W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka85 wrote:Przekaż jej proszę ode mnie pozdrowienia! 😉
My dzisiaj byłyśmy na szczepieniu. Hela waży już 5800 i ma 61cm 😁
Ooo ale duża dziewczynka... Aż się zaczynam martwić bo moja miała wczoraj 4780gram i 56cm 😔26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kasiooola wrote:Ooo ale duża dziewczynka... Aż się zaczynam martwić bo moja miała wczoraj 4780gram i 56cm 😔
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Well gratulacje! ❤️ Zajrzałam tak późno, ze nie załapałam się na żadne zdjęcia. Cudnie słyszeć ze taki ekspres poród, a Ty mimo tego bólu dzielnie zniosłaś.
My wczoraj najpięknieszy słoneczny dzień spędziliśmy w zoo. Fajnie było wyrwać się od codzienności. Ostatnio mam ręce pełne roboty bo Kacper wydłużył sobie pory aktywności i trzeba jakoś okiełznać ta dwójkę. Wydaje mi się ze ma kolejny skok.
Nie docenialam korelacji między wit d , a samopoczuciem dziecka. Na święta nie dałam i był jak Anioł. Wczoraj w zoo tez nie nie dałam i brzuch nie męczył.
Generalnie zmieniło się sporo u Niego. Od kilku dni zamiast kilku kupek dziennie robi taka jedna gigantyczna rano, ze wszystko włącznie z prześcieradłem do prania, bo pieluchy nie dają rady 🙈
Verlie super słyszeć, ze u Was w dobrym kierunku.
U mnie antybiotyk pomogl 👌 nie będzie szpitala .
Za to teraz wysiadają mi plecy. Codziennie taki ból, ze nawet w nocy ciężko spać. A winowajca tego niespełna 7 kg Kacper . W następny wtorek szczepienie, to poznam dokładna wagę.
verliebtindich, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:Spokojnie, każde dziecko ma inne predyspozycje i rośnie w swoim tempie. Sprawdzałaś jak to na siatkach centylowych wygląda? Ja korzystam z aplikacji Child Growth.
Też korzystam z tej aplikacji, spadła o 1 kanał nie wiele więc póki co tragedii nie ma jeśli chodzi o jej wagę, też urodziła się mała i może będzie szła swoim torem...
Zamówiłam wagę, jutro ma być więc będę sprawdzać ile zjada.
Dzisiaj po wczorajszym szczepieniu na rota je mało, 1h walczylam żeby ją przystawić, miała jeść o 18, zasnęła o 19 że zmęczenia bo płakała, teraz karmie ja na śpiocha i je 🙈 ale nie jadła od 15...a moje cyce już potrzebują się opróżnić
Anati, 7 kg wow🤩 rośnie chlopak fajnie 🙈 jest co nosić, mi się wydaje że Amelka jest ciężka jak ją muszę dłużej ponosić 🤣26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
Dzień dobry,
Witamy się w drugiej dobie. Mam nadzieję na to, że dziś już wyjdziemy do domu - mówili, że jak wszystko będzie z małą dobrze to właśnie dzisiaj będzie wypis.
Pierwsza noc była ciężka, bo nie mogłam jej przystawić w ogóle i była cały czas głodna, wpadała w szał. Dokarmiam ja teraz MM i jak jest lekko podkarmiona to jestem w stanie ja w końcu przystawić do piersi. Nie wiem czy coś w ogóle z niej je, ale przynajmniej w końcu dłużej przy niej ciamka, więc uznaje to za wielki sukces i jestem szczęśliwa. 😊
Kasiooola, Babova, mamaleonka, Kofii, cukierniczka, verliebtindich, Anati, Poziomka9204, Nutka85, Zuz.ka lubią tę wiadomość
-
Well trzymam kciuki żebyście dzisiaj wyszły do domku ❤️
Te dziewczyny jak są głodne to są nerwowe 🤭 małe sukcesy i w domu będzie dużo lepiej.
Moja też w szpitalu była dokarmiana bo z obudziłaby cały oddział tak krzyczała z głodu 🙈26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
Well gratulacje 🥰 malutka jest przesłodka 😍
Nawet jak nie leci to ważne żeby cos tam pociamkala bo będzie pobudzać laktację. Trzymam kciuki żebyście dziś wyszły.
My 19.04 mamy wizytę i wtedy się okaże czy ta glowka rośnie i czy mała dobrze przybiera . Już się stresuje najgorzej się nie pamietam jakiej wielkości była ta glowka, bo bym teraz zmierzyła żeby się trochę uspokoić.
A tak poza tym to u nas wszystko super. Malutka coraz bardziej się interesuje tym co ja otacza. Ładnie śpi i w dzień i w nocy lubi tez patrzeć na karuzele ostatnio gadala do niej prawie godzine 😁 wiec mogłam w spokoju wypić kawę 😜
Dziś czeka nas podróż życia jedziemy do ikei mamy 1,5h drogi ciekawe jak maluchy to zniosą. Trzymajcie kciuki żebym nie osiwiala 😂😂😂
Miłego weekenduAnati, Poziomka9204, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
Well jest sliczniutka dzisiaj filowałam żeby nie przegapić zdjęcia zanim zniknie . Kciuki żeby Was wypuscili. W domu wszystko przychodzi łatwiej. 🤗
Mamaleonka powodzenia z trasą. Tez mam zawsze stresa, a ostatnio musiałam wcisnąć tyłek między 2 foteliki bo mały się wybudził i musiał przynajmniej na mnie patrzeć 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2023, 11:13
Poziomka9204, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
Kasiooola wrote:Ooo ale duża dziewczynka... Aż się zaczynam martwić bo moja miała wczoraj 4780gram i 56cm 😔👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Anati wrote:Well gratulacje! ❤️ Zajrzałam tak późno, ze nie załapałam się na żadne zdjęcia. Cudnie słyszeć ze taki ekspres poród, a Ty mimo tego bólu dzielnie zniosłaś.
My wczoraj najpięknieszy słoneczny dzień spędziliśmy w zoo. Fajnie było wyrwać się od codzienności. Ostatnio mam ręce pełne roboty bo Kacper wydłużył sobie pory aktywności i trzeba jakoś okiełznać ta dwójkę. Wydaje mi się ze ma kolejny skok.
Nie docenialam korelacji między wit d , a samopoczuciem dziecka. Na święta nie dałam i był jak Anioł. Wczoraj w zoo tez nie nie dałam i brzuch nie męczył.
Generalnie zmieniło się sporo u Niego. Od kilku dni zamiast kilku kupek dziennie robi taka jedna gigantyczna rano, ze wszystko włącznie z prześcieradłem do prania, bo pieluchy nie dają rady 🙈
Verlie super słyszeć, ze u Was w dobrym kierunku.
U mnie antybiotyk pomogl 👌 nie będzie szpitala .
Za to teraz wysiadają mi plecy. Codziennie taki ból, ze nawet w nocy ciężko spać. A winowajca tego niespełna 7 kg Kacper . W następny wtorek szczepienie, to poznam dokładna wagę.Anati lubi tę wiadomość
👫 31lat
wellwellwell wrote:Dzień dobry,
Witamy się w drugiej dobie. Mam nadzieję na to, że dziś już wyjdziemy do domu - mówili, że jak wszystko będzie z małą dobrze to właśnie dzisiaj będzie wypis.
Pierwsza noc była ciężka, bo nie mogłam jej przystawić w ogóle i była cały czas głodna, wpadała w szał. Dokarmiam ja teraz MM i jak jest lekko podkarmiona to jestem w stanie ja w końcu przystawić do piersi. Nie wiem czy coś w ogóle z niej je, ale przynajmniej w końcu dłużej przy niej ciamka, więc uznaje to za wielki sukces i jestem szczęśliwa. 😊
wellwellwell lubi tę wiadomość
👫 31lat
Wychodzimy dzis 🥳🥳🥳
Mamaleonla powodzenia w podróży 😁 oby Lidka polubiła się z samochodem 🤞cukierniczka, Anett93, Poziomka9204, Anati, Babova, czarneniebo, Kasiooola, Zuz.ka, verliebtindich, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Well super, że wychodzicie 🥰
Mamaleonka powodzenia z podróżą, na szczęście dzieciaki często śpią w samochodzie, więc mam nadzieję, że tak będzie u Was 😁
Anati super że się odezwałaś, zastanawiałam się dziś co u Was 🙈 super, że antybiotyk pomógł! Współczuję bólu pleców, u mnie pewnie też za jakiś czas się pojawi, dobrze, że znam fajną fizjoterapeutkę, to będzie mnie ratować 🙈
Kolejny raz czytam o problemach po witaminie D, a u nas nigdy nic takiego nie było, a daję vigantol wieczorem 😅
Zuzka dzięki za polecenie aplikacji, ściągnęłam ją 😊 moja pediatra nigdy mi nie mówiła o centylach itp., zawsze był na wizycie ważony i mówiła że ok, więc zakładam że tak jest 😁 kolejne ważenie za 1,5 tygodnia przy szczepieniu 😁 a znacie może jakieś aplikacje do zapisywania karmień, drzemek itp.? Ściągnęłam jedną ale jakoś mało czytelna mi się wydaje. Ja takie rzeczy zapisywałam tylko w pierwszych 2 tygodniach, a teraz tylko godziny karmień w notatkach w telefonie, ale chciałabym chyba dokładniej to spisywać. 🙈
W ogóle sama kształtuje nam się pomału rutyna dnia, mały budzi się w nocy najczęściej koło 1-2, potem koło 5-6 i koło 9.30 i takie pory są już od jakiegoś czasu 😁 rano ma zawsze super humorek, pełno uśmiechów wysyła, leży super w łóżeczku jak jem śniadanie 😁 po południu robimy spacer, ale będę chciała chyba przenieść go na przedpołudnie lub robić 2 jak będzie już cieplej 😁
Mam ostatnio taki dylemat czy budzić go w nocy na karmienie jeśli sam się nie obudzi... zwykle budzi się sam 😊 a ja boję się o laktację, u hafiji czytałam, że przerwy nie powinny być dłuższe niż 4h, żeby przerwa 4-5h zdarzała się sporadycznie, szczególnie jeśli laktacja nie jest jeszcze uregulowana... A skąd ja mam wiedzieć czy jest 😅 😆
Cukierniczka, Kremówka jak tam u Was dziewczyny? Odezwijcie się czasami ❤️Poziomka9204, Anati, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
Koffi, fajnie jest jak już dziecko złapie jakąś rutynę, bo możesz rozplanować dzień. U nas znowu Olek się trochę "naprawił", bo mieliśmy okres, gdzie w ogóle w dzień nie spał i ciągle marudził 😀
Monk@ wysyła mocne uściski ❤️❤️❤️wellwellwell, Zuz.ka, Kofii lubią tę wiadomość
👫 31lat
Poziomka, właśnie się zorientowalam, że Helcia teraz jest takiej długości jak Twój nowonarodzony Oluś 😜
Tylko waży 1,7kg więcej, kluseczka moja kochana ❤️
U nas znów był pomiar główki, przy szczepieniu. Niby ma 42 cm, sprawdziłam, że to górna norma, ale jednak norma. Lekarz (inny niż zwykle) w ogóle nic na ten temat nie wspomniał, nie mówił, że duża, ufff.....
Hela się rozgadała jak szalona, piszczy z radości, coś ciągle gada 😁 mam dylemat, bo jak się dłużej bawi i potem śpi, to wychodzi jej 5 karmień na dobę tylko. Po 120-130ml, to raptem 650ml. A powinna podobno pod 800ml jeść. A na razie nie powinnam jej więcej w jednej porcji dawać, bo wtedy ulewa. Teraz trochę mniej przybrała, bo 200g w dwa tygodnie. A zazwyczaj wychodzilo jej 35g dziennie. No ale może to już ten czas, gdy spada tempo przyrostu. Tym bardziej, że jest okrąglutka 😉
Pozdrawiamy!
Kofii, verliebtindich, Anati, Poziomka9204, Babova, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Kofii, jak korzystam z „Moje dziecko” . Wpisuję drzemki, karmienia i jeżeli pamietam to zmianę pieluch.
Dzisiaj Mała miała problem z zaśnięciem na poranną drzemkę. W końcu wzięliśmy ją na spacer i jak zwykle od razu zasnęła, więc teraz siedzę w parku z książką 😄Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Poziomka, właśnie się zorientowalam, że Helcia teraz jest takiej długości jak Twój nowonarodzony Oluś 😜
Tylko waży 1,7kg więcej, kluseczka moja kochana ❤️
U nas znów był pomiar główki, przy szczepieniu. Niby ma 42 cm, sprawdziłam, że to górna norma, ale jednak norma. Lekarz (inny niż zwykle) w ogóle nic na ten temat nie wspomniał, nie mówił, że duża, ufff.....
Hela się rozgadała jak szalona, piszczy z radości, coś ciągle gada 😁 mam dylemat, bo jak się dłużej bawi i potem śpi, to wychodzi jej 5 karmień na dobę tylko. Po 120-130ml, to raptem 650ml. A powinna podobno pod 800ml jeść. A na razie nie powinnam jej więcej w jednej porcji dawać, bo wtedy ulewa. Teraz trochę mniej przybrała, bo 200g w dwa tygodnie. A zazwyczaj wychodzilo jej 35g dziennie. No ale może to już ten czas, gdy spada tempo przyrostu. Tym bardziej, że jest okrąglutka 😉
Pozdrawiamy!
Olek miesiąc temu miał 65cm, jeszcze w ubrankach 68 w długości ma luz, więc mam wrażenie, że on nie rośnie bardzo szybko. Jest długi, widzę, że robi się pełniejszy, ale z tym jedzeniem jest różnie. Ma dni lepsze i gorsze. Próbujemy podawać większą porcje i patrzymy ile zjada, no to czasami zje 160ml, a czasami 90ml, przerwy między posiłkami są 3-4h. U nas nas przyrosty od początku dużo mniejsze 🙈
Ojej, ja uwielbiam ten śmiech w głos, rozmowy z zabawkami 🥰 Olek uwielbia zabawę balonem z helem 😀Kasiooola, Kofii, Anett93, Kluska95 lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰