W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWojcinka wrote:Z innej beczki dostałam dzisiaj z rana wyniki NIPT!!!
Mamy zdrową DZIEWCZYNKĘ 💗💗💗
imię już wybrane i będzie Maya 💗
Iskra co ty na to żeby na pierwszej stronie przy naszych PTP sukcesywnie oznaczyć jakoś płeć jak już coraz więcej z nas zaraz będzie znało? 😊 -
Gratulacje Wojcinka, super że juz wiesz. Ja siedzę jak na szpilkach bo juz bym chciała wiedzieć. Spróbuje poprosić o usg jak jutro bede.
Ja dostałam dzisiaj zamówienie z sinsay. Pierwsze ciążowe rzeczy i polecam Tshirt troche duzy ale "dorośniemy" po powrocie z wakacji dokupie jeszcze rozmiar mniejszy. Stanik do karmienia polecam, nawet na moje ogromne piersi jest ok. Spróbuje domowic jeszcze rozmiar wiekszy i sprawdze ale ten w domu będzie ok na teraz bo jest bez drutów taki wygodny koszulka na ramiączkach też polecam brac rozmiar sprzed ciąży. I gacie. Dziewczyny jakie one sa wygodne! Nic nie cisnie w brzuch, nic sie nie wbija i nie wylewa. No mega 😂Kajucha95 lubi tę wiadomość
-
Iskra444 wrote:Pomysł świetny ❤️
Gratuluje córeczki 😍😍😍😍
To jak oznaczamy?
Dziewczyny na wątku majowym maja kolorowe serduszka ale nie chce od nich kopiowaćSzyszka90 lubi tę wiadomość
-
Mi tam się podobają serduszka 💗💙 co tam że ktoś inny już to użył, żadna innowacja, dużo wątków na fioletowej tak ma 🤪 ale jak chcecie
Alisek, krew miałam pobieraną w równo 10+0. Wyniki rzeczywiście szybko przyszły, sami byliśmy zaskoczeni ☺️
Izi lubi tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
Wójcicki, gratuluje zdrowej córeczki ❤
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊🏼
U nas tylko przejść operacje i wszystko będzie z górki 😊 wczoraj już dowiedziałam się kto będzie robił zabieg i z tego co zdążyłam przeczytać o nim to przeprowadził sporo tego typu zabiegów i dziewczyny pisały, że wszystko było w porządku.
Miłego dnia dla wszystkich 😊Wojcinka, Axon lubią tę wiadomość
Starania od 05.2021
26.07 - pozytywny test
27.07 - beta 15dpo 237 mIU/ml
29.07 - beta 17dop 486 mIU/ml
10.08 - USG mamy serduszko
01.09 - 2.77 cm człowieka
-
nick nieaktualny
-
Wojcinka bardzo się cieszę, że dostałaś dobre wiadomości♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025
♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022
♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08 -
Wojcinka, gratulacje! No to teraz prenatalne juz na luzie, co?
Ja bede miala NIPT pobierany 23 września i to bedzie 11+0, ale od 10 podobno można.
Mój lekarz mi odradził Nifty bo w ciągu pół roku miał 2 pacjentki którym źle wyszła płeć na tym badaniu wiec ja robie Panorame.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 11:55
-
coma wrote:Wojcinka, gratulacje! No to teraz prenatalne juz na luzie, co?
Ja bede miala NIPT pobierany 23 września i to bedzie 11+0, ale od 10 podobno można.
Mój lekarz mi odradził Nifty bo w ciągu pół roku miał 2 pacjentki którym źle wyszła płeć na tym badaniu wiec ja robie Panorame.
No co do pobrania to tak jak pisałam ja miałam w 10+0 pobirane i nie było żadnych przeciwskazań 😊
No po prenatalnych obiecuje odetnac z większą ulgą wreszcie, chociaż i tak wiadomo że najważniejsze to połówkowe 😜Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
czekamy na wyniki NIPT 🤞
-
No właśnie troche sie w to zaglebilam bo bylam zdecydowana na NIFTY i jednak ma wyższe te ryzyka błędów nieznacznie. Mysle, ze to zbieg okolicznosci u mojego lekarza bo tak czy siak te ryzyka bledow sa skrajnie niskie, ale no poleca panorame to zrobie panorame.
Juz bym chciala miec to z glowy bardzo, bardzo. Mam jakas brzydka schize i zabraniam mezowi w ogole wybiegac w przyszlosc, nikomu sie nie przyznaje do tej ciazy -
Ja mam tak samo coma. Nikt oprócz Męża, mojego ginekologa i forumowiczek nadal nie wie.
Planuję powiedzieć jak najpóźniej, bo najzwyczajniej się boję. Moja mama strasznie wszystko przeżywa i chcę jej oszczędzić nerwów. Teściowa z kolei wyklepie całej rodzinie od razu, więc tego też nie chcę.
Tak długo jak damy radę- utrzymamy to w tajemnicy, taka jest nasza decyzja z Mężem:)
Ja zobaczę do prenatalnych, jak to wszystko wyjdzie. Ale mozliwe ze po prenatalnych zrobię to NIPT/PANORAMĘ. Muszę poczytać o obu no i porównać ceny. Na Nifty była ostatnio jakas znizka, ale chyba się skonczyla💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Wojcinka gratuluję zdrowej dziewczynki 💗 mi też się podoba ten pomysł z serduszkami i nie wydaje mi się, że to wielka zbrodnia jak zrobimy to samo w tym wątku 😜
Izi, Wojcinka, Kajucha95 lubią tę wiadomość
👩🏻31 lat
Hashimoto,PCOS
🧒🏼33 lata
Luty 2021 ciąża biochemiczna 💔
15.07.2021 cień na teście ⏸️
2.08.2021 pierwsze USG - mamy zarodek 3mm i serduszko 💕
20.09.2021 - 7cm małego chłopczyka 💙
04.04.2022 - Powitaliśmy na świecie nasz największy Cud 🤱
Luty 2024 zaczynamy starania o rodzeństwo 🤞🏻
Maj 2024 ciąża biochemiczna 💔 -
Ja raczej zostanę tylko przy prenatalnych chyba, że będą jakieś wskazania do zrobienia czegoś więcej. Jeszcze porozmawiam z moją gin na pewno.
Koleżanka mi napisała, że jest w ciąży, 11 tydzień, pisała z 2 tygodnie temu do mojego męża i to w taki sposób, że się domyśliliśmy bo nie wprost ale napisała, jej mąż za to powiedział nam jakiś miesiąc temu "mojej spóźnia się 3 tygodnie i chyba jest w ciąży", pogratulowałam jej, ale nie jestem gotowa tak wcześnie ogłaszać wszystkim dookoła, z mężem mojej mamie powiemy po 12 tygodniu, teściom chciałabym być fair i też tak powiedzieć, ale on chce później
Zresztą zobaczymy, jak coś będzie nie tak na usg czy w badaniach to i tak powiem tylko swojej mamie bo wiem, że będę potrzebowała jej wsparcia, a wszystkim innym później jak się okaże, że jest już dobrze.
Mam w głowie lekarza "niech się Pani cieszy po cichu" i w sumie to, że ten początek i wszystkie obawy przeżywam tylko z mężem jest dla mnie dobre, przyjdzie czas na resztę świata. Każdy ma inny czas kiedy jest na to gotowy i to normalne
Cieszę się też, że mogę tu z Wami się dzielić tym wszystkim i że Wy zdajecie relacje z wizyt i samopoczucia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 12:41
♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025
♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022
♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08 -
nick nieaktualnyChwilkę mnie nie było a tu takie rzeczy 🙈
Liskowaa bardzo współczuje tego stresu! Najważniejsze, że udało się wszystko zdiagnozować. Trzymam kciuki aby operacja przebiegła sprawnie 😊
Norka ale wstydniś mały! Cieszę się, że wszystko ok ❤
Wojcinka, gratuluję zdrowej dziewczynki! U mnie babcia zauważyła, że bardziej mam smak na słodkie i wywróżyła mi właśnie dziewczynkę 😅 podchodzę do tego z dystansem ale sama mam takie przeczucia od początku więc kto wie 🤭
A ja się witam w 11tc 😁 ale ten czas leci teraz 😊Izi, Wojcinka, Norka01, Axon lubią tę wiadomość
-
Alisek93 wrote:Ja zobaczę do prenatalnych, jak to wszystko wyjdzie. Ale mozliwe ze po prenatalnych zrobię to NIPT/PANORAMĘ. Muszę poczytać o obu no i porównać ceny. Na Nifty była ostatnio jakas znizka, ale chyba się skonczyla
Ja robiłam podstawowy pakiet Harmony - bo są też różne rozszerzenia oczywiście żeby nie było za łatwo 😂🙈
Co do mówienia rodzinie to ja w idealnym dla mnie świecie czekałbym z powiedzeniem wszystkim do wyników nipt i prenatalnych, ale ze akurat teraz jesteśmy w Polsce i mielismy wielkie spotkanie rodzinne - moja i męża rodzina na raz - to nie było innej opcji tylko wszystkim powiedzieć w miniony weekend.
Prenatalne mamy za tydzień więc oby wszysyko wyszło dobrze 😊 wynikami nipt już też się ze wszystkimi podzieliliśmy z samego rana ☺️Izi lubi tę wiadomość
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
czekamy na wyniki NIPT 🤞
-
Iskra444 wrote:No to daje serduszka Wojcinka jesteś pierwsza 😁
Iskra444 lubi tę wiadomość
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
czekamy na wyniki NIPT 🤞
-
Wojcinka wrote:NIPT (NON INVASIVE PRENATAL TESTING) to ogólna nazwa tego rodzaju badania a nifty / panorama / harmony itd to już nazwy konkretnych "firm" które te badania wykonują.
Ja robiłam podstawowy pakiet Harmony - bo są też różne rozszerzenia oczywiście żeby nie było za łatwo 😂🙈
Co do mówienia rodzinie to ja w idealnym dla mnie świecie czekałbym z powiedzeniem wszystkim do wyników nipt i prenatalnych, ale ze akurat teraz jesteśmy w Polsce i mielismy wielkie spotkanie rodzinne - moja i męża rodzina na raz - to nie było innej opcji tylko wszystkim powiedzieć w miniony weekend.
Prenatalne mamy za tydzień więc oby wszysyko wyszło dobrze 😊 wynikami nipt już też się ze wszystkimi podzieliliśmy z samego rana ☺️
Dobrze wiedzieć 😂 Myślałam że NIPT to te od NIFTY, niewazne 😂
Akurat u Was prawie że zgrała się ta informacja z otrzymaniem wyników nipt, wiec ekstra
Ja bym najchętniej powiedziała w 7 miesiącu, ale obawiam się że bebech by mnie zdradził 😂 Poza tym Rodzicom mogłoby być trochę przykro... No ciężkie są te dylematy, powiedzieć trzeba, ale ten strach cały czas towarzyszy do końca.
Poza tym do końca liczę, że w miedzyczasie jeszcze moja Siostra zajdzie, bo starają się też już długo to by było w ogóle już spełnienie marzeń Ja wiem, że Ona się bardzo ucieszy z naszej ciąży, ale jednak wiadomo jak to jest u długodystansowych staraczek... Sama to przeżywałam, gdy przyjaciółki mówiły mi o ciąży. Cieszyłam się, ale zastanawiałam się "czemu nie ja"...💁♀️28
🙋♂️31
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
26.07 18dpo beta 2246
-
U nas mamy się dowiedzą po wynikach badania prenatalnego 😏 chyba, że okaże się, że coś jest na rzeczy i będziemy musieli zagłębić diagnostykę to wtedy jeszcze później.
A później, przy okazji będziemy mówić reszcie rodziny, znajomym powiemy jak już nie będziemy w stanie tego ukryć 😉 choć już mi ciężko, bo wywaliło mi dół brzucha... W spodnie się dopinam, ale mnie cisną.
Zamówiłam sobie dwie pary legginsów z Lidla (podobno są dobre), zobaczymy... Bo wczoraj jak chodziłam po sieciowkach to wszystkie takie że dupe w nich widać 🙈😂.
Przeczytałam, że któraś z Was zamawiała coś z sinsay... Te legginsy są spoko? W sensie nie prześwituje tyłek? Dajcie znać, legginsów nigdy dość. Jeszcze kilka par rajstop sobie kupię. I w weekend jadę do Silesi bo promocja w estiq'u jest, to kupię sobie porządne staniki. 😜Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
Natis wrote:U nas mamy się dowiedzą po wynikach badania prenatalnego 😏 chyba, że okaże się, że coś jest na rzeczy i będziemy musieli zagłębić diagnostykę to wtedy jeszcze później.
A później, przy okazji będziemy mówić reszcie rodziny, znajomym powiemy jak już nie będziemy w stanie tego ukryć 😉 choć już mi ciężko, bo wywaliło mi dół brzucha... W spodnie się dopinam, ale mnie cisną.
Zamówiłam sobie dwie pary legginsów z Lidla (podobno są dobre), zobaczymy... Bo wczoraj jak chodziłam po sieciowkach to wszystkie takie że dupe w nich widać 🙈😂.
Przeczytałam, że któraś z Was zamawiała coś z sinsay... Te legginsy są spoko? W sensie nie prześwituje tyłek? Dajcie znać, legginsów nigdy dość. Jeszcze kilka par rajstop sobie kupię. I w weekend jadę do Silesi bo promocja w estiq'u jest, to kupię sobie porządne staniki. 😜
Natis, jaka promocja w esotiqu?
Zazdro brzucha, mi dzisiaj z rana wydawało się, że wcale go nie mam💁♀️28
🙋♂️31
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
26.07 18dpo beta 2246