W kwietniu wielkanocne igraszki 🐣🐇, wróżą zimowe bobaski 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Millixx spełnienia wszystkich marzeń!
Ja dzisiaj pracuje z domu, pogoda okropna, najchętniej przespałabym cały dzień. Na szczęście dzisiaj czuję się dużo lepiej, chyba choroba odpuszcza 😊
My święta jak zawsze intensywnie, z rodziną poza domem. Szybko minie ten przyjemny czas, ale przynajmniej 3dni wolnego 😄Milixx lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Miphuhiz wrote:Dzień dobry
Melduje, że nie zdążyłam testować, bo odwiedziła mnie 🐵
Ale tak jak Anett93 uważam, ze to po prostu pierwszy dzień mojej ciąży 🙃Miphuhiz lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Miphuhiz wrote:Dzień dobry
Melduje, że nie zdążyłam testować, bo odwiedziła mnie 🐵
Ale tak jak Anett93 uważam, ze to po prostu pierwszy dzień mojej ciąży 🙃
Tego się trzymajmy, ja już dzisiaj nawet mężowi tak powiedziałam 😜Miphuhiz lubi tę wiadomość
👩30 🧔29
👩🧔2016
👰🤵♂️2020
Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙
07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷♀️
18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑 -
Nutka85 wrote:A który dc jesteś? U mnie 11dc i owulaki negatywne. Ale dwa poprzednie cykle miałam owu 17dc, więc może teraz też tak będzie 🙂
Życzę przyjemnego i skutecznego działania 😍
Ja jeszcze w święta pewnie zadbam o moje endometrium winkiem 🤪 a od dzisiaj przejdę z normalnego lubrykantu na ten fajny dla plemników 🙂
Dziękuję 🥰 też trzymam za Ciebie kciuki 🤞🤞🥰Nutka85 lubi tę wiadomość
-
Milixx kochana, wszystkiego dobrego! Spełnienia marzeń, radości, miłości, spokojnej ciąży i wszystkiego, czego sobie zapragniesz 🎂🎂🎂
Ja dziś mam wolne, zrobiłam tour ze szmatą po cmentarzach i wstrzeliłam się w okno pogodowe, bez deszczu. Pomniki pomyte, to teraz padaMonk@, AgulaM, Poziomka9204, Olo323, Milixx lubią tę wiadomość
-
Kamala8 wrote:Trafić na dobrego lekarza chubat jest trudno. Jak widzę że dziewczyny z TSH takim jak moje dostają leki a mi lekarze mówią że się mieści w normie. Ehhh...
Co do objawów to ja chyba w każdym cyklu odkąd się staram to mam objawy. Chyba tak psychika działa. A dzist jem śledzie i ogórki - to może coś znaczyć 😂😂😂
Może spróbuj, jak ja. Poszłam do gina, mówi, że tsh spoko ale nie do zachodzenia w ciążę i trzeba obniżyć. Poszłam do endo i mówię, że odesłał mnie mój ginekolog bo jego zdaniem tsh za wysoko itd. Endo bez słowa przepisał euthyrox, choć też twierdził, że jest ok, no ale na zachodzenie w ciążę rzeczywiście lepiej mieć niżej i zgadza się z ginem. Może to podziała na Twoich lekarzyMonk@, Kamala8, Olo323 lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Monk@ wrote:Tak, za wcześnie
Wychodzi na to, że tak się skupiłam na tym aby zajść w ciążę, że nawet nie wiem co robić jak zobaczę pozytywny test 😂👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Pfry wrote:O, a kiedy powinno się iść na pierwszą wizytę gdy ma się ⏸️?? 🤔
Wychodzi na to, że tak się skupiłam na tym aby zajść w ciążę, że nawet nie wiem co robić jak zobaczę pozytywny test 😂Olo323 lubi tę wiadomość
-
Ola93 wrote:Cześć Dziewczyny, właśnie robiłam testy ciążowe i chyba się udało! Dodam że robiłam test wcześniej ale była jedna kreska, po zrobieniu w dniu miesiączki pojawiła się 2 pytanie do Was co dalej? Ginekologa mam umówionego na środę po świętach, ale kompletnie wiem wiem co dalej, co mogę a czego nie i boję się
Gratulacje 😍07.23 Misia 🩷👶 -
cuddlemuffin wrote:Wszystkiego najlepszego Millixx!
gratulacje Ola93, dbaj o siebie
co tam u Was dziewczyny, jakie plany na Święta? u nas dziś już wolne ale pogoda bura wiec leniwy dzien. robimy degustacje ktory zając z czekolady najsmaczniejszy i ogolnie odpoczywamy. u mnie dzis 5dpo, temperatura nadal w miare sie utrzymuje w wyzszych przedzialach.. czy jezeli dochodzi do zagniezdzenia to powinien byc drugi skok czy nie ma reguly i nie musi?
My wyjeżdżamy w rodzinne strony jutro, więc dziś na tapecie mam o zrobienia ciasta i pieczeń rzymską 😉 właśnie dopijam kawkę i ruszam z robotą. Później może trochę ogarnę mieszkanie, kościół i pakowanie.
Rano zaliczyłam dołek, bo czuje się trochę podobnie jak przy ciąży pozamacicznej - też testy nie wychodziły, a objawy były. Jeszcze zaczął mnie boleć brzuch, jak na @ i dalej kłuje mnie lewa strona macicy 😭 wolałabym już zacząć nowy cykl na luzie i bez stresu, że będzie powtórka 😱Ilaria, Olo323 lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Kluska95 wrote:Może spróbuj, jak ja. Poszłam do gina, mówi, że tsh spoko ale nie do zachodzenia w ciążę i trzeba obniżyć. Poszłam do endo i mówię, że odesłał mnie mój ginekolog bo jego zdaniem tsh za wysoko itd. Endo bez słowa przepisał euthyrox, choć też twierdził, że jest ok, no ale na zachodzenie w ciążę rzeczywiście lepiej mieć niżej i zgadza się z ginem. Może to podziała na Twoich lekarzy
Wchodzę właśnie w fazę czucia wyimaginowanych objawów. Słucham też podcastów kobiet które już wiedzą że nie będą miały nigdy dziecka, że takie życie też może być dobre. Po prostu wolę się przygotować psychicznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 13:44
👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Milixx, wszystkiego najlepszego, zdrówka i spokoju 🎂
Ola93, gratulacje!!
Ale się tu dzieje dziewczyny, aż ciężko nadążyć 🙈
Też mam dzisiaj wolne, szykuję się powoli w kuchni 😄
Do @ jakiś tydzień tempka 36,7 także nic tylko czekać aż przyjdzie 😞 Pierwszy cykl na Duphastonie.Milixx lubi tę wiadomość
-
Kamala8 wrote:Próbowałam tego. Moja gin powiedziała przez telefon aby było poniżej 2. Edno że jest ok. (Wtedy było 2,93) i żeby co jakieś czas badać. Tak zrobiłam. Było 1,9 a potem 2,6. Poszłam do rodzinnego (np mojej mamie od lat rodzinny ustala dawki ale to inne miasto). Rodzinny że super że na moj wiek to dobry wynik. Teraz zmieniam gin. Ewentualnie mogę dostać receptę w dimedic + tam chyba wszystko przepisują bez problemu.
Wchodzę właśnie w fazę czucia wyimaginowanych objawów. Słucham też podcastów kobiet które już wiedzą że nie będą miały nigdy dziecka, że takie życie też może być dobre. Po prostu wolę się przygotować psychicznie.
No bo wynik jest ok dla normalnego człowieka 😉 ale mówisz endo czy rodzinnemu, że staracie się o dziecko i musisz obniżyć?Kamala8 lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Kluska95 wrote:My wyjeżdżamy w rodzinne strony jutro, więc dziś na tapecie mam o zrobienia ciasta i pieczeń rzymską 😉 właśnie dopijam kawkę i ruszam z robotą. Później może trochę ogarnę mieszkanie, kościół i pakowanie.
Rano zaliczyłam dołek, bo czuje się trochę podobnie jak przy ciąży pozamacicznej - też testy nie wychodziły, a objawy były. Jeszcze zaczął mnie boleć brzuch, jak na @ i dalej kłuje mnie lewa strona macicy 😭 wolałabym już zacząć nowy cykl na luzie i bez stresu, że będzie powtórka 😱
My już jesteśmy "u mnie", a w niedziele jedziemy "do męża".
Wszedzie mamy kawałek, do mnie ponad 200km, do męża jakieś 150km, wiec plus takich świat w rozjazdach jest taki, że ja nic nie szykuję sama 🤣 jedynie na miejscu w czymś pomogę 😉Olo323 lubi tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:My już jesteśmy "u mnie", a w niedziele jedziemy "do męża".
Wszedzie mamy kawałek, do mnie ponad 200km, do męża jakieś 150km, wiec plus takich świat w rozjazdach jest taki, że ja nic nie szykuję sama 🤣 jedynie na miejscu w czymś pomogę 😉
Ooo to macie kawałek do jednych czy drugich jak się poznaliście?07.23 Misia 🩷👶 -
Kluska95 wrote:No bo wynik jest ok dla normalnego człowieka 😉 ale mówisz endo czy rodzinnemu, że staracie się o dziecko i musisz obniżyć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 14:53
👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Kluska95 wrote:My wyjeżdżamy w rodzinne strony jutro, więc dziś na tapecie mam o zrobienia ciasta i pieczeń rzymską 😉 właśnie dopijam kawkę i ruszam z robotą. Później może trochę ogarnę mieszkanie, kościół i pakowanie.
Rano zaliczyłam dołek, bo czuje się trochę podobnie jak przy ciąży pozamacicznej - też testy nie wychodziły, a objawy były. Jeszcze zaczął mnie boleć brzuch, jak na @ i dalej kłuje mnie lewa strona macicy 😭 wolałabym już zacząć nowy cykl na luzie i bez stresu, że będzie powtórka 😱 -
Monk@ wrote:Nie stresuj się na zapas kochana 😘 niektóre dziewczyny mają objawy też przed testem i wszystko jest w porządku głowa do góry 🥰
Dziś już ciężko mi myśleć pozytywnie mam nadzieję, że albo jeszcze pojawia się II, albo już dostanę @ w terminie i jedziemy dalej 😉07.23 Misia 🩷👶