W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
coma wrote:No i po co to sobie drugi raz robimy? 😂
Ja to mam ciarki jak myśle o pierwszych 3m -
coma wrote:A córka jest w żłobku/przedszkolu czy jesteś z nią w domu?
Marzyło mi się zostanie.
Ale potem jak było wszystko zamknięte przez koronę to byłyśmy pół roku w domu -
Hej Kochane!
Ja też miałam przeboje alergiczne z moim synkiem. Okazało się że jest uczulony na białka mleka krowiego. Zanim się dowiedzieliśmy to jego skóra była w opłakanym stanie, rany na jego szyi ciągle się sączyły, skóra się sklejała i rozrywała. W nocy zero snu, na prawdę wtedy wiedziałam że już dziecka mieć absolutnie nie będę. Później byłam na diecie i wszytsko się zagoiło, ale młodemu dopiero Teraz alergia zaczyna mijać i mogę już trochę mu tych białek dodawać do diety.
Dobrze ze człowiek szybko zapomina o takich rzeczach 🥰
Ja w pierwszej ciąży chodziłam do placówki pzu i oprócz badań miałam wszystko za darmo a teraz niestety nie mogłam znaleźć nikogo z polecenia z tych placówek z pzu ale wlansie wczoraj ściągnęłam sobie listę refundacji i mam napisane ile mogę dostać z powrotem jak będę im odsyłać faktury. Jedna rzecz mnie wkurza. Żeby umówić się na badania lab. Pobór krwi/mocz to muszę mieć skierowanie a moja lekarka nie wystawia skierowania tylko po prostu pisze mi jakie badania mam zrobić No i tak czy siak muszę za to zapłacić 🙄
Jak tam się czujecie w ogóle? U mnie poranki słabe, zawroty głowy, słabość, zmęczenie, w pierwszej ciąży zupełnie nie miałam takich objawów, pracowałam do końca 6 mca a teraz nie dałabym rady 😌 chyba już się człowiek starzeje jednak.
Coma beta myślę przyrasta prawidłowo, który masz dpo? Ja bym chyba jeszcze jutro powtórzyła na Twoim miejscu ❤️Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Natis jeśli chodzi o dodatkowe badania/ginekologia/ usg to ja się też w pierwszej ciąży tak napaliłam i zanim czekałam na wizytę u mojej p. Doktor to byłam między czasie jeszcze na 2 wizytach, na jednym lekarz nie miał w ogóle usg więc dupa a na drugim nie było nic widać oprócz pęcherzyka, byłam zawiedziona i smutna, potem żałowałam ze sama się na ten stres naraziłam. Co ma być to będzie, nie wejdziemy do środka, myślę że jak już będzie koło 6-7 tygodnia to spokojnie usłyszymy serducho 😊Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
coma wrote:No moja tez już pół roku chodzi do żłobka, tez musiałam wrócić
Ale mi to dobrze na głowę zrobiło, bo strasznym dziadem byłam gdy siedziałam w domu.
No i pracowałam a wieczorami jej gotowałam posiłki na następny dzień -
coma wrote:Szyszka to wynik z 12 dpo, dziś jestem 13 dpo. Także tak sobie to wyglada, powtórzę jutro ale w innym Laboratorum bo dziś wracamy do Warszawy.
-
nick nieaktualnyCiężko was nadrobić, tyle piszecie 😁
Coma beta rośnie ładnie, nie masz się co martwić 😘
Co do alergii to ja się z tym mecze od kilkunastu lat. Za dzieciaka miałam skazę białkowa, potem do lat nastoletnich nic a potem co jakiś czas nowe alergię mi wychodzą. Dieta eliminacyjna i nic innego mi nie pomaga. Mniej więcej co dwa lata alergia ustępuje i przenosi się na coś innego. Miałam już na olej, orzechy, kosmetyki zapachowe, czarne kosmetyki (kredki, eyelinery, tusze do rzęs). Teraz od dłuższego czasu , ok. 4 lat mam na bialka mleka krowiego. Dużo zamienników wegańskich teraz jest w sklepach to da się wytrzymać. Na szczęście jestem już na etapie, że jak zjem pizze raz na miesiąc to nic się nie dzieje 😊
Melduję też po tygodniu bez objawów powrót mega mdłości. Nadzieja wróciła hihu 😁Iskra444, Wojcinka, coma lubią tę wiadomość
-
Iskra444 wrote:Weź, mamygonekolog mówi ze około 14dpo beta powinna być ok 200 to u Ciebie się zgadza idealnie
-
Blondyna a Ty kiedy teraz masz wizyte żeby zobaczyć serduszko? (nawet dwa!😁) podczytuje sobie Was i jestem ciekawa waszych wizyt😊
Blondyna.B lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Coma piękny przyrost! Ja dalej uważam że jak na 10 i 12dpo to bardzo bardzo dobry wynik! Zresztą i tak najwazbizy jest przyrost a nie sama wartość (przecież nie wiesz kiedy dokaldnie doszło do zagnieżdżenia) a przyrost masz książkowy więc na prawdę nie nastawiaj się negatywnie bo wszystko wygląda jak powinno 👍☺️
Iskra444 lubi tę wiadomość
-
KaJa wrote:Blondyna a Ty kiedy teraz masz wizyte żeby zobaczyć serduszko? (nawet dwa!😁) podczytuje sobie Was i jestem ciekawa waszych wizyt😊
KaJa, Kajucha95 lubią tę wiadomość
-
Co do alergii to sama nigdy nie doświadczyłam ale niestety obaj moi bracia całe dzieciństwo aż do wczesnej dorosłości mieli gigantyczne alergie (nie spożywcze a na pyłki itd). Mój mąż też włączył z alergiami na pyłki, kurze, koty itd także kciuki trzymam żeby te "dobre" geny dziecko po mnie dostało 🤪😂
-
Blondyna.B wrote:U mnie była niższa, po prostu rosła w dolnej granicy normy...
-
Iskra444 wrote:U każdego inaczej, ja miałam 195 w 12dpo wiec w 14 pewnie koło 500 ale chciałam tu dać znac żeby coma nie stresowała się ze wartości za niskie
Iskra444 lubi tę wiadomość
-
coma wrote:Statystycznie na moim etapie ryzyko poronienia jest ogromne wiec ja to nie potrafię się cieszyć tym faktem. Jak usłyszę serduszko to się uspokoję
ALE
z drugiej storny jestem dziwnie spokojna i mam przeczycie ze wsyztsko będzie ok, tylko po prostu jakoś ciężko mi w to uwierzyć 😉