Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
Odpowiedz

W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!

Oceń ten wątek:
  • Minka Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat wrote:
    Udostępnij swój wykres to zobaczymy ☺️
    Udostępniłam. Narazie mierzyłam zwykłym termometrem stąd takie równe, już dziś zamówiłam owulacyjny

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 wrote:
    Dziewczyny mi beta z wczoraj czyli 13dpo wyszła 90,7 🤔 trochę to dla mnie dziwne. nie wiem czy to nie jest jakiś błąd bo przecież ta moja kreska na teście ciążowym wczoraj nie była super czerwona... oby wszystko było dobrze... jakoś boję się cieszyć mimo, że wynik ciążowy

Ładna beta😍 gratulacje 💚

MamaMagda89 lubi tę wiadomość

• milam Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    Ja w sierpniu wracam do poprzedniego gina I będę go wręcz błagać o histeroskopię, może laparo??? Potem chcę wejść na stymulkę, ale nie Clo bo niestety mam cienkie endo w granicach 6-7mm, a nawet wg jednego gina z enel medu w maju był cykl bez owu :( łykam wit E na endo, chcę wyczerpać możliwości naturalne ;) moja znajoma po histero I hsg zaszła w pierwszym cyklu, długo się starali więc trzymam za Ciebie kciuki ;*

Czemu chcesz mieć histero albo laparo? Często się po wątkach przewijają te zabiegi, a ja nie kumam czemu się to robi. Opowiesz?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Joanka# Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Czemu chcesz mieć histero albo laparo? Często się po wątkach przewijają te zabiegi, a ja nie kumam czemu się to robi. Opowiesz?

Również się dowiem, żaden ginekolog nigdy mi nie zalecił podczas starań zadnego z tych zabiegow ;)

• Sylwia_2 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale wy piszecie - nie nadążam.
    Do mnie przyszły dzisiaj testy owulacyjne i ciążowe. Teraz napiszcie prosze od którego dc zaczynać. Cykle mam 29/30-dniowe

nat, Kremówka lubią tę wiadomość

• nat Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka wrote:
    Udostępniłam. Narazie mierzyłam zwykłym termometrem stąd takie równe, już dziś zamówiłam owulacyjny[/QUOTE
    Ja mierze Microlife w jednym miejscu w buzi - zaraz głęboko wkładam w policzek przy ósemkach już prawie i tak też polecam bo temp jest w miarę stabilna :)
    A na twoim wykresie raczej widać faktycznie spadek więc szykowałabym się mimo wszystko na 🙉

20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
    24+4 --> 700g
    29+6 --> USG 3 trymestru --> 1380g
    36+2 --> 2500g <3

f2w33e3kq4az6rjn.png
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_2 wrote:
    dziewczyny ale wy piszecie - nie nadążam.
    Do mnie przyszły dzisiaj testy owulacyjne i ciążowe. Teraz napiszcie prosze od którego dc zaczynać. Cykle mam 29/30-dniowe

Ja zaczynam już od 10 dc . ;) tak żeby mieć obraz całego cyklu praktycznie .

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • Sylwia_2 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam horien medical, i od razu ciążowe testeo
    czekam jeszcze na termometr

:-)

• Sylwia_2 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy91 wrote:
    Ja zaczynam już od 10 dc . ;) tak żeby mieć obraz całego cyklu praktycznie .

i testujesz codziennie?
    o jakiej porze najlepiej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaMałaBlondyneczko wrote:
    O to to to... Mam dokladnie takie samo wrażenie 😂
    A co do temperatury to nigdy nie mierzyłam... Chyba czas zacząć przy tych staraniach 👍

Ja też nie mierzyłam i raczej nie będę mierzyć, to nie dla mnie. Czuje, że przez to za bardzo bym wpadła w wir starań:) a i tak mam monitoringi co miesiąc więc jeżeli jest owu to wiem kiedy :)

• nat Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy moniooringach faktycznie inaczej. Ja już chyba z przyzwyczajenia. Wcześniej to traktowałam jako metodę zabezpieczenia, no a teraz w drugą stronę :)

20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
    24+4 --> 700g
    29+6 --> USG 3 trymestru --> 1380g
    36+2 --> 2500g <3

f2w33e3kq4az6rjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:

Wiem, że nie do mnie ale miałam zabieg więc odpowiem, jeżeli można:) Histeroskopia i laparoskopia to zabieg pod znieczuleniem ogólnym. Podczas tego zabiegu jest sprawdzana drożność jajowodów i jeżeli są niedrozne to próbują udrożnić. Kamerą zaglądają do środka i sprawdzają ogólny stan macicy, nie wszystko wyjdzie na usg. U mnie np. znaleźli zrosty (jajowód zrosniety z jelitem) i usunęli te zrosty. Jeżeli są polipy, mięśniaki itp. to usuwają. Jak mi to lekarz powiedział, zerkają na całą panoramę tam na dole ^^

milam lubi tę wiadomość

• Minka Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat wrote:
    Minka wrote:
    Udostępniłam. Narazie mierzyłam zwykłym termometrem stąd takie równe, już dziś zamówiłam owulacyjny[/QUOTE
    Ja mierze Microlife w jednym miejscu w buzi - zaraz głęboko wkładam w policzek przy ósemkach już prawie i tak też polecam bo temp jest w miarę stabilna :)
    A na twoim wykresie raczej widać faktycznie spadek więc szykowałabym się mimo wszystko na 🙉

No szykuje się niestety. Ale jak ma przyjść to niech przyjdzie a nie znów się spóźnia :( zamówiłam również ten Microlife, jak przyjdzie to zaczynam mierzenie. Został mi ostatni cykl z duphastonem i wizyta u gin. Oczywiście jest zdania, że póki nie minie rok starań to nie ma się co przejmować i robić dodatkowych badań... Ale czy to nie strata czasu? :( po przyjściu 🐵 będzie to 10 cs

• MojaMałaBlondyneczko Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayax wrote:
    Ja też nie mierzyłam i raczej nie będę mierzyć, to nie dla mnie. Czuje, że przez to za bardzo bym wpadła w wir starań:) a i tak mam monitoringi co miesiąc więc jeżeli jest owu to wiem kiedy :)
    Ufff to ja właśnie z tego samego powodu nie mierzyłam nigdy 😉 a już myślałam że mnie za jakąś ignorantke wezmiecie 😂

uduchowiona lubi tę wiadomość

09.2019 synek 😍

28.09.2021 beta 715 💙

UgcQp2.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff to ja właśnie z tego samego powodu nie mierzyłam nigdy 😉 a już myślałam że mnie za jakąś ignorantke wezmiecie 😂

Haha spokojnie 😂 nie wszystko jest dla każdego 😁 poza tym nie widzę siebie, wstającej o 4 rano, żeby mierzyć 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 11:59

• KaJa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie długo zastanawiałam nad mierzeniem ale też stwierdziłam, że u mnie to nie wypali. Wstaje o różnych porach i tego nie przeskocze ale może jeden cykl spróbuje tak z ciekawości

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Joanka# Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayax wrote:
    Haha spokojnie 😂 nie wszystko jest dla każdego 😁 poza tym nie widzę siebie, wstającej o 4 rano, żeby mierzyć 🙈

No ja też nie mierze, i tak że musze rano wstac aby wzial euthyrox godzine przed kawką to dla mnie wyczyn😅

uduchowiona lubi tę wiadomość

• Sylwia_2 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja normalnie wstaje do pracy 5:40 ale cyba spróbuje mierzenie. Kiedyś to robiłam:-)

• SandraMaria Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O insulinie już się conieco dowiedziałam to teraz inny temat🙈 😉 dużo z Was ma długie cykle? Ja mam około 40 dni i to jest dramat z tym czekaniem😭
    Ja teraz miałam 37 dni, z lewego jajnika owu, wcześniej z prawego już miałam 11 dnia i cykl tylko 27 dni:) jeszcze w tym roku najdłuższy cykl to 52 dni

• SandraMaria Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka wrote:
    Udostępniłam. Narazie mierzyłam zwykłym termometrem stąd takie równe, już dziś zamówiłam owulacyjny
    Masz spore rozbieżności w godzinach, wydaje mi się że powinno się mierzyć mniej więcej o tej samej godzinie, a ostatnio czytałam że 30 minut to maksymalna różnica w godzinach pomiaru :) sama zaczęłam mierzyć ostatnio i zauważyłam że pomiar, który wykonam godzinę szybciej zaznaczony jest pustym kółeczkiem, czyli jak rozumiem, nie jest brany pod uwagę 🤷🏻‍♀️

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ