W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCukruś, super! Powodzenia ❤️
Też robiłam studia tylko dla siebie, mimo, że pracowałam już w swoim zawodzie i pracuje w nim nadal. Ale zawsze warto mieć plan b, nigdy nic nie wiadomo 😊 pamiętam, że w swojej grupie miałam dwie dziewczyny, które zaszły w ciążę i wszystko na spokojnie ogarnęły 🥰
Moje studia to też była przykrywka dla mojej mamy, bo chciałam przenieść się do dużego miasta i zamieszkać z chłopakiem 😅 ale na dobre wyszło! Chłopak stał się mężem, studia skończone, licencjat obroniony.
Czasem było ciężko ogarnąć dom, prace na cały etat i studia w weekendy ale jak się chce to można wszystko 😊Cukruś lubi tę wiadomość
-
@Cukruś super wiadomość 😍
Cieszę się, że walczysz o siebie!
Studia super sprawa, poznasz nowych ludzi, kto wie - może staraczkową bratnią duszę ☺ nowa energia i odciągniesz troszkę myśli z jednego toru.
To była dobra decyzja ‼️ A i o dzieciach sporo wiedzy będzie od samego poczęcia 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2023, 20:31
Cukruś lubi tę wiadomość
-
Boże jaka jestem pierdoła 😭😭😭 zapomniałam Ovitrelle ze sobą na wakacje, a miałam się dzisiaj kłuć. Złote jaja pójdą się je*ac 😤
Nie wiecie czy ktoś we wschodniej lub południowej Danii, północnych Niemczech, Holandii, Belgii lub Francji miałby odsprzedać? Czekałam na ostatnia chwile żeby wyjąc zastrzyk z lodówki i w tym zamieszaniu i stresie zapomniałam 😡😭🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Wrazluwa wrote:A widać już było serduszko ? ❤️
Coś mówiła, że jest echo płodu. Ale był bardzo mały na zdjęciu USG. Pewnie też zależy jaki sprzęt ma ginekolog 🙂Wrazluwa lubi tę wiadomość
-
Jagodecka wrote:Boże jaka jestem pierdoła 😭😭😭 zapomniałam Ovitrelle ze sobą na wakacje, a miałam się dzisiaj kłuć. Złote jaja pójdą się je*ac 😤
Nie wiecie czy ktoś we wschodniej lub południowej Danii, północnych Niemczech, Holandii, Belgii lub Francji miałby odsprzedać? Czekałam na ostatnia chwile żeby wyjąc zastrzyk z lodówki i w tym zamieszaniu i stresie zapomniałam 😡😭
O rany jak mi przykro współczujeJagodecka lubi tę wiadomość
08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Jagodecka wrote:Boże jaka jestem pierdoła 😭😭😭 zapomniałam Ovitrelle ze sobą na wakacje, a miałam się dzisiaj kłuć. Złote jaja pójdą się je*ac 😤
Nie wiecie czy ktoś we wschodniej lub południowej Danii, północnych Niemczech, Holandii, Belgii lub Francji miałby odsprzedać? Czekałam na ostatnia chwile żeby wyjąc zastrzyk z lodówki i w tym zamieszaniu i stresie zapomniałam 😡😭
Może pęcherzyki pękną same! 🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2023, 20:59
Jagodecka lubi tę wiadomość
-
Jagodecka o kurczaki 😐 może spróbuj założyć osobny wątek podając w temacie nazwę leku i lokalizację? Tam pewnie większe grono odbiorców niż tutaj. Trzymam kciuki aby się udało 🤞🏻
Cukruś, Jagodecka lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Boże dziewczyny dziękuję Wam za wszystkie słowa
Oby tym razem nie było tak jak na poprzednich kierunkach. Coś muszę w końcu ze sobą zacząć robić bo z samą zdaną maturą niestety w moim mieście nic nie zdziałam.
Jeszcze raz Wam bardzo dziękujęHope... lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Dziewczyny 🤰czy macie jakieś objawy po zjedzeniu czegos? Czy jecie wszystko na co macie ochotę?
Czytałam, że wiele produktów jest niewskazana w ciąży, ale jakby tak patrzeć na wszystkie produkty, to teraz nic nie jest zdrowe... Wiadomo, że nie je się w ciąży ryb, surowego miesa, serów i jajek. Ale myślę, że cała reszta raz na jakiś czas i wszystko z umiarem od razu nie zaszkodzi 🙂
Co Wy o tym sądzicie? 🤔
-
Jagodecka głowa do góry! już jest po ptakach z zastrzykiem, ale złote jaja pękną same! na bank pękną! całe forum za nie trzyma kciuki! już się nie denerwuj! teraz tylko chill.
Jagodecka lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
12/2023 klinika
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Jagodecka a moze na szybko recepta na zatrzyk i jutro w jakiś aptekach zagranicznych? nie wiem czy tez tam sprzedają, ale moze cos takiego?👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Cukruś wrote:Butterfly23 tak będzie miał robione w bocianie. No cóż będą nie całe 4 dni wstrzemiezliwości
Landrii z całego serduszka życzę Ci aby to był kropek Będzie wszystko dobrze!
No dziewczyny a ja wracam po wczorajszej szalonej nocy, poszłam spać o 5 więc temperatura nie zmierzona bo raz, że nie widziałam sensu w robieniu jej o godz 12 a 2, że zwyczajnie o tym zapomniałam jak już wcześniej przygotowałam się na nie mierzenie haha. Dzisiaj oczywiście kacyk i zmęczenie po nieprzespanej nocy więc dieta dzisiaj też poszła w odstawkę no ale cóż od jutra znowu posiłeczki czyste co 4h bo tak się dobrze czuje. Jak nie jestem głodna to wieczorny posiłek odpuszczam.
No, ale muszę się czymś Wam pochwalić.
Wcześniej narzekałam, że teraz mam duzo czasu bo chwilowo (mam nadzieje) nie pracuje. Wykształcenie to tylko skończone liceum z maturą i nic po za tym. 2 razy zaczęte studia, ale każde rzucone po 1 semestrze. Nadal nie wiem co robić w życiu jak się ukierunkować. Jedyne co jest pewne to to, że chce być mamą i to że chce kiedyś w końcu skończyć te studia żeby mieć wyksztalcenie wyzsze, dla siebie, dla swojej samooceny i dla lepszej pracy. Niestety we wszystkich biurach poszukują z wyksztalceniem wyższym nawet nie musi być kierunkowe do danego zawodu. Nie wiem dlaczego tak jest, ale najlepiej odnajduję się w pracy w biurze. Chciałabym znaleźć taką, która mnie ukierunkuje.
I docierając do celu, zapisałam się dzisiaj na studia!
Pedagogika, na razie licencjat później zobaczymy może podyplomówka albo magister w innym kierunku, w którym znajdę prace, nie wiem. Nie chce za bardzo wybiegać w przyszłość. Boje się, że i te studia zakończą się tak jak te 2 kierunki poprzednie, ale jak nie spróbuje to nie będę wiedzieć.
Jak zajdę w ciąże?
Trudno, jakoś to pogodzę na razie jestem pozytywnie nastawiona bo przecież w sierpniu mam zajść w ciąże więc w maju między jednymi egzaminami a drugimi szybko urodzę i wrócę na uczelnie hahaha
Jakoś to będzie, nie ja pierwsza będę w ciąży na studiach. (mówię już tak jakby ta ciąża byla hahaha )
Po wakacjach w sierpniu ostro się biorę do szukania pracy bo siedzenie w domu bez pracy nie robi mi dobrze na głowę.
Miłego dnia dziewczyny! dzisiaj mam nadzieje macie tak jak ja trochę świeżego powietrza po wczorajszym upale
Pedagogika to bardzo fajne studia 😊 Ja właśnie obroniłam licencjat, więc polecam 👍
Można się dużo dowiedzieć o dzieciach i wgl 😄Cukruś lubi tę wiadomość
-
Hej!
Odzywam się z niedzielnym pikiem 😁
https://ibb.co/jbNpdv6
To był imprezowy weekend, ale magiczny ✨ Impreza urodzinowa w ogrodzie. Dziś totalny chill, a od kilku godzin ból wszystkiego na dole, czyli zbliża się owulka. Córka śpi dziś u babci, Stary niedługo wraca, także… Nic, tylko działać 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2023, 21:16
moonflower, Cukruś, Lipcowa, Polaya, xMartaa, Jagodecka, Paucia, Ola31, bialy_wilczek lubią tę wiadomość
✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Chantelle wrote:Hej!
Odzywam się z niedzielnym pikiem 😁
https://ibb.co/jbNpdv6
To był imprezowy weekend, ale magiczny ✨ Impreza urodzinowa w ogrodzie. Dziś totalny chill, a od kilku godzin ból wszystkiego na dole, czyli zbliża się owulka. Córka śpi dziś u babci, Stary niedługo wraca, także… Nic, tylko działać 🙃
No to do dziela! do łozka odmaszerować!Chantelle lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Ovitrelle trzeba trzymac w lodówce, inaczej nic z niego nie bedzie, wiec jesli nie mialas go jak przewieźć to i tak lipa raczejRozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
aśś wrote:Ovitrelle trzeba trzymac w lodówce, inaczej nic z niego nie bedzie, wiec jesli nie mialas go jak przewieźć to i tak lipa raczej
W aptekach mają takie torebki termiczne ale one chyba do 2 godz utrzymują tylko temparature 😐
Chantelle nic tylko do roboty 🔥
Cukrus a wybierasz od razu specjalizacje na studiach czy dopiero z czasem? 🙃 Ja mam licencjat z pedagogiki i polecam 😉🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa wrote:W aptekach mają takie torebki termiczne ale one chyba do 2 godz utrzymują tylko temparature 😐
Chantelle nic tylko do roboty 🔥
Cukrus a wybierasz od razu specjalizacje na studiach czy dopiero z czasem? 🙃 Ja mam licencjat z pedagogiki i polecam 😉
akurat na tej uczelni w danym mieście co złożyłam papiery są 3 specjalizacje do wyboru (w głównym miejscu tej uczelni jest więcej) podejrzewam, że to dopiero przy przyjęciu na studia będą pytać o specjalizacje lub po prostu na 2 roku.
Takie mam do wyboru:
▪ pedagogika opiekuńczo-wychowawcza i terapia pedagogiczna,
▪ pedagogika opiekuńczo-wychowawcza i wychowanie do życia w rodzinie,
▪ profilaktyka społeczna i resocjalizacja,
I raczej będę się skłaniała raczej ku 1👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Kurczę odpisałam i mi się wszystko skasowało zanim dodałam 😔 eh
@wrazluwa mam dziś pecha poziom max, aż się boje co będzie dalej 😭
@moon nom trzymaj kciuki ciotka mocno żeby popękało wszystko co powinno samo, bo zaczynam tracić nadzieje ze cos jeszcze się z tego wykluje 😓
@lipcowa napisałam na staraczki z Francji ale chyba temat nie jest zbyt aktywny ☹️ zaraz założę nowy wątek…
@cukrus jasne ze się nie poddam. Bożena mnie zagrzewa do walki. Znalazłam Polska ginekolog w Paryżu ale nie wiem czy nie będzie za pozno…
@chantelle działajcie 😈
@aśś spokojnie, wiem o tym i rozmawiałam z lekarzem. Powinnam zastrzyk wziasc między 20/22 dziś, a mam lodówkę samochodowa w bmw wiec nie byłoby problemu. Powstał za to problem innego rodzaju 😵💫
moonflower lubi tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Jagodecka wrote:Kurczę odpisałam i mi się wszystko skasowało zanim dodałam 😔 eh
@wrazluwa mam dziś pecha poziom max, aż się boje co będzie dalej 😭
@moon nom trzymaj kciuki ciotka mocno żeby popękało wszystko co powinno samo, bo zaczynam tracić nadzieje ze cos jeszcze się z tego wykluje 😓
@lipcowa napisałam na staraczki z Francji ale chyba temat nie jest zbyt aktywny ☹️ zaraz założę nowy wątek…
@cukrus jasne ze się nie poddam. Bożena mnie zagrzewa do walki. Znalazłam Polska ginekolog w Paryżu ale nie wiem czy nie będzie za pozno…
@chantelle działajcie 😈
@aśś spokojnie, wiem o tym i rozmawiałam z lekarzem. Powinnam zastrzyk wziasc między 20/22 dziś, a mam lodówkę samochodowa w bmw wiec nie byłoby problemu. Powstał za to problem innego rodzaju 😵💫Jagodecka lubi tę wiadomość