X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
Odpowiedz

W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!

Oceń ten wątek:
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N_a wrote:
    Dziewczyny .. 11dpo

https://zapodaj.net/75a0a54e098e7.jpg.html
    No jest kreska i to nie taka słaba. ;)

N_a lubi tę wiadomość

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N_a wrote:
    Dziewczyny .. 11dpo

https://zapodaj.net/75a0a54e098e7.jpg.html

Piękna krecha!!! Czekamy na bete, ale to już tylko formalność 😃😁

N_a, annaanja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natis, a może masz niższą glukozę z tego względu, że jesz teraz mniej i inaczej ze względu na mdłości? Tak czy inaczej, ciesz się, że niższa a nie wyższa 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 09:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajucha95 wrote:
    Nie, Wałbrzych 😊

A nie wiem, ciśnienie się zmieni, chociaż chyba to nie powinno być groźne dla ciąży, tak jak i latanie

nie wiem na ile jest coś wspólnego ale ja straciłam ciąże w 5tyg podczas lotu na Cypr, wydaje mi się, ze przeciążenia się do tego przyczyniły aczkolwiek śledztwa nie prowadziłam.
    Dzień wcześniej lekarz potwierdził pęcherzyk, macica była wielkości brzoskwini jak to ujął, dał skierowanie na badania i powiedział, że mogę bez obaw lecieć. To było 9 maja. 10 polecieliśmy a po Po powrocie z Cypru 18 maja beta była 3.74 tak więc ręki nie dam sobie obciąć, ze w ciąży można latać.

• Liseuek Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przyznam się że Was po cichu czytam od dłuższego czasu 😊 nawet dzięki temu czasem się uspokajam, że nie tylko mnie ciągnie w dole brzucha 😋 Bardzo szkoda mi Blondi, los bywa na prawdę okrutny 😕

Nie brałam zbytnio udziału w wątku lipcowym, bo owulacja mnie robiła w konia. Miałam się wpisać na testowanie, ale usłyszałam w okolicy 14dc, od lekarza na monitoringu, że owu nie będzie i że szkoda już kasy na te wizyty u niego, żebyśmy zapisali się lepiej do kliniki 🤷🏽‍♀️ no i tak zrobiliśmy. Tym razem po Clo nie urósł żaden pecherzyk, nawet jeden.
    No i co, jestem w ciąży 😁 Klinikę trzeba było odwołać 😂 Owu była w 27dc, ale oczywiście gdybym się nie uparła, to bym się z nią minęła. Lekarz mnie skreślił, a jajo wysiedziałam sama, bez stymulacji. To tak w dużym skrócie 😊

Fajnie by było gdybyście zechciały mnie przygarnąć 💕 to jest moja pierwsza ciąża, jestem kompletnie zielona, wszystko jest dla mnie nowe 😋

MałaMi*, KaJa, Nayax, Izi, Axon, Norka01, annaanja, coma lubią tę wiadomość

👩🏻31 lat
    Hashimoto,PCOS
    🧒🏼33 lata

Luty 2021 ciąża biochemiczna 💔

15.07.2021 cień na teście ⏸️
    2.08.2021 pierwsze USG - mamy zarodek 3mm i serduszko 💕
    20.09.2021 - 7cm małego chłopczyka 💙
    04.04.2022 - Powitaliśmy na świecie nasz największy Cud 🤱

Luty 2024 zaczynamy starania o rodzeństwo 🤞🏻

Maj 2024 ciąża biochemiczna 💔
  • N_a Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayax wrote:
    Piękna krecha!!! Czekamy na bete, ale to już tylko formalność 😃😁

Tak byłam na becie, swoje w kolejce odstałam. 53.20 po znizce w diagnostyce . Bede chyba tylko online kupowac tam badania, bo przy kilku badaniach juz roznica sie robi.

👧🏼2016
    starania o kolejne od 03.2021

TSH ✔️FT3 FT4 anty-Tpo ✔️
    Usg tarczycy ✔️
    Estradiol✔️
    Testosteron✔️Prolaktyna ✔️
    Progesteron ✔️

IO od 04.2021 -> Glucophage XR 750

27.08 ⏸ beta 47.6
    30.08 beta 182
    uwo9vkcb3e1mws64.png
  • Natis Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayax wrote:
    Natis, a może masz niższą glukozę z tego względu, że jesz teraz mniej i inaczej ze względu na mdłości? Tak czy inaczej, ciesz się, że niższa a nie wyższa 😁

Wydaje mi się, że mniej nie jem. 😊
    No, ale nic. Powtórzę w przyszłym tyg jak będę jechać po wyniki i będę miała wtedy jasna sytuację. 😏

Cześć Liseuek, rozgość się 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 10:57

Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
    Jajowody drożne ✅
    Endometrioza III stopnia.

Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️

Heparyna 0,4
    Acard 75 💊
    Euthyrox 37,5
    Luteina + dupek 😏

16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️

31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
    02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
    17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
    02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
    14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
    25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
    28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
    27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
    09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
    21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
    07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
    22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖

uwo9hqvkgxscbyd6.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liseuek wrote:
    Cześć dziewczyny, przyznam się że Was po cichu czytam od dłuższego czasu 😊 nawet dzięki temu czasem się uspokajam, że nie tylko mnie ciągnie w dole brzucha 😋 Bardzo szkoda mi Blondi, los bywa na prawdę okrutny 😕

Nie brałam zbytnio udziału w wątku lipcowym, bo owulacja mnie robiła w konia. Miałam się wpisać na testowanie, ale usłyszałam w okolicy 14dc, od lekarza na monitoringu, że owu nie będzie i że szkoda już kasy na te wizyty u niego, żebyśmy zapisali się lepiej do kliniki 🤷🏽‍♀️ no i tak zrobiliśmy. Tym razem po Clo nie urósł żaden pecherzyk, nawet jeden.
    No i co, jestem w ciąży 😁 Klinikę trzeba było odwołać 😂 Owu była w 27dc, ale oczywiście gdybym się nie uparła, to bym się z nią minęła. Lekarz mnie skreślił, a jajo wysiedziałam sama, bez stymulacji. To tak w dużym skrócie 😊

Fajnie by było gdybyście zechciały mnie przygarnąć 💕 to jest moja pierwsza ciąża, jestem kompletnie zielona, wszystko jest dla mnie nowe 😋
    No jasne!!!
    Jaki wychodzi Ci termin porodu i kiedy najbliższa wizyta? :)

Liseuek lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N_a wrote:
    Tak byłam na becie, swoje w kolejce odstałam. 53.20 po znizce w diagnostyce . Bede chyba tylko online kupowac tam badania, bo przy kilku badaniach juz roznica sie robi.

Masakra z tymi cenami..a orientowałaś się w innych lab w Twojej okolicy? Czy tylko diagnostykę masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liseuek wrote:

Zapraszamy ❤ Im więcej tym weselej 😁

• N_a Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayax wrote:
    Masakra z tymi cenami..a orientowałaś się w innych lab w Twojej okolicy? Czy tylko diagnostykę masz?

Diagnostyka mi najblizej i najbardziej po drodze. Potem jak bedzie ok to uruchomie tez w luxmedzie pewnie tą opcje ciaza i wtedy juz tam wiekszosc badan pewnie

👧🏼2016
    starania o kolejne od 03.2021

TSH ✔️FT3 FT4 anty-Tpo ✔️
    Usg tarczycy ✔️
    Estradiol✔️
    Testosteron✔️Prolaktyna ✔️
    Progesteron ✔️

IO od 04.2021 -> Glucophage XR 750

27.08 ⏸ beta 47.6
    30.08 beta 182
    uwo9vkcb3e1mws64.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że nie ma przeciwskazań do zwiedzania kopalni w ciąży bo sama też idę w sobotę ;)

N_a super <3
    Lisuek - witaj :)

Ja wczoraj poszłam z siostrą na różową kawę i gofra, były tak słodkie, zjadłam pół gofra, tak mnie mdliło wieczorem. Plus? wymiotowałam na różowo haha
    Dziś mnie mdli... Jej pobyt u mnie wprowadził trochę luzu i nie do końca zdrowego jedzenia.. :D

Liseuek, annaanja, Kajucha95 lubią tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

My zaliczamy ostatni weekend w te wakacje i jedziemy do Rabki, szkoda że pogoda taka średnia. Wczoraj poinformowaliśmy rodzinkę o ciąży, wszyscy gratulowali, cieszyli się, od razu telefony się rozdzwoniły (daliśmy zdjęcie usg, które trzyma synek na album ze zdjęciami, do którego ma dostęp rodzinka i codziennie tam coś wrzucamy). Jedyna rzecz... Teściowa dała jakiś komentarz pod tym zdjęciu typu "o bocian chyba przyleciał" i to tyle. Bez gratulacji, bez telefonu, bez wiadomości na whats up ani do mnie ani do męża. Myślimy czy się obraziła czy jak 🤔🤔 głupie obrazki typu miłego dnia, smacznej kawki czy jakieś nieśmieszne żarty wysyła a teraz nawet nie zapytała czy się dobrze czuje. A Wy jakie macie stosunki że swoimi teściowymi?

Cześć Lisuek, mamy tu bardzo miło więc zapraszamy 😊

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się komuś wygadać... przepraszam, że Wam tu smutek wrzucam 😔

Moja przyjaciółka która zaszła w ciążę po 3 latach prób (tyle czasu minęło po poronieniu) ale bez badań w tą stronę.
    Teraz mnie próbując pocieszyć mówi, żebyśmy odpuścili na kilka miesięcy to wtedy zaskoczy bo ona jak odpuściła to zaskoczyło a my nie mamy problemu z zajściem w ciążę tylko pojawił się problem z utrzymaniem (tu mam nadzieję że ginekolog pomoże nasz). Ja nawet jeszcze nie wiem czy przerwa nasza będzie miesięczna czy jednak 3 miesiące jak będzie trzeba zabieg robić...
    Na dodatek jak mnie ochrzaniła za to że przełożyłam wizytę w szpitalu że przecież miałabym to za sobą a my mamy już plany i skoro te 3 dni nic nie zmienią to wolałam z tych planów nie rezygnować bo i tak pewnie kolejne 2 weekendy z domu się nie ruszę...
    Jakoś niby mnie rozumie a totalnie jej rady nie pasują i tylko się wkurzyłam i jej to powiedziałam że każdy może mieć inne podejście i nie powinno się porównywać. Każdy to inaczej przechodzi i ma inne potrzeby

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zabija miłością i jest nadopiekuńcza. Wiem, że są gorsze, wredne, a ona chce dobrze...
    Ale czasami szlak trafia człowieka...
    24 stopnie? Załóżcie dzieciom bluzy bo zimno, 29? matko na spacer bez kocyka?
    mąż gra w piłkę - nieee, niebezpieczne matko, siłownia - po co męczyć mięśnie, rowerem do pracy - może mieć wypadek i taki stres... nie widzi, że stawy ją bolą przez brak ruchu...
    Szampan na przyjęcie urodzinowe? Gdzie tam, mama naleje do lampek sok jabłkowy.
    Mamo nie podgrzewaj kompotu bo nie lubię - co zrobi? Da podgrzany i powie, że nie podgrzewała....
    A te jej teorie, jak sobie coś umyśli, wyczyta na jakimś niesprawdzonym źródle to koniec... Uprze się i będzie mówiła i mówiła, aż mąż na nią nakrzyczy...
    Mój wie, że jak będzie dziecko to przestanę być miła jak zacznie dawać złote rady.
    Ale dziecka poniżej 3 lat się boi i sama nie zajmie... Boże chciałabym mieć moją mamę na miejscu.
    Lubię teściową ale po prostu od czasu do czasu... Moja mam doradzi i pomoże przy chorym dziecku, teściowa będzie tylko dokładała nerwówki panikowaniem i wyolbrzymianiem.
    A na każdy kaszelek nawet jak dwa razy kaszlniesz od razu każe brać antybiotyk lub steryd
    żarty no jakieś takie sytuacyjne ale wiecie na poziomie...

Nie narzekam na nią, to dobra osoba tylko no ciężka często.

Myślę, że może jej przykro, że nie powiedzieliście osobiście? A może do niej dopiero dociera?

♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

preg.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:

Moja przyjaciółka która zaszła w ciążę po 3 latach prób (tyle czasu minęło po poronieniu) ale bez badań w tą stronę.
    Teraz mnie próbując pocieszyć mówi, żebyśmy odpuścili na kilka miesięcy to wtedy zaskoczy bo ona jak odpuściła to zaskoczyło a my nie mamy problemu z zajściem w ciążę tylko pojawił się problem z utrzymaniem (tu mam nadzieję że ginekolog pomoże nasz). Ja nawet jeszcze nie wiem czy przerwa nasza będzie miesięczna czy jednak 3 miesiące jak będzie trzeba zabieg robić...
    Na dodatek jak mnie ochrzaniła za to że przełożyłam wizytę w szpitalu że przecież miałabym to za sobą a my mamy już plany i skoro te 3 dni nic nie zmienią to wolałam z tych planów nie rezygnować bo i tak pewnie kolejne 2 weekendy z domu się nie ruszę...
    Jakoś niby mnie rozumie a totalnie jej rady nie pasują i tylko się wkurzyłam i jej to powiedziałam że każdy może mieć inne podejście i nie powinno się porównywać. Każdy to inaczej przechodzi i ma inne potrzeby

Blondyna masz rację, każdy ma prawo na swoje przeżywanie ciężkich sytuacji i wybiera to co uważa, że jest dla niego najlepsze. Na pewno nie chciała źle. Skorzystaj z tego weekendu wolnego, spróbuj oczyścić głowę. Najważniejsza jesteś Ty i to co Ty uważasz

Blondyna.B lubi tę wiadomość

preg.png
  • Liseuek Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    No jasne!!!
    Jaki wychodzi Ci termin porodu i kiedy najbliższa wizyta? :)

Dziękuję Kochane za miłe powitanie 💕😍 Termin mam na 30.03.2022, wizyta 14.09, a prenatalne 17.09 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 12:30

Kajucha95, Izi lubią tę wiadomość

👩🏻31 lat
    Hashimoto,PCOS
    🧒🏼33 lata

Luty 2021 ciąża biochemiczna 💔

15.07.2021 cień na teście ⏸️
    2.08.2021 pierwsze USG - mamy zarodek 3mm i serduszko 💕
    20.09.2021 - 7cm małego chłopczyka 💙
    04.04.2022 - Powitaliśmy na świecie nasz największy Cud 🤱

Luty 2024 zaczynamy starania o rodzeństwo 🤞🏻

Maj 2024 ciąża biochemiczna 💔
  • Axon Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:

Nie przepraszaj, jesteśmy tu dla Ciebie ❤
    Każdy ma prawo inaczej czuć. Rób tak żeby Tobie było dobrze. Jeśli nie chcesz zmieniać planów to nie rozumiem co jej do tego. Zwłaszcza, że skoro lekarz sie ba to zgodził wiec nie ma żadnego zagrożenia.
    I pisz nam tu jak tylko bedziesz potrzebowała się wygadać. 😉 Ściskam!

Blondyna.B, Izi lubią tę wiadomość

preg.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:

Bardzo dobrze, że wyraziłaś swój pogląd, każdy jest inny i każdy wie jak dla niego będzie najlepiej sobie z czymś poradzić. Zapewne ona nie chciała też Cię urazić. Możliwe, że najpierw powiedziała a później pomyślała. Może ona nie potrafi zrozumieć Twojej sytuacji, może też wystarczy na spokojnie wyjaśnić i porozmawiać o tym jak się czujesz, z czym problem itp. Ty wiesz co dla Ciebie najlepsze. Jeżeli to Twoja przyjaciółka to też szkoda się kłócić i denerwować, lepiej sobie wyjaśnić. Ona niech zrozumie, że nie powinna mierzyć innych swoją miarą ale uważam, że naprawdę nie warto w złości to wszystko robić 😊 Życzę abyście doszły do porozumienia 😊

Blondyna.B, Izi lubią tę wiadomość

• Axon Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    Hej dziewczyny

My zaliczamy ostatni weekend w te wakacje i jedziemy do Rabki, szkoda że pogoda taka średnia. Wczoraj poinformowaliśmy rodzinkę o ciąży, wszyscy gratulowali, cieszyli się, od razu telefony się rozdzwoniły (daliśmy zdjęcie usg, które trzyma synek na album ze zdjęciami, do którego ma dostęp rodzinka i codziennie tam coś wrzucamy). Jedyna rzecz... Teściowa dała jakiś komentarz pod tym zdjęciu typu "o bocian chyba przyleciał" i to tyle. Bez gratulacji, bez telefonu, bez wiadomości na whats up ani do mnie ani do męża. Myślimy czy się obraziła czy jak 🤔🤔 głupie obrazki typu miłego dnia, smacznej kawki czy jakieś nieśmieszne żarty wysyła a teraz nawet nie zapytała czy się dobrze czuje. A Wy jakie macie stosunki że swoimi teściowymi?

Cześć Lisuek, mamy tu bardzo miło więc zapraszamy 😊
    Moja teściowa jest ogólnie super, ale też czasami mnie wkurza. Ostatnio z działką pod dom. Tak nas cisneli oboje ze juz miałam dosyć. I nie dociera ze nam to miejsce nie odpowiada.. mysle ze z wychowaniem tez bedziemy mieć inne podejcie i będą zgrzyty. Obym się myliła 😁

preg.png
    age.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ