W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
Norka01 wrote:Kurcze u mnie już trzeci dzień jak się dobrze czuje. Mdłości zniknęły. Chyba znowu nic z tego nie będzie ☹️
Blondyna.B, Kajucha95, nat, DeLaCruz, Norka01, Wojcinka, Zagadka919 lubią tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Ja przyznam szczerze, że też nie mam typowych objawów o których się mówi w ciąży - mdłości /wymioty, ale jednak 30% kobiet ich nie odczuje całą ciążę.
Jedynie lekki ból piersi czy więcej śluzu .
Może wasz organizm się przyzwyczaił już i lepiej znosi wzrost bety. Trzeba być dobrej myśli. Ja też czekam na wizytę we wtorek mam nadzieję że wszystko będzie ok i będzie już ❤️
@lucy skoro twoja bezobjawowa jest w porządku to mam nadzieję że to samo będzie ze mną !
Norka01, Lucy91 lubią tę wiadomość
20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
29+6 --> USG 3 trymestru --> 1380g
36+2 --> 2500g
-
Stres w ciąży, nawet nie jakaś trauma nie jest zdrowy. W stresie wtdzielają się hormony nieporządane ani dla mamy ani dla dziecka. wiadomo, że nie sprawi to od razu, że coś złego się wydarzy, ale ja jak panikowałam w ciąży to trochę odpuściłam, jak się dowiedziałam, że ciągły stres w ciąży może wpływać na nerwowość i płaczliwość dziecka w okresie niemowlęcym :p
Ale ja jestem zdecydowanie team panika i trudno mi było wyluzować, długie starania, 2 razy krwawienia i IP, tona leków jak teraz myślę - niepotrzebnych.
A objawy faktycznie, nasilają się, maleją, a często w pewnym momencie znikają zupełnie! Mi wymioty przeszły w 15 tyg ciąży, jak musiałam leżeć po krwotoku i zasugerowali, że wymioty powodują niepotrzebne skurcze. Więc nie wiem na ile to było w głowie, że się przestawiłam i skończyłam randkować z kiblemKajucha95 lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Kajucha95 wrote:Ja mialam w weekend plamienia, a dzień przed pół dnia wymiotowałam. Może to właśnie przez to "napinanie" brzucha mam wizytę dopiero za tydzień w piątek, juz sie nie mogę doczekać 🙈🙈💕
Plamienia w ciąży się naprawdę często zdarzają. Warto jednak monitorować, czy wszystko ok Oj tak, czas do wizyty się tak dłuży, potem na wizycie wszystko ok, jeden dzień spokoju bo zaraz coś nowego u mnie się pojawiało w głowie i znowu 2 tygodnie czekaniaKajucha95 lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Mam już wyniki, wszystko ok
Teraz tylko muszę wytrzymać do poniedziałku 🙈celina550, Blondyna.B, Kajucha95, KaJa, Axon, Czytoto, Norka01, Wojcinka, Minka, Zagadka919 lubią tę wiadomość
-
Iskra444 wrote:Mam już wyniki, wszystko ok
Teraz tylko muszę wytrzymać do poniedziałku 🙈
Super!
A co w poniedziałek, bo nie pamiętam? 🤔👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
celina550 wrote:Super!
A co w poniedziałek, bo nie pamiętam? 🤔Kajucha95, Axon, celina550, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🙂 wczoraj byłam na pierwszej wizycie potwierdzającej ciąże . Według usg jestem w 8 tygodniu (7+0). Termin mam na 24 marca. Martwię się, ponieważ wyszło że moje endometrium jest nierównomierne … Dostałam luteinę , progesteron i mnóstwo witamin. Następną wizytę mam 13 sierpnia i nie wiem jak wytrzymam do tego czasu. Czy któraś z Was miała taką sytuacje? Bardzo się martwię …
-
Wojcinka chciałam tylko napisac ze zainspirowałas mnie i jak mi sie skonczy @ to cisne na basen. Mam w planie zeby troche to poluzowało moją głowę może a i przy okazji bedzie to aktywnosc przy IO. Jak czesto Ty chodzilas? Bedziesz kontynuowac w ciazy?
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Drdczs wrote:Cześć dziewczyny 🙂 wczoraj byłam na pierwszej wizycie potwierdzającej ciąże . Według usg jestem w 8 tygodniu (7+0). Termin mam na 24 marca. Martwię się, ponieważ wyszło że moje endometrium jest nierównomierne … Dostałam luteinę , progesteron i mnóstwo witamin. Następną wizytę mam 13 sierpnia i nie wiem jak wytrzymam do tego czasu. Czy któraś z Was miała taką sytuacje? Bardzo się martwię …
-
N_a wrote:Wojcinka chciałam tylko napisac ze zainspirowałas mnie i jak mi sie skonczy @ to cisne na basen. Mam w planie zeby troche to poluzowało moją głowę może a i przy okazji bedzie to aktywnosc przy IO. Jak czesto Ty chodzilas? Bedziesz kontynuowac w ciazy?
Basen jest super i każdej polecam!N_a, Axon lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wy mi tu nie szalejcie z tymi panikami że z waszymi ciążami coś nie gra!
Coma beta 29 w 10dpo to bardzo dobry wynik! Czekam z niecierpliwością na przyrost który na pewno będzie prawidłowy 💛
Axon i Norka przychodzące i odchodzące objawy kompletnie o niczym nie świadczą! Wszysyko na pewno jest ok 💛 nie martwcie się na zapas 😘DeLaCruz, Iskra444, Axon lubią tę wiadomość
-
Kajucha95 wrote:Mam wyniki cytologii, grupa 2 i jakieś zapalenie się przyplątało może też dlatego te plamienia od czasu do czasu. Ale nic mnie nie boli, nie szczypie, dziwnie
Wojcinka - wreszcie głos rozsądku 😁😁😁Kajucha95 lubi tę wiadomość
-
Kajucha95 wrote:Mam wyniki cytologii, grupa 2 i jakieś zapalenie się przyplątało może też dlatego te plamienia od czasu do czasu. Ale nic mnie nie boli, nie szczypie, dziwnie
Kajucha95, Natis, Wojcinka lubią tę wiadomość