X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
Odpowiedz

W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Z innej beczki dostałam dzisiaj z rana wyniki NIPT!!!

Mamy zdrową DZIEWCZYNKĘ 💗💗💗
    imię już wybrane i będzie Maya 💗

Iskra co ty na to żeby na pierwszej stronie przy naszych PTP sukcesywnie oznaczyć jakoś płeć jak już coraz więcej z nas zaraz będzie znało? 😊
    Super wieści 😊 gratuluję 🤗

• Axon Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Wojcinka, super że juz wiesz. Ja siedzę jak na szpilkach bo juz bym chciała wiedzieć. Spróbuje poprosić o usg jak jutro bede.
    Ja dostałam dzisiaj zamówienie z sinsay. Pierwsze ciążowe rzeczy i polecam :) Tshirt troche duzy ale "dorośniemy" :D po powrocie z wakacji dokupie jeszcze rozmiar mniejszy. Stanik do karmienia polecam, nawet na moje ogromne piersi jest ok. Spróbuje domowic jeszcze rozmiar wiekszy i sprawdze ale ten w domu będzie ok na teraz bo jest bez drutów taki wygodny :D koszulka na ramiączkach też polecam brac rozmiar sprzed ciąży. I gacie. Dziewczyny jakie one sa wygodne! Nic nie cisnie w brzuch, nic sie nie wbija i nie wylewa. No mega 😂

Kajucha95 lubi tę wiadomość

preg.png
    age.png
  • Axon Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Pomysł świetny ❤️
    Gratuluje córeczki 😍😍😍😍

To jak oznaczamy? :)
    Dziewczyny na wątku majowym maja kolorowe serduszka ale nie chce od nich kopiować :)
    A może po prostu 👧👨? Ale rzeczywiście miały super pomysł z serduszkami no sie rzuca w oczy ;)

Szyszka90 lubi tę wiadomość

preg.png
    age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam się podobają serduszka 💗💙 co tam że ktoś inny już to użył, żadna innowacja, dużo wątków na fioletowej tak ma 🤪 ale jak chcecie :)

Alisek, krew miałam pobieraną w równo 10+0. Wyniki rzeczywiście szybko przyszły, sami byliśmy zaskoczeni ☺️

Izi lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
    czekamy na wyniki NIPT 🤞
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • liskowaa Debiutantka

Wysłany: 7 września 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wójcicki, gratuluje zdrowej córeczki ❤

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊🏼

U nas tylko przejść operacje i wszystko będzie z górki 😊 wczoraj już dowiedziałam się kto będzie robił zabieg i z tego co zdążyłam przeczytać o nim to przeprowadził sporo tego typu zabiegów i dziewczyny pisały, że wszystko było w porządku.

Miłego dnia dla wszystkich 😊

Wojcinka, Axon lubią tę wiadomość

Starania od 05.2021

26.07 - pozytywny test
    27.07 - beta 15dpo 237 mIU/ml
    29.07 - beta 17dop 486 mIU/ml
    10.08 - USG mamy serduszko
    01.09 - 2.77 cm człowieka <3

oar8skjoc5tj2773.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskowa kciuki za operację.

Ja się właśnie poryczalam na serialu, bo bohaterka urodziła bliźniaki... Hormony wariują 😂

liskowaa lubi tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka bardzo się cieszę, że dostałaś dobre wiadomości :)

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08
  • coma Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka, gratulacje! :) No to teraz prenatalne juz na luzie, co?

Ja bede miala NIPT pobierany 23 września i to bedzie 11+0, ale od 10 podobno można.

Mój lekarz mi odradził Nifty bo w ciągu pół roku miał 2 pacjentki którym źle wyszła płeć na tym badaniu wiec ja robie Panorame.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 11:55

uIHap1.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Wojcinka, gratulacje! :) No to teraz prenatalne juz na luzie, co?

Ja bede miala NIPT pobierany 23 września i to bedzie 11+0, ale od 10 podobno można.

Mój lekarz mi odradził Nifty bo w ciągu pół roku miał 2 pacjentki którym źle wyszła płeć na tym badaniu wiec ja robie Panorame.
    No coś Ty, a to w szoku jestem bo nifty ogólnie uważany jest za jeden z najlepszych testów.

No co do pobrania to tak jak pisałam ja miałam w 10+0 pobirane i nie było żadnych przeciwskazań 😊

No po prenatalnych obiecuje odetnac z większą ulgą wreszcie, chociaż i tak wiadomo że najważniejsze to połówkowe 😜

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    czekamy na wyniki NIPT 🤞

age.png

preg.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie troche sie w to zaglebilam bo bylam zdecydowana na NIFTY i jednak ma wyższe te ryzyka błędów nieznacznie. Mysle, ze to zbieg okolicznosci u mojego lekarza bo tak czy siak te ryzyka bledow sa skrajnie niskie, ale no poleca panorame to zrobie panorame.

Juz bym chciala miec to z glowy bardzo, bardzo. Mam jakas brzydka schize i zabraniam mezowi w ogole wybiegac w przyszlosc, nikomu sie nie przyznaje do tej ciazy :P

uIHap1.png
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo coma. Nikt oprócz Męża, mojego ginekologa i forumowiczek nadal nie wie.
    Planuję powiedzieć jak najpóźniej, bo najzwyczajniej się boję. Moja mama strasznie wszystko przeżywa i chcę jej oszczędzić nerwów. Teściowa z kolei wyklepie całej rodzinie od razu, więc tego też nie chcę.
    Tak długo jak damy radę- utrzymamy to w tajemnicy, taka jest nasza decyzja z Mężem:)

Ja zobaczę do prenatalnych, jak to wszystko wyjdzie. Ale mozliwe ze po prenatalnych zrobię to NIPT/PANORAMĘ. Muszę poczytać o obu no i porównać ceny. Na Nifty była ostatnio jakas znizka, ale chyba się skonczyla :(

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Liseuek Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka gratuluję zdrowej dziewczynki 💗 mi też się podoba ten pomysł z serduszkami i nie wydaje mi się, że to wielka zbrodnia jak zrobimy to samo w tym wątku 😜

Izi, Wojcinka, Kajucha95 lubią tę wiadomość

👩🏻31 lat
    Hashimoto,PCOS
    🧒🏼33 lata

Luty 2021 ciąża biochemiczna 💔

15.07.2021 cień na teście ⏸️
    2.08.2021 pierwsze USG - mamy zarodek 3mm i serduszko 💕
    20.09.2021 - 7cm małego chłopczyka 💙
    04.04.2022 - Powitaliśmy na świecie nasz największy Cud 🤱

Luty 2024 zaczynamy starania o rodzeństwo 🤞🏻

Maj 2024 ciąża biochemiczna 💔
  • Izi Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej zostanę tylko przy prenatalnych chyba, że będą jakieś wskazania do zrobienia czegoś więcej. Jeszcze porozmawiam z moją gin na pewno.

Koleżanka mi napisała, że jest w ciąży, 11 tydzień, pisała z 2 tygodnie temu do mojego męża i to w taki sposób, że się domyśliliśmy bo nie wprost ale napisała, jej mąż za to powiedział nam jakiś miesiąc temu "mojej spóźnia się 3 tygodnie i chyba jest w ciąży", pogratulowałam jej, ale nie jestem gotowa tak wcześnie ogłaszać wszystkim dookoła, z mężem mojej mamie powiemy po 12 tygodniu, teściom chciałabym być fair i też tak powiedzieć, ale on chce później :D

Zresztą zobaczymy, jak coś będzie nie tak na usg czy w badaniach to i tak powiem tylko swojej mamie bo wiem, że będę potrzebowała jej wsparcia, a wszystkim innym później jak się okaże, że jest już dobrze. :)
    Mam w głowie lekarza "niech się Pani cieszy po cichu" i w sumie to, że ten początek i wszystkie obawy przeżywam tylko z mężem jest dla mnie dobre, przyjdzie czas na resztę świata. Każdy ma inny czas kiedy jest na to gotowy i to normalne :)

Cieszę się też, że mogę tu z Wami się dzielić tym wszystkim i że Wy zdajecie relacje z wizyt i samopoczucia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 12:41

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilkę mnie nie było a tu takie rzeczy 🙈

Liskowaa bardzo współczuje tego stresu! Najważniejsze, że udało się wszystko zdiagnozować. Trzymam kciuki aby operacja przebiegła sprawnie 😊

Norka ale wstydniś mały! Cieszę się, że wszystko ok ❤

Wojcinka, gratuluję zdrowej dziewczynki! U mnie babcia zauważyła, że bardziej mam smak na słodkie i wywróżyła mi właśnie dziewczynkę 😅 podchodzę do tego z dystansem ale sama mam takie przeczucia od początku więc kto wie 🤭

A ja się witam w 11tc 😁 ale ten czas leci teraz 😊

Izi, Wojcinka, Norka01, Axon lubią tę wiadomość

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to daje serduszka :) Wojcinka jesteś pierwsza 😁

Wojcinka lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Ja zobaczę do prenatalnych, jak to wszystko wyjdzie. Ale mozliwe ze po prenatalnych zrobię to NIPT/PANORAMĘ. Muszę poczytać o obu no i porównać ceny. Na Nifty była ostatnio jakas znizka, ale chyba się skonczyla :(
    NIPT (NON INVASIVE PRENATAL TESTING) to ogólna nazwa tego rodzaju badania a nifty / panorama / harmony itd to już nazwy konkretnych "firm" które te badania wykonują.
    Ja robiłam podstawowy pakiet Harmony - bo są też różne rozszerzenia oczywiście żeby nie było za łatwo 😂🙈

Co do mówienia rodzinie to ja w idealnym dla mnie świecie czekałbym z powiedzeniem wszystkim do wyników nipt i prenatalnych, ale ze akurat teraz jesteśmy w Polsce i mielismy wielkie spotkanie rodzinne - moja i męża rodzina na raz - to nie było innej opcji tylko wszystkim powiedzieć w miniony weekend.
    Prenatalne mamy za tydzień więc oby wszysyko wyszło dobrze 😊 wynikami nipt już też się ze wszystkimi podzieliliśmy z samego rana ☺️

Izi lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    czekamy na wyniki NIPT 🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    No to daje serduszka :) Wojcinka jesteś pierwsza 😁
    Co za zaszczyt 💗 zaraz posypią się kolejne 😁

Iskra444 lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    czekamy na wyniki NIPT 🤞

age.png

preg.png
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    NIPT (NON INVASIVE PRENATAL TESTING) to ogólna nazwa tego rodzaju badania a nifty / panorama / harmony itd to już nazwy konkretnych "firm" które te badania wykonują.
    Ja robiłam podstawowy pakiet Harmony - bo są też różne rozszerzenia oczywiście żeby nie było za łatwo 😂🙈

Co do mówienia rodzinie to ja w idealnym dla mnie świecie czekałbym z powiedzeniem wszystkim do wyników nipt i prenatalnych, ale ze akurat teraz jesteśmy w Polsce i mielismy wielkie spotkanie rodzinne - moja i męża rodzina na raz - to nie było innej opcji tylko wszystkim powiedzieć w miniony weekend.
    Prenatalne mamy za tydzień więc oby wszysyko wyszło dobrze 😊 wynikami nipt już też się ze wszystkimi podzieliliśmy z samego rana ☺️

Dobrze wiedzieć 😂 Myślałam że NIPT to te od NIFTY, niewazne 😂

Akurat u Was prawie że zgrała się ta informacja z otrzymaniem wyników nipt, wiec ekstra :)
    Ja bym najchętniej powiedziała w 7 miesiącu, ale obawiam się że bebech by mnie zdradził 😂 Poza tym Rodzicom mogłoby być trochę przykro... No ciężkie są te dylematy, powiedzieć trzeba, ale ten strach cały czas towarzyszy do końca.
    Poza tym do końca liczę, że w miedzyczasie jeszcze moja Siostra zajdzie, bo starają się też już długo :( to by było w ogóle już spełnienie marzeń <3 Ja wiem, że Ona się bardzo ucieszy z naszej ciąży, ale jednak wiadomo jak to jest u długodystansowych staraczek... Sama to przeżywałam, gdy przyjaciółki mówiły mi o ciąży. Cieszyłam się, ale zastanawiałam się "czemu nie ja"...

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Natis Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mamy się dowiedzą po wynikach badania prenatalnego 😏 chyba, że okaże się, że coś jest na rzeczy i będziemy musieli zagłębić diagnostykę to wtedy jeszcze później.
    A później, przy okazji będziemy mówić reszcie rodziny, znajomym powiemy jak już nie będziemy w stanie tego ukryć 😉 choć już mi ciężko, bo wywaliło mi dół brzucha... W spodnie się dopinam, ale mnie cisną.
    Zamówiłam sobie dwie pary legginsów z Lidla (podobno są dobre), zobaczymy... Bo wczoraj jak chodziłam po sieciowkach to wszystkie takie że dupe w nich widać 🙈😂.

Przeczytałam, że któraś z Was zamawiała coś z sinsay... Te legginsy są spoko? W sensie nie prześwituje tyłek? Dajcie znać, legginsów nigdy dość. Jeszcze kilka par rajstop sobie kupię. I w weekend jadę do Silesi bo promocja w estiq'u jest, to kupię sobie porządne staniki. 😜

Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
    Jajowody drożne ✅
    Endometrioza III stopnia.

Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️

Heparyna 0,4
    Acard 75 💊
    Euthyrox 37,5
    Luteina + dupek 😏

16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️

31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
    02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
    17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
    02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
    14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
    25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
    28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
    27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
    09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
    21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
    07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
    22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖

uwo9hqvkgxscbyd6.png
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natis wrote:
    U nas mamy się dowiedzą po wynikach badania prenatalnego 😏 chyba, że okaże się, że coś jest na rzeczy i będziemy musieli zagłębić diagnostykę to wtedy jeszcze później.
    A później, przy okazji będziemy mówić reszcie rodziny, znajomym powiemy jak już nie będziemy w stanie tego ukryć 😉 choć już mi ciężko, bo wywaliło mi dół brzucha... W spodnie się dopinam, ale mnie cisną.
    Zamówiłam sobie dwie pary legginsów z Lidla (podobno są dobre), zobaczymy... Bo wczoraj jak chodziłam po sieciowkach to wszystkie takie że dupe w nich widać 🙈😂.

Przeczytałam, że któraś z Was zamawiała coś z sinsay... Te legginsy są spoko? W sensie nie prześwituje tyłek? Dajcie znać, legginsów nigdy dość. Jeszcze kilka par rajstop sobie kupię. I w weekend jadę do Silesi bo promocja w estiq'u jest, to kupię sobie porządne staniki. 😜

Natis, jaka promocja w esotiqu? :D
    Zazdro brzucha, mi dzisiaj z rana wydawało się, że wcale go nie mam :/

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ