W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrazluwa, gratulacje zdanego egzaminu 🥳❤️
Twój weekend brzmi super 😊
Miminka, ja też bym się bardzo zdenerwowała 😬
Choć z drugiej strony rozumiem, bo ja może nie tyle lubię sprzątać, co lubię mieć wszystko po swojemu i też sama ogarniam nasze piętro.
Mój mąż jak ma wytrzeć kurze, to jest chory, ale teraz już nie będzie miał wyjścia 🤷🏻♀️
Ale masz rację, rozmowa jest kluczem do sukcesu i oby pomogła. Trzymam kciuki!
Claire, przykro mi, że doszły Ci takie dolegliwości 😢
Co do chusty, to ja czekam aż Jagusia się urodzi i pójdziemy na spotkanie z doradcą chustonoszenia. Na pewno doradzi nam coś fajnego. Ale spojrzałam właśnie na te z firmy co kupiłaś i mają piękne wzory 😍
Claire lubi tę wiadomość
👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
Miminka wrote:Moj jest tak nauczony przez Mamusie 😅 Skakała cale życie nad teściem, nad dziećmi. Tak są nauczeni, wszystko podane pod nos. Ja znowu od zawsze bylam nauczona porządku i obowiązków domowych i tak to się kręciło, nawet nigdy mi to nie przeszkadzało- ja sama czułam się z tym dobrze, po prostu lubie być kurą domową no 😅 Ale kurcze, juz zwyczajnie nie dam rady i nie mam siły ogarniać domu i obsługiwać panicza...
A no i moja teściowa też właśnie tak nauczyła i nadskakiwala zawsze 🤦🏼♀️ Ja jej to kiedyś delikatnie wypomniałam, że jej syna muszę sama wszystkiego uczyć, no ale cóż 🤷🏼♀️ Jakoś dałam radę, teraz to i gołąbki sam zrobi, rosół nastawi, kotlety usmaży, a na początku związku to nie umiał nawet spaghetti zrobić 🤭
🩷 -
Wrazluwa, gratulacje 🥳
Clarie mój mąż mówi to samo, że strasznie chrapie w nocy szczególniej jak się przez sen na plecy przewrócę 🙈 i dodatkowo potrafię mieć płytki oddech. Chyba takie uroki 3 trymestru. Bobaski się rozpychają i coraz mniej miejsca na wszystkoStarania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
To ja z drugiej strony. Bez mojego męża nie dałabym rady. On ogarnia siebie, mnie, dom, zakupy, pracę, i kota na dodatek oraz milion innych rzeczy. To ja się czuję teraz beznadziejną partnerką, przez to że mam tryb głównie leżący, mimo że teoretycznie wiem, że to nie moja wina 🤷♀️ Zawsze dzieliliśmy się obowiązkami i nie było z tym problemu. Ostatnio mu powiedziałam, to co właśnie piszesz Claire, że czuję się obco w moim ciele. Mam wrażenie, że każdy tydzień przynosi jakieś nowe dolegliwości :p
Wrazluwa, podziwiam Cię za tyle aktywności i gratuluję zdanego egzaminu😊 tęsknię za chodzeniem na basen🤭 i w ogóle chodzeniem gdziekolwiek😆Wrazluwa lubi tę wiadomość
-
Bellinda wrote:To ja z drugiej strony. Bez mojego męża nie dałabym rady. On ogarnia siebie, mnie, dom, zakupy, pracę, i kota na dodatek oraz milion innych rzeczy. To ja się czuję teraz beznadziejną partnerką, przez to że mam tryb głównie leżący, mimo że teoretycznie wiem, że to nie moja wina 🤷♀️ Zawsze dzieliliśmy się obowiązkami i nie było z tym problemu. Ostatnio mu powiedziałam, to co właśnie piszesz Claire, że czuję się obco w moim ciele. Mam wrażenie, że każdy tydzień przynosi jakieś nowe dolegliwości :p
Wrazluwa, podziwiam Cię za tyle aktywności i gratuluję zdanego egzaminu😊 tęsknię za chodzeniem na basen🤭 i w ogóle chodzeniem gdziekolwiek😆M_arcysia, Bellinda lubią tę wiadomość
🩷 -
Już jest lista najczęściej nadawanych imion na gov za rok 2023, może w końcu imię wybierzemy 🤭
Widziałyście, że w tamtym roku urodziło się zaledwie 272 tys dzieci? I podobno lepiej nie będzie, z roku na rok rodzi się o 30 tys mniej dzieci. Mój rocznik, a jeszcze te z początku '90 to było prawie pół miliona urodzeń rocznie. Polacy wymrą jak mamuty niedługo 🙈
Tylko ciekawe jest, że w około w rodzinach i znajomych same ciężarne teraz to jakim cudem tak mało ale to pewnie złudzenie, przypadek, bo gdzie indziej pewnie nic się nie dzieje.🩷 -
Dzięki za te słowa,niby zdaję sobie sprawę z tego, że tak nie będzie zawsze, a po porodzie wręcz przeciwnie😅
Widziałam właśnie gdzieś te dane, w naszym otoczeniu faktycznie rodzi się teraz mniej dzieci, nie mam żadnej bliskiej osoby w ciąży, ale większość już dzieci jednak ma. -
Bellinda wrote:Dzięki za te słowa,niby zdaję sobie sprawę z tego, że tak nie będzie zawsze, a po porodzie wręcz przeciwnie😅
Widziałam właśnie gdzieś te dane, w naszym otoczeniu faktycznie rodzi się teraz mniej dzieci, nie mam żadnej bliskiej osoby w ciąży, ale większość już dzieci jednak ma.🩷 -
Fakt, parę lat temu był taki okres, że miałam przez jakieś 2-3 lata co najmniej jedną koleżankę w ciąży😊 ale te dane wcale mnie nie dziwią jakoś specjalnie, późniejszy jest zazwyczaj wiek kiedy ludzie decydują się na dziecko, jest więcej jedynaków, plus mam wrażenie że problem niepłodności jest zdecydowanie większy niż kiedyś.
-
Myślę że te statystyki bardziej wynikają z tego, że kolejne pokolenia są po prostu mniej liczne Jest nas po prostu mniej niż np. naszych rodziców, więc w populacji też mniej rodzących - i mniej dzieci
U mnie w najbliższym otoczeniu też większość już z dziećmi na świecie albo w drodze
Tattyteddy macie już jakiś faworytów na imiona?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 16:44
M_arcysia lubi tę wiadomość
-
Z mojego ciasta nici😢 wyszedl mi zakalec pierwszy raz, a robilam je juz tysiac razy😂😂 a tak mialam na nie smaka😢 no trudno drugi raz nie robie 😅
-
Rozzzzi przytulam! Wredne ciasto, ciężarnej, ze smakiem TAKIE RZECZY ROBIĆ ??!!! No nie !!
Ja właśnie wracam do domu pociągiem, jeszcze 2 h i też się położę, jutro będę odsypiać ale zaspokoiłam wiele moich potrzeb dzisiaj. Rany wspaniała sobota, taka po prostu przyjemna z miłymi ludźmi
Dziękuję dziewczyny za wasze gratulacje ☺️
Co do urodzeń, faktycznie kobiety rodzą później - ale ja sobie nie wyobrażam że mogłabym być matką w wieku 23 lat, teraz się czuję gotowa ale nie 10 ani 5 lat temu. I zazwyczaj 1-2 dzieci, dużo rzadziej są większe rodziny. A żebyśmy wychodzili na swoje w rodzinach musi się rodzić minimum 3 dzieci ciekawe
A kiedyś, przecież był głód i bieda, ale zwłaszcza na wsiach rodziło się po 5-7 dzieci i to była taka norma. Więc faktycznie nasza demograficzna sytuacja wygląda słabo ale ja np nie mam ochoty jej zmieniać … chociaż nie powiem czasami myślę że mogłabym mieć jednak 3 dzieci ale czy będę się czuła na siłach ? … hmmm
A ja właśnie miałam skurcz, poczułam takie mrowienie i cały brzuch mi się napiął od dołu do góry czy jakoś tak, i już jest znowu miękki - nie bolało ale pierwszy raz chyba świadomie rozpoznałam skurcz.
I też nie wiem jak wy, czy dostajecie już „złote rady” ale rozmawiałam dzisiaj z bliska osoba która już mnie uprzedziła żebym nie przyzwyczaiła dziecka do noszenia bo nic w domu nie zrobię… i że jak nakarmię to żeby odkładać bo dzieci się szybko przyzwyczajają (na tak, Takie mądre są i wygodne i wyrafinowane te niemowlaki) … i tak nawet nie wiedziałam co mam powiedzieć, żeby jej nie urazić i jak na to zareagować. Kurcze… a już niedługo tych rad będzie coraz więcej, tego nie jedz, tego nie rób… rób tak i tak…08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Claire wrote:Myślę że te statystyki bardziej wynikają z tego, że kolejne pokolenia są po prostu mniej liczne Jest nas po prostu mniej niż np. naszych rodziców, więc w populacji też mniej rodzących - i mniej dzieci
U mnie w najbliższym otoczeniu też większość już z dziećmi na świecie albo w drodze
Tattyteddy macie już jakiś faworytów na imiona?
Co do imion to chodzą za mną 2 i jedno chciałabym bardziej ale nie wiem czy ładnie się komponuje z nazwiskiem, ale jak jeszcze byłam w ciąży z synem to już miałam to imię dla dziewczynki. Mąż wtedy był zadowolony, widziałam, że mu się podobało a teraz coś kręci nosem, ehh, a czasu coraz mniej.🩷 -
Tattyteddy wrote:Zakalca też można zjeść, znam kilka osób które bardzo lubią 🙈😆
-
Wrazluwa wrote:Rozzzzi przytulam! Wredne ciasto, ciężarnej, ze smakiem TAKIE RZECZY ROBIĆ ??!!! No nie !!
Ja właśnie wracam do domu pociągiem, jeszcze 2 h i też się położę, jutro będę odsypiać ale zaspokoiłam wiele moich potrzeb dzisiaj. Rany wspaniała sobota, taka po prostu przyjemna z miłymi ludźmi
Dziękuję dziewczyny za wasze gratulacje ☺️
Co do urodzeń, faktycznie kobiety rodzą później - ale ja sobie nie wyobrażam że mogłabym być matką w wieku 23 lat, teraz się czuję gotowa ale nie 10 ani 5 lat temu. I zazwyczaj 1-2 dzieci, dużo rzadziej są większe rodziny. A żebyśmy wychodzili na swoje w rodzinach musi się rodzić minimum 3 dzieci ciekawe
A kiedyś, przecież był głód i bieda, ale zwłaszcza na wsiach rodziło się po 5-7 dzieci i to była taka norma. Więc faktycznie nasza demograficzna sytuacja wygląda słabo ale ja np nie mam ochoty jej zmieniać … chociaż nie powiem czasami myślę że mogłabym mieć jednak 3 dzieci ale czy będę się czuła na siłach ? … hmmm
A ja właśnie miałam skurcz, poczułam takie mrowienie i cały brzuch mi się napiął od dołu do góry czy jakoś tak, i już jest znowu miękki - nie bolało ale pierwszy raz chyba świadomie rozpoznałam skurcz.
I też nie wiem jak wy, czy dostajecie już „złote rady” ale rozmawiałam dzisiaj z bliska osoba która już mnie uprzedziła żebym nie przyzwyczaiła dziecka do noszenia bo nic w domu nie zrobię… i że jak nakarmię to żeby odkładać bo dzieci się szybko przyzwyczajają (na tak, Takie mądre są i wygodne i wyrafinowane te niemowlaki) … i tak nawet nie wiedziałam co mam powiedzieć, żeby jej nie urazić i jak na to zareagować. Kurcze… a już niedługo tych rad będzie coraz więcej, tego nie jedz, tego nie rób… rób tak i tak…
Ja zobaczę po drugim dziecku czy mi przejdzie ochota na 3 dziecko, bo dwójkę ogarniać z małą różnicą to już jest roboty, a jak przyjdą choroby to wszystkie na raz, a gdzie jeszcze czas dla siebie...
Co do złotych rad, miałam ich pełno w pierwszej ciąży i zaraz jak urodziłam ale ja puszczałam mimo uszu i robiłam swoje. Teraz w ciąży nie usłyszałam jeszcze nic, chyba dali sobie spokój. A co do noszenia to jest mit! Dziecko trzeba ponosić, jest tzw 4 trymestr i mus to mus, nawet mój 2 latek musi czasami na rączki ale to tatuś dźwiga, ale nie jakoś często. On już sobie jeździ takim rowerkiem, pójdzie do huśtawki, książeczki ogląda, dużo zajmuje się sobą i wcale się nie przyzwyczaił do tego noszenia. Ludzie to tak lubią dawać nieproszone rady bez pytania 🤷🏼♀️
U mnie dużo było dot. jedzenia, czy to jak karmiłam że tego nie wolno czy tamtego, tak samo do dziecka czy przepajam wodą i daję koperek 🤦🏼♀️
A standardem było jak spotkałam znajomą, ciotkę czy sąsiadkę, główne pytanie czy karmię piersią 😆🩷 -
Hej dziewczyny ☺️
Chłopcy już dzisiaj oddychają samodzielnie, jeszcze rano byli podłączeni a wieczorem już bez ☺️
Ja ogólnie czuję się dobrze 😀 tylko czuję zakwasy na plecach, żebrach i na tyłku heh. Wczoraj odciągnęłam 7 ml mleczka z pierwszego a później już o 23 tylko kropla w morzu.. także stymuluje laktację, mam nadzieję że się rozkręci 🙂Claire, xMartaa, Rozzzzi, tetyda, M_arcysia, Bellinda, izzy91, Czekajac_nacud, Wioleta91, Nataliii, Miminka, PustynnyKwiat, agentka93 lubią tę wiadomość
👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
9.07.2023 - Tłuste kreski 🤭
12.07.2023 - Beta 6412,00 😍
14.07.2023 - Beta 13974,00
24.07.2023 - Bliźniaki 🥰👶👶 Rośnijcie Nasze Kropeczki🥰💟
5.10.2023 - Chłopaki 👶👶💙💙
11.01.2024 - Pierwszy Misiu: 1660g 🐻💙, drugi Misiu: 1950g 🐻💙
02.02.2024 - Filipek-2110💙, Franio-2550💙 🍀🤱
Ciąża 2k2o 🤰 -
Biały wilczek, wspaniałe wieści, dzielne chłopaki i dzielna Ty!! 🥰💪🏼
Czym stymulujesz laktację? Słyszałam od koleżanek że ponoć femaltiker działa cuda ale na pewno w szpitalu mają też swoje metody ☺️
No i czekamy na relację z przebiegu porodu jeśli oczywiście będziesz chciała się nią podzielić w wolnej chwili 🫣😀bialy_wilczek lubi tę wiadomość
-
Biały Wilczek niech Ci kupią słód jeczmienny w słoiku. Femalitiker go ma ale mniej i wychodzi drogo a tu masz czysty słód i tylko dodajesz sobie do herbaty/mleka/kawy
No i laktator też fajnie rozkręci jak coś
Metoda 7-5-3 albo power pumping ale z pumpingiem trzeba uważać,żeby też nie przesadzić.
https://allegro.pl/oferta/syrop-ze-slodu-jeczmiennego-bio-450-g-horizon-13619522534
Poczytaj komentarze
Super,że z Tobą i chłopcami dobrze! 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 22:19
bialy_wilczek lubi tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Położna każą pobudzać laktację laktatorem, bo jak ściągnie się chociaż 5 ml to wystarczy chociaż troszkę żeby poczuli smak mleka mamy. Słód jęczmienny też dostaliśmy w szpitalu. Koleżanka z sali wypiła tylko raz i na drugi dzień miała taki nawał mleka 🫣😂 cieszę się że wczoraj dostali chociaż co nieco ☺️
M_arcysia, PustynnyKwiat lubią tę wiadomość
👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
9.07.2023 - Tłuste kreski 🤭
12.07.2023 - Beta 6412,00 😍
14.07.2023 - Beta 13974,00
24.07.2023 - Bliźniaki 🥰👶👶 Rośnijcie Nasze Kropeczki🥰💟
5.10.2023 - Chłopaki 👶👶💙💙
11.01.2024 - Pierwszy Misiu: 1660g 🐻💙, drugi Misiu: 1950g 🐻💙
02.02.2024 - Filipek-2110💙, Franio-2550💙 🍀🤱