego opinie.
Szalejecie dziewczyny tyle napisalyscie ze nie jestem w stanie się odnieść do wszystkich wiadomości.
Przytulam wszystkie z okresem, pamiętajcie to może być wasz pierwszy dzień ciąży ❤️
Ja przeżyłam pierwszy dzień pracy po 3 tyg urlopie. Szybko zleciało, mam nadzieje ze reszta tygodnia tez tak szybko zleci.
-
Nutka85 wrote:Dzisiaj wieczorem wyniki, a jutro kolejne pobranie na przyrost, przynajmniej nie będzie tu dużo czekania 🤪
Kluska95, kropka_123, hypatia92, Lolka997, Kofii, Aneta2506, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:Właśnie przeczytałam opinie o tym lekarzu...czemu tego nie zrobiłam wczoraj... 2,5/5
Jakies kobiecie powiedział, że na pewno urodzi dziecko z zespołem Downa bo jest stara..
I taki człowiek jest lekarzem?? 🤯🤯
Brak słów ciekawe ile kobiet tak wystraszył -
Zuz.ka wrote:Już mi się płakać chce, jak trzysetny raz wchodzę na stronę, żeby przeczytać „w realizacji”🤣. Numer zlecenia znam już chyba lepiej, niż numer telefonu męża 😄
Kofii lubi tę wiadomość
-
Pocahontas mam nadzieję, że to nic groźnego i że ten lekarz to się za przeproszeniem na gównie zna. Nie wracaj tam więcej i nie nabijaj mu kieszeni. Sprawdź u swojego lekarza bądź u innego co się dzieje. 3mam kciuki żeby to nie było nic grożnego. A Twój wykres wyglada jak w mordę strzelił na owulacyjny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 17:30
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Monk@ wrote:Dziewczyny z kreskami, wczesna ciąża. Mogłabym mieć do Was prośbę? Mogłybyście sprawdzić jakie macie tętno? Też Wam się podwyższyło, czy tylko ja tak mam? Nawet jak nie macie ciśnieniomierza, jeśli potraficie sobie sprawdzić na nadgarstku albo na szyi przez minutę. Ja mam 100-110 i zastanawiam się, czy to normalne 🥵
Widziakam, że dziewczyny odpowiedziały o ciśnieniu a nie o tętnie, więc u mnie w ciąży z córką, miałam ponad 100 tętno, bardzo czesto. Jak tylko zrobiłam nawet parę kroków.Monk@ lubi tę wiadomość
-
Kropka6 wrote:Widziakam, że dziewczyny odpowiedziały o ciśnieniu a nie o tętnie, więc u mnie w ciąży z córką, miałam ponad 100 tętno, bardzo czesto. Jak tylko zrobiłam nawet parę kroków.
-
Zazu92 wrote:Agula trzymam nie pół kciuka a całe dwa! 😘
Kluska za badanie męża również trzymam kciuki! 😁 Kiedy wyniki mają być?
Nutka i dla Ciebie kciukasy i Twojego Kropka żeby wszystko było w jak najlepszym porządku 🥰
Pocahontas, na spokojnie. Jestem praktycznie pewna że się pomylił. Guzy jajników rosną szybko ale nie aż tak szybko. Raczej w miesiącach się to liczy. Mówię o guzach złośliwych. Co innego torbiele, one potrafią skubane szybko urosnąć ale są łagodne i proste do likwidacji. Ogólnie rzecz biorąc w terminologii medycznej mianem guza również nazywa się torbiel bo jest to po prostu guz łagodny. Jednak lekarze raczej mówią że guz o charakterze torbieli, bądź po prostu torbiel. W usg bardzo ładnie widać czy to jest torbiel czy guz lity (inaczej odbijają fale ultradźwiękowe). Jak dla mnie to może być torbiel z niepękniętego pęcherzyka bo to jest najbardziej prawdopodobne. Nie obstawiałabym guza, każdy poprzedni by zauważył. A skoro ten Cię badał pierwszy raz, nie widząc wcześniejszych obrazów i narastających pęcherzyków to mógł błędnie to zinterpretować jako guz. Badanie USG jest badaniem dość subiektywnym jeśli mogę to tak nazwać, bo coś może dawać obraz czegoś lub czegoś innego. Jeden powie że guz a inny że gęsta torbiel.
Się rozpisałam, reasumując...idź do swojego gina skonsultować, sugeruję żebyś poprosiła o sprawdzenie czy była owu, jak to sprawdzi i nic nie powie o żadnym guzie to zapytaj go czy widzi coś niepokojącego i wtedy dopiero powiedz o wizycie u tego i że ci wykrył guza i zlecił markery. Nie mów na początku żeby mu nie sugerować nic, ja tak miałam z jedną moją świetną lekarką u której leczyłam inną przypadłość wcześniej potwierdzoną u innego lekarza. Jak poszłam do niej to powiedziała że nie chce na początku czytać wyników wizyt u innych lekarzy tylko najpierw sama stwierdzić swoją tezę wg moich objawów i zbadania i wtedy zobaczymy czy się pokrywa z tym co wcześniejsi lekarze mówili (fajne podejście i tak pokryło się )
No i kochana nie denerwuj się na zapas, lekarze też popełniają błędy i warto jest sięgać różnych opinii 😘
Chyba jest tak jak piszesz, i jak mówią dziewczyny. To jest chyba torbiel po niepeknietym pęcherzyku i on to nazwał guzem i dlatego mówił, że nie wygląda na złośliwy i żeby się nie stresować.
A może owulka była z lewego, bo ja z 2 jajnikow miałam. Może będę musiała w przyszłości spróbować pregnyl albo 2x ovitrelle??
W każdym razie, jak oddzwoni mój gine to umowie się do niego na piątek i nie będę mu za dużo mówić, tylko poproszę żeby dobrze sprawdził ten prawy jajnik.
A umowie się jeszcze do innego lekarza, takiego polecanego przez koleżankę i tam mu powiem, że mnie postraszyl poprzednik i będę miała wynik tego markera i zobaczę co powie
Pfry, mamaleonka, AgulaM, wellwellwell, Gwiazdeczka 93, Zazu92 lubią tę wiadomość
-
U mnie tez nie ma jeszcze wynikow
-
wellwellwell wrote:Faktycznie podejrzana sprawa... Też bym to jeszcze z kimś skonsultowala... I też mi się to wydaje dziwne, że nie jest stanie potwierdzic czy owu byla czy nie, bo nie widział pęcherzyków wcześniej.Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Dobra, odpuść Typa na 100% 😂🙊
Umów się do swojego lekarza, niech on podglądnie kurnik.Starania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
Girls… 🥰
Ja tu tylko tak w przelocie, ale… NIE MA TORBIELI!
8cm dziada się wchłonęło w dwa tygodnie z haczykiem 😍😎
Warto było przecierpieć.
I chyba w końcu trafiłam na TĄ lekarkę- skutecznie leczy, jest pełna empatii i chęci pomocy.
Od jutra zaczynam stymulację z Letrozolem.
Tu moje pytanie- można go łączyć z alkoholem?
Przypominam- lecę na wakajki, żeby nie było, że ja tu jakiś nałogowiec 😂😂😂🤪Nutka85, mamaleonka, pluto_nova, verliebtindich, Livka, Kofii, Kasia95, Pfry, jo_ana, Monk@, AgulaM, SandraH.97, Ilaria, Kluska95, wellwellwell, Chrupka , 2+3, Namisa, Aneta2506, Gwiazdeczka 93, Zazu92, hypatia92, Poziomka9204, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
Kropka6 wrote:Widziakam, że dziewczyny odpowiedziały o ciśnieniu a nie o tętnie, więc u mnie w ciąży z córką, miałam ponad 100 tętno, bardzo czesto. Jak tylko zrobiłam nawet parę kroków.
Kurcze faktycznie nie doczytałam, że chodziło Jej o tętno. Monk@ ja mierze ciśnienie z tętnem po kilku minutach spoczynku i oscyluje w granicach 70, ale ten jeden raz kiedy ciśnienie wzrosło mi do 140 to tętno wzrosło do 103 i lekarz kazał to kontrolować, także ja na Twoim miejscu kupiłabym ciśnieniomierz i dla własnego spokoju mierzyła, czy to wysokie tętno idzie w parze z wysokiem ciśnieniem 🙂 -
Aaaaa!
I zapomniałam!
Rozumiecie, że dla Niej moje jajniki są idealne? Nie ma mowy o żadnej policystycznosci.
A w grudniu stary dziad, rzekomo tak polecany powiedział mi, że mogę pomarzyć o zajściu w ciąże przy takich jajnikach bez poważnego leczenia 🤷🏼♀️🤦🏽♀️verliebtindich, Monk@, Krysia23, AgulaM, SandraH.97, Kluska95, Babova, mamaleonka, Aneta2506, Gwiazdeczka 93, hypatia92, Poziomka9204, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
Lolka997 wrote:Aaaaa!
I zapomniałam!
Rozumiecie, że dla Niej moje jajniki są idealne? Nie ma mowy o żadnej policystycznosci.
A w grudniu stary dziad, rzekomo tak polecany powiedział mi, że mogę pomarzyć o zajściu w ciąże przy takich jajnikach bez poważnego leczenia 🤷🏼♀️🤦🏽♀️
eeeh u mnie też dzisiaj stary dziad... dr nauk medycznych.... tiaaa
dobrze, że trafiłaś na odpowiednią osobę
a po czym Ci sie wchłonął? już wole wiedzieć na przódWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 18:27
-
Pocahontas - też tak uważam, że to najlepsze wyjście: skonsultować temat z jeszcze innym lekarzem i jednocześnie u swojego lekarza.
Jak mi ginekolog na corocznym przeglądzie wykrył "torbiel" to od razu mi powiedział łaskawie, że on mi ją może wyciąć w szpitalu... Zapytałam czy laparoskopowo to powiedział, że nie, że znieczulenie ogólne i normalne cięcie. Masakra: nogi się pode mną ugięły. No i zaprosił na kontrolę za miesiąc. Poszłam, a i owszem - do innego. Inny potwierdził torbiel i wykrył jednocześnie polipa twierdząc, że ten polip musiał tam być już w zeszłym miesiącu... Finalnie obydwoje tylko obserwowali te zmiany i jako, że nie starałam się wtedy o ciążę to mnie trochę olali i mówili, że z takim polipem to w ciążę nie znajdę... Jeden z nich sprawdził, czy mam owulację na "monitoringu" tj. jedno spotkanie, w którym stwierdził: no jest pęcherzyk. Człowiek był młody i naiwnie ufał lekarzom...
Finalnie zmieniłam lekarza po ok 1,5 roku takich cyrków i mój aktualny gin był wtedy w szoku: żadnej torbieli nie było - zmiana to endometriola (mała zmiana ok 1 cm, którą mam się nie martwić) i wysłał mnie od razu na wycięcie polipa. Lekarz w szpitalu przy zabiegu wycięcia polipa potwierdził, że zmiany poniżej 3 cm to nie torbiele i nią się mam nie martwić, że mój lekarz ma rację. Ale w sumie medycyna się zmienia, obrazy na USG na każdym sprzęcie są inne - jeśli lekarz się nie szkoli na bieżąco to naprawdę może być do tyłu. Sprzęty do USG też mają różną czułość.
A jak my - Staraczki - mamy się w tym odnaleźć dopiero? 🙃👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
KlaraJa wrote:Kochana mnie też ciśnienie skoczyło w ciąży, chociaż przed ciążą miałam niskie. Na pierwszej wizycie seruszkowej u swojego gina tak się stresowałam że miałam ciśnienie powyżej 140 a to już jest źle. Lekarz kazał kupić ciśnieniomierz i mierzyć trzy razy dziennie i na szczęście przez miesiąc ani razu nie miałam ciśnienia powyżej 140/90 wszystko oscylowało w granicach 110-125/60-70. Oczywiście znowu u niego było powyżej 130 ale nie przekroczyło 140. Bardzo ważne jest żeby nie przekraczało 140/90, ale to pewnie lekarz powie Ci na pierwszych wizytach albo na prenatalnym. 🙂 Ciśnienie skurczowe 100-110 w ciąży to nie dużo 🙂
Ale dziękuję za odpowiedź ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 18:36