W kwietniu wielkanocne igraszki 🐣🐇, wróżą zimowe bobaski 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
To ile się staramy to największa zagadka. Bo zaczęliśmy latem i to były 2 może 3 cykle ale wtedy to miałam taką apke co mi pokazywała owu 16 lub nawet 18dc. Mierzenia temperatury i śluzu to 13. Więc wtedy to na pewno sex był po owu. Potem sobie było stop ze względu na moją pracę. Tzn nie stosowalismu antykoncepcji ale sex był bliżej @ lub bez końca w środku. Wznowienie starań w grudniu. Tym że w lutym mój był chory jak miałam ovu - było tylko raz 9dc. W też raz 14dc chyba dzień po owu. I teraz to zrobiłam grafik i na bogato było. Stary mial zakwasy 😁 serio 😁😁😁
Czasowo to daję 8-9 miesiący ale chyba bwiset liczyć od grudnia. Mam problem co dla lekarza mówić więc jak się zapyta ile miesiącu starań to usłyszy taka historię.
Co to TSH.. liczę że mi gin da leki, tym bardziej że mam objawy. A jak nie to wezmę receptę online i tyle - taniej wyjdzie niż chodzić to kolejnego lekarza a to loteria czy akurat ten uznaje normę do 2,5 czy do 4.
Ja się bardzo nakręcam. Zwłaszcza jeśli chodzi o takie medyczne tematy.
A życie tak mi się ułożyło że jak byłam młoda - tam nadal jestem i totalnie nie wyglądam na swój wiek - to nie chciałam. A potem miałam z kim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 19:05
👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
dracaena wrote:Trzymam kciukasy za wszystkie krechy. 😍✊️
Mi ginekolog wypisał leki na tarczycę i kazał iść do endo, ale na spokojnie, na za miesiąc z wynikami po miesiącu brania leku. Ale mam luzackiego ginekologa, to muszę przyznać. Obawiam się, że w przychodni POZ będę miała większy problem, lekarze pierwszego kontaktu chcieli papier na wszystko jak np. pomostowo czasem szłam po antykoncepcję czy coś.
Jestem po monitoringu, dziś 11dc, mamy dwa piękne pęcherzyki na bodajże lewym jajniku i "ok endometrium", z wrażenia aż zapomniałam jakiej wielkości pęcherzyki, coś koło 20mm. 😅🤣 Ovitrelle i jedziemy z tematem. Najgorzej będzie potem z doczekaniem do testowania. Ale wszystko idzie zdecydowanie szybciej przy podwójnej dawce letrozolu.
Mówiłam! Pięknie 🥰
Działajcie 🔥
Ps ja teraz przy 4 pęcherzykach brałam 2x1 Aromek + 3 razy zastrzyk z Fostimonu 😉 a Aromek od początku 2x1 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 19:18
dracaena lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jutro pierwsza wizyta u lekarza, strasznie się stresuje, po tych doświadczeniach co nas już spotkały, dziś z toalety ze stresu nie wychodzę 😩 błagam trzymajcie mocno kciukasy 🙏🏼✊🏼
Monk@, Anett93, Pfry, Nati94, Gwiazdeczka 93, Ilaria, Agwinka, AgulaM, dracaena, Koteczka82, Poziomka9204, pluto_nova lubią tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5erotnsvky.png
https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3skjouf04tpy1.png
👩🏼 ’99 r.
03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
03.04.2022 - ⏸🌈
13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
25.04.2022 - 👶🏼 0,74cm i ❤️ (6+6 z om, 6+4 z usg)
16.05.2022 - 👶🏼 3,16cm (9+6) ❤️
MTHFR (hetero)
PAI-1 (homo)
💊 Euthyrox N50, acard 75, duphaston, pregna , neoparin 0,4 -
Kamala8 wrote:To ile się staramy to największa zagadka. Bo zaczęliśmy latem i to były 2 może 3 cykle ale wtedy to miałam taką apke co mi pokazywała owu 16 lub nawet 18dc. Mierzenia temperatury i śluzu to 13. Więc wtedy to na pewno sex był po owu. Potem sobie było stop ze względu na moją pracę. Tzn nie stosowalismu antykoncepcji ale sex był bliżej @ lub bez końca w środku. Wznowienie starań w grudniu. Tym że w lutym mój był chory jak miałam ovu - było tylko raz 9dc. W też raz 14dc chyba dzień po owu. I teraz to zrobiłam grafik i na bogato było. Stary mial zakwasy 😁 serio 😁😁😁
Czasowo to daję 8-9 miesiący ale chyba bwiset liczyć od grudnia. Mam problem co dla lekarza mówić więc jak się zapyta ile miesiącu starań to usłyszy taka historię.
Co to TSH.. liczę że mi gin da leki, tym bardziej że mam objawy. A jak nie to wezmę receptę online i tyle - taniej wyjdzie niż chodzić to kolejnego lekarza a to loteria czy akurat ten uznaje normę do 2,5 czy do 4.
Ja się bardzo nakręcam. Zwłaszcza jeśli chodzi o takie medyczne tematy.
A życie tak mi się ułożyło że jak byłam młoda - tam nadal jestem i totalnie nie wyglądam na swój wiek - to nie chciałam. A potem miałam z kim.
Więc tym bardziej przy tak nieregularnych staraniach nie ma co panikować i zakładać najgorszego. Rozumiem jak byście się starali te 9 miesięcy pod rząd z potwierdzonymi owulacjami monitoringiem i by nie wychodziło. Według statystyk aż 85% par potrzebuje około roku regularnych starań by zajść w zdrową ciąże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 19:55
Monk@, AgulaM lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Julka99 wrote:Dziewczyny jutro pierwsza wizyta u lekarza, strasznie się stresuje, po tych doświadczeniach co nas już spotkały, dziś z toalety ze stresu nie wychodzę 😩 błagam trzymajcie mocno kciukasy 🙏🏼✊🏼
Julka99 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ile mniej więcej może wynosić beta 20 dni po owulacji? 🤔
Zastanawiam się czy cokolwiek będzie już widać jutrohttps://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5erotnsvky.png
https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3skjouf04tpy1.png
👩🏼 ’99 r.
03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
03.04.2022 - ⏸🌈
13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
25.04.2022 - 👶🏼 0,74cm i ❤️ (6+6 z om, 6+4 z usg)
16.05.2022 - 👶🏼 3,16cm (9+6) ❤️
MTHFR (hetero)
PAI-1 (homo)
💊 Euthyrox N50, acard 75, duphaston, pregna , neoparin 0,4 -
Julka99 wrote:Dziewczyny a ile mniej więcej może wynosić beta 20 dni po owulacji? 🤔
Zastanawiam się czy cokolwiek będzie już widać jutroJulka99 lubi tę wiadomość
-
Przejrzałam swoje poprzednie cykle i w 30 DC już miałam plamienia na @, więc możliwe jest to przesunięcie owulacji 👍
Kluska zasiałaś u mnie ziarno niepewności. Zatestuj no jutro
Agula coś powtarzałaś?
Agwinka, nie wiem co myśleć ale raczej przychylam się do na słów Blondyny. Dalej trzymam kciuki 🍀🍀
Julka powodzenia na wizycie. Pęcherzyk powinien być widoczny mniej więcej. Policzyłam na szybko z standardowo podwajającą się betą i powinno być ok 1500-1000 ale ,powinno, nie znaczy, że musi być. Trzymam kciukiJulka99 lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Przejrzałam swoje poprzednie cykle i w 30 DC już miałam plamienia na @, więc możliwe jest to przesunięcie owulacji 👍
Agula coś powtarzałaś?
Agwinka, nie wiem co myśleć ale raczej przychylam się do na słów Blondyny. Dalej trzymam kciuki 🍀🍀
Julka powodzenia na wizycie. Pęcherzyk powinien być widoczny mniej więcej. Policzyłam na szybko z standardowo podwajającą się betą i powinno być ok 1500-1000 ale ,powinno, nie znaczy, że musi być. Trzymam kciuki
Gdyby nie te różne dziwne objawy, to bym się nie nakręcała... no ale wiadomo. 🤷♀️ jak jutro temp pójdzie do góry, to będę dalej pozytywnie nastawiona, a jak spadnie to już raczej nie mam się z czego cieszyć 🙈07.23 Misia 🩷👶 -
Julka99 wrote:Dziewczyny jutro pierwsza wizyta u lekarza, strasznie się stresuje, po tych doświadczeniach co nas już spotkały, dziś z toalety ze stresu nie wychodzę 😩 błagam trzymajcie mocno kciukasy 🙏🏼✊🏼
Kciuki będą zaciśnięte 😍Julka99 lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Kamala, to nie masz co panikować, wcale to nie trwa u Was jakoś długo, wiem, ze łatwo się mówi, ale spróbuj uspokoić głowę
verliebtindich, Monk@, AgulaM lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Przejrzałam swoje poprzednie cykle i w 30 DC już miałam plamienia na @, więc możliwe jest to przesunięcie owulacji 👍
Agula coś powtarzałaś?
Julka powodzenia na wizycie. Pęcherzyk powinien być widoczny mniej więcej. Policzyłam na szybko z standardowo podwajającą się betą i powinno być ok 1500-1000 ale ,powinno, nie znaczy, że musi być. Trzymam kciuki
https://zapodaj.net/6b03c59abc2a4.jpg.htmlNati94, Monk@, Poziomka9204, pluto_nova lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
AgulaM wrote:No musiałam siknac bo nie byłabym sobą 🤣🤣🤣🤣🙈
https://zapodaj.net/6b03c59abc2a4.jpg.html
Kluska, trzymam ✊AgulaM lubi tę wiadomość
-
AgulaM wrote:No musiałam siknac bo nie byłabym sobą 🤣🤣🤣🤣🙈
https://zapodaj.net/6b03c59abc2a4.jpg.html
Coś tam przebija. Który dzień cyklu ?AgulaM lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Gusia_ wrote:Kamala, to nie masz co panikować, wcale to nie trwa u Was jakoś długo, wiem, ze łatwo się mówi, ale spróbuj uspokoić głowę
Dokładnie, porównaj siebie czas np naszych starań- 7 długich lat. Przebadani jesteśmy wzdłuż i wszerz, została nam tylko immunologia.
Nie nakręcaj się negatywnie, nie myśl o tym obsesyjnie. Kup sobie dobra książkę, obejrzyj serial na netflixie lub po prostu idź na spacer.Monk@ lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
jo_ana wrote:Coś tam przebija. Który dzień cyklu ?
Nigdy nie byłam w ciazy, więc wdech-wydech i czekamy na rozwój sytuacjiAnett93, jo_ana lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Nati94 wrote:Lubię Cię 🤣♥️ widać widać, delikatnie. To te z allegro? One są ,nieczułe, więc ta beta może już ładnie piąć się w górę.
Kluska, trzymam ✊Nati94 lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Agwinka wrote:Moje wyniki jak je zinterpretować?
Biorę duphaston.
https://ibb.co/dLksDg7
Jestem 9/10 około dni po owulacji.
Ja miałam podobna betę (2,5) w piątek tez to był 10 dpo w poniedziałek robiłam powtórek i już 43 ❤️ Wiec trzymam kciuki! Jednak progesteron miałam 20Monk@, Agwinka lubią tę wiadomość
-
AgulaM wrote:Owu miałam 10-11 dnia cyklu. Dziś 20 dc. Nie nakręcam się, bo boję się że to biochemiczna lub po prostu wadliwy test, który przebija jakaś dziwna kreskę, choć ta wyszła szybko, po około 2 minutach.
Nigdy nie byłam w ciazy, więc wdech-wydech i czekamy na rozwój sytuacji
Agula, trzymam kciukasy 😍AgulaM lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶