W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
M_arcysia wrote:Rozzzi też kupiłam butelkę z Aventa natural response tylko ja wzięłam bez tego zielonego czegoś, to jakiś odpowietrznik??
Claire a zamawiałas coś z Temu ?
Albo któraś z dziewczyn ?
Ciągle mi się podswietla ta strona, to jest taki chiński market jak Shein albo Aliexpress??
Ja też się na tą butelkę Avent zdecyduję, tylko w wersji szklanej -
Dziewczyny idziecie jak burza z tymi wyprawkami 😆 ja po tym jak ogarnęłam największy kaliber czyli meble wózek i fotelik to jakoś straciłam motywację 😂 ale ubranka już mam wszystkie, rozek, kocyk, ręczniki itd. więc zostaly takie małe typu butelki, smoczki, apteczne rzeczy itp. Ale myślę powoli to ogarnąć po nowym roku jak przejdę na L4.
Claire ja planuję do szpitala walizkę na kółkach która mam i ewentualnie taka mniejsza sportowa torbę jakbym się nie zmieściła. Ale jeszcze o tym nie myślę , spakuje się pewnie początkiem lutego 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2023, 10:52
-
Tattyteddy wrote:U mnie się zaczął 26 tydzień, szok strasznie szybko leci mi ta druga ciąża.
Ja mam jakiś obniżony nastrój i kryzys związany z moim wiekiem, że staro dzieci rodzę 🙄 A jeszcze niedawno myślałam, że 30 lat to wcale niedużo.
Piątka 🤚
U mnie 31 na liczniku 😁
Niby nie stara,ale jednak gorzej znosze ta ciążę niż z synem.
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Jeny dziewczyny!🙈 Macie praktycznie połowę wyprawki a ja jeszcze nie mam nic hehe😂 Nie mogę się jakoś zebrać, przeglądam ciuszki żeby było kilka nowych w mniejszym rozmiarze dla bliźniaków. Od nowego roku planujemy ruszyć z grubej rury i kupić całą wyprawkę dla dzieci i dla siebie do szpitala.
Jestem w 26+5 tygodniu ciąży a też właśnie widzę po sobie jak mi brzuchol zaczyna coraz bardziej wysadzać 🙄 Nie mogę coś ostatnio zasnąć, w każdej pozycji jest mi źle. Przekręce się na prawym boku to czuję że ciężko mi się oddycha więc muszę przekręcić się znów na lewy bok gdzie ciężko się obrócić z wielkim brzuchem😂 Na siku w nocy wstaję to jak stara babcia z samochodu również zanim wysiądę to trochę to musi potrwać haha😂 Śmiałam się do narzeczonego że w styczniu będę chodziła przy balkoniku.👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
9.07.2023 - Tłuste kreski 🤭
12.07.2023 - Beta 6412,00 😍
14.07.2023 - Beta 13974,00
24.07.2023 - Bliźniaki 🥰👶👶 Rośnijcie Nasze Kropeczki🥰💟
5.10.2023 - Chłopaki 👶👶💙💙
11.01.2024 - Pierwszy Misiu: 1660g 🐻💙, drugi Misiu: 1950g 🐻💙
02.02.2024 - Filipek-2110💙, Franio-2550💙 🍀🤱
Ciąża 2k2o 🤰 -
M_arcysia wrote:Piątka 🤚
U mnie 31 na liczniku 😁
Niby nie stara,ale jednak gorzej znosze ta ciążę niż z synem.🩷 -
Tattyteddy wrote:U mnie się zaczął 26 tydzień, szok strasznie szybko leci mi ta druga ciąża.
Ja mam jakiś obniżony nastrój i kryzys związany z moim wiekiem, że staro dzieci rodzę 🙄 A jeszcze niedawno myślałam, że 30 lat to wcale niedużo.
30 lat? Przecież to super wiek!😘 Ja mam 31 lat i na pokładzie dwójka dzieci i to już w starszym wieku 😂👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
Ciąża 2k2o 🤰 -
Tak, mi też brzuch przyspieszył ale obiektywnie jest wciąż mały jak sobie porównuję z pierwszą ciążą to o połowę mniejszy i ja chodzę w swoich ubrankach nadal. Ale już w nocy źle mi spać i obkrecam się z boku na bok bo mi niewygodnie. Kopniaki też przybrały na sile.🩷
-
bialy_wilczek wrote:30 lat? Przecież to super wiek!😘 Ja mam 31 lat i na pokładzie dwójka dzieci i to już w starszym wieku 😂🩷
-
Dziewczyny ja mam 32 lata i to moje pierwsze dziecko więc przy was to ja późno zaczęłam 😄 ale przed 30 nie byłam gotowa psychicznie, także jest jak jest 😆 co do drugiego to nie wiem czy będziemy chcieli, jeśli tak to wiem że długo nie będę mogła czekać ale też nie chciałabym tak od razu w drugą zachodzić. A możliwe że jedno będzie tak zajmujące że na tym się skończy 😄
-
Tattyteddy wrote:No ale masz 31 i będziesz miała już czwórkę, a ja chyba nie zdążę z kolejną ciążą, bo nie chce rok po roku, nie dałabym rady, wolałabym większą różnice 4-6 lat a już nie będzie pewnie tak łatwo zajść 😔 No ale co zrobię, czasu nie cofnę, jak ma być tylko dwójka to będzie i nic nie poradzę.
Tego nigdy nie wiadomo he😀 Ja w życiu bym się nie spodziewał że będę miała czwórkę 🙈👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
Ciąża 2k2o 🤰 -
Izzy, ja mam tyle samo lat i takie samo podejście. Ja dopiero przed 30 zaczęłam do siebie dopuszczać myśl o dzieciach, mąż to samo😅 a że nam tyle zeszło ze staraniami i przy okazji wyszły różne kwiatki, to i tak będę szczęśliwa mogąc mieć jedno, zdrowe dziecko🙏
Claire, piękny brzuszek 😊 ja robię sobie co tydzień zdjęcia porównawcze w tym samym ubraniu i wydawało mi się, że przez ostatnie 3 tygodnie za dużo nie urosłam, a tu mi wczoraj przyszła paczka z bielizną i się okazało, że zamówione większe biustonosze za małe, koszulka też taka na styk😆 zamówienie do wymiany🤪izzy91, Claire lubią tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Dziewczyny ja mam 32 lata i to moje pierwsze dziecko więc przy was to ja późno zaczęłam 😄 ale przed 30 nie byłam gotowa psychicznie, także jest jak jest 😆 co do drugiego to nie wiem czy będziemy chcieli, jeśli tak to wiem że długo nie będę mogła czekać ale też nie chciałabym tak od razu w drugą zachodzić. A możliwe że jedno będzie tak zajmujące że na tym się skończy 😄🩷
-
Dziewczyny co to za licytacje z tym wiekiem 🫣 Ja też niedawno przeskoczyłam magiczną cyfrę 3 z przodu, mój mąż ma już 35, absolutnie nie czujemy się za starzy na dziecko, a jesteśmy ze sobą już 10 lat. Wręcz przeciwnie dopiero teraz czujemy się w pełni gotowi zarówno materialnie jak i mentalnie na przyjście maluszka. To że dookoła Was są ciąże nastoletnie, ok niech będą, ale to nie Wasze życie. Porównywanie się nic nie zmieni, doceńcie to co macie, to, że upragnione maleństwo możecie nosić teraz pod sercem.
Nie wszystko da się zaplanować jakby się chciało - zobaczcie na nasze forum i inne wątki gdzie dziewczyny starają się miesiącami, latami... gdzie łzy mieszają się z frustracją dlaczego to tak długo trwa. Jestem codziennie wdzięczna Bogu za to, że nasze starania, choć wcale nie krótkie to jednak zakończyły się po tych 15 miesiącach i teraz już mogę skupić się na przygotowaniu się na powitanie naszej kochanej córeczki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2023, 13:17
Nataliii, Tattyteddy, M_arcysia, PustynnyKwiat lubią tę wiadomość
-
Claire wrote:Dziewczyny co to za licytacje z tym wiekiem 🫣 Ja też niedawno przeskoczyłam magiczną cyfrę 3 z przodu, mój mąż ma już 35, absolutnie nie czujemy się za starzy na dziecko, a jesteśmy ze sobą już 10 lat. Wręcz przeciwnie dopiero teraz czujemy się w pełni gotowi zarówno materialnie jak i mentalnie na przyjście maluszka. To że dookoła Was są ciąże nastoletnie, ok niech będą, ale to nie Wasze życie. Porównywanie się nic nie zmieni, doceńcie to co macie, to, że upragnione maleństwo możecie nosić teraz pod sercem.
Nie wszystko da się zaplanować jakby się chciało - zobaczcie na nasze forum i inne wątki gdzie dziewczyny starają się miesiącami, latami... gdzie łzy mieszają się z frustracją dlaczego to tak długo trwa. Jestem codziennie wdzięczna Bogu za to, że nasze starania, choć wcale nie krótkie to jednak zakończyły się po tych 15 miesiącach i teraz już mogę skupić się na przygotowaniu się na powitanie naszej kochanej córeczki. -
Claire, po pierwsze, piękny brzuszek ❤️
A po drugie, całkowicie się zgadzam z tym co napisałaś! Ja niby 28 lat, mąż 36, starzy nie jesteśmy absolutnie i jak zachcę się nam drugiego dziecka, to nie będziemy patrzeć na wiek. No chyba, że będę już po menopauzie 😅👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
Claire dzięki za ten głos rozsądku. Ja się właśnie teraz tak staro poczułam przez tę sytuację. Ale życie jest życie, różnie się układa i ważne jest by swoim życiem żyć bez porównywania. W sumie to na zbyt wiele rzeczy wpływu nie mamy i trzeba doceniać to co się ma 💜
Dobrze, że jest to forum i tu jesteście, to mogę napisać gdzieś te swoje farmazony.
Nie mogę się doczekać 3 usg bo może wtedy dowiem się już płci i będę pewna bardziej, wiadomo że nie na 100%,bo to po porodzie dopiero. Ale czemu ja mam przeczucie na chłopaczka jak na polowkowym nic nie widział między nogami i normalnie to nie ufam temu ginowi 🤭🙃🩷 -
Zgadzam się z dziewczynami :* Tattyteddy nie prównuj się z młodszą kuzynką. Młode macierzyństwo ma swoje plusy ale tez miniusy. Ona równiwież w wielu kwestiach będzie miała pod górkę. Znam 2 dziewczyny, które tak młodo zostały mamusiami i wcale nie wygląda to tak kolorowo. Oczywiście nie życze tego twojej kuzynce, ale w ich przypadku związki mimo starań nie przetrwały. Szukanie nowego partnera też jest trudne. Wielu mężczyzn odstrasza samotna matka. Z pracą też nie jest kolorowo. W tym wieku właściwie się nie ma żadnego doświadczenia zawodowego. Znalezienie fajnej pracy bez doświadczenia, gdzie szef nie będzie krzywo patrzył na ciągle zwolnienia bo dziecko chore...
Sama napisałaś że w tej ciąży czujesz się o wiele lepiej mimo że jesteś starsza Nie wiesz jak będzie za 3, 4 lata. W duzej mierze to kwestia przygotowania organizmu, większej świadomości itd. Kobiety rodzą i po 40 i wcale nie jest to takie niespotykane w dzisiejszych czasach. Zobaczysz jak będzie wyglądać wasze życie z dwójką dzieciaczków, bo wydaje mi się że nowy członek rodziny to taki maly armagedon 😁 i życie weryfikuje nasze plany. Wtedy na spokojnie zadecydujecie, czy chcecie kolejne, czy czujesz sie na siłach i ile odczekać z powrotem do starań. Ja zawsze marzyłam o trójce. Gdyby wszystko potoczyło się po mojej myśli pewnie już bym miała dwójkę. A w tej chwili jestem ogromnie wdzięczna, że jestem coraz bliżej tego wymarzonego pierwszego bobasa.Tattyteddy lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙