W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
PustynnyKwiat wrote:Nie korzystaliśmy bo 2022 jak już miałam iść fo klinki to zaskoczyło.. potem niestety się nie utrzymało.. a ja to przeżyłam, ryk udawanie że Ok.. trochę odczekaliśmy zanim ponownie chcieliśmy się starać itd.
Teraz dałam sobie czas do końca roku jeśli się nie uda to myślę że klinika.
Bedę trzymać za Ciebie kochana kciuki! ♥PustynnyKwiat lubi tę wiadomość
-
Ominoki wrote:Nie blokuje cię trochę różnica wieku między dziećmi?
Ja co roku sobie myślę, że jak teraz się nie uda, to pasuję. Bo nie chcę mieć dzieci z taką różnicą. 2-3 lata to było moje max.
I wymyśliłam to sobie na podstawie swojej rodziny. Mam trzech starszych braci. Starsi ode mnie o 17, 10 i 8 lat. Nie mam z nimi ani wspólnych tematów, ani jakoś nigdy nie byłam wpuszczana do ich życia. Zawsze byłam smarkulą i to chyba się nie zmieni.
Ale gdy sama zostałam matką, to zrozumiałam, że różnica wieku to jedno. Większym problemem było to, że mama nie traktowała nas nigdy równo. I to nas najbardziej podzieliło.
Chciałam wcześniej, niestety życie poukładało mi się tak a nie inaczej, z ojcem syna nie jestem, a staraliśmy się swego czasu dwa lata o dziecko i nic z tego nie wyszło. Później poznałam mojego obecnego partnera, trochę czasu mineło zanim uznaliśmy że tak, czas na dziecko. Przez trzy lata się zabezpieczałam. teraz marze o tym zeby mój syn miał rodzeństwo, on tez o tym marzy. Mój partner też chce mieć dziecko więc decyzja podjęta wspólnie...
Nie zmienia to faktu że tyle czasu minęło odkąd byłam w ciąży że czuje się jakbym nic nie wiedziała... jakby to miała być moja pierwsza ciąża... zresztą pierwsza była taka nieświadoma, dowiedziałam się ze jestem w ciąży w 45 dniu cyklu, bo cykle miałam strasznie neregularne -
Wiola1234 wrote:Mam 24 lata jeszcze ! Haha
Mam już synka z października 2021 r
8.06.2023 straciłam synka w 27+4 ... Musiałam go urodzić martwego... Wina mojej już byłej ginekolog 😥 miałam od początku infekcje która nie była leczona tzn była ale bez żadnych badań dawała antybiotyk tak z dupy za przeproszeniem... Ale to długa historia... Wiem że wystarczyłby dobrze dobrany lek i we wrześniu bym urodziła zdrowe i żywe dziecko...
7.07 miałam okres ,po okresie ginekolog do którego teraz chodzę i on był przy pierwszym i drugim porodzie dał nam zielone światło. Owulacja 18.07 więc czekamy 🤗
No i cóż jestem osobą która łatwo się nie poddaje i dąży do celu 🤗
Trzymam za wszystkie z was mocno kciuki 🤞Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Ominoki wrote:Nie blokuje cię trochę różnica wieku między dziećmi?
Ja co roku sobie myślę, że jak teraz się nie uda, to pasuję. Bo nie chcę mieć dzieci z taką różnicą. 2-3 lata to było moje max.
I wymyśliłam to sobie na podstawie swojej rodziny. Mam trzech starszych braci. Starsi ode mnie o 17, 10 i 8 lat. Nie mam z nimi ani wspólnych tematów, ani jakoś nigdy nie byłam wpuszczana do ich życia. Zawsze byłam smarkulą i to chyba się nie zmieni.
Ale gdy sama zostałam matką, to zrozumiałam, że różnica wieku to jedno. Większym problemem było to, że mama nie traktowała nas nigdy równo. I to nas najbardziej podzieliło.
Na kolejne dziecko decyduje się dla Siebie nie dla syna. Nie popelnie błędów moich rodziców z faworyzowaniem i nie będę mu wciskała rodzeństwa do zabawy czy na wyjścia że znajomymi bo to jest chyba najgorsze co rodzic może zrobić. Mam w głowie taki swój plan, a życie zweryfikuje. Chcę by mieli ze sobą dobre i zdrowe relacje i czuli w sobie oparcie.
Różnica na pewno to będzie już 8lat. Ale sądzę że nawet dobijemy do większej bo tak szybko się nie uda 😅Ominoki lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Hejka, widziałam jakieś nowe kreseczki wiec gratuluje 🫶🫶
Za @ i biele przytulam mocno ❤️
Super tytuł wygrał, obyście wszystkie zostały na tym wątku sierpniowym, oczywiście będę do was zaglądać i cały czas wspierać 🥰moonflower lubi tę wiadomość
-
Rozzzzi wrote:Hejka, widziałam jakieś nowe kreseczki wiec gratuluje 🫶🫶
Za @ i biele przytulam mocno ❤️
Super tytuł wygrał, obyście wszystkie zostały na tym wątku sierpniowym, oczywiście będę do was zaglądać i cały czas wspierać 🥰Rozzzzi lubi tę wiadomość
-
moonflower wrote:Ja liczę że pierwsze wiruski wpadną od Ciebie 😘😘
Ahh oczywiście, nie mogę się doczekać 🥹🫶moonflower lubi tę wiadomość
-
JaMiNi wrote:Dziewczyny gratuluje wam wszystkich kreseczek 😍 wyczekuje sierpniowego wątku.
Moonflower u Ciebie historia podobna jak u mnie, mam 36 lat i 16 letniego syna, z niego ojcem jestem po rozwodzie, a teraz staram się z mężem o dziecko, dla niego to będzie pierwsze i mam w sobie taka złość wewnętrzna ze dopiero w tamtym roku się zdecydowaliśmy tzn mój mąż się tak ze ślubem ociągał 😂 a ja powiedziałam ze za drugim razem już chce w normalnej kolejności a nie najpierw dziecko później ślub. Nie ma co ukrywać pierwsza ciąża to nie była sama radość, swoje 20 te urodziny spędziłam w szpitalu z dzieckiem przy boku a tak marzyłam o takim wyczekanym chcianym przez wszystkich dziecku, a nie stresie co teraz i jak to będzie. Ja mam tak samo ze tyle lat temu byłam w ciąży to tak jakbym była poraz pierwszy a teraz bym mogła mieć jedno za drugim
No chyba że bardziej nas takie kwestie formalne zmuszą to weźmiemy cywilny dla papierka -
Mam wynik - beta 13175 średni dwudniowy przyrost 87% także chyba wszystko dobrze 🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 14:47
moonflower, Ominoki, Incognitka, tetyda, Cukruś, Milcia2397, Czekajac_nacud, ELka, Zuzanna99, Kasia111, bialy_wilczek, Olalee, Beige, Chantelle, Putka2022, Natosia, xMartaa, Miminka, gattina, Niesia90, Lipcowa, Bambi92, Paucia, Jagodecka, KarolinaAnastazja, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Wiola1234 wrote:Mam 24 lata jeszcze ! Haha
Mam już synka z października 2021 r
8.06.2023 straciłam synka w 27+4 ... Musiałam go urodzić martwego... Wina mojej już byłej ginekolog 😥 miałam od początku infekcje która nie była leczona tzn była ale bez żadnych badań dawała antybiotyk tak z dupy za przeproszeniem... Ale to długa historia... Wiem że wystarczyłby dobrze dobrany lek i we wrześniu bym urodziła zdrowe i żywe dziecko...
7.07 miałam okres ,po okresie ginekolog do którego teraz chodzę i on był przy pierwszym i drugim porodzie dał nam zielone światło. Owulacja 18.07 więc czekamy 🤗
No i cóż jestem osobą która łatwo się nie poddaje i dąży do celu 🤗
Trzymam za wszystkie z was mocno kciuki 🤞
Trzymam kciuki za takie historie 🍀🍀🤞🤞
Jesteś twarda babeczka ❣️04.2023 💔8tc
18.12.2023💔19+6tc💔
Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
Kiedyś Cię przytulę😍
12.2024 ⏸️ Grudniowy cud💫🌈
Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
25.09.24 🟢 -
Wiola bardzo mi przykro. Tyle się słyszy teraz o zaniedbaniach lekarzy, że aż strach iść po pomoc...
Chantelle mi też się marzy troje dzieci. Syn ma sześć, więc nawet jak zajdę w ciążę w tym cyklu, to już siedem lat różnicy. Zatem zobaczymy jak będzie 😊 może będą te bliźniaki i robiłem się rozwiąże 😛
Cukruś jak czytam to twojej relacji z bratem, to widzę mojego syna z dziadkiem 😂 pamiętam taki poranek.
Syn oglądał bajkę w pokoju dziadka. Dziadek przyszedł i bez słowa mu przełączył na wiadomości. Młody oczywiście histeria, bo każda bajka, którą ogląda, to przecież ta ulubiona i zawsze przerwana w najlepszym momencie. Po skończonej histerii, dziadek poprosił młodego o podanie butelki wody, która stała obok telewizora, a dziadek się już położył. Na co mój syn z pełną premedytacją powiedział "dobrze dziadku, tylko najpierw ja się napiję" i wypił wszystko 🤣
Oni potrafili tak całymi dniami awanturować się o głupoty, a później wzajemnie drapali sobie plecy i ucinali wspólne drzemki 😛
Na pogrzebie mój syn płakał najmocniej, a serce rozrywało na kawałeczki. I w obliczu tego, znalazło się kilka osób, które pozwoliły sobie na cmentarzu do mnie podejść i powiedzieć, że jestem nienormalna przyprowadzając pięcioletnie dziecko na pogrzeb 🤦
Moonflower mój chrześniak urodził się dwa lata temu i jak kuzynka o coś pytała to ja tylu rzeczy nie pamiętałam już 😂 odpowiadałam jej w stylu "ja chyba robiłam tak i tak, ale weź sprawdź na necie czy to jest ok, bo może coś mi się pomieszało już, albo może wytyczne są już inne" 🤣 też się będę edukować na nowo 😆Chantelle lubi tę wiadomość
08.2015 👰🤵
12.2015 💔👼
04.2017 ❤️🔥👶
💚🤞 -
My oboje z mężem z dużych rodzin, więc chciałabym czwórkę 😁 trójka jakoś tak mi się źle kojarzy, że to jedno dziecko zawsze jest z boku
No ale na razie staramy się o pierwsze, więc zobaczymy jak doświadczenia zweryfikują plany 😜 -
Claire wrote:Mam wynik - beta 13175 średni dwudniowy przyrost 87% także chyba wszystko dobrze 🥹
Ułaaa🙉 Ale piękna beta💕 Gratki🤗👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
9.07.2023 - Tłuste kreski 🤭
12.07.2023 - Beta 6412,00 😍
14.07.2023 - Beta 13974,00
24.07.2023 - Bliźniaki 🥰👶👶 Rośnijcie Nasze Kropeczki🥰💟
5.10.2023 - Chłopaki 👶👶💙💙
11.01.2024 - Pierwszy Misiu: 1660g 🐻💙, drugi Misiu: 1950g 🐻💙
02.02.2024 - Filipek-2110💙, Franio-2550💙 🍀🤱
Ciąża 2k2o 🤰 -
nick nieaktualny
-
Nie nadrobię Was przepraszam .
Nie wiem kiedy tu zajrzałam, ale od jakiegoś czasu brak mi doby, muszę nad tym zapanować.
Gratuluje wszystkich pięknych kreseczek, a za wszystkie biele i smuteczki mocno tule.
U mnie okazało sie, ze mam nieproszony lokatorkę - ureaplasme 🤬
Czekam na info od lekarza jaki teraz plan działania, obym tylko szybko ja eksmitowała, bo chciałabym zrobić drożność jeszcze przed urlopem.
Czy Wam tez ostatnio aplikacja Owu tak wariuje?
Wkurza mnie już na maxa bo jej wyliczenia owulacji i @ nijak sie maja do faktycznego stanu i samo z siebie sie wszystko przesuwa, gdyby nie łatwy dostęp do forum to już bym usunęła apke.🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️
Podejrzenie adenomiozy 🤦♀️
30.01 biopsja endometrium -
Marikamb wrote:Nie nadrobię Was przepraszam .
Nie wiem kiedy tu zajrzałam, ale od jakiegoś czasu brak mi doby, muszę nad tym zapanować.
Gratuluje wszystkich pięknych kreseczek, a za wszystkie biele i smuteczki mocno tule.
U mnie okazało sie, ze mam nieproszony lokatorkę - ureaplasme 🤬
Czekam na info od lekarza jaki teraz plan działania, obym tylko szybko ja eksmitowała, bo chciałabym zrobić drożność jeszcze przed urlopem.
Czy Wam tez ostatnio aplikacja Owu tak wariuje?
Wkurza mnie już na maxa bo jej wyliczenia owulacji i @ nijak sie maja do faktycznego stanu i samo z siebie sie wszystko przesuwa, gdyby nie łatwy dostęp do forum to już bym usunęła apke.
Ja w Ovu tylko wpisuję tempkę, najlepiej owu i @ przewiduje mi FloChantelle lubi tę wiadomość
-
Kasia111 wrote:My oboje z mężem z dużych rodzin, więc chciałabym czwórkę 😁 trójka jakoś tak mi się źle kojarzy, że to jedno dziecko zawsze jest z boku
No ale na razie staramy się o pierwsze, więc zobaczymy jak doświadczenia zweryfikują plany 😜
coś w tym jest. U mnie styarsze dziewczyny, 2,5 roku różnicy to mają wiele wspólnych spraw i często ten mój najmłodszy synek idzie na bok (no bo wielu spraw nie rozumie, ale wiadomo- z nim też mają wspólne zabawy i bardzo go kochają). Także teraz ma radość,że będzie miał swoją kompankę do zabaw, będzie starszym bratem i będzie się o nią troszczyłKasia111 lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Kasia111 wrote:Ja w Ovu tylko wpisuję tempkę, najlepiej owu i @ przewiduje mi Flo
No właśnie z Flo tez jestem bardzo zadowolona, tam wpisuje tez wszystko co się da wpisać.
W Owu chyba wogle przestane zamieszczać info bo tylko mnie denerwuje to jak to bardzo nie działa.Kasia111 lubi tę wiadomość
🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny