W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kajucha95 wrote:Dziewczyny, filmuję się ale jak odróżnić śluz od wód płodowych? Mam sporo śluzu ale przez ten wczorajszy ból brzucha mam schizę, że to mogą być wody... Zamówiłam papierki do pomiaru pH, ale czy da się na oko to odróżnic?
Ciężko to przeoczyć. tez miałam czas że myślałam że lecą mi wody a to poprostu był wodnisty sluz bo lekarz sprawdzał na wizycie .Kajucha95 lubi tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Kajucha95 wrote:Ok uspokoiłyście mnie. Ale ja tak mam że panikuje. To moja pierwsza i ostatnia ciąża 🙈🤣
I spokojnie , nie panikujesz to normalne że się martwisz w ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 13:58
Kajucha95 lubi tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
coma wrote:Wojcinka, moja endokrynolog jest w Emiratach, chyba w Abu Dhabi i wrzuca dużo relacji na insta. Ale tam jest ciekawie byliście na expo? To jest w Dubaju nie?
W skrócie mowiac i nei wchodząc w szczegóły - 99% negatywnych rzeczy które może kiedyś słyszałyscie o Emiratach to bzdury zapraszam serdecznie, teraz jest najlepszy okres w roku na wakajki tutaj 💛coma, annaanja, Izi lubią tę wiadomość
-
Co do stanikow tu u mnie wielki zakupowy sukces 😁
Staniku z HM zawsze nosiłam przed ciąża ale teraz miałam taka potrzebę żeby ktoś mnie porządnie zmierzył i porządnie dopasował cyckonosz
Long story short poszłam do Victoria's Secret i tam miałam super obsługę i dopasowanie stanika do swoich potrzeb. Jak założyłam pierwszy który pani mi przyniosła to myślałam że dostaje cyckowego orgazmu 😂 tak wygodnie mi chyba w życiu nie było 😂
I na koniec wisienka na torcie - załapałam się na promocję 3 za 300! (AED i PLN są praktycznie 1:1) takze jestem baaardzo zadowolona z zakupówKajucha95, annaanja lubią tę wiadomość
-
A no i myślałam że fioła dostanę w galerii bo tak mi się udzieliła świateczna atmosfera że musiałam się nieźle hamować żeby wszystkiego nie kupić 😂 ostatecznie kupiłam trochę dekoracji na choinkę i kalendarz adwentowy dla męża 🤪🎅🏼 (tak tak w Emiratach Boże Narodzenie jest obchodzone komercyjnie tak samo jak w Europie, jak nie bardziej)
annaanja lubi tę wiadomość
-
Ja bardzo chętnie zwiedzilabym Emiraty, zwłaszcza jak sobie te relacje pooglądałam No ale nie wiem kiedy wróci era podróżowania u nas 😂 na razie jest era próby przetrwania, teraz mamy bostonke i nie wiem kiedy spałam więcej niż godzinę ciągiem.
-
coma wrote:Ja bardzo chętnie zwiedzilabym Emiraty, zwłaszcza jak sobie te relacje pooglądałam No ale nie wiem kiedy wróci era podróżowania u nas 😂 na razie jest era próby przetrwania, teraz mamy bostonke i nie wiem kiedy spałam więcej niż godzinę ciągiem.
Kate1811 lubi tę wiadomość
-
coma wrote:Ja bardzo chętnie zwiedzilabym Emiraty, zwłaszcza jak sobie te relacje pooglądałam No ale nie wiem kiedy wróci era podróżowania u nas 😂 na razie jest era próby przetrwania, teraz mamy bostonke i nie wiem kiedy spałam więcej niż godzinę ciągiem.
My juz w drodze na weekend, uspokoiłam głowę i zamierzam odpoczywać i świętować 😁🥳Wojcinka lubi tę wiadomość
13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
coma wrote:i gdzie jedziecie? nam właśnie przez bostonke plany świętowania urodzin córki padły i się nudzimy jak mopsy, strasznie nie lubie jesieni
coma, Wojcinka lubią tę wiadomość
13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
-
Ja lubię początek jesieni, ale jak sie robi tak listopadowo to już marze o śniegu a od 10 stycznia chciałabym wiosnę skoro w tym roku narty odpadająstarania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
Ja sie naiwnie pozytywnie nastawiam na podróżowanie z dzieckiem nawet przy wyborze wanienki wybrałam składana m.in w tym celu
Wojcinka, Izi, Lucy91 lubią tę wiadomość
starania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
annaanja wrote:Ja sie naiwnie pozytywnie nastawiam na podróżowanie z dzieckiem nawet przy wyborze wanienki wybrałam składana m.in w tym celu
Kajucha95, coma, annaanja lubią tę wiadomość
-
My tez dużo podróżowaliśmy, mój mąż jest pół-Polakiem, poznaliśmy się w Hiszpanii, on należał do organizacji podróżniczej, potem organizował wycieczki
No a dziecko nas udupilo konkret 😂 znaczy mąż to nadal dużo lata ze względu na prace, a ja nie byłam w samolocie od 2,5 roku 😂
Nie mówię absolutnie ze tak będzie u kogokolwiek ale warto mieć tez z tylu głowy scenariusz dziecka… trudnego bo mnie to kosztowało depresje poporodowa. Moja córka w aucie się krztusila ulewanym mlekiem, darła się jak opętana tez, miała kolki czy bol życia, bóg wie co, przez pierwsze 3 miesiące najdalej pojechaliśmy 80 km od Warszawy i to prawie przepłaciliśmy zyciem. Potem na pół roku pojechaliśmy do Bielska i w korku pod Częstochowa płakałam karmiąc ja wisząc z cyckiem nad jej fotelikiem ze nigdy ku*** więcej 😂
Teraz mam z tego bekę, ale no takie wiezienie nagle było straszne.
Teraz już sie ogólnie da. Podróżujemy po Polsce trochę, mieliśmy w planach Majorkę latem ale zachorowała przed samym wylotem. Wiec zrobiliśmy drugie zeby być bardziej w dupie 😂 -
Hahaha Coma 😂🙈 przepraszam że się śmieje bo to nie jest wcale zabawne ale obraz matki wiszącej z cyckiem nad fotelikiem dziecka mnie strasznie rozbawił 🙈💛
coma, Kajucha95 lubią tę wiadomość
-
coma wrote:
Nie mówię absolutnie ze tak będzie u kogokolwiek ale warto mieć tez z tylu głowy scenariusz dziecka… trudnego bo mnie to kosztowało depresje poporodowa. Moja córka w aucie się krztusila ulewanym mlekiem, darła się jak opętana tez, miała kolki czy bol życia, bóg wie co, przez pierwsze 3 miesiące najdalej pojechaliśmy 80 km od Warszawy i to prawie przepłaciliśmy zyciem.
Teraz mam z tego bekę, ale no takie wiezienie nagle było straszne.
m. Wiec zrobiliśmy drugie zeby być bardziej w dupie 😂
Podpisuje się pod tym rękami i nogami!!!!
Ja piernicze, nikt mi nie mówił, ze to może być AŻ TAK trudne 🙈🙈🙈 tez zaliczyłam depresje i co więcej, przez pierwszy rok byłam świecie przekonana ze moje dziecko mnie nienawidzi!
Nawet moja mama ostatnio do mnie powiedziała ze jakby Oskierka była trochę łatwiejsza to pewnie na drugie byśmy się szybciej zdecydowali 😂😂😂😂
-
Noooo, ale są tez lajtowe dzieci które od początku lubią smoczka, butelkę, śpią w aucie, nie maja kolek, alergii, problemów z wedzidelkiem, napięciem mięśniowym, nie ulewaja i budzą się w nocy tylko na jedzenie 2-3 razy
I ja poproszę teraz o taki egzemplarz 🙏Wojcinka lubi tę wiadomość