X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
Odpowiedz

W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!

Oceń ten wątek:
  • Hope... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle wrote:
    Teraz czytam, że mogę mieć niski progesteron przy takiej temperaturze? 🥺 W środę będę robiła wszystkie badania, także się okaże 😩 Sorry za głupie pytania, ale dla mnie to początki wszystkich tych rozeznań. Starając się o pierwsze dziecko w ogóle nie miałam pojęcia o takich sprawach. Staraliśmy się 6 miesięcy, zwalałam wszystko na anemię, potem zaszłam w ciążę i tyle.
    Chantelle wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Jako, że od jutra pierwszy raz będę mierzyć temperaturę i chciałam wypróbować nowy termometr - temperatura w ustach jest wyższa niż ciała, tak? Bo pod językiem mi pokazało 36.9, a ciała 36.4 🤔

Kochana temperaturę mierzysz w miejscu gdzie jest dostęp do śluzówki, stąd różnica w podanej przez Ciebie temp. Nie zakładaj, że masz niski progesteron, na podstawie jednego pomiaru.

U mnie temperatura w tym cyklu przed owu na poziomie 36,20. Po czym skok po owulacji, ale w okolicach 36,80 z wachaniami w dół (owu potwierdzona monitoringiem). Także głowa do góry, wybierz jedno miejsce pomiaru i stałą godzinę.

I bez czarnowidztwa 🤗

Niaha, Chantelle lubią tę wiadomość

• Niaha Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Niaha możesz podać model?

Femometer Vinca II
    Tutaj przykład: https://allegro.pl/oferta/termometr-owulacyjny-vinca-2-z-inteligentna-app-12017705436

moonflower lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Ooo jak miło Kochana 🤣 mówisz, że tak czujesz? 😁 To zupełnie inaczej jak ja 🤣 dzisiaj rano nie miałam odwagi zrobić, myślę sobie po co psuć sobie weekend, bo przecież wyjdzie negatywny 🙈
    Mnie naprawdę nic nie boli, nic nie kłuje, a chyba powinno 🤭 nie mogłam się doczekać kiedy zrobię test, a teraz się boję 🙈
    A jak Twoja Grażynka?

Siedzi i czeka spokojnie :)
    Mnie też nic nie boli, nie kłuje...no może jedynie piersi są lekko tkliwe

Marzycielka lubi tę wiadomość

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • Niesia90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Jednak nie wytrzymałam bez testowania, ale zatestowałam znowu jakimś dziwnym testem Diather o czułości 25, zeby Pinka nie zmarnować. Coś się pojawiło, tylko nie wiem czy to nie testowa bo jest tak jasna że koloru w niej nie rozpoznam. Nawet nie wiem czy tutaj będzie to widoczne 🤔

20230722-072640.jpg

Odespałam i czuję się lepiej, ból brzucha przeszedł razem z dreszczami na szczęście.

Jednak póki nie wyjdzie mi pink to nie uwierzę że się udało 😅 no chyba że na easy@home zobaczę we wtorek ładna kreske

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2023, 07:52

ELka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    Siedzi i czeka spokojnie :)
    Mnie też nic nie boli, nie kłuje...no może jedynie piersi są lekko tkliwe

Marcysia, a kiedy bedziesz testowac? Ja jutro powinnam dostac @, juz sama nie wiem czy testowac czy po prostu czekac na @. Od polowy cyklu pobolewaja mnie jajniki, ale glownie prawy, a owulacja byla z lewego 🤷🏼‍♀️. Dodatkowo zazwyczaj 2 dni przed @ mam brazowe plamienie i wlasnie wczoraj wieczorem zauwazylam go troche 😩

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia90 wrote:
    Dzień dobry,
    Jednak nie wytrzymałam bez testowania, ale zatestowałam znowu jakimś dziwnym testem Diather o czułości 25, zeby Pinka nie zmarnować. Coś się pojawiło, tylko nie wiem czy to nie testowa bo jest tak jasna że koloru w niej nie rozpoznam. Nawet nie wiem czy tutaj będzie to widoczne 🤔

20230722-072640.jpg

Odespałam i czuję się lepiej, ból brzucha przeszedł razem z dreszczami na szczęście.

Jednak póki nie wyjdzie mi pink to nie uwierzę że się udało 😅 no chyba że na easy@home zobaczę we wtorek ładna kreske

Hej, ja niestety srednio cos tu widze :( mysle ze nie ma co na sile sie doszukiwac, bo pozniej jest tylko smutek i zawiedzenie. Zobacz jaki ja mialam test w grudniu, gdy sie jeszcze nawet nie staralismy:
    IMG-0574.jpg
    Widac druga kreske, pozniej zrobilam bete i negatywna, test to byl oszukaniec 🙃

11.12 ⏸️
  • Niesia90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Hej, ja niestety srednio cos tu widze :( mysle ze nie ma co na sile sie doszukiwac, bo pozniej jest tylko smutek i zawiedzenie. Zobacz jaki ja mialam test w grudniu, gdy sie jeszcze nawet nie staralismy:
    IMG-0574.jpg
    Widac druga kreske, pozniej zrobilam bete i negatywna, test to byl oszukaniec 🙃
    Nie doszukuje się na siłę bo to widać na żywo:) Jednak nie wiem jaki kolor ma bo jest bardzi blada. Wczorajszy i czwartkowy o czułości 10 wyszły różowe- Jednak jakoś ufać jeszcze nie umiem 😉 dziś dla spokoju w głowie zrobiłam to co mam bym cały dzień o tym nie myslala że nie zrobiłam 😄 W końcu sikanie na testy na tym forum to sport forumowy. Normalnie gdybym mogła pewnie w czwartek bym już była po becie a jednak brak możliwości wszystko niszczy :D

A zdjęcia z testem nie widać ktory dodałas nie widać :)

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope... wrote:
    Kochana temperaturę mierzysz w miejscu gdzie jest dostęp do śluzówki, stąd różnica w podanej przez Ciebie temp. Nie zakładaj, że masz niski progesteron, na podstawie jednego pomiaru.

U mnie temperatura w tym cyklu przed owu na poziomie 36,20. Po czym skok po owulacji, ale w okolicach 36,80 z wachaniami w dół (owu potwierdzona monitoringiem). Także głowa do góry, wybierz jedno miejsce pomiaru i stałą godzinę.

I bez czarnowidztwa 🤗

Tak, ja już postawiłam sobie diagnozę 🤣🤦🏽‍♀️ W każdym razie temperatura dziś 36.5. Jakaś niska…

Witam się z Wami!
    Miałam mieć cały wolny weekend, ale niestety muszę jednak pojechać dziś do pracy. Podbrzusze mnie tak nawala od wczoraj, że nic mi się nie chce.

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • tetyda Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia_23, jeśli jest to strumieniowy facelle, to mnie oszukał tak w poprzednim cyklu.
    Zresztą paskowy tak samo. Zrobiłam te dwa testy z facelle i wyszły pozytywne, mimo negatywnej bety.

Niesia90, u mnie już pewnie iskierka nadziei by się tliła, bo żeby na tylu testach wyszły oszukańce 🤔
    Trzymam za Ciebie mocno, mocno kciuki i czekam codziennie na wieści! W końcu miałyśmy razem testować 🫶🏻

👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
    👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
    👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
    👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022

Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
    Leczenie w klinice:
    05.2023 - 1cs Letrozol
    06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
    15.07 ⏸️ 🥹❤️
    17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
    19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
    03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
    26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
    15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
    17.01 - 1650g 🥰
    19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.

👩🏻 28l.
    AMH - 4.01
    Sono-hsg - Jajowody drożne ✅

🧔🏻 36l.
    Morfologia nasienia 1%
    Badanie USG jąder w porządku 💪🏻

age.png
  • Niesia90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle wrote:
    Tak, ja już postawiłam sobie diagnozę 🤣🤦🏽‍♀️ W każdym razie temperatura dziś 36.5. Jakaś niska…

Witam się z Wami!
    Miałam mieć cały wolny weekend, ale niestety muszę jednak pojechać dziś do pracy. Podbrzusze mnie tak nawala od wczoraj, że nic mi się nie chce.
    A na jakim etapie cyklu jestes?
    U mnie przed owu zazwyczaj mam 36,2 a w fl ok. 36,8 mierzone w pochwie .

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • Niesia90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tetyda wrote:
    Klaudia_23, jeśli jest to strumieniowy facelle, to mnie oszukał tak w poprzednim cyklu.
    Zresztą paskowy tak samo. Zrobiłam te dwa testy z facelle i wyszły pozytywne, mimo negatywnej bety.

Niesia90, u mnie już pewnie iskierka nadziei by się tliła, bo żeby na tylu testach wyszły oszukańce 🤔
    Trzymam za Ciebie mocno, mocno kciuki i czekam codziennie na wieści! W końcu miałyśmy razem testować 🫶🏻

Iskierka się tli, ale po tylu latach z dużą rezerwą. Szczególnie że niejednokrotnie miałam oszukańce ale wtedy było jasne tego samego dnia bo szłam sobie zrobić badanie z krwi 🫣

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • san95 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane 🫶🏼
    Odzywam się po małej przerwie. Oczywiście nic się nie zmieniło i nie staram się już o dzidziusia. Wpadam tylko zobaczyć co u was ❤️ pamiętajcie, ze trzymam kciuki za wszystkie z was i, że często o was myślę ❤️
    Ja obecnie staram się jakoś poukładać moje życie w całość i skupić się na sobie.. ❤️
    Tule was bardzo mocno ❤️

Niesia90, Hope..., Selina, Emka06, Niaha, Kasia111, moonflower, Miminka, eM 🌺, Marzycielka, bialy_wilczek, balbina28, Cukruś, Chantelle, Lipcowa, Olalee lubią tę wiadomość

• Niesia90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Cześć kochane 🫶🏼
    Odzywam się po małej przerwie. Oczywiście nic się nie zmieniło i nie staram się już o dzidziusia. Wpadam tylko zobaczyć co u was ❤️ pamiętajcie, ze trzymam kciuki za wszystkie z was i, że często o was myślę ❤️
    Ja obecnie staram się jakoś poukładać moje życie w całość i skupić się na sobie.. ❤️
    Tule was bardzo mocno ❤️
    ❤️ myślałam o Tobie. Mam nadzieję że niedługo los obróci się w Twoja stronę i znajdziesz odpowiedniego partnera 🥰

san95, Niaha lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tetyda wrote:

To byl plytkowy, ale nie pamietam jakiej firmy :/
    Kurcze nie wiem czemu to dodawanie zdj nie dziala, robilam wszystko zgodnie z instrukcja na pierwszej stronie. U mnie widac to zdj z testem 🤔

11.12 ⏸️
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Marcysia, a kiedy bedziesz testowac? Ja jutro powinnam dostac @, juz sama nie wiem czy testowac czy po prostu czekac na @. Od polowy cyklu pobolewaja mnie jajniki, ale glownie prawy, a owulacja byla z lewego 🤷🏼‍♀️. Dodatkowo zazwyczaj 2 dni przed @ mam brazowe plamienie i wlasnie wczoraj wieczorem zauwazylam go troche 😩

U mnie w poniedziałek będzie 28dc, to będzie jakoś 11 albo 12 dpo i wtedy robię i będę pewna na czym stoję :)
    Chociaż mi testy wychodziły już w 8-9 dpo ale teraz czekam sobie spokojnie :)

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • Hope... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Cześć kochane 🫶🏼
    Tule was bardzo mocno ❤️

No heeeeeeej,
    Jak tam u Ciebie? Trzymasz się po tym wszystkim?
    Pamiętamy 😘

san95 lubi tę wiadomość

• san95 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia90 wrote:
    ❤️ myślałam o Tobie. Mam nadzieję że niedługo los obróci się w Twoja stronę i znajdziesz odpowiedniego partnera 🥰

Miło mi bardzo ❤️ ja codziennie wpadam sprawdzając Twoje kreski i mocni trzymam kciuki, żeby nie było to oszukańce ❤️ tak, też mam taką nadzieje, ale pewnie minie trochę czasu aż znów się na kogoś otworzę 😌
    Teraz najważniejsza jestem ja 💕

Niesia90, Hope..., Niaha lubią tę wiadomość

• Niesia90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Miło mi bardzo ❤️ ja codziennie wpadam sprawdzając Twoje kreski i mocni trzymam kciuki, żeby nie było to oszukańce ❤️ tak, też mam taką nadzieje, ale pewnie minie trochę czasu aż znów się na kogoś otworzę 😌
    Teraz najważniejsza jestem ja 💕
    Nie znasz dnia, ani godziny! Ale masz rację, zadbaj o Siebie 💓

san95 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • san95 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope... wrote:
    No heeeeeeej,
    Jak tam u Ciebie? Trzymasz się po tym wszystkim?
    Pamiętamy 😘

Wiesz co.. Jest całkiem ok. Szybko przeszłam z fazy „proszę nie zostawiaj mnie, wszystko naprawimy” na „jest mi wszystko jedno, jeszcze będziesz za mną latał jak zrozumiesz co straciłeś” Ostatni czas mocno mi go obrzydził, zachowanie, stosunek do sytuacji. Zwalanie winy na mnie, wybielanie siebie. Za dużo tego wszystkiego. Jeszcze wczoraj moja mama widziała go z tą jego byłą w jego aucie pod jego firmą. Przyjechała poukładać produkty na półkach 😅 i mega mnie to rozbawiło, bo przecież mówił mi, że nie mają już o czym gadać, a jednak mają. Wytrzymała 3 msc unikając go, ale już jej przeszło 😂 wiec pewnie zaraz do siebie wrócą. To mi mega oczy otworzyło. I zrozumiałam W KOŃCU, że to nie ja powinnam się zmienić tylko on. Długo trwało, żeby to do mnie dotarło. Wiem, że wszystko będzie dobrze, nie ma innej opcji, bo zasługuje na szczęście. ❤️

Niesia90, Miminka, eM 🌺, Marzycielka, balbina28, Chantelle, Olalee lubią tę wiadomość

• san95 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia90 wrote:
    Nie znasz dnia, ani godziny! Ale masz rację, zadbaj o Siebie 💓

Postanowiłam się znów zapisać na prawko, założyć aparat na zęby. Będę robić wszystko, żeby uszczęśliwić siebie i pokochać siebie na nowo tak jak kochałam przed tym związkiem. Dopiero gdy znów w pełni siebie zaakceptuje i odbuduje to co we mnie zabito będę gotowa na kogoś nowego ❤️

Niesia90, Miczka, Kasia111, KoKos, KarolinaAnastazja, eM 🌺, Marzycielka, Putka2022, balbina28, Jagodecka, Chantelle, Olalee lubią tę wiadomość

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ