W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
Coma 💛 z całego serducha trzymam kciuki, ale ja też już od jakiegoś czasu głęboko wierzę że masz zdrowego synka pod serduchem i ta amnio to tylko potwierdzi! 😘
Natis 💛 ja z kolei bym na pewno już do żadnego lekarza nie szła. I nie są to słowa puszczane na wiatr bo jak wyszła mi dodatnia ospa a objawów nie miałam to też po kilk dniach paniki temat olalam i wszystko jest ok 🤪 masz ujemne wyniki, co więcej masz wyniki świadczące o przebyciu choroby jeszcze przed ciąża więc ja na prawdę bym o temacie zapomniała, ale wiadomo rób tak żebyś Ty dobrze spała 😊
Szyszka 💛 pewnie ze Cię pamiętamy! Powodzenia kochana i pisz do nas czasami! Wróżę Ci szybką zdrowa ciążę 😉💞Natis, Izi, Szyszka90 lubią tę wiadomość
-
Tymczasem ja rozpoczynam kolejny maraton w pracy iiii kolejny tydzień ciąży 🤩
Miłego dnia dziewczyny 😘annaanja, Kajucha95, Axon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie jak zasypiałam bardzo bolał brzuch w trochę innym miejscu niż ostatnio. Ciężko stwierdzic gdzie dokładnie. Zaczynam sie zastanawiac czy faktycznie narządy sobie robią miejsce czy np cos co jem mi nie sluzy 🤷♀️
Wczoraj miałam niefajna sytuacje, zrobiłyśmy naszej koleżance baby shower i jak dziewczyny sie zbierały to spytałam jednej z nich czy mogę sie z nią zabrać do centrum na dworzec, bo planowałam wracac pociągiem, a z dworca miałam wrócić albo taksówka albo mąż miał po mnie przyjechać. Wszystkie na mnie naskoczyly jak ja mogę wracac pociągiem późnym wieczorem w ciąży i jak mój mąż może na to pozwolić. Poczułam sie jak jakaś nieodpowiedzialna gowniara, której mąż jest potworem. Nie wiem ale od wczoraj chce mi sie płakać na samo wspomnienie tej sytuacji. Ja nie widzę nic złego w podrozy pociągiem miedzy jednym a drugim miastem.
Normalna rzecz. Oczywiście skończyło sie tak ze koleżanka mnie odwiozła - godzina drogi w jedna stronę.
Czułam sie jak ostatnia niedorajda. Ja wiem, ze chciały dobrze i może przesadzam, ale hormony mi szaleją i chce mi sie płakać z wielu powodów. Nie wiem, nie mogę przestać o tym myslec. Musiałam sie wygadaćstarania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
annaanja wrote:Mnie jak zasypiałam bardzo bolał brzuch w trochę innym miejscu niż ostatnio. Ciężko stwierdzic gdzie dokładnie. Zaczynam sie zastanawiac czy faktycznie narządy sobie robią miejsce czy np cos co jem mi nie sluzy 🤷♀️
Wczoraj miałam niefajna sytuacje, zrobiłyśmy naszej koleżance baby shower i jak dziewczyny sie zbierały to spytałam jednej z nich czy mogę sie z nią zabrać do centrum na dworzec, bo planowałam wracac pociągiem, a z dworca miałam wrócić albo taksówka albo mąż miał po mnie przyjechać. Wszystkie na mnie naskoczyly jak ja mogę wracac pociągiem późnym wieczorem w ciąży i jak mój mąż może na to pozwolić. Poczułam sie jak jakaś nieodpowiedzialna gowniara, której mąż jest potworem. Nie wiem ale od wczoraj chce mi sie płakać na samo wspomnienie tej sytuacji. Ja nie widzę nic złego w podrozy pociągiem miedzy jednym a drugim miastem.
Normalna rzecz. Oczywiście skończyło sie tak ze koleżanka mnie odwiozła - godzina drogi w jedna stronę.
Czułam sie jak ostatnia niedorajda. Ja wiem, ze chciały dobrze i może przesadzam, ale hormony mi szaleją i chce mi sie płakać z wielu powodów. Nie wiem, nie mogę przestać o tym myslec. Musiałam sie wygadaćannaanja lubi tę wiadomość
13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
Też myślę że koleżanki trochę poniosło... 😒 Annaanja nie martw się, na pewno chciały dobrze tylko trochę im nie wyszło, ty nic złego nie robisz.
Kobiety chyba czasami same z siebie chcą robić niesamodzielne ofiary - tak przynajmniej myślę 🤷♀️
Nie myśl już o tym, tym bardziej nie płacz przez to 😘annaanja lubi tę wiadomość
-
Coma właśnie myślałam co tam u Ciebie. Wychodzi na to, że wieści brzmią całkiem w porządku i jest szansa że te wady to jakaś wieka pomylka. Trzymam kciuki żeby dzidziuś był zdrowy ❤️ swoją drogą dlaczego musisz tak długo czekać na wyniki? Kuzynka miała amniopunkcje w zeszła środę i w kolejny czwartek miała już wynik, także tydzień. Współczuję że tak długo musisz się stresować 😔
Swoją drogą tak patrzę na Wasze suwaczki i myślę o tym, że mój wyglądał by podobnie... A nie ma nic 😔Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Annaanja no bez jaj 🙈 Nie przesadzajmy że jesteś jakaś obłożnie chora, czy coś... Nie rozumiem co jest zlego w podróży pociągiem w 4 miesiącu ciąży. Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ostatnio miałam podobną sytuację, gdy mówiłam koleżance, że sama jeżdżę do sklepu po zakupy. Stwierdziła, że po to mam Męża żeby on robił teraz zakupy. Też poczułam jakby osądzała mojego Męża, a moim zdaniem on robi wszystko co może żeby mi ulżyć. Ale potem w sumie olałam tą sytuację, po prostu mamy inne myślenie. Wydaje mi się, że niektórzy najchętniej położyliby ciężarne w łóżku i kazali im leżeć przez 9 miesięcy...Nie popadajmy w skrajności. Wiadomo, że są ciążę zagrożone, gdzie trzeba leżeć, ale większość ciąż jest niezagrożona i można robić większość rzeczy, które robiłyśmy przed ciążą 🤦
annaanja lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Annaanja ciąża to ciąża nie jest zakaźna ani spotkanie z inną osobą nie jest tragedia więc dziewczyny poniosło trochę. Nie przejmuj się bo nie warto, Ty wiesz i Twój mąż co dla Was jest odpowiednie i najlepsze i tego się trzymaj ;*
Szyszka trzymam kciuki, przyznam, że wczoraj o Tobie myślałam i nawet weszłam na inny wątek bo widziałam, że się tam udzielasz i widziałam, że wracasz do starań i się ucieszyłam bo jakoś wydawało mi się, że masz dobre nastawienie i wierze, że niedługo spotka Cię szczęśliwe zakończenie tej historii ;*Szyszka90, Wojcinka, annaanja lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
nick nieaktualnySzyszka ja tak samo myślałam, dalej czasami wspominam, że gdyby poprzednie ciąże szły ok to od czerwca albo września miałabym już dziecko na świecie, ale wyszło jak wyszło. Na szczęście czas szybko leci, żyje się dalej i zanim się obejrzysz znowu zobaczysz dwie kreseczki na teście 😉 Nam udało się po poronieniu za pierwszym razem i też tego ci życzę 😚
-
Izi, Norka - dziękuję
Własnie też mam nadzieję, że juz niebawem znów dla nas zaświeci słoneczko i pojawią się kreski. Na pewno podzielę się tutaj swoim szczęsciem
Starania od 03.2020
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Szyszka ja kiedys podobnie myślałam jak dwie ciążę straciłam, ale wiesz co... Z dziewczynami z forum z którymi w tym samym czasie starałam się o dziecko i które wtedy zaszły w ciążę do dzisiaj się przyjaźnię - znajomości przeniosłyśmy poza forum 💛 One mają już 3-4 letnie dzieci a ja zrobiłam sobie kilkuletnia przerwę od staran i dopeiro teraz wróciłam do gry. Na początku też miałam myśli, zwłaszcza jak ich brzuszki rosły a później rodziły że powinnam to samo przeżywać, ale życie i los chciały inaczej i z perspektywy czasu wiem że tak po prostu miało być 💛 ja już wyczekuje twojego nowego suwaczka i widzę go oczami wyobraźni 😄
Szyszka90 lubi tę wiadomość
-
annaanja nie przejmuj sie. Troche przesadziły, tez pewnie z troski.
Mnie tez w pierwszej ciazy bombardowali teoriami czego nie powinnam robic, ze maz to nie ma zadnego poczucia, ze wszedzie sama itp... Trzeba to tez przetrawic, kazdy jest w innej sytuacji i trzeba sobie radzic.
Czasem zazdroszcze kobietom, ktore sa wyreczane ze wszystkiego w czasie ciaxy... No ale coz, u mnie by to nie bylo mozliwe i juz to zaakceptowalam.annaanja lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przyszłam podzielić się z Wami emocjami 🙈 Przed chwilą Mała po raz pierwszy zasadziła mi takiego kopa, że widziałam poruszający się brzuch 😭 tak się wzruszyłam że nie umiem dojść do siebie 🥰
Norka01, Kajucha95, Lucy91, Marbella, Wojcinka, Izi, Liseuek, Natis, Dreamscometrue, annaanja lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
nick nieaktualny
-
Alisek93 wrote:Dziewczyny przyszłam podzielić się z Wami emocjami 🙈 Przed chwilą Mała po raz pierwszy zasadziła mi takiego kopa, że widziałam poruszający się brzuch 😭 tak się wzruszyłam że nie umiem dojść do siebie 🥰
Alisek93, Wojcinka, Kajucha95, annaanja lubią tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Hej dziewczyny, szybkie pytanie. Kończy mi się jutro pakiet premium i myślę czy kupować. Nie pamiętam już jakie opcje były w tej zwykłej wersji, opłaca się kupić jeszcxe przy staraniach?Starania od 03.2020
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Cześć dziewczyny 😘
Ja cały weekend na zjeździe więc jestem trochę wyłączona z forum, ale nadrobiłam Was bo za dużo nie pisałyście 😂
Wojcinka, tak zrobię. Nie będę panikować jak wyniki mówią jasno, że to przeszłam, igM i igA jest ujemne, więc nie ma mowy o żadnym zakażeniu - i tego się trzymam 😘
Kajucha, piękne skarpetki 😍
Annaanja, moim zdaniem dziewczyny przesadziły... Przecież jazda pociągiem to nic złego 😜 autem też sama nie możesz jechać? Bez przesady. Ja często wychodzę sama/jadę gdzieś sama i nie wyobrażam sobie żeby mnie mój gdzieś co chwilę woził, proponuje nieraz, ale ja np wole się przejść albo jadę sama 😜 kartę ciąży mam przy sobie - więc jak coś to akcja - reakcja 😊
A zmieniając temat... Rano się obudziłam i mówię kurde... Tak mnie coś boli lewa strona brzucha. Dźwigam koszulkę, a tam 😬😳 taki wielki siniak! po heparynie, ale wczorajszy zastrzyk mnie nic nie bolał, ani nie czułam bólu po 😳
Także pozdrawiam Was ja i mój ogromny siniak 😂
Wchodzimy w 17 tydzień 😍😍
I wczoraj wieczorem miałam wrażenie że coś mnie łaskota 😏 ale już sama nie wiem czy to 'TO' czy to kolacja 😂
Myślę że jeszcze 2-3 tyg i już nie będę miała wątpliwości.
Z nowości jeszcze moja wizyta u fizjo została przesunięta na JUTRO 😍 także mega się cieszę, bo wczoraj po siedzeniu 10h na zajęciach wieczorem w miejscu gdzie boli rwa kulszowa jakby mnie zablokowało 😂 i nie mogłam się przez chwilę ruszyć, musiałam ten 'blok' rozmasować i po paru sekundach puściło. Także nie mogę się doczekać tej wizyty, niech ona coś na to zaradzi 😊😜
Rozpisałam się.... 😂
Miłej niedzieli Wam życzę 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 10:28
Liseuek, annaanja lubią tę wiadomość
Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖