W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
Alisek93 wrote:Kobietki, czy którejś z Was zjechały erytrocyty poniżej dolnej normy? Właśnie czerwone krwinki mam ponizej, ale hemoglobina jest w normie. Jak tak to dostałyście coś na to?
-
Alisek93 wrote:Kobietki, czy którejś z Was zjechały erytrocyty poniżej dolnej normy? Właśnie czerwone krwinki mam ponizej, ale hemoglobina jest w normie. Jak tak to dostałyście coś na to?
Dostałam jakiś lek na receptę Tardyferon-Fol, to jest żelazo z kwasem foliowym, ale jest po nim niefajna 💩, nikt mnie nie uprzedził, że takie są skutki uboczne brania żelaza 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2021, 17:19
👩🏻31 lat
Hashimoto,PCOS
🧒🏼33 lata
Luty 2021 ciąża biochemiczna 💔
15.07.2021 cień na teście ⏸️
2.08.2021 pierwsze USG - mamy zarodek 3mm i serduszko 💕
20.09.2021 - 7cm małego chłopczyka 💙
04.04.2022 - Powitaliśmy na świecie nasz największy Cud 🤱
Luty 2024 zaczynamy starania o rodzeństwo 🤞🏻
Maj 2024 ciąża biochemiczna 💔 -
Liseuek wrote:U mnie spadło i jedno i drugie, erytrocyty 3,4, a hemoglobina 10,7 była i hematokryt 30%. Ginekolog powiedział, że trochę za szybko te spadki, że w 3 trymestrze taki wynik byłby jeszcze okej.
Dostałam jakiś lek na receptę Tardyferon-Fol, to jest żelazo z kwasem foliowym, ale jest po nim niefajna 💩, nikt mnie nie uprzedził, że takie są skutki uboczne brania żelaza 😅 -
Iskra444 wrote:Moglas pisać, ja bym Ci powiedziała 😂😂😂👩🏻31 lat
Hashimoto,PCOS
🧒🏼33 lata
Luty 2021 ciąża biochemiczna 💔
15.07.2021 cień na teście ⏸️
2.08.2021 pierwsze USG - mamy zarodek 3mm i serduszko 💕
20.09.2021 - 7cm małego chłopczyka 💙
04.04.2022 - Powitaliśmy na świecie nasz największy Cud 🤱
Luty 2024 zaczynamy starania o rodzeństwo 🤞🏻
Maj 2024 ciąża biochemiczna 💔 -
Liseuek wrote:Jak ja nie wiedziałam nawet z początku, że to przez to żelazo 😅 myślałam, że umieram 😂😂😂 że mam jakąś perforację jelita i krew w 💩, że ona taka czarna, wiem laski że to obrzydliwe wybaczcie 🤪 ale dopiero po 3 dniach połączyłam kropki, że to od tego leku 😅
Liseuek lubi tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Mi właśnie cos lekarz powiedział ostatnio ze mam troszkę za rzadka krew (cos z hematoktytem 😅) i ze będzie mnie obserwować. Jak jeszcze bardziej sie rozrzedzi to włączymy leki, ale ze mam sie nie martwić on woli jak krew jest za rzadka niż za gęsta. Myślicie ze można jakoś wpłynąć na to stylem życia/supłami zeby ten wynik sie nie pogorszył zbytnio?starania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
Ok dzięki za info 😘 zobaczymy co doktorek powie.
Wolałabym nie dostać tego specyfiku , i tak mam problemy z 💩 🙈💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Właśnie mam chyba ten bol tak jakby przy zoladku, o którym kilka dziewczyn pisało pare dni temu, ze to narządy szukają sobie miejsca 🙈
Tez tak macie, ze normalnie chodzicie co chwile siku, a są takie dni ze baaaardzo rzadko? Ja dziś byłam dosłownie 3 razy od 5 rano 🤔Kajucha95 lubi tę wiadomość
starania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
annaanja wrote:Właśnie mam chyba ten bol tak jakby przy zoladku, o którym kilka dziewczyn pisało pare dni temu, ze to narządy szukają sobie miejsca 🙈
Tez tak macie, ze normalnie chodzicie co chwile siku, a są takie dni ze baaaardzo rzadko? Ja dziś byłam dosłownie 3 razy od 5 rano 🤔
Wczoraj w nocy byłam z 6x a dzisiaj w ciągu dnia chyba 2-3x 😁annaanja lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
26.07 18dpo beta 2246
-
annaanja wrote:Mi właśnie cos lekarz powiedział ostatnio ze mam troszkę za rzadka krew (cos z hematoktytem 😅) i ze będzie mnie obserwować. Jak jeszcze bardziej sie rozrzedzi to włączymy leki, ale ze mam sie nie martwić on woli jak krew jest za rzadka niż za gęsta. Myślicie ze można jakoś wpłynąć na to stylem życia/supłami zeby ten wynik sie nie pogorszył zbytnio?
annaanja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Widzę, że poruszony został mój temat, więc weszłam na chwilę. Nie siedzę teraz na forum, nie dam rady...ale widzę jak się zmartwiłyście.
Na początku dziękuję za pamięć i myśli o mnie.
Po kilku dniach ogromnego stresu i kilku awantur, zaczęłam krwawić. Od razu na IP gdzie stwierdzono brak czynności serca. Nie wiem dlaczego, czy moja wina, czy ja coś źle zrobiłam czy może gdyby nie wynikła sytuacja z mężem również by się tak stało. Czekam na wyniki badań.
Jestem w rozsypce, nie potrafię myśleć, wstać z łóżka ani nic robić. Świat mi się cały zawalił w przeciągu kilku dni czego się nie spodziewałam. Jeszcze nie tak dawno byłam najszczęśliwsza kobieta na świecie, bo po 4 latach starań miałam nareszcie zostać mamą. Na szczęście mam oparcie w rodzicach i bracie. Teraz ciężki czas przede mną, aktualnie nie wyobrażam sobie aby było lepiej. Ból, który czuje jest nie do opisania i aktualnie myślę o pomocy psychologa, bo sama chyba nie dam rady..
Mi się świat zawalił ale Wasz ciagle jest piękny więc proszę, nie stresujcie się i nie bójcie się dalszej ciąży z powodu mojej sytuacji. Każda z Was urodzi za kilka miesięcy cudowne, zdrowe dzieci i to jest teraz najważniejsze.
Coma, mam nadzieję i ogromnie mocno trzymam kciuki za prawidłowe wyniki oraz dalszy zdrowy rozwój dziecka. Bardzo na to zasługujesz.
Ja znikam, nie chce usuwać konta, bo jak widać życie lubi być przewrotne. Na pewno odwiedzę Was żeby zobaczyć maluszki, bo za każdą z Was trzymam kciuki. Do zobaczenia dziewczyny. -
Nayax wrote:Cześć dziewczyny. Widzę, że poruszony został mój temat, więc weszłam na chwilę. Nie siedzę teraz na forum, nie dam rady...ale widzę jak się zmartwiłyście.
Po kilku dniach ogromnego stresu i kilku awantur, zaczęłam krwawić. Od razu na IP gdzie stwierdzono brak czynności serca. Nie wiem dlaczego, czy moja wina, czy ja coś źle zrobiłam czy może gdyby nie wynikła sytuacja z mężem również by się tak stało. Czekam na wyniki badań.
Jestem w rozsypce, nie potrafię myśleć, wstać z łóżka ani nic robić. Świat mi się cały zawalił w przeciągu kilku dni czego się nie spodziewałam. Jeszcze nie tak dawno byłam najszczęśliwsza kobieta na świecie, bo po 4 latach starań miałam nareszcie zostać mamą. Na szczęście mam oparcie w rodzicach i bracie. Teraz ciężki czas przede mną, aktualnie nie wyobrażam sobie aby było lepiej. Ból, który czuje jest nie do opisania i aktualnie myślę o pomocy psychologa, bo sama chyba nie dam rady..
Mi się świat zawalił ale Wasz ciagle jest piękny więc proszę, nie stresujcie się i nie bójcie się dalszej ciąży z powodu mojej sytuacji. Każda z Was urodzi za kilka miesięcy cudowne, zdrowe dzieci i to jest teraz najważniejsze.
Coma, mam nadzieję i ogromnie mocno trzymam kciuki za prawidłowe wyniki oraz dalszy zdrowy rozwój dziecka. Bardzo na to zasługujesz.
Ja znikam, nie chce usuwać konta, bo jak widać życie lubi być przewrotne. Na pewno odwiedzę Was żeby zobaczyć maluszki, bo za każdą z Was trzymam kciuki. Do zobaczenia dziewczyny.13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
Nayax wrote:Cześć dziewczyny. Widzę, że poruszony został mój temat, więc weszłam na chwilę. Nie siedzę teraz na forum, nie dam rady...ale widzę jak się zmartwiłyście.
Ja znikam, nie chce usuwać konta, bo jak widać życie lubi być przewrotne. Na pewno odwiedzę Was żeby zobaczyć maluszki, bo za każdą z Was trzymam kciuki. Do zobaczenia dziewczyny.
Jeszcze będzie pięknie, pamiętaj. 💗Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Nayax absolutnie nic z tego co się stało nie jest nawet odrobinę Twoją winą! Jeśli myślisz o pomocy psychologa to mocno Cię do tego zachęcam na pewno w jakimś sposób Ci takie wsparcie pomoże.
Niezmiennie, zawsze i na zawsze jesteśmy tu dla Ciebie 💛 jeśli czegokolwiek potrzebujesz pisz tu czy na priv i na pewno Ci jakoś pomożemy!
Wiem że nie wyobrażasz sobie tego że kiedyś może znowu być dobrze, ale obiecuje Ci ze będzie! Trzymaj się kochana, tule Cię najmocniej jak się da 💛 -
Nayax… bardzo mi przykro 😞 nawet mie wyobrażam sobie jak się czujesz… pomoc psychologa to jak najbardziej dobry pomysł, dobrze ze masz wsparcie w rodzinie 😘
Jakby co to pisz - tak jak mówiły dziewczyny -
Nayax ❤️
Serce mi pęka jak czytam co Cię spotkało.
I nie mogę sobie wyobrazić jak się czujesz 😔
Jesteśmy tu dla Ciebie ZAWSZE, więc jak tylko będziesz potrzebować chwili jakiejkolwiek rozmowy to śmiało. Każde emocje tutaj są wskazane.
Cieszy mnie fakt, że masz wsparcie w rodzinie. To teraz najważniejsze. ❤️❤️❤️❤️❤️ Ściskam Cię bardzo mocno i wierzę, że jeszcze to wszystko kiedyś zostanie Ci wynagrodzone. 😘Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
Nayax wszystkie wysyłamy Ci mnóstwo uścisków... Myślę, że pomoc psychologa nie zaszkodzi, to co teraz przechodzisz jest straszne i niewyobrażalne więc psycholog może pomóc...
Trzymaj się, wierzymy, że życie wynagrodzi Ci jeszcze te cierpienia i zapewniam, że wszystkie będziemy z Tobą myślami.♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Nayax czytałam już wczoraj i beczałam. Praktycznie nie wiedziałam co napisać, zaczynałam post i kasowałam. Bo w sumie nie wiadomo, co człowiek ma napisać w takiej sytuacji, żadne słowa nie są tu na miejscu.
Wiedz tylko, że przesyłam w Twoja stronę dużo ciepła i wsparcia i cieszę się, że Rodzina się Tobą tak mocno opiekuje. Psycholog lub psychiatra to bardzo dobry pomysł, sama korzystałam z takiej pomocy w ciężkim momencie w moim życiu i uważam, że jak najbardziej warto.
Wyczułam od Ciebie tyle ciepła i dobroci tu na forum, mam nadzieję, że los szybko się odwróci (choć wiem, że w tym momencie może się to wydawać głupim frazesem) i zaznasz szczęścia, na jakie z całego serca zasługujesz..
Ściskam mocno i jestem z Tobą w myślach i modlitwachWojcinka lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
26.07 18dpo beta 2246