W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ominoki wrote:Nie, nie. Meldowałam już wczoraj 🐒😉
Jutro lecę na badania z vouchera od ovufriend 😀
To idziemy razem bo ja dzisiaj zaspałamxMartaa, Ominoki lubią tę wiadomość
👱♀️
AMH 7,9
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne, kariotypy
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 24/01/2025 badanie nasienia po zabiegu + HBA
obecnie 23 cs 🤡
🔜 07/02/2025 wizyta kwalifikacyjna IVF -
Gratuluję zafasolkowanym ❤️ rośnijcie zdrowo 🥰
Ja mam termin na 04.03.24
Objawy mnie dopadają wieczorem 🤢
W ciągu dnia jest ok, do południa zjadłabym wszystko 😄
Dzisiaj po obiedzie zaliczyłam długą drzemkę.
Ale wieczorem źle się czułam, mdliło mnie i na jedzenie nie mogłam patrzeć 😕Cukruś, bialy_wilczek lubią tę wiadomość
-
Kaskaaa. wrote:Hejoo
Proszę o wpisanie 🐒
Poryczałam się jak głupia dziś
Nie daje już rady z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej 😭😭😭
Jak lubisz adrenalinę, to polecam jakieś skoki na bungee.
Zjedz tatara albo surową rybę 😉
Albo walnij sobie drinka 😀
Jagodecka bardzo mi przykro, tulę, szczególnie, że dopiero co przerabialiśmy to podwójnie.
Znasz teorię, że ludzie odchodzą, żeby robić miejsce nowym członkom rodziny?
Mój tata zmarł, gdy byłam w połogu. Teraz odeszli rodzice męża. I choć to się wydaje okropne, bo mieliśmy z nimi dobre relacje, to oboje zdążyliśmy pomyśleć o tym, że wg tej teorii mamy miejsce na bliźniaki. Jestem jakoś dziwnie oswojona z tą myślą o bliźniakach 😳 i to nie jest tak, że ja bym chciała, albo kalkulowanie, bo w rodzinie były. To jakiś rodzaj przeczucia, którego nie umiem racjonalnie wytłumaczyć i którego jestem bardzo ciekawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 22:06
Jagodecka lubi tę wiadomość
08.2015 👰🤵
12.2015 💔👼
04.2017 ❤️🔥👶
💚🤞 -
Dziewczyny tulę bardzo za biele i 🐒 a tym które zobaczyły swoje ⏸️ bardzo gratuluję i życzę spokojnej ciąży 🥰
Ja jestem ostatnio załamana i już nie wiem co robić bo dawno mi się tak okres nie spóźniał... dzisiaj 50dc, ciąża wykluczona bo badałam proga i sikałam już kilka razy na test. Wywoływałam w międzyczasie luteiną i dzisiaj 4 odcień odkąd nie brałam i dalej nic. Pilnuję suplementów, tarczyca pod kontrolą i staram się jak mogę żeby było lepiej a jest tylko gorzej. Jeszcze wśród znajomych tyle szczęśliwych par w ciąży a mi brakuje już sił 😭20.11. Beta 280
22.11 Beta 711
4.12 Dwa serduszka na USG ❤️❤️
Termin: 29.07.2024 -
Dziękuje dziewczyny za gratulacje🫶
-
Ominoki wrote:Tak jak dziewczyny doradzają. Stawiaj sobie "nagrody" w postaci rzeczy zakazanych w ciąży. Ja na początku każdego cyklu funduję sobie bardzo gorący prysznic. Uwielbiam, ale od połowy cyklu unikam.
Jak lubisz adrenalinę, to polecam jakieś skoki na bungee.
Zjedz tatara albo surową rybę 😉
Albo walnij sobie drinka 😀
Jagodecka bardzo mi przykro, tulę, szczególnie, że dopiero co przerabialiśmy to podwójnie.
Znasz teorię, że ludzie odchodzą, żeby robić miejsce nowym członkom rodziny?
Mój tata zmarł, gdy byłam w połogu. Teraz odeszli rodzice męża. I choć to się wydaje okropne, bo mieliśmy z nimi dobre relacje, to oboje zdążyliśmy pomyśleć o tym, że wg tej teorii mamy miejsce na bliźniaki. Jestem jakoś dziwnie oswojona z tą myślą o bliźniakach 😳 i to nie jest tak, że ja bym chciała, albo kalkulowanie, bo w rodzinie były. To jakiś rodzaj przeczucia, którego nie umiem racjonalnie wytłumaczyć i którego jestem bardzo ciekawa.
Wow 😍😍😍 pięknie napisane. Dziekuje za przytulasy, bo nawet te wirtualne dają człowiekowi poczucie ze nie jest sam. Apropo : biedna ty 😞 stracić tatę w połogu. Ledwo zaczęłaś się cieszyć maleństwem, a straciłaś kogoś kogo kochałaś od dawna.
Siostra męża tak mówiła, ze wie ze będzie miała bliźniaki i sie nie pomyliła. Chłopcy maja teraz prawie 10 miesięcy, tak ze wiesz… 🙄🙋♀️ 36 lat, PCOS, IO, AMH 16
🙋♂️ 37 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Starania na serio od 2022
12 stymulacji letrozolem ❌
IVF 07.2024 I stymulacja Rekovelle
12x🥚--> 1x❄️ 5.1.1.
9.2024 transfer ❌
IVF 12.2024 II stymulacja Gonal F
15x🥚--> 8x ❄️ 💪
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Wiecie co jest niesamowite, ze na tej grupie potrafie sie cieszyc z Waszych ciaz, kazda historia inna, w kazdej wiele problemow, ale jak sie patrzy na pierwsze strony miesięczników to wielu osobom sie udaje i to mi daje sile zawsze nawet jak to jeszcze nie byl moj miesiac
Ja czekam na sierpien bo za 2 dni koncze antybiotyk i ogieńBiedronka@, Chantelle, Niaha lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Dzień Dobry,
Poniżej przekazuje oceny z Naszego głosowania
RÓŻNIC GŁOSÓW TO TYLKO 4!!!
ALE TO BYŁA WALKA 🤪🤪
TYTUŁ SIERPNIOWY WYGRYWA‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
@moon, czasami warto na ostania chwilę ruszyć główką przy rymie 😅
Śledźcie w poniedziałek wąteczek SIERPNIOWY!!! 🤓🧐
Pięknego weekendu! 💐Incognitka, Chantelle, Olalee, Beezi, Kasia111, Beige, balbina28, Lipcowa, Wron Kraa, Jagodecka, Paucia, Zuzanna99, moonflower, iskierka✨, agentka93, Lani, Niaha lubią tę wiadomość
-
Melduje, że krew nq badania z vouchera spuszczona 👌
Chantelle lubi tę wiadomość
👱♀️
AMH 7,9
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy
12/2023 klinika
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔
❌️ morfologia 0%
obecnie 23 cs 🤡
KarolinaAnastazja wrote:Dzień Dobry,
ALE TO BYŁA WALKA 🤪🤪
W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
Pięknego weekendu! 💐
Tak, tak! Głosowałam na te komary 😂✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Milcia2397 wrote:Dziewczyny tulę bardzo za biele i 🐒 a tym które zobaczyły swoje ⏸️ bardzo gratuluję i życzę spokojnej ciąży 🥰
Ja jestem ostatnio załamana i już nie wiem co robić bo dawno mi się tak okres nie spóźniał... dzisiaj 50dc, ciąża wykluczona bo badałam proga i sikałam już kilka razy na test. Wywoływałam w międzyczasie luteiną i dzisiaj 4 odcień odkąd nie brałam i dalej nic. Pilnuję suplementów, tarczyca pod kontrolą i staram się jak mogę żeby było lepiej a jest tylko gorzej. Jeszcze wśród znajomych tyle szczęśliwych par w ciąży a mi brakuje już sił 😭
Mnie w ostatnich miesiącach złapało coś takiego, że na widok kobiety w ciąży, trochę było mi smutno, że dlaczego nie ja? A z drugiej strony nie znam historii tych kobiet. Może one też lata spędziły na staraniach o dziecko… No niestety, to nie jest takie łatwe, dlatego fajnie, że są takie wątki, gdzie możemy pogadać, wypłakać się wirtualnie, bo to czasami pomaga ♥️Cukruś, Jagodecka lubią tę wiadomość
✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Dziękuję dziewczyny za wsparcie ❤️
Dziś jadę z Tata do Warszawy na wizytę kontrolna po Tomografii, jutro za to idę robić usta .
Wczoraj troszkę się odcięłam od tego myślenia i ogarnąłem resztę ubrań i wystawiłam na Vinted .
Postawiłam sobie cel że jak sprzedam wszystko to w czym nie chodzę ( a jest tego sporo i to w dodatku większość z metkami 🤦♀️ ) kasę przeznaczam na wyjazd jeszcze nie wiem gdzie ale muszę odciąć głowę od tego wszystkiegoChantelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam też już od paru miesięcy tak, że pp prostu nadzwyczajnie jest mi przykro jezelinktos w moim otoczeniu zacjodzi w ciążę. Niedługo znajoma rodzi i ostatnio mój mąż ja widział (bo to żona kolegi z pracy mojego męża) I mówi do mnie, że ona tak fajnie chodzi, że się trzyma za plecy i brzuch do przodu i że niw może się doczekać aż ja tak będę chodzić. I wiecie co? Poleciały mi łezki bo wiem, że to dziecko z wpadki wiadomo, że kochane itp bo mają już 2, ale wiem, że oni nie starali się tak jak my teraz czy te parę lat wstecz.
No cóż ja też próbuje z tym walczyć a bardzo często po prostu lecą mi łzy. Świat jest taki niesprawiedliwyChantelle lubi tę wiadomość
👱♀️
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔
❌️ morfologia 0%
obecnie 23 cs 🤡
Olalee wrote:Kochana sikalas czy czekasz do terminu małpy?
Sikałam raz i był negatywny, ale teraz czekam już do terminu @. Moje cykle ostatnio trwają od 28-32 dni wiec najpóźniej powinna być w poniedziałek. Teraz tak kontrolnie od 3 dni mierze tempke żeby zobaczyć czy spada, żeby się nastawić na @, ale coś spaść nie chce 🙄 do tego dochodzi totalna bezsenność w nocy, przelewanie w brzuchu, ciągły głód, a ja jem mało… No i zaćmienie umysłu. Zapominam co miałam robić. Jajniki trochę ćmią, ale cycki w ogóle nie bolą np. Nie wiem już co o tym wszystkim myśleć. Rozbita na maxa jestem. -
KarolinaAnastazja wrote:Dzień Dobry,
ALE TO BYŁA WALKA 🤪🤪
Pięknego weekendu! 💐
Super 😁 piękny tytuł wątku, żeby w nim zostać na dłużej