W kwietniu wielkanocne igraszki 🐣🐇, wróżą zimowe bobaski 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny, będę informowała na bieżąco czy coś się dzieje ❤❤❤❤
Nutka85, Ilaria, Gwiazdeczka 93, Monk@, Milixx, Kluska95, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Poziomka9204 wrote:Niech kreseczki ciemnieją 😊✊️✊️
Mnie złapało jakieś przeziębienie, czuję się fatalnie 😞
Zdrówka!Poziomka9204 lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Agwinka wrote:Moje wyniki jak je zinterpretować?
Biorę duphaston.
https://ibb.co/dLksDg7
Jestem 9/10 około dni po owulacji. -
Ja nie wytrzymałam i zatestowalam, jakiś kuzyn cienia pokazał się na chwilę ale zanim zdążyłam pójść po telefon już zniknął 😂 wiedziałam, że będzie biel, no ale człowiek głupi 🤣 następny test jutro wieczorem. 🙂
Agwinka, Nati94, Monk@, Poziomka9204, pluto_nova lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
nick nieaktualny
-
Kluska95 wrote:Ja nie wytrzymałam i zatestowalam, jakiś kuzyn cienia pokazał się na chwilę ale zanim zdążyłam pójść po telefon już zniknął 😂 wiedziałam, że będzie biel, no ale człowiek głupi 🤣 następny test jutro wieczorem. 🙂👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Dziewczyny czy zwykły ginekolog może mi w razie co przepisać leki na tarczyce czy tylko endo ginekolog?
Jadę za 2 tygodnie do Polski, chce powtórzyć wyniki tarczycy, bo w marcu miałam 2,5 tydzień później 1,8. Więc taka niepewna ta tarczyca, mam umówiona wizytę u ginekologa by sprawdzić co tam się dzieje jak jajniki itd po poronieniu, ale zaczynam się zastanawiać czy jednak nie lepiej umówić endo-gin.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
jo_ana wrote:Dziewczyny czy zwykły ginekolog może mi w razie co przepisać leki na tarczyce czy tylko endo ginekolog?
Jadę za 2 tygodnie do Polski, chce powtórzyć wyniki tarczycy, bo w marcu miałam 2,5 tydzień później 1,8. Więc taka niepewna ta tarczyca, mam umówiona wizytę u ginekologa by sprawdzić co tam się dzieje jak jajniki itd po poronieniu, ale zaczynam się zastanawiać czy jednak nie lepiej umówić endo-gin.
Mnie skierował jednak do endo, choć sam mówił, że pewnie dostanę jakas tam dawkę euthyroxu i się zgodziło u endokrynologa no sam nie przepisał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 17:32
jo_ana lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
jo_ana wrote:Dziewczyny czy zwykły ginekolog może mi w razie co przepisać leki na tarczyce czy tylko endo ginekolog?
Jadę za 2 tygodnie do Polski, chce powtórzyć wyniki tarczycy, bo w marcu miałam 2,5 tydzień później 1,8. Więc taka niepewna ta tarczyca, mam umówiona wizytę u ginekologa by sprawdzić co tam się dzieje jak jajniki itd po poronieniu, ale zaczynam się zastanawiać czy jednak nie lepiej umówić endo-gin. -
Jadę za 2 tygodnie do Polski, chce powtórzyć wyniki tarczycy, bo w marcu miałam 2,5 tydzień później 1,8. Więc taka niepewna ta tarczyca, mam umówiona wizytę u ginekologa by sprawdzić co tam się dzieje jak jajniki itd po poronieniu, ale zaczynam się zastanawiać czy jednak nie lepiej umówić endo-gin.
Ja mam doła. Już pisałam z tym że nie będzie tragedii jeśli się nie uda - nie każdy musi mieć dzieci chociaż mi wróżka powiedziała (prawie wszystko się sprawdziło) że będę mieć córkę ale czeka mnie jakiś wydatek z tym związany. nie wydatek na dziecko ale wydatek aby je mieć czyli np leczenie.
Obejrzałam dziś na yt wywiad na kanale chyba płodnośc.pl o ciąży po 30tce i raczej to mało optymistyczne. Co z tego że mam owulacje (na podstawie temperatury i progesteronu zakładam że mam) jak te jajeczka już mogą być nic nie warte. Wiem że zamulalm ale nie mam z kim pogadać o tym. Może pójdę do psychologa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 18:03
👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Kamala8 wrote:Zależy od lekarza. Każdy może przepisać. Mi ani ginekolog ani endo nie chce przepisać.
Ja mam doła. Już pisałam z tym że nie będzie tragedii jeśli się nie uda - nie każdy musi mieć dzieci chociaż mi wróżka powiedziała (prawie wszystko się sprawdziło) że będę mieć córkę ale czeka mnie jakiś wydatek z tym związany. nie wydatek na dziecko ale wydatek aby je mieć czyli np leczenie.
Obejrzałam dziś na yt wywiad na kanale chyba płodnośc.pl o ciąży po 30tce i raczej to mało optymistyczne. Co z tego że mam owulacje (na podstawie temperatury i progesteronu zakładam że mam) jak te jajeczka już mogą być nic nie warte. Wiem że zamulalm ale nie mam z kim pogadać o tym. Może pójdę do psychologa.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Kamala8 od kiedy się staracie? Ja tez mysle, ze niepotrzebnie się nakręcasz chociaż wiem, ze ciężko. Ja o pierwsza ciąże starałam się 10 cykli i czułam się już jak najmniej wartościowa kobieta na świecie pod koniec. A potem jeszcze poroniłam… z tym euthyroxem to jeszcze bym gdzieś spróbowała. Mój endo mówi, ze powyżej 2 to za wysokie na starania. Ja teraz miałam 2,2 mówił ze jak bez starań to super wynik a jak na myślenie o ciąży trochę za wysoki i jednak mi zwiększył lekko dawkę. W ogóle tak mi się sypie ta tarczyca dziewczyny. 2 lata temu miałam dawkę 12,5 było spoko teraz już 65 szok, a waga taka sama. Tylko w międzyczasie byłam w ciąży
-
Dzięki dziewczyny za informacje. Ale chyba jednak pójdę do tego ginekologa bo nie mogę już znaleźć żadnego endo-gin w tym terminie. Tarczyce sprawdzę i jak znowu będzie wysoko to najwyżej umówię konsultacje online, trudno nic już nie wymyślę 🤷🏻♀️
Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Gusia_ wrote:Kamala8 od kiedy się staracie? Ja tez mysle, ze niepotrzebnie się nakręcasz chociaż wiem, ze ciężko. Ja o pierwsza ciąże starałam się 10 cykli i czułam się już jak najmniej wartościowa kobieta na świecie pod koniec. A potem jeszcze poroniłam… z tym euthyroxem to jeszcze bym gdzieś spróbowała. Mój endo mówi, ze powyżej 2 to za wysokie na starania. Ja teraz miałam 2,2 mówił ze jak bez starań to super wynik a jak na myślenie o ciąży trochę za wysoki i jednak mi zwiększył lekko dawkę. W ogóle tak mi się sypie ta tarczyca dziewczyny. 2 lata temu miałam dawkę 12,5 było spoko teraz już 65 szok, a waga taka sama. Tylko w międzyczasie byłam w ciąży
-
Kamala8 zgadzam sie z przedmówczynią nie nakręcaj sie. Po 30 to jeszcze spoczko, teraz ta granica sie przesunela bo kiedys 20latki juz byly mezatkami i zaraz zachodxily w ciaze teraz co najmiej kilka lat pozniej dzieki emancypacji. Ale komorki jajowe po 30 u zdrowej, aktywnrj racjonalnie odżywiajacej sie kobiety x normalna masa ciala bez chorob przewleklych moga byc rownie dobre albo i lepsze nix te np nie dbajacej o zdrowie 20latki. Nie trac nadziei.
Ja nadal mam fatalny nastroj ze wzgledu na sytuacje zawodowa i prxyznam ze ciaza bylaby wybawieniem ale obawiam sie ze zycie nie dxiala w ten sposób.. ogolnie mi xle i jestem zdolowana wiec nic nie widze optymistycznie.. no ale okaze sie ostatecxnie za okolo tydzien -
Trzymam kciukasy za wszystkie krechy. 😍✊️
Mi ginekolog wypisał leki na tarczycę i kazał iść do endo, ale na spokojnie, na za miesiąc z wynikami po miesiącu brania leku. Ale mam luzackiego ginekologa, to muszę przyznać. Obawiam się, że w przychodni POZ będę miała większy problem, lekarze pierwszego kontaktu chcieli papier na wszystko jak np. pomostowo czasem szłam po antykoncepcję czy coś.
Jestem po monitoringu, dziś 11dc, mamy dwa piękne pęcherzyki na bodajże lewym jajniku i "ok endometrium", z wrażenia aż zapomniałam jakiej wielkości pęcherzyki, coś koło 20mm. 😅🤣 Ovitrelle i jedziemy z tematem. Najgorzej będzie potem z doczekaniem do testowania. Ale wszystko idzie zdecydowanie szybciej przy podwójnej dawce letrozolu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 18:50
Monk@, verliebtindich, AgulaM, Anett93, Koteczka82, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023