Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
Odpowiedz

W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!

Oceń ten wątek:
  • Natis Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Wczoraj się dowiedziałam, że szwagierka jest w ciąży w 13 tygodniu :D strasznie się cieszę chociaż trochę boję bo liczyłam na pomoc teścia, a on będzie w takim razie głównie tam siedział...
    I żona kuzyna męża też - ma termin na maj jakoś.

Powiedzcie, że nie jestem potworem, że te hormony szaleją i to normalne bo od rana chcę tylko płakać i ledwie się powstrzymuję. Nagle się przeraziłam, że nikt mi tu nie pomoże w niczym, że chcę mieć mamę obok, wiem, że dam sama radę jakoś jak zawsze zresztą, że ona przyjedzie ale...
    Siedzę ze łzami w oczach, a jak idę do łazienki to ledwie się powstrzymuję. Na weekendzie też już się mi nerwowość dała w znaki. Gdzie ta pieprzona dobra energia drugiego trymestru?!
    Co ja wiem o dzieciach? Jak ja je ubiorę po porodzie? Jak cokolwiek... totalnie mam dziś zjazd i dzień lamentu i strachu. Ja nawet nie wiem gdzie i jak chcę żeby spało.... Nie mamy swojego własnego kąta... A jak nie okiełznam kota i coś zrobi głupiego dziecku... I tak w kółko w głowie.
    Ja już nie wiem czy coraz bardziej nie chcę wrócić do siebie na wieś... Chociaż wiem, że nie bo za dużo minusów.

Jeszcze miałam sen - miałam już śliczną córeczkę, szłam z nią do lekarza, czekałyśmy w poczekalni i zorientowałam się, że wypada ją przebrać bo ma już mokro, poszłam do łazienki, podwijam sukienkę, otwieram pampersa a tam... SIUSIAK! Ja szok. O Boże kiedy, jak, czemu nikt nie zauważył, czy on nagle wyrósł? I zła na siebie bo nie zmieniałam pampersa chwilę dłuższą i takie odparzenie na tym siusiaku...
    wstałam PRZERAŻONA. Ja mogłam nie zobaczyć siusiaka?! Nie mógł urosnąć w kilka godzin :D

Izi, spokojnie.
    Teraz w dobie internetu można znaleźć wszystko... 😉
    Ja po połówkowych, jak będę miała więcej czasu myślę że zacznę zapisywać się na jakieś webinary o pielęgnacji... Laktacji. Mam zamiar też poszukać jakiś wartościowych kanałów na YT i z nich korzystać.
    Teoria, teorią... Ale wydaje mi się, że najwięcej dowiemy się w dniu kiedy trzeba będzie daną czynność zrobić. 😉

Nie ma co panikować, nie my pierwsze i nie ostatnie 😜
    Też mam dwa kudłacze w domu, też się zastanawiam jak to będzie, bo one to są takie nasze kocie-dzieci 😂
    Ale jakoś się to wszystko ułoży 😜
    Mam kilka koleżanek które są na etapie miesięcznego niemowlaka, 11-miesięcznego, 16-msc i dwa lata. Mam zamiar podpytywać i wyciągać to co dla siebie będę uważała za najlepsze 😊

Teraz pisząc tego posta leżałam chwilę na plecach i poczułam znowu dwa smyrnięcia 😂 ciekawe czy to 'TO' czy to płatki z mlekiem (bo mnie taka ogromna ochota na nie złapała) 😅

Izi lubi tę wiadomość

Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
    Jajowody drożne ✅
    Endometrioza III stopnia.

Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️

Heparyna 0,4
    Acard 75 💊
    Euthyrox 37,5
    Luteina + dupek 😏

16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️

31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
    02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
    17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
    02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
    14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
    25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
    28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
    27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
    09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
    21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
    07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
    22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖

uwo9hqvkgxscbyd6.png
  • Natis Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze zapytam dziewczyny które już rodziły... I te które będą rodzic razem ze mną. 😅

Chodziłyście do szkół rodzenia?
    Moja gin podsunęła mi szkole rodzenia w szpitalu w którym ordynatorem jest jej mąż. Weszłam, poczytałam. No i jestem trochę zaskoczona (pozytywnie), jak w teorii podchodzą do porodu.
    Omawiają bloki:
    Poród SN - pozycje wertykalne, naturalne metody łagodzenia bólu, poród w wodzie, dodatkowe metody łagodzenia bólu (gaz, znieczulenie, tens)
    Następnie cały blok laktacyjny - świadome KP, odciąganie pokarmu, przystawianie do piersi, problemy laktacyjne i jak im zaradzić.
    Noworodek - kąpiel i pielęgnacja maluszka, masaż maluszka, radzenie sobie z kolkami.
    Połóg - zmiany zachodzące w tym czasie, jak dbać o siebie w okresie połogu.

W razie dostępności będą organizowane zajęcia z chustonoszenia oraz spotkania z fizjoterapeutą.

W naszej placówce, w ramach Szkoły Rodzenia, prowadzone są spotkania w oddziale ginekologiczno-położniczym z ordynatorem oraz anestezjologiem, który może pomóc w wybraniu odpowiedniej forma znieczulenia dla kobiety.

analgezja zewnątrzoponowa do porodu siłami natury
    TENS – przezskórna stymulacja elektryczna
    analgezja wziewna – wdychanie specjalnej mieszaniny gazów

Myślicie, że to tylko tak ładnie wszytko jest napisane? 😉 Czy faktycznie taka w miarę 'spoko' szkoła rodzenia może istnieć?
    Zaciekawiły mnie fakty odnośnie chustoszenia, fizjo, spotkania z anestezjologiem w razie w 😜

Jajowody drożne ✅

Heparyna 0,4
    Acard 75 💊
    Euthyrox 37,5
    Luteina + dupek 😏

16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️

25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍

uwo9hqvkgxscbyd6.png
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Wczoraj się dowiedziałam, że szwagierka jest w ciąży w 13 tygodniu :D strasznie się cieszę chociaż trochę boję bo liczyłam na pomoc teścia, a on będzie w takim razie głównie tam siedział...
    I żona kuzyna męża też - ma termin na maj jakoś.

Powiedzcie, że nie jestem potworem, że te hormony szaleją i to normalne bo od rana chcę tylko płakać i ledwie się powstrzymuję. Nagle się przeraziłam, że nikt mi tu nie pomoże w niczym, że chcę mieć mamę obok, wiem, że dam sama radę jakoś jak zawsze zresztą, że ona przyjedzie ale...
    Siedzę ze łzami w oczach, a jak idę do łazienki to ledwie się powstrzymuję. Na weekendzie też już się mi nerwowość dała w znaki. Gdzie ta pieprzona dobra energia drugiego trymestru?!
    Co ja wiem o dzieciach? Jak ja je ubiorę po porodzie? Jak cokolwiek... totalnie mam dziś zjazd i dzień lamentu i strachu. Ja nawet nie wiem gdzie i jak chcę żeby spało.... Nie mamy swojego własnego kąta... A jak nie okiełznam kota i coś zrobi głupiego dziecku... I tak w kółko w głowie.
    Ja już nie wiem czy coraz bardziej nie chcę wrócić do siebie na wieś... Chociaż wiem, że nie bo za dużo minusów.

Jeszcze miałam sen - miałam już śliczną córeczkę, szłam z nią do lekarza, czekałyśmy w poczekalni i zorientowałam się, że wypada ją przebrać bo ma już mokro, poszłam do łazienki, podwijam sukienkę, otwieram pampersa a tam... SIUSIAK! Ja szok. O Boże kiedy, jak, czemu nikt nie zauważył, czy on nagle wyrósł? I zła na siebie bo nie zmieniałam pampersa chwilę dłuższą i takie odparzenie na tym siusiaku...
    wstałam PRZERAŻONA. Ja mogłam nie zobaczyć siusiaka?! Nie mógł urosnąć w kilka godzin :D
    Spokojnie , to wszystko przyjdzie intuicyjnie ;) też się boję że zrobię malemu krzywdę, zle podniosę, cos się stanie przy ubieraniu... Ale po chwili myślę, że przecież tyle kobiet daje rade , każda matka kiedyś zostaję/została matka po raz pierwszy i wszyscy sobie poradzili - my też damy radę. ;) glowa do góry ;)

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natis wrote:
    A ja jeszcze zapytam dziewczyny które już rodziły... I te które będą rodzic razem ze mną. 😅

Chodziłyście do szkół rodzenia?
    Moja gin podsunęła mi szkole rodzenia w szpitalu w którym ordynatorem jest jej mąż. Weszłam, poczytałam. No i jestem trochę zaskoczona (pozytywnie), jak w teorii podchodzą do porodu.
    Omawiają bloki:
    Poród SN - pozycje wertykalne, naturalne metody łagodzenia bólu, poród w wodzie, dodatkowe metody łagodzenia bólu (gaz, znieczulenie, tens)
    Następnie cały blok laktacyjny - świadome KP, odciąganie pokarmu, przystawianie do piersi, problemy laktacyjne i jak im zaradzić.
    Noworodek - kąpiel i pielęgnacja maluszka, masaż maluszka, radzenie sobie z kolkami.
    Połóg - zmiany zachodzące w tym czasie, jak dbać o siebie w okresie połogu.

W razie dostępności będą organizowane zajęcia z chustonoszenia oraz spotkania z fizjoterapeutą.

W naszej placówce, w ramach Szkoły Rodzenia, prowadzone są spotkania w oddziale ginekologiczno-położniczym z ordynatorem oraz anestezjologiem, który może pomóc w wybraniu odpowiedniej forma znieczulenia dla kobiety.

analgezja zewnątrzoponowa do porodu siłami natury
    TENS – przezskórna stymulacja elektryczna
    analgezja wziewna – wdychanie specjalnej mieszaniny gazów

Myślicie, że to tylko tak ładnie wszytko jest napisane? 😉 Czy faktycznie taka w miarę 'spoko' szkoła rodzenia może istnieć?
    Zaciekawiły mnie fakty odnośnie chustoszenia, fizjo, spotkania z anestezjologiem w razie w 😜

Nie chodziłam No akurat był szał koronaswirusowy i wszystkie były pozamykane więc oglądałam na Yt jakieś filmiki na tematy porodowe, ciążowe i noworodkowe .
    W tej ciazy chodzić też nie będziemy 😁 nie czujemy, żeby nam było to jakoś potrzebne

Biochem - 2017 r

• Alisek93 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dość mocno kłuje mnie w okolicy prawego jajnika, to mogą być rozciągające się więzadła macicy? Dość upierdliwe uczucie:/
    Poza tym szukałam małej detektorem i jest bardzoo nisko dzisiaj:/ Jak zwykle się martwię, że to łożysko jeszcze bardziej się obniżyło, a to by było niedobrze... Na szczęście pojutrze mam wizytę, to już chyba wytrzymam :(

Izi, mam podobne rozterki jak Ty, jestesmy sami w duzym meiscie, rodzice mieszkają 1,5h drogi, a teściowie w DE, więc będziemy praktycznie skazani na siebie, ale zobacz ile ludzi radzi sobie w taikich sytuacyjach, my też damy radę :D

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, już lepiej ale mam jakiś słaby dzień... W sobotę zabiłabym męża za to, że istnieje, a dziś przepłakałabym najchętniej pół dnia pomiędzy tym śpiąc.

Ja myślę o szkole rodzenia, jest w szpitalu gdzie chce rodzić, koleżanka była tam miesiąc temu czy dwa i bardzo zadowolona była właśnie programem (bardzo analogiczny do tego co napisałaś Natis), a ja na stronie szpitala czytałam jakie w teorii mają nastawienie do porodów i właśnie też pokrywa się z omawianym programem. Za miesiąc rodzi więc dowiem się czy tylko w teorii tacy są ekstra czy w praktyce też :)

Natis lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Natis Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Dzisiaj dość mocno kłuje mnie w okolicy prawego jajnika, to mogą być rozciągające się więzadła macicy? Dość upierdliwe uczucie:/
    Poza tym szukałam małej detektorem i jest bardzoo nisko dzisiaj:/ Jak zwykle się martwię, że to łożysko jeszcze bardziej się obniżyło, a to by było niedobrze... Na szczęście pojutrze mam wizytę, to już chyba wytrzymam :(

Izi, mam podobne rozterki jak Ty, jestesmy sami w duzym meiscie, rodzice mieszkają 1,5h drogi, a teściowie w DE, więc będziemy praktycznie skazani na siebie, ale zobacz ile ludzi radzi sobie w taikich sytuacyjach, my też damy radę :D

Mnie dzisiaj delikatnie podkuwa z lewej strony 🤔
    Takie pojedyncze 'piknięcia', nie wiem jak inaczej mam to opisać 😅
    A mój zabrał mi mojego srajfona, bo jemu telefon się popsuł. I nie mam właśnie jak sobie podsłuchać gagatka, muszę czekać do 14.30 😉 aż wróci z pracy 😊

Wlaśnie się zbieram, idę do Lidla po chlebek i muszę wymyśleć coś na obiad 😅 mam smaka na 🍝 spaghetti 😜

Kajucha, dzisiaj podczas live na momama udostępnili kod
    - 25% na hasło zdroweplecy 😉 jakbyś była zainteresowana to udostępniam 😊

Jajowody drożne ✅

Heparyna 0,4
    Acard 75 💊
    Euthyrox 37,5
    Luteina + dupek 😏

16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️

uwo9hqvkgxscbyd6.png
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natis wrote:
    Mnie dzisiaj delikatnie podkuwa z lewej strony 🤔
    Takie pojedyncze 'piknięcia', nie wiem jak inaczej mam to opisać 😅
    A mój zabrał mi mojego srajfona, bo jemu telefon się popsuł. I nie mam właśnie jak sobie podsłuchać gagatka, muszę czekać do 14.30 😉 aż wróci z pracy 😊

Wlaśnie się zbieram, idę do Lidla po chlebek i muszę wymyśleć coś na obiad 😅 mam smaka na 🍝 spaghetti 😜

Kajucha, dzisiaj podczas live na momama udostępnili kod
    - 25% na hasło zdroweplecy 😉 jakbyś była zainteresowana to udostępniam 😊

Tak, takie "piknięcia " :D

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Natis Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Dzięki, już lepiej ale mam jakiś słaby dzień... W sobotę zabiłabym męża za to, że istnieje, a dziś przepłakałabym najchętniej pół dnia pomiędzy tym śpiąc.

Ja myślę o szkole rodzenia, jest w szpitalu gdzie chce rodzić, koleżanka była tam miesiąc temu czy dwa i bardzo zadowolona była właśnie programem (bardzo analogiczny do tego co napisałaś Natis), a ja na stronie szpitala czytałam jakie w teorii mają nastawienie do porodów i właśnie też pokrywa się z omawianym programem. Za miesiąc rodzi więc dowiem się czy tylko w teorii tacy są ekstra czy w praktyce też :)

Ja o tą szkołę rodzenia podpytam jeszcze na wizycie w czwartek u mojej Pani doktor... Zobaczę co ona mi powie 😉 zapytam o położną (w razie W) gdyby znów porody rodzinne zostały wstrzymane. No i chyba zapisze się na próbę, zobaczymy czego się tam nauczę 😅

Jajowody drożne ✅

Heparyna 0,4
    Acard 75 💊
    Euthyrox 37,5
    Luteina + dupek 😏

16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️

uwo9hqvkgxscbyd6.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:

Wiem, że damy ale jakoś mnie to dziś przeraża, tym bardziej, że mam z mamą tak super relację, że chyba po prostu tęsknię za możliwością spotkania się w tygodniu itp.

Mi też się czasami spryciula układa nisko, ostatnio nie mogłam znaleźć i właśnie była tak niziutko, a dwa dni później już wyżej. Wiercipięty, albo jak mówi moja ginekolog "przytulas" bo ciągle się w moją ściankę na badaniu wtulał tylko.
    Jutro zobaczysz, że jest dobrze ;*

Alisek93 lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Natis Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Tak, takie "piknięcia " :D

To mnie dzisiaj też tak 'pika' 😂 tylko z drugiej strony, wierzę, że to nic złego tylko kolejny objaw ciąży 😜😅

Jajowody drożne ✅

Heparyna 0,4
    Acard 75 💊
    Euthyrox 37,5
    Luteina + dupek 😏

16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️

uwo9hqvkgxscbyd6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak sprawdzam detektorem to mała jest zaraz pod pępkiem, nawet wczoraj prawa strona brzucha wyraźnie odstawala bardziej niż lewa.

Ja póki co się nie martwię, siostra opowiadała że tak się bala że nie będzie umiała trzymać, przebrać itp a po porodzie wszystko przyszło samo intuicyjnie. Mam tyle dobrze że w razie czego mama niedaleko to na początku będę chciała żeby wpadała i pomagała.

U mnie z tego co wiem jest szkoła rodzenia online, która prowadzi położna ze szpitala w którym będę rodzić. Dziewczyny sobie chwalą, opiekę w szpitalu też więc o to jestem spokojna.

Annaanja udanego wypoczynku 😉

Ja dzisiaj po wizycie w labo. Jak zwykle ręce całe obolałe. Kobitka kazała przekazać mojej gince że mam tak cienkie żyły że nie będzie możliwości zrobienia krzywej cukrowej, bo jest problem żeby pobrać krew do morfologii a co dopiero trzy wkłucia do krzywej...

• Natis Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norka01 wrote:
    Ja ostatnio jak sprawdzam detektorem to mała jest zaraz pod pępkiem, nawet wczoraj prawa strona brzucha wyraźnie odstawala bardziej niż lewa.

Ja póki co się nie martwię, siostra opowiadała że tak się bala że nie będzie umiała trzymać, przebrać itp a po porodzie wszystko przyszło samo intuicyjnie. Mam tyle dobrze że w razie czego mama niedaleko to na początku będę chciała żeby wpadała i pomagała.

U mnie z tego co wiem jest szkoła rodzenia online, która prowadzi położna ze szpitala w którym będę rodzić. Dziewczyny sobie chwalą, opiekę w szpitalu też więc o to jestem spokojna.

Annaanja udanego wypoczynku 😉

Ja dzisiaj po wizycie w labo. Jak zwykle ręce całe obolałe. Kobitka kazała przekazać mojej gince że mam tak cienkie żyły że nie będzie możliwości zrobienia krzywej cukrowej, bo jest problem żeby pobrać krew do morfologii a co dopiero trzy wkłucia do krzywej...

Norka 😬 i co teraz?
    Ja ogólnie też z tych 'cienkich zyl', ale póki co bez większych problemów, panie w labo szukają, szukają i czasem kują w dziwnych miejscach 😜

Jajowody drożne ✅

Heparyna 0,4
    Acard 75 💊
    Euthyrox 37,5
    Luteina + dupek 😏

16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️

uwo9hqvkgxscbyd6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natis wrote:
    Norka 😬 i co teraz?
    Ja ogólnie też z tych 'cienkich zyl', ale póki co bez większych problemów, panie w labo szukają, szukają i czasem kują w dziwnych miejscach 😜
    Niewiem jak to załatwia. Za dwa tygodnie na wizycie spytam, ale coś czuję że będą musiały dłubać, szukać i zmasakruja mi te ręce całkiem 😥

• Natis Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norka01 wrote:
    Niewiem jak to załatwia. Za dwa tygodnie na wizycie spytam, ale coś czuję że będą musiały dłubać, szukać i zmasakruja mi te ręce całkiem 😥

Masakra współczuję 😢

Jajowody drożne ✅

Heparyna 0,4
    Acard 75 💊
    Euthyrox 37,5
    Luteina + dupek 😏

16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️

uwo9hqvkgxscbyd6.png
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od kilku dni masakrowanie pęcherza przez malego . No jakby sobie trampoline zrobił. 😅 Cały czas czuje go mega nisko 😳

Biochem - 2017 r

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w szkole rodzenia. To jest taki standardowy program co Natis napisała. Teraz ciekawe jak go omówią ;)
    Ale polecam, chociaż większość tego można już znaleźć w internecie to jednak dobrze jak ktoś „prawdziwy” to opowie ;)

Izi, Natis, Axon lubią tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czasami mam obawy jak sobie poradzę... Nigdy nie miałam do czynienia w rodzinie z takim maleństwem.. Ale ja nie pierwsza i nie ostatnia 👍 damy sobie radę, myślę, że z czasem to wszystko przyjdzie. Polecam ebooki Fizjo-Dzidzius od FizjoMommy (sledze ja na instagramie). Ona ma pięknie pokazane jak nosic dziecko, jak karmić itp.
    Tez myślę o szkole rodzenia, mam kilka poleconych przez koleżanki i niedługo będę się interesować co i jak :)

Natis lubi tę wiadomość

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
    Czekamy na Ciebie, Synku 💙

3jgxyx8dm6498f15.png
  • Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wpadła dzisiaj nagła wizyta z pieskiem u weterynarza, bo złamał pazura do krwi. Przy okazji wyszło, że już czas na szczepienia i cyk 200 zł 🙈🙃

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
    Czekamy na Ciebie, Synku 💙

3jgxyx8dm6498f15.png
  • Natis Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od którego tyg zamierzacie się zapisać do szkoły rodzenia?
    Im wcześniej tym lepiej? Czy wolicie później jak już brzuszki są takie konkretniejsze? 😁

Jajowody drożne ✅

Heparyna 0,4
    Acard 75 💊
    Euthyrox 37,5
    Luteina + dupek 😏

16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️

uwo9hqvkgxscbyd6.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ