Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W kwietniu wielkanocne igraszki 🐣🐇, wróżą zimowe bobaski 👶🏻
Odpowiedz

W kwietniu wielkanocne igraszki 🐣🐇, wróżą zimowe bobaski 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Agwinka Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki jak je zinterpretować?
    Biorę duphaston.
    https://ibb.co/dLksDg7
    Jestem 9/10 około dni po owulacji.

Monk@ lubi tę wiadomość

preg.png
  • AgulaM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, będę informowała na bieżąco czy coś się dzieje ❤❤❤❤

Nutka85, Ilaria, Gwiazdeczka 93, Monk@, Milixx, Kluska95, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
    transfer?
  • AgulaM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Niech kreseczki ciemnieją 😊✊️✊️
    Mnie złapało jakieś przeziębienie, czuję się fatalnie 😞

Zdrówka! :)

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • Hope99 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agwinka wrote:
    Biorę duphaston.
    Beta wygląda jakby coś zaczynało rosnąć aczkolwiek ten progesteron bardzo niski...

Agwinka lubi tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Niech kreseczki ciemnieją 😊✊️✊️
    Mnie złapało jakieś przeziębienie, czuję się fatalnie 😞
    Wracaj nam szybko do zdrowia 😘

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agwinka wrote:
    Biorę duphaston.
    Progesteron niziutki ale dupek nie wychodzi w badaniu, beta ujemna nie ciążowa. Prawdopodobnie już spada progesteron na 🐵

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrzymałam i zatestowalam, jakiś kuzyn cienia pokazał się na chwilę ale zanim zdążyłam pójść po telefon już zniknął 😂 wiedziałam, że będzie biel, no ale człowiek głupi 🤣 następny test jutro wieczorem. 🙂

Agwinka, Nati94, Monk@, Poziomka9204, pluto_nova lubią tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kusi zatestować, nie wytrzymam do soboty. 😅 Ale wiem, że może być za wcześnie 🙈 mam urlop teraz więc mam za dużo czasu żeby myśleć o testach 😅😅

AgulaM, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• AgulaM Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Ja nie wytrzymałam i zatestowalam, jakiś kuzyn cienia pokazał się na chwilę ale zanim zdążyłam pójść po telefon już zniknął 😂 wiedziałam, że będzie biel, no ale człowiek głupi 🤣 następny test jutro wieczorem. 🙂
    Nadzieja umiera ostatnia 🙏❤

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • Agwinka Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Progesteron niziutki ale dupek nie wychodzi w badaniu, beta ujemna nie ciążowa. Prawdopodobnie już spada progesteron na 🐵
    Oby nie..🙆

preg.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zwykły ginekolog może mi w razie co przepisać leki na tarczyce czy tylko endo ginekolog?
    Jadę za 2 tygodnie do Polski, chce powtórzyć wyniki tarczycy, bo w marcu miałam 2,5 tydzień później 1,8. Więc taka niepewna ta tarczyca, mam umówiona wizytę u ginekologa by sprawdzić co tam się dzieje jak jajniki itd po poronieniu, ale zaczynam się zastanawiać czy jednak nie lepiej umówić endo-gin.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Dziewczyny czy zwykły ginekolog może mi w razie co przepisać leki na tarczyce czy tylko endo ginekolog?
    Jadę za 2 tygodnie do Polski, chce powtórzyć wyniki tarczycy, bo w marcu miałam 2,5 tydzień później 1,8. Więc taka niepewna ta tarczyca, mam umówiona wizytę u ginekologa by sprawdzić co tam się dzieje jak jajniki itd po poronieniu, ale zaczynam się zastanawiać czy jednak nie lepiej umówić endo-gin.

Mnie skierował jednak do endo, choć sam mówił, że pewnie dostanę jakas tam dawkę euthyroxu i się zgodziło u endokrynologa :) no sam nie przepisał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 17:32

jo_ana lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Zwykły ginekolog raczej nie może, ale zwykły endokrynolog już tak

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kamala8 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Zależy od lekarza. Każdy może przepisać. Mi ani ginekolog ani endo nie chce przepisać.
    Ja mam doła. Już pisałam z tym że nie będzie tragedii jeśli się nie uda - nie każdy musi mieć dzieci chociaż mi wróżka powiedziała (prawie wszystko się sprawdziło) że będę mieć córkę ale czeka mnie jakiś wydatek z tym związany. nie wydatek na dziecko ale wydatek aby je mieć czyli np leczenie.
    Obejrzałam dziś na yt wywiad na kanale chyba płodnośc.pl o ciąży po 30tce i raczej to mało optymistyczne. Co z tego że mam owulacje (na podstawie temperatury i progesteronu zakładam że mam) jak te jajeczka już mogą być nic nie warte. Wiem że zamulalm ale nie mam z kim pogadać o tym. Może pójdę do psychologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 18:03

👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 wrote:
    Zależy od lekarza. Każdy może przepisać. Mi ani ginekolog ani endo nie chce przepisać.
    Ja mam doła. Już pisałam z tym że nie będzie tragedii jeśli się nie uda - nie każdy musi mieć dzieci chociaż mi wróżka powiedziała (prawie wszystko się sprawdziło) że będę mieć córkę ale czeka mnie jakiś wydatek z tym związany. nie wydatek na dziecko ale wydatek aby je mieć czyli np leczenie.
    Obejrzałam dziś na yt wywiad na kanale chyba płodnośc.pl o ciąży po 30tce i raczej to mało optymistyczne. Co z tego że mam owulacje (na podstawie temperatury i progesteronu zakładam że mam) jak te jajeczka już mogą być nic nie warte. Wiem że zamulalm ale nie mam z kim pogadać o tym. Może pójdę do psychologa.
    Po 30? No bez przesady, spokojnie kobiety zachodzą w ciążę po 30, a i po 40 to już nie jest nic dziwnego. Jeśli są jakieś choroby, to wiadomo, że gorzej, no i z wiekiem coraz trudniej, ale bez przesady, żeby po 30 nagle był jakiś mega duży problem. Myślę, że niepotrzebnie się nakręcasz :)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 od kiedy się staracie? Ja tez mysle, ze niepotrzebnie się nakręcasz chociaż wiem, ze ciężko. Ja o pierwsza ciąże starałam się 10 cykli i czułam się już jak najmniej wartościowa kobieta na świecie pod koniec. A potem jeszcze poroniłam… z tym euthyroxem to jeszcze bym gdzieś spróbowała. Mój endo mówi, ze powyżej 2 to za wysokie na starania. Ja teraz miałam 2,2 mówił ze jak bez starań to super wynik a jak na myślenie o ciąży trochę za wysoki i jednak mi zwiększył lekko dawkę. W ogóle tak mi się sypie ta tarczyca dziewczyny. 2 lata temu miałam dawkę 12,5 było spoko teraz już 65 :O szok, a waga taka sama. Tylko w międzyczasie byłam w ciąży

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informacje. Ale chyba jednak pójdę do tego ginekologa bo nie mogę już znaleźć żadnego endo-gin w tym terminie. Tarczyce sprawdzę i jak znowu będzie wysoko to najwyżej umówię konsultacje online, trudno nic już nie wymyślę 🤷🏻‍♀️

Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Kamala8 od kiedy się staracie? Ja tez mysle, ze niepotrzebnie się nakręcasz chociaż wiem, ze ciężko. Ja o pierwsza ciąże starałam się 10 cykli i czułam się już jak najmniej wartościowa kobieta na świecie pod koniec. A potem jeszcze poroniłam… z tym euthyroxem to jeszcze bym gdzieś spróbowała. Mój endo mówi, ze powyżej 2 to za wysokie na starania. Ja teraz miałam 2,2 mówił ze jak bez starań to super wynik a jak na myślenie o ciąży trochę za wysoki i jednak mi zwiększył lekko dawkę. W ogóle tak mi się sypie ta tarczyca dziewczyny. 2 lata temu miałam dawkę 12,5 było spoko teraz już 65 :O szok, a waga taka sama. Tylko w międzyczasie byłam w ciąży
    W ciąży się może naprawdę rozregulować, szczególnie tarczyca. Znajoma w trzech ciążach czuła się świetnie, bez leków wszystko super, a już przed pierwszą brała leki i między ciążami też. To już natura, chyba nie ogarniemy :) ale mówiła, że tak świetnie, jak w każdej z ciąż, to się nigdy nie czuła i gdyby nie to, że nie chce więcej dzieci, to jeszcze by sobie zaszła 😁🙈

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 zgadzam sie z przedmówczynią nie nakręcaj sie. Po 30 to jeszcze spoczko, teraz ta granica sie przesunela bo kiedys 20latki juz byly mezatkami i zaraz zachodxily w ciaze teraz co najmiej kilka lat pozniej dzieki emancypacji. Ale komorki jajowe po 30 u zdrowej, aktywnrj racjonalnie odżywiajacej sie kobiety x normalna masa ciala bez chorob przewleklych moga byc rownie dobre albo i lepsze nix te np nie dbajacej o zdrowie 20latki. Nie trac nadziei.

Ja nadal mam fatalny nastroj ze wzgledu na sytuacje zawodowa i prxyznam ze ciaza bylaby wybawieniem ale obawiam sie ze zycie nie dxiala w ten sposób.. ogolnie mi xle i jestem zdolowana wiec nic nie widze optymistycznie.. no ale okaze sie ostatecxnie za okolo tydzien

• dracaena Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciukasy za wszystkie krechy. 😍✊️

Mi ginekolog wypisał leki na tarczycę i kazał iść do endo, ale na spokojnie, na za miesiąc z wynikami po miesiącu brania leku. Ale mam luzackiego ginekologa, to muszę przyznać. Obawiam się, że w przychodni POZ będę miała większy problem, lekarze pierwszego kontaktu chcieli papier na wszystko jak np. pomostowo czasem szłam po antykoncepcję czy coś.

Jestem po monitoringu, dziś 11dc, mamy dwa piękne pęcherzyki na bodajże lewym jajniku i "ok endometrium", z wrażenia aż zapomniałam jakiej wielkości pęcherzyki, coś koło 20mm. 😅🤣 Ovitrelle i jedziemy z tematem. Najgorzej będzie potem z doczekaniem do testowania. Ale wszystko idzie zdecydowanie szybciej przy podwójnej dawce letrozolu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 18:50

Monk@, verliebtindich, AgulaM, Anett93, Koteczka82, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ