W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Putka2022 wrote:Moon, i ogólnie wszystkie dziewczyny, mogę mieć prośbę, żeby dodać do spisu niepolecanych testów te przeklęte Nordtesty? Wszystkie, które kupiłam pokazały mi kreski. Czytałam o nich duzo i to nie była taka partia, one po prostu fabryczną kreskę taka mają. Nie ma ich w ogóle w naszym spisie, a może akurat któraś przeczyta i nie kupi tego badziewia. I oszczędzi to rozczarowań takich jak teraz przeżyłam. Oczywiście to tylko taka luźna propozycja
Raczej już czekam na okres, bo tak się czuję. PMS wjechał taki, że masakra. Chociaż z tył głowy, gdzieś czasem przemyka mi myśl, że za pierwszym razem czułam się identycznie. Ale zaraz sobie przypominam o tej negatywnej becie. Jak do jutra małpa nie zapuka to dla formalności siknę na tego facelle. Jestem na siebie taka zła, że tak szybko nasikałam i się sprawdziłam opinii o tych testach.
NAg08, to jak u mnie. Niby staramy się od listopada, a przez wyjazdy starego to w sumie teraz jest dopiero 4 cykl jak był w domu w czasie owu.
Iskierka, o kurde, biedak szybkiego powrotu do zdrowia
Kasia111, tule za małpe. Miałam nadzieje, że się miło zaskoczysz po tej bieli.
Zdecydowanie trzeba wpisać te testy na 1. stronę :c ale trzymam jeszcze kciuki!
-
Kasia111 wrote:Zdecydowanie trzeba wpisać te testy na 1. stronę :c ale trzymam jeszcze kciuki!Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
-
iskierka✨ wrote:Heej🙋🏻♀️🙋🏻♀️
Piękna niedziela 🎉🎉 gratuluję kreseczek dziewczyny! ♥️
Wrazluwa wszystkiego co sobie wymarzysz i dużo zdrówka❤️🥹🎂
A ja ten lipiec mam naprawdę mega pechowy 😮💨 wczoraj moje starsze dziecię złamało sobie nogę 🙈 połowa dnia na sor w tym z nawalona kobieta, więc biedak jeszcze musiał się napatrzeć, a później nie spałam całej nocy, bo sprawdzałam czy wszystko u niego dobrze... Jak pech to pech 🤷🏻♀️
Miłego dnia Wam wszystkim życzę ! 🌞✨ -
Frutellka wrote:A nie masz problemów z tarczycą lub żelazem?
Nie właśnie. Byłam taka zmęczona ostatni raz przed poronieniem. Tydzień temu też byłam zmęczona ale wtedy akurat miałam niskie ciśnienie przez pogodę a teraz słońce na całego, ciśnienie super a ja bez energiiZostałam mamą 25.04.2024 💓 -
Landrii wrote:Nie właśnie. Byłam taka zmęczona ostatni raz przed poronieniem. Tydzień temu też byłam zmęczona ale wtedy akurat miałam niskie ciśnienie przez pogodę a teraz słońce na całego, ciśnienie super a ja bez energii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 19:04
-
Trzymam mocno kciuki za jutrzejsze testujące!🫶✊🏻
Jutro znowu lecę na bete z samego ranka bo wyjeżdżamy na wakajki, wiec wynik odczytam już pewnie w Mikołajkach🥰🥰Marzycielka, moonflower, Wrazluwa, Miczka, S.Roszpunka, iskierka✨, Niaha lubią tę wiadomość
-
Rozzzzi wrote:Trzymam mocno kciuki za jutrzejsze testujące!🫶✊🏻
Jutro znowu lecę na bete z samego ranka bo wyjeżdżamy na wakajki, wiec wynik odczytam już pewnie w Mikołajkach🥰🥰
Super. Tylko daj nam proszę znać jaka jest beta, bo my tu wszystkie jajka będziemy znosić z niecierpliwości 😘
Na ile jedziecie na urlopik?👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka wrote:Super. Tylko daj nam proszę znać jaka jest beta, bo my tu wszystkie jajka będziemy znosić z niecierpliwości 😘
Na ile jedziecie na urlopik?
Dam znać na pewno, sama jajko zniosę w tym aucie jak będę czekać 😂 za ponad tydzien wracamy, dlatego do lekarza pójdę po przyjeździe, jeżeli oczywiście beta będzie ładna i wszystko będzie okej 🫢Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Landrii wrote:Nie właśnie. Byłam taka zmęczona ostatni raz przed poronieniem. Tydzień temu też byłam zmęczona ale wtedy akurat miałam niskie ciśnienie przez pogodę a teraz słońce na całego, ciśnienie super a ja bez energii“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Butterfly23 wrote:Dziewczyny kiedy zrobić badanie DHEA-S? Endo mówi, że nie ma znaczenia dzień cyklu, a na necie czytam, że 2-5 dc 🤔
Mi dr wszystkie badania kazała robić w 2, 3 DC stwierdziła, że są najbardziej miarodajne 🙂Butterfly23 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Rozzzzi wrote:Ja czuje brzuch co jakis czas jak na okres, poza tym okej i jestem zmierzła😂Wrazluwa wrote:Ooo tydzień jestes w starszej ciąży mi aplikacja okazuje 4 tygodnie i 3 dni 🥹🥹
A jecie wszystko normalnie, to na co macie ochotę? Pijecie kawę? 😄 Bo ja co czytam, to nie powinno się jeść w ciąży, np. jajka, sałatka z tuńczykiem, kabanosy 😂co o tym sądzicie? Ja już sama nie wiem, co o tym myśleć 🤔😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 20:10
-
xMartaa wrote:A jecie wszystko normalnie, to na co macie ochotę? Pijecie kawę? 😄 Bo ja co czytam, to nie powinno się jeść w ciąży, np. jajka, sałatka z tuńczykiem, kabanosy 😂co o tym sądzicie? Ja już sama nie wiem, co o tym myśleć 🤔😂
To zależy 😀
Kawę ograniczyłam pije 1 co dwa dni, kiedy czuje potrzebę, a zauważam ze biorę kilka łyków i ju jestem spokojniejsza i nie dopijam jej.
No i odrazu przejrzałam co mogę czego nie, zdecydowanie wszystko surowe pół surowe wykluczam dla zasady
Ale mam tak ze słaby mam apetyt mdło mi jest. No i mam tak ze nie jestem głodna a jak mnie zaśsie to klękajcie narody 😅
xMartaa lubi tę wiadomość
08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
xMartaa wrote:A jecie wszystko normalnie, to na co macie ochotę? Pijecie kawę? 😄 Bo ja co czytam, to nie powinno się jeść w ciąży, np. jajka, sałatka z tuńczykiem, kabanosy 😂co o tym sądzicie? Ja już sama nie wiem, co o tym myśleć 🤔😂
Bodajże salami jest robione z surowego mięsa, i chyba tylko wędzone, na bank odpadają wszystkie szynki dlugodojrzewajace typu parmeńską czy szwarcwaldzka .
Ryby wędzone na zimno też odpadają :p.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 20:22
xMartaa lubi tę wiadomość
-
Kawkę pije, z rana u mnie musi być🫢 pije tylko raz dzienie bardzo rzadko po południu, tuńczyka nie lubię wiec no😂 ale tak ogólnie co do jedzenia to nie będę się ograniczać chyba ze naprawdę czegoś nie wolno to wiadomo 🫢xMartaa lubi tę wiadomość
-
Wrazluwa wrote:To zależy 😀
Kawę ograniczyłam pije 1 co dwa dni, kiedy czuje potrzebę, a zauważam ze biorę kilka łyków i ju jestem spokojniejsza i nie dopijam jej.
No i odrazu przejrzałam co mogę czego nie, zdecydowanie wszystko surowe pół surowe wykluczam dla zasady
Ale mam tak ze słaby mam apetyt mdło mi jest. No i mam tak ze nie jestem głodna a jak mnie zaśsie to klękajcie narody 😅
No wiadomo, że żadnego surowego miesa, ryb i serów 🙂
Ja też tak mam, że czasem nie chce mi się nic jeść. Jem, bo muszę żeby nie być głodna. A czasem mam ochote na wszystko i zjadłabym wszystkiego po trochu 😂
Chyba większość produktów ma coś w sobie szkodliwego, ale myślę że zjedzenie czegoś raz na jakiś czas od razu nie zaszkodzi 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 21:05
-
hej wam niedzielnie. u mnie pomimo niedzieli nawał roboty. Wczoraj koło 15 owulak zajebisty, miałam zrobić wieczorem ale zapomniałam. zrobiłam koło 1.30 w nocy i już nieco bledszy, czyli wskazuje na to, że pik był wczoraj po południu/wieczorem. fakt jajcory czułam dość mocno. dzisiaj już owulaki blade, więc po piku.
udało mi sie męża wykorzystać wczoraj i dzisiaj wczesnym popołudniem, może uda się jeszcze wieczorem, ale to wątpliwe.
co ciekawe, dzisiaj mam 12 dc dopiero, owulka przewidywana była na jutro... ale bóle podbrzusza i jajników jednak chyba potwierdzają, że była dzisiaj, prawdopodobnie koło 18, bo tak mnie nagle złapało na chwilę. cóż, jak się więcej męża nie uda wykorzystać, muszę się pocieszyć, że się uało cokolwiek.
na minus - młody wrócił z weekendu z tatą i co? oczywiście plecy czerwone i spalone jak diabli.... ratujemy jakośMarzycielka lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Butterfly23 wrote:Dziewczyny kiedy zrobić badanie DHEA-S? Endo mówi, że nie ma znaczenia dzień cyklu, a na necie czytam, że 2-5 dc 🤔
Mi gin kazał robić w 3dcButterfly23 lubi tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Ewiwi wrote:hej wam niedzielnie. u mnie pomimo niedzieli nawał roboty. Wczoraj koło 15 owulak zajebisty, miałam zrobić wieczorem ale zapomniałam. zrobiłam koło 1.30 w nocy i już nieco bledszy, czyli wskazuje na to, że pik był wczoraj po południu/wieczorem. fakt jajcory czułam dość mocno. dzisiaj już owulaki blade, więc po piku.
udało mi sie męża wykorzystać wczoraj i dzisiaj wczesnym popołudniem, może uda się jeszcze wieczorem, ale to wątpliwe.
co ciekawe, dzisiaj mam 12 dc dopiero, owulka przewidywana była na jutro... ale bóle podbrzusza i jajników jednak chyba potwierdzają, że była dzisiaj, prawdopodobnie koło 18, bo tak mnie nagle złapało na chwilę. cóż, jak się więcej męża nie uda wykorzystać, muszę się pocieszyć, że się uało cokolwiek.
na minus - młody wrócił z weekendu z tatą i co? oczywiście plecy czerwone i spalone jak diabli.... ratujemy jakoś
To ja podobnie o 15 miałam pik wygląda na to, bo mnie złapało kłócie w jajniku i bóle podbrzusza, piękna kreska, a już o 21 bledsza. Zrobię jeszcze jutro rano dla porównania 😁 ale tak przypuszczałam, że owulacja pewnie w poniedziałek będzie 🙂👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Dziękuję Putka, mam nadzieję, że szybko nam minie ten czas z gipsem 🙈
Marzycielka wiesz co..skakał na dmuchańcach i niefortunnie postawił stopę...w czwartek mamy do ortopedy jestem ciekawa co nam powie 😮💨
Czekamy na jutrzejsze tesciki i bety 🤞😍 Dobranoc 🌜💏 2014
👦2015
💔2017 poronienie samoistne
🧑2019
Starania o 3 maleństwo 💖 (od 7.2022)
💁♀️ 28
-niedoczynność tarczycy
- poza tym wszystko ok
*letrox 75, vita-miner prenatal