W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Bambi92 wrote:Siesiepy, Twój się suplememtuje ostro, więc turbo chłopaki poczekają grzecznie na odpowiedni moment u Ciebie!
Dobre wyniki na pewno też by go podbudowały.M94 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
U mnie 31 dc, temperatura zleciała na sam dół jak by ją ktoś gonił 🥴 Niby człowiek wiedzioł...🤷🏻♀️
Co prawda u nas akurat wiadomo w czym tkwi problem, dlatego w tym cyklu i conajmniej dwóch kolejnych miałam się nie nastawiać, ale jednak ten spadek, zabolał jak zwykle. 😢
Przede mną czas Świąt, zapewne życzeń od rodziców o "powiększeniu rodzinnego grona". Wiem, że bardzo na to czekają, są bardzo cierpliwi ale też coraz starsi 😩 Rodzice męża już mają jednego wnuka, i wyglądają jakby ich dziadkowe potrzeby znalazły swoje spełnienie w tym jednym wnuczku. Także w stosunku do nas, milczą, kiedyś dawno temu jedynie pytali czy w ogóle byśmy chcieli kiedyś mieć dzieci. Jeszcze byliśmy przed ślubiem a ja dla żartu odpowiedziałam, że nieee, przecież to tylko problem. 🤦🏻♀️ (Swoją drogą haha, koń by się uśmiał. Mam dziwne poczucie humoru, może trochę tak myślałam, ale w planie dzieci zawsze były.) No i mam co sobie powiedziałam! Teraz muszę czekać. I życie mnie trzyma w napięciu, sprawiło że zapragnęłam całym sercem, nie tylko, że stwierdziłam że przyszedł ten czas.
Przepraszam za ten żalpost, musiałam. Jutro weekend cały na studiach więc zapomnę o tym wszystkim. -
Bambi, raz jeszcze dzięki! Trzymaj się dzielnie też i udanego wieczoru z koleżanką!
Rozalaa, shiiiit co za lekarz, też bym sie wkurzyła!
siesiepy wrote:M94 przykro mi bardzo, tulę Cię mocno. Prog sam w sobie powoduje nieciekawe nastroje, a wspierany dupkiem to już chyba w ogóle nie przysłuża się jak nadchodzi gorszy czas.
W każdym razie dziękuję za wsparcie! No i co za sen 😂😂😂siesiepy lubi tę wiadomość
-
Kobietki.. Kurde blade. Byłam przed chwilą w toalecie. Na papierze śluzu trochę podbarwionego lekko na beżowo i miałam wrażenie, że widzę "niteczkę" krwi w tym 👀👀 Dzisiaj 6 dpo.. 19 dzień cyklu a cykle mam 26-28 dni. Mogłoby to być zagnieżdżenie..? 👀 Bolał mnie co jakiś czas prawy jajnik. Dziś nad ranem też. Do tego kilka razy zakłuło mocno. Szyjka wysoko, twarda, długa i zamknięta. Wczoraj była niżej. I nie az tak długa. Choć tym się nie sugeruję, bo w zeszłym cyklu też podobnie było z nią. Natomiast ten śluz dzisiejszy 🤔🤔
ELka, M94, agentka93, Anett93 lubią tę wiadomość
♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* podwyższony wapń we krwi
* arytmia
* cykle: 25-28 dni
* starania od: wrzesień 2022
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat -
siesiepy wrote:ELka kiedy masz wyniki AMH? Z tego co wiem to bardzo szybko są dostępne.
Trzymam kciuki! Zobaczysz, musi być dobrze. W klinikach wiedzą co robią (a przynajmniej powinni 🙈).
Robiłam AMH, testosteron wolny, Tsh, ft3 i 4, estradiol, lh, fsh, prolaktyne, dhea s i Wit D.
2 h przed wizytą w klinice chłop będzie miał badanie nasienia, żeby już lekarz miał pogląd i na mnie i na Niego.
Ale wiecie co serio tak mi cudownie, że ten grudzien będzie taki spokojny bez pilnowania leków, monitoringów, testów itp, że relaksuje mnie sama ta myśl 🤭
siesiepy lubi tę wiadomość
29.04 ⏸ (22 dc)
05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
02.08 👶16t4d 189 g
30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
27.09 👶24t4d 918 g
24.10 👶28t3d 1570 g
14.11 👶31t3d 2002 g
05.12 👶34t3d 2700 g
21.12 👶36t5d 3300 g
04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm
👩 39 l 🧑 47 l
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie
Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
-
Claire, trzymaj się! Nie jestes sama - idziemy bardzo podobnie, tez wlasnie kończę 8 cs i tez załączyly mi sie dzis smęty i żalposty 😅 czasem dobrze jest wyrzucić z siebie te negatywne emocje i jest cholernie miło mieć to miejsce, gdzie mozna poczuć sie zrozumiana i wysłuchana 🥺
Przynajmniej w święta powinnysmy byc juz po pmsie a nawet okresie to i humor pewnie wjedzie lepszy, hehClaire lubi tę wiadomość
-
Claire ale nie przepraszaj, nie masz za co! Możesz żalić się ile chcesz. Faktycznie spadek wielki i paskudny. Niby człowiek wiedzioł, ale się łudził... Człowiek sobie wykrakał takim głupim gadaniem nie jedno. Ale wierzę, że zanim stuknie Ci rok starań, to się uda.
M94 o nie, tabletki z hormonem smutku, hahahah. Padłam i nie wstaję. Mój to by pewnie powiedział coś w stylu "tabletki na spanie", bo ja to w drugiej części cyklu śpię zawsze.
Evondita no co Ci powiem, może być, może. I oby było. Tylko błagam, nie nakręcaj się!Claire, Evondita82, M94 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
M94 wrote:Claire, trzymaj się! Nie jestes sama - idziemy bardzo podobnie, tez wlasnie kończę 8 cs i tez załączyly mi sie dzis smęty i żalposty 😅 czasem dobrze jest wyrzucić z siebie te negatywne emocje i jest cholernie miło mieć to miejsce, gdzie mozna poczuć sie zrozumiana i wysłuchana 🥺
Przynajmniej w święta powinnysmy byc juz po pmsie a nawet okresie to i humor pewnie wjedzie lepszy, heh -
siesiepy wrote:Beezi przyda się! W sumie byłoby super, gdyby było dobrze, niech ma i się cieszy że z nim wszystko gra. Czemu u Ciebie nie ma opcji przedłużenia umowy? Jeśli można widzieć. Szkoda byłoby to tracić, naprawdę.
M94 przykro mi bardzo, tulę Cię mocno. Prog sam w sobie powoduje nieciekawe nastroje, a wspierany dupkiem to już chyba w ogóle nie przysłuża się jak nadchodzi gorszy czas.
justme trzymaj się! Utul piesa, cieszę się, że jest już lepiej, oby ten stan tylko progresował i oby powodów do zmartwień Ci ubywało. Wiesz, z tych cyklów najbardziej spisanych na starty najczęściej kluły się najpiękniejsze historie. Książkowe wykresy się nie sprawdzają, musza być góry i doliny, więc trzymam kciuki i liczę na to, że wpiszę Ci brzuszka! Spadek może być implantacyjny i oby był.
rozalaa 11dpo to jeszcze wcześnie i wszystko może się zdarzyć! Dzisiaj byłaś na tej wizycie? Wystaw temu lekarzowi koniecznie opinię, bo to śmiechu warte. I obczaj kogoś innego, sprawdź na znanym lekarzu czy polecają go.
GlamAnonim oby się jeszcze ładnie zakreskowało, oby ta owulka się przesunęła jednak faktycznie. Może za pierwszym pikiem organizm nie był gotowy do owu, więc do niej nie doszło i dopiero teraz wystartowało?
Choco rozwal system dzisiejszym wynikiem!
Elenaa a może kazał krzywą cukrową/insulinową robić? Wtedy się pobiera krew na czczo, pije kubek glukozy i w zależności od badania, po 1h sprawdzają, potem po 2h (najpopularniejszA), potem jeszcze po 3h.
Evondita a kiedy były seksy? Dobrze Ci detektorek pokazuje owu?
Bambi jednak przetestowałaś? Przykro mi, tulę mocno... Kiedy Ci teraz wypada owu? Jeszcze świąteczno-noworoczny cud może sie zdarzyć.
Weronka hej. No tak naprawdę to może być wszystko i nic... Może być to plamienie/krwawienie owulacyjne, coś chorobowego, implantacyjne, lub nawet "okres" po cyklu bezowulacyjnym czy jakieś "zadrapania" po stosunku. Dobrze, że biorą Cię na oddział i chcą zrobić wszystkie badania, chciałabym tak samo.
Sara30 kurde, nawet jakbyś teraz go wzięła luteiną wywoływała, to się od razu nie pojawi. Kiedy miałaś owu? Potwierdzona była?
U mnie sypie śniegiem, istne wariactwo. Śniły mi się dzisiaj jakieś krzywe czteropunktowe glukozy i żałowałam, że takiej sobie nie zrobiłam... Oprócz tego uwaga hit: śniło mi się, że wsadziłam sobie termometr dowcipnie, a potem jakoś po pół godzinie (miałam takie wrażenie, że tyle czasu minęło) go szukałam żeby włączyć, bo myślałam, że z nim zasnęłam tam i nie zmierzyłam temperatury. Jakie było moje zdziwienie, gdy się okazało, że termometr grzecznie leżał przy łóżku.
Temperatura dalej w górze, dzisiaj zalewa mnie kremowy śluz, trzymajcie kciuki, żeby owu przyszła jakoś w poniedziałek (to wtedy w niedzielę jeszcze wykorzystam chłopa) albo w środę. Bo we wtorek to najgorszy termin. Bo od poniedziałku abstynencja musi być, badanie w środę rano. Chociaż w sumie środa też średnia, bo seksy byłyby dopiero w dniu owu. No nic to, jakoś to będzie i tyle.
U mnie z seksami w tym cyklu ubogo 😭 Pozytywny test owu wyszedł 9 grudnia. Pokrywało się to z objawami typu ból i śluz. Ovu wyznaczyło owu na 10 grudnia. Seksy były jak pamiętam 2 dni wczesniej i dzien po czego detektorek już nie uwzględnił 👀🤔♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* arytmia
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat -
Niee. Nie nakręcam się, bo wiem jak to poprzednio było. W zasadzie teraz to wmawiam sobie, że może przewidziało mi się z tym śluzem. W sensie z tą niteczką krwi. Ale jak sięgnę pamięcią a ztym ciężko jak się ma 40 na karku 🥴 to 9 lat temu właśnie podobnie miałam jak zaszłam. Ale tu to już lata nie te i pamięć nie ta 🥴♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* arytmia
♂️ 38 lat -
siesiepy wrote:Claire ale nie przepraszaj, nie masz za co! Możesz żalić się ile chcesz. Faktycznie spadek wielki i paskudny. Niby człowiek wiedzioł, ale się łudził... Człowiek sobie wykrakał takim głupim gadaniem nie jedno. Ale wierzę, że zanim stuknie Ci rok starań, to się uda.
Dziękuję za wiarę 🥺 Ja też bardzo chcę tak myśleć 🤗 -
Dziewczyny ja to z tego wszystkiego uparcie jeszcze nasikałam na PINKa, bo mam w domu to sobie pomyślałam siknę, chociaż jak mi powiedział że szyjka okresowa to wątpię aaale czy któraś widziała testową na PINKach? Mogą oszukać?👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Claire wrote:Racjaaa, zastanawiam się nad niemierzeniem temperatury przez te kolejne dwa miesiące 🤔 No bo, kurcze chyba coś w tym jest serio, że ludzie odpuszczają i nagle cyk pyk się udaje. W tym cyklu nie notowałam śluzu ani szyjki, może do tego dodam jeszcze tempkę 😅 Achhh to by było bardzo trudne, ja tak lubię wiedzieć co się dzieje, ale wtedy dużo rozmyślam i koncentruję się na tym. No cóż, może czas na prawdę zluzować, nie tak tylko na niby 😁
Ja to nawet na myśl o tym, ze miałabym mierzyć temperature lub szyjkę jestem zestresowana 😅 to nie dla mnie. Juz i tak wystarczą mi ogólne objawy, samopoczucie, śluz i testy… 🥲 -
Rozalaaa co za pajac 🤮 założę się, że jakbyś poszła do niego prywatnie to byłby stokroć milszy i bardziej pomocny
Evondita może może choco miała taki objaw a po 2 dniach II 😍 kciuki
Siesiepy nie mam pojęcia kiedy była owu bo jak nie ma starego to nawet nie pilnuje jej.
Jedynie notowalam śluz i zdecydowanie płodny był 2 razy z odstępem może 2-3 dni. Od razu czułam że ten cykl zapowiada się popieprzony 😏
Pozostanie chyba liczyć na to, że żołnierzyki stary ma wytrwale i przetrwają do owulacjiEvondita82 lubi tę wiadomość
-
rozalaa wrote:Dziewczyny ja to z tego wszystkiego uparcie jeszcze nasikałam na PINKa, bo mam w domu to sobie pomyślałam siknę, chociaż jak mi powiedział że szyjka okresowa to wątpię aaale czy któraś widziała testową na PINKach? Mogą oszukać?
-
Claire tule Cię bardzo, bardzo mocno i wysyłam dużo dobrej energii ❤️. Jeszcze będzie pięknie, zobaczysz! Idzie nowy rok, nowe szanse, te dwa miesiące poprawy żołnierzyków zlecą nawet nie wiesz kiedy. Mocno Wam kibicuje 🥰
Claire, siesiepy, M94 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Claire tule Cię bardzo, bardzo mocno i wysyłam dużo dobrej energii ❤️. Jeszcze będzie pięknie, zobaczysz! Idzie nowy rok, nowe szanse, te dwa miesiące poprawy żołnierzyków zlecą nawet nie wiesz kiedy. Mocno Wam kibicuje 🥰
ChocoMonster lubi tę wiadomość