Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
Odpowiedz

W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!

Oceń ten wątek:
  • Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie było mnie tu jakiś czas, byliśmy na urlopie z mężem :) no i właśnie, dzisiaj 7 dpo, cycki mnie bolą niemiłosiernie, do okresu jeszcze ponad tydzień... Czy myślicie, że jest szansa, że się udało? Śluzu praktycznie tez brak, jak przed samą miesiączka... Boję się, że okres przyjdzie szybciej, a ja sobie robię nadzieję :(

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
    Czekamy na Ciebie, Synku 💙

3jgxyx8dm6498f15.png
  • MamaMagda89 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajucha95 wrote:
    Dziewczyny, nie było mnie tu jakiś czas, byliśmy na urlopie z mężem :) no i właśnie, dzisiaj 7 dpo, cycki mnie bolą niemiłosiernie, do okresu jeszcze ponad tydzień... Czy myślicie, że jest szansa, że się udało? Śluzu praktycznie tez brak, jak przed samą miesiączka... Boję się, że okres przyjdzie szybciej, a ja sobie robię nadzieję :(

na pewno trzeba wziąć pod uwagę, że starając się o dziecko baczniej obserwujemy swój organizm i niekiedy trochę na siłę szukamy symptomów ciąży, ale to 7 dpo więc nadzieja jak najbardziej uzasadniona! trzymam kciuki :)

Kajucha95 lubi tę wiadomość

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 wrote:
    na pewno trzeba wziąć pod uwagę, że starając się o dziecko baczniej obserwujemy swój organizm i niekiedy trochę na siłę szukamy symptomów ciąży, ale to 7 dpo więc nadzieja jak najbardziej uzasadniona! trzymam kciuki :)
    Wiem, ale nigdy tak szybko przed okresem nie bolały mnie piersi, aż och dotknąć nie mogę. Ale wiadomo, nie nakręcam się :)

MamaMagda89 lubi tę wiadomość

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
    Czekamy na Ciebie, Synku 💙

3jgxyx8dm6498f15.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajucha95 wrote:

Ciężko powiedzieć. Z doświadczenia Ci powiem, że ja często miałam objawy ciążowe a jednak @ przychodziła a w cyklu, w którym zaszłam nie miałam praktycznie żadnych😜 piersi nic nie bolały, były troche większe ale to bardziej przez wode, która mi sie zatrzymała w organiźmie (do 8tyg na wadze miałam 4kg więcej z tego powodu🤣) nie miałam nawet jednego dnia mdłości itp zupełnie nic. Oczywiście, że jest szansa że sie udało ale musisz sie uzbroić w cierpliwość. Najlepiej w ogóle staraj sie pomijać wszelkie objawy 😜

Kajucha95, MamaMagda89 lubią tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w drugiej fazie cyklu też macie takie uderzenia gorąca?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie coś się powaliło. 15dc testy owu negatywne, śluz jak w drugiej fazie a mąż dzisiaj do mnie, że cycki mam jakby większe.. we wtorek idę zrobić proga, zorientuje się mniej więcej czy te bóle w 9dc/10dc to mogła być owu. W środę wizyta, więc jak będzie wyższy to obgadam temat od razu z lekarzem. A jak nie będzie to się dowiem czy cykl się szykuje bezowulacyjny czy jednak coś rośnie i będzie później.

Widzę, że ogólnie większość z Nas dopadła fala dołka ale po deszczu wychodzi słońce a z dna pozostaje się tylko odbić ❤ doczekamy się tych dwóch kreseczek, groszek dobrze wie kiedy do Nas zawitać 😊

KaJa, Kajucha95, SandraMaria lubią tę wiadomość

• Patka123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałabym dołączyć :) Zaraz się zabieram za nadrabianie wątku, ale chciałam się najpierw o coś zapytać. Czy moja głowa jest normalna :D Czy to możliwe, że 3 dni po owulacji miałam krótki ból brzucha jak na miesiączkę, kolejnego dnia doszła ogromna ilość śluzu (to na pewno nie był płodny), a kolejnego dostałam lekkich mdłości w pracy. Ogólnie mój cykl chodzi jak w zegarku i nigdy wcześniej nie miałam takich objawów. Ale już sama nie wiem czy możliwe, że tak szybko miałam objawy zapłodnienia, czy doszukuję się czegoś.

I tak czy siak testować mam zamiar parę dni po spodziewanej miesiączce 23-25 lipca :)

age.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, jakieś dołki zawitały ale ja staram sie szukać pozytywów w każdej sytuacji i naprawdę polecam takie podejście nawet jak jest czasami ciężko. Nawet jak teraz sie nie uda to już mam zaplanowane badania, wyjazd żeby sie zrelaksować itp. To mi daje jakoś przetrwać i iść do przodu chociaż w tym cyklu jest wyjątkowo ciężko bo mam tak różne humorki jak nigdy od początku cyklu 😏

13.10.22 ➡️ II kreski
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
  • Anettaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    No ja niestety nie mam cierpliwości za grosz i właśnie zapylałam kilometr na nogach w jedną strone do apteki 24h po testy🤣 jutro będzie sikane🤪

MamaMagda89, Clearblue ma takie testy, że wychodzi plusik ale kosztuje jeden ok 20zł przynajmniej u mnie
    To tym bardziej mocno trzymam kciuki za jutro✊✊

U mnie kolejny dzień małpy ale tak jak pisałam wcześniej kiedy mamy zajęcie to chyba i głowa nie ma kiedy się zastanawiać nad tym co się dzieje. Cieszę się że zobaczyłam kreski i zrobiłam betę bo chociaż wiem że to nie był jakiś felerny test. Wiem że coś się za działo. Dla mnie To też ważne...

Dziewczyny głowy do góry i od jutra sypać tu nowymi kreskami ❤️

KaJa, Kajucha95, Blondyna.B, annaanja, Axon, Niebieska Gwiazda, Vivian, Agnuka lubią tę wiadomość

• KaJa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta, cieszę się że jakoś sie trzymasz✊

Ja sie nie nastawiam bo zupełnie w tym cyklu nie mam nawet objawów mięsiączki😡 bardziej licze na to, że owu jednak była. U mnie to już połowa sukcesu 😜 ale jakoś sie nawet nie przejmuje tym testem i jak nic nie wyjdzie. Będziemy działać dalej.

Ale zobaczyłabym jakies ⏸ u Was, pokazywać no fotki😁🤪🤣

13.10.22 ➡️ II kreski
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
  • Kremówka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż już do mnie - kiedy znowu zaczniemy sie starać? XD bo teraz @, przed @tez u mnie libido minus milion ...
    Ale wiecie tak czytam i widzę, że każda ma jakieś objawy w oczekiwaniu a ja nic nigdy 🤯 cycki ledwo ledwo albo wcale... Jedyne co ostatnio miałam to dziwny ból w podbrzuszu ale pewnie to był pęcherz 😅😅😅

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • SandraMaria Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajucha95 wrote:
    Wiem, ale nigdy tak szybko przed okresem nie bolały mnie piersi, aż och dotknąć nie mogę. Ale wiadomo, nie nakręcam się :)
    Mnie też bardzo szybko zaczęły boleć, praktycznie tuż po owulacji :) Trochę się martwię bo bolą trochę mniej, więc pewnie przyjdzie okres, jak zawsze z resztą, więc to żadne zaskoczenie dla mnie 😄 Trochę będzie przykro no ale pozostaje walczyć dalej 💪💪

Kajucha95 lubi tę wiadomość

• SandraMaria Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norka01 wrote:
    Dziewczyny a w drugiej fazie cyklu też macie takie uderzenia gorąca?
    Ja mam 🥵 jak na menopauzę haha 😂 może dlatego testy z jedną kreską tylko 🙈🤣

• Patka123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka to chyba niestety głowa płata figle :P to mój pierwszy cykl starań i mimo, że podchodzę do tego na luzie to może faktycznie, aż za mocno się skupiam na objawach. Chociaż wiadomo nadzieja zawsze jest...

age.png
  • SandraMaria Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:
    Mój mąż już do mnie - kiedy znowu zaczniemy sie starać? XD bo teraz @, przed @tez u mnie libido minus milion ...
    Ale wiecie tak czytam i widzę, że każda ma jakieś objawy w oczekiwaniu a ja nic nigdy 🤯 cycki ledwo ledwo albo wcale... Jedyne co ostatnio miałam to dziwny ból w podbrzuszu ale pewnie to był pęcherz 😅😅😅
    Mi już objawy odpuszczają, więc pewnie sobie większość, które zaznaczam w apce, wmawiałam 😄

MamaMagda89 lubi tę wiadomość

• Patka123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraMaria jeszcze nic straconego :D widzę, że niedługo testujesz, to może brak objawów jest czymś pozytywnym skoro też nie czujesz zbliżającej się @

Kiedyś podczytywałam wątki staraczkowe i zawsze widziałam jak kobiety narzekają jak od końca starań do @ czas leci mozolnie. Serio myślałam, że to przesada, a teraz czuje identycznie to samo 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 21:58

SandraMaria, Vivian lubią tę wiadomość

age.png
  • SandraMaria Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    SandraMaria jeszcze nic straconego :D widzę że niedługo testujesz, to może brak objawów jest czymś pozytywnym skoro też nie czujesz zbliżającej się @

Kiedyś podczytywałam wątki staraczkowe i zawsze widziałam jak kobiety narzekają jak od końca starań do @ czas leci mozolnie. Serio myślałam, że to przesada, a teraz czuje identycznie to samo 😅
    Chyba jednak to wina stanika, jest taki wygodny, że przez cały dzień bólu piersi nie czuje, a po kąpieli jak podchodziłam bez niego to ból powrócił 😂 No i brzuch troszkę pobolewa, więc 🐒 przyjdzie na pewno 😁 Wolę się zaskoczyć niż zawieść 😊

• Patka123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :) Ale mimo wszystko ogromne kciuki!

age.png
  • Axon Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Axon a powtarzalaś jeszcze czy poprzestałaś na tych dwóch betach?
    Robiłam tylko dwie. Ostatnio dla pewności nasikalam sobie na test żeby sprawdzić czy nie jaśnieje 🙈

Wojcinka, milam lubią tę wiadomość

preg.png
    age.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Dziękuję, czekałam aż ktoś odpowie. Czyli tak jak przypuszczałam będzie to średnio wartościowe badanie bez morfologii. Dzięki że się odezwałaś w tej sprawie.
    Myśmy zmarnowali czas i pieniądze na badanie bez morfologii bo wyszło dużo plemników o myśleliśmy ze u męża wszystko ok

Wojcinka, milam lubią tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ