Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
Odpowiedz

W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!

Oceń ten wątek:
  • milam Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 wrote:
    ja dziś robiłam test i jutro chyba powtórzę bo jakiś cień się pojawił... i też nie mam gdzie dziś kupić testu... myślisz, że można rano zrobić siku do pojemnika i potem testować takim odstanym trochę moczem?

Ja tak robiłam, sikalam "na potem". Beta w takim odstanym moczu też jest.

MamaMagda89 lubi tę wiadomość

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • MamaMagda89 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Ja tak robiłam, sikalam "na potem". Beta w takim odstanym moczu też jest.

to może też tek wypróbuje :) z cierpliwością u mnie krucho...

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 13:44

Wysłany: 11 lipca 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Miśka wrote:
    W instrukcjach pisze czasem, że można przechować mocz do 12h przed badaniem testem ciążowy.

o to już na pewno tak zrobię i mam nadzieję, że jutro będę mogła pochwalić się zdjęciem ☺️

milam, Pani Miśka, Axon lubią tę wiadomość

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 13:44

Wysłany: 11 lipca 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Miśka wrote:
    Jutro 11dpo. Nawet w końcu udało mi się wytrzymać i nie zacząć testowania wczesniej. Jakoś przestałam wierzyć, że się uda

to chyba miałyśmy owulację tego samego dnia 1.07 ☺️
    ja też sobie obiecywałam, że nie będę tak szybko robić testów, ale nie wytrzymałam...
    ile czasu już się starasz?

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaanja wrote:
    Ja biorę duphaston i w tym cyklu do tego doszła luteina w taki sposób, że od dnia w którym miałam najpewniej owulacje mam dzień odstępu i dopiero następnego dnia zaczynam brać przez 10 dni. Tak mi to lekarz rozpisuje.

I odstawiasz tak poprostu czy robisz betę i jak jest negatyw to odstawiasz?

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Miśka wrote:
    Jutro 11dpo. Nawet w końcu udało mi się wytrzymać i nie zacząć testowania wczesniej. Jakoś przestałam wierzyć, że się uda

No ja niestety nie mam cierpliwości za grosz i właśnie zapylałam kilometr na nogach w jedną strone do apteki 24h po testy🤣 jutro będzie sikane🤪

MamaMagda89, Clearblue ma takie testy, że wychodzi plusik ale kosztuje jeden ok 20zł przynajmniej u mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 18:18

Kremówka, Anettaa lubią tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️

Wysłany: 11 lipca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

MamaMagda89, Clearblue ma takie testy, że wychodzi plusik ale kosztuje jeden ok 20zł przynajmniej u mnie[/QUOTE]

tylko one mają czułość z tego co widzę w necie 25 mlU/ml, a ja wolę te czulsze 10mlU/ml

KaJa lubi tę wiadomość

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do labu trzeba zawieźć mocz szybko żeby się nie namnożyły bakterie, przy tescie ciążowym to nie ma znaczenia.

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Ja ostatnio rzadziej tu zaglądam z wielu względów. Zauważyłam, że pochłania mi to ogromną ilość czasu tak samo jak fb, ciągle gdzieś w głowie z tyłu, że muszę wejść i zobaczyć co się tu na forum dzieje i wpisywać objawy każdego dnia, co w ogóle mija się z celem skoro mamy zaprzestać starań...
    Mialam tez w weekend gości z czasów studenckich więc uwaga skupiła się na czymś innym, chociaż na chwilę.
    Siknęłam dziś ale biel. Obstawiam, że znowu cykl był bezowulacyjny, piersi nie bolą, tylko sobie tak umamiłam. Wypryski na twarzy się pojawiły co prawda ale to chyba po prostu z tych upałów. Oczyściłam się po albothylu, Temperatura nisko, po 3 dniach jednakowej temperatury, przestałam ją mierzyć bo albo coś jest nie tak ze mną albo fiksuje mi termometr po upadku z łóżka. Ostatnio spinając się na bąka😅 tak mnie zakuły oba jajniki, że nie mogłam wstać z kanapy...
    W piątek wyjeżdżam na Chorwację, miałam nadzieję, że do tego czasu albo pojawi się miesiączka albo dwie kreski, przynajmniej albo byśmy mieli szalone wakacje albo świętowali ciążę a tak, zastanawiam się czy 🙈 przyjdzie i spierdzieli mi wyjazd. Jestem zła, ze jej nie ma bo nie mogę rozpocząć leczenia torbiela. Pojawiło się plamienie jakoś w 21 dc ale uznałam, że po albothylu i nie zaczęłam brać tabletek a teraz zastanawiam się się to była miesiączka taka skąpa czy co do cholery się dzieje. Jestem zmieszana, tkwię w jakimś chorym marazmie, marzeniach o ciąży i złości, że nie możemy się starać ani nie mogę się leczyć...
    Jestem tak zniesmaczony tym wszystkim, że nawet nie miałam ochoty i siły nadrabiać zaległych postów... brak mi motywacji do czegokolwiek. I jeszcze śluz... duzo sluzu. Lepkiego. Nie wiem co on oznacza i w jakiej fazie cyklu Jestem.

SandraMaria lubi tę wiadomość

• Kremówka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Ja ostatnio rzadziej tu zaglądam z wielu względów. Zauważyłam, że pochłania mi to ogromną ilość czasu tak samo jak fb, ciągle gdzieś w głowie z tyłu, że muszę wejść i zobaczyć co się tu na forum dzieje i wpisywać objawy każdego dnia, co w ogóle mija się z celem skoro mamy zaprzestać starań...
    Mialam tez w weekend gości z czasów studenckich więc uwaga skupiła się na czymś innym, chociaż na chwilę.
    Siknęłam dziś ale biel. Obstawiam, że znowu cykl był bezowulacyjny, piersi nie bolą, tylko sobie tak umamiłam. Wypryski na twarzy się pojawiły co prawda ale to chyba po prostu z tych upałów. Oczyściłam się po albothylu, Temperatura nisko, po 3 dniach jednakowej temperatury, przestałam ją mierzyć bo albo coś jest nie tak ze mną albo fiksuje mi termometr po upadku z łóżka. Ostatnio spinając się na bąka😅 tak mnie zakuły oba jajniki, że nie mogłam wstać z kanapy...
    W piątek wyjeżdżam na Chorwację, miałam nadzieję, że do tego czasu albo pojawi się miesiączka albo dwie kreski, przynajmniej albo byśmy mieli szalone wakacje albo świętowali ciążę a tak, zastanawiam się czy 🙈 przyjdzie i spierdzieli mi wyjazd. Jestem zła, ze jej nie ma bo nie mogę rozpocząć leczenia torbiela. Pojawiło się plamienie jakoś w 21 dc ale uznałam, że po albothylu i nie zaczęłam brać tabletek a teraz zastanawiam się się to była miesiączka taka skąpa czy co do cholery się dzieje. Jestem zmieszana, tkwię w jakimś chorym marazmie, marzeniach o ciąży i złości, że nie możemy się starać ani nie mogę się leczyć...
    Jestem tak zniesmaczony tym wszystkim, że nawet nie miałam ochoty i siły nadrabiać zaległych postów... brak mi motywacji do czegokolwiek. I jeszcze śluz... duzo sluzu. Lepkiego. Nie wiem co on oznacza i w jakiej fazie cyklu Jestem.
    Kochana czuje Twoją frustrację i chyba bym zwariowała będąc w takiej kropce. Ale okres w końcu przyjdzie, nowy cykl i leczenie też się zacznie.
    Na pocieszenie mogę dodać że drugiego dnia mojego wakacyjnego wyjazdu dostałam @ , nienawidzę tamponow i nie spełniają u mnie jakoś swojej roli, jestem w tej Hiszpanii i już 5 dzień @ która jakoś średnio odpuszcza. Jutro wracamy a ile się nasłuchałam że ,, och zobaczycie odpoczniecie i akurat, ilu osobom się na wyjeździe udaje! ". Ha ha

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Cześć Dziewczyny.

Conte, skup sie na wakacjach i co by sie nie działo baw sie dobrze😊 nawet jakby akurat wredna @ przyszła to nic. Mało przyjemnie jest na wyjeździe z @ ale mimo wszystko postaraj sie wyluzować i zapomnieć na razie o swoich problemach.

13.10.22 ➡️ II kreski
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, az się popłakałam... a najbardziej wkurzające jest to, że nawet jeśli ten nowy cykl się zacznie i zacznę leczenie to wakacje będą do bani, bez seksów i szaleństw a mój Stary będzie znowu zarzucał mnie tekstami, że już mnie nie pociąga bo się nie kochamy. Mamy ograniczone "widzenia" bo on jest w UK i podczas mojego ostatniego pobytu u niego, też nic nie było bo po apbothylu ... mam już dość tego wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 19:20

• tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa robiłaś test czy zostawiłaś na rano?
    Ja plamię drugi dzień, jeszcze nie wiem czy to 🐒 czy jakaś inna dziwna sprawa, cykle mam raczej 35 dniowe wiec sporo za wczesnie ale test wczoraj bialutki, dzisiaj nie sikałam bo już nie mam siły
    Jutro wyniki piątkowego proga, ciekawe czy chociaż owu była…

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖

Wysłany: 11 lipca 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Wiecie co, az się popłakałam... a najbardziej wkurzające jest to, że nawet jeśli ten nowy cykl się zacznie i zacznę leczenie to wakacje będą do bani, bez seksów i szaleństw a mój Stary będzie znowu zarzucał mnie tekstami, że już mnie nie pociąga bo się nie kochamy. Mamy ograniczone "widzenia" bo on jest w UK i podczas mojego ostatniego pobytu u niego, też nic nie było bo po apbothylu ... mam już dość tego wszystkiego.

jak rozumiem, nie będzie seksu ze względu na leczenie o którym pewnie partner jest poinformowany więc nie sądzę, że będzie zarzucał takimi tekstami... nie ma co dokładać sobie zmartwień, my kobiety lubimy pisać swoje czarne scenariusze, a przecież one najczęściej się w ogóle nie sprawdzają (całe szczęście)

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 wrote:
    jak rozumiem, nie będzie seksu ze względu na leczenie o którym pewnie partner jest poinformowany więc nie sądzę, że będzie zarzucał takimi tekstami... nie ma co dokładać sobie zmartwień, my kobiety lubimy pisać swoje czarne scenariusze, a przecież one najczęściej się w ogóle nie sprawdzają (całe szczęście)

Leczenie na torbiela to tabsy anty- Kontracept, wiec to na seksy nie wpływa, bardziej boję się, że w końcu miesiączka przyjdzie i zepsuje mi wakacje. Zastanawiam się się przed wyjazdem nie pójść do gina na usg żeby sprawdzić czy owu była i czy plamienie to była miesiączka czy co za ustrojstwo. Z drugiej strony boję się, że panikuje i latam jak na sraczke do tego lekarza... tak bardzo bym chciała mieć wszystko w normie i zajść w ciążę, że schiza osiąga niebagatelnie ogromy rozmiar...

• KaJa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że głupia ja nie wytrzymałam i musiałam dzisiaj (9dpo) już nasikać na jeden test🤣 oczywiście biało (test pink 10) w takim razie jutro badam tylko proga i czekam na @. Obawiam się, że jednak tej owu nie było😔

13.10.22 ➡️ II kreski
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Zacytuję sama siebie, ale może ktoś się odezwie. Nie mam żadnego doświadczenia z badaniem nasienia, podpowiedzieć czy badanie bez morfologii jest coś warte? Dzięki

Morfologia pokaże czy plemniki są dobrej jakości, bo może być tak, że będzie ich dużo, ale nieruchliwe lub uszkodzone.

milam lubi tę wiadomość

• milam Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norka01 wrote:
    Morfologia pokaże czy plemniki są dobrej jakości, bo może być tak, że będzie ich dużo, ale nieruchliwe lub uszkodzone.

Dziękuję, czekałam aż ktoś odpowie. Czyli tak jak przypuszczałam będzie to średnio wartościowe badanie bez morfologii. Dzięki że się odezwałaś w tej sprawie.

Norka01 lubi tę wiadomość

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ