W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrazluwa współczuję nocki, u mnie też nieciekawa, ale to jak od tygodnia.. biodra mi tak dokuczają i jakoś nie mam humoru.
Wróciłam właśnie z wizyty, p. doktor pobrała mi gbs, także chyba z formalności do szpitala mam już wszystko. Mam się przestawić na sorbifer w związku z tą słabą morfologią. Któraś z Was to łyka może? Jak się po tym czujecie?
Izzy, Miminka zazdroszczę Wam że tak dobrze śpicieBellinda lubi tę wiadomość
-
Claire wrote:Wrazluwa współczuję nocki, u mnie też nieciekawa, ale to jak od tygodnia.. biodra mi tak dokuczają i jakoś nie mam humoru.
Wróciłam właśnie z wizyty, p. doktor pobrała mi gbs, także chyba z formalności do szpitala mam już wszystko. Mam się przestawić na sorbifer w związku z tą słabą morfologią. Któraś z Was to łyka może? Jak się po tym czujecie?
Izzy, Miminka zazdroszczę Wam że tak dobrze śpicie
Też tak macie że jak się obracacie na łóżku z boku na bok to jakby cały maraton przebrnąć? 😂 Ja już się czuje jak słoń i tęsknię za swoją chudością. Ale dupsko mi nie urosło, wciąż chodzę w swoich legginsach, tylko że tęsknię za jeansami i bluzeczkami, bo te góry co noszę to spadochrony 🤭
Co do moich męczących przepowiadaczy to zaczęłam łykać magnez na noc i już jest ok, może jakoś dotrwam do 29.02. Żeby jeszcze nie było tak, że będą mi wywoływać po terminie 👀
Ale po skończonym 37 tc trzeba odstawić magnez tak?
Tetyda jak się czujesz?
🩷 -
Hej
Ja dziś zaś z bólem biodra, ale zdecydowanie mniejszym niż wczoraj. Może te poduszki dziś pomogły bo spałam z nimi
Claire ja lykam Sorbifer już z 2 miesiące i hemoglobina stopniowo idzie ku górze. Jeszcze dołożył mi B12.
Ja Sorbifer biorę po śniadaniu, próbowałam na pusty żołądek bo ponoć lepiej się wchłania,ale niestety ból żołądka zaraz i wymioty....
Poczytaj sobie jak łykać żelazo i z czym nie łączyć,żeby się lepiej wchłaniało
Tetyda właśnie co u Was jak się macie dziewczyny ?2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Claire ja też brałam sorbifer ponoć najlepszy jest, i też mi podniósł żelazo.
Ja dzisiaj po badaniach krwi i mam jakieś odchylenia.
A jutro też będę miała pobranego gbsa. I mam nadzieję że konkretne badanie.
Właśnie kupiłam sobie olej z wiesiołka, rycynowy i herbatkę z liści malin. Narazie herbatkę będę piła
A co do magnezu to ja nic nie wiem że trzeba go odstawić… ale jutro zapytam lekarza bo jak tak to też muszę odstawić.
Co do obrotów … to masakra. Co do ciśnienia to w normie jest. A samopoczucie do kitu.
Ale z dobrych wiadomości, dziewczyny, zadzwoniła do mnie Pani z Banku i powiedziała że dostaliśmy BK2% !!! Ale ulga i kamień z Serca, w piątek możemy podpisać umowę !! ))
I rozpocząć budowę naszego domku ❤️ z niemowlakiem na pokładzie ❤️ nie wierzę że to się naprawdę dzieje, mam wrażenie że to sen.Tattyteddy, Bellinda, Claire, M_arcysia, Nataliii, Miminka lubią tę wiadomość
08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
A my właśnie po wizycie, mlody przykoksil waży 2300g
I jest starszy o półtorej tyg hmm chyba szykuje się wysoki chlopczyk 🤭😱
I jeszcze do tego że mam ciśnienie i cukrzycę to biorą mnie w w 38tc... 😱😱😱 już mam przerażenie jak się dzis dowiedziałamBellinda, Claire, Nataliii, xMartaa, Miminka lubią tę wiadomość
-
Wrazluwa wrote:Claire ja też brałam sorbifer ponoć najlepszy jest, i też mi podniósł żelazo.
Ja dzisiaj po badaniach krwi i mam jakieś odchylenia.
A jutro też będę miała pobranego gbsa. I mam nadzieję że konkretne badanie.
Właśnie kupiłam sobie olej z wiesiołka, rycynowy i herbatkę z liści malin. Narazie herbatkę będę piła
A co do magnezu to ja nic nie wiem że trzeba go odstawić… ale jutro zapytam lekarza bo jak tak to też muszę odstawić.
Co do obrotów … to masakra. Co do ciśnienia to w normie jest. A samopoczucie do kitu.
Ale z dobrych wiadomości, dziewczyny, zadzwoniła do mnie Pani z Banku i powiedziała że dostaliśmy BK2% !!! Ale ulga i kamień z Serca, w piątek możemy podpisać umowę !! ))
I rozpocząć budowę naszego domku ❤️ z niemowlakiem na pokładzie ❤️ nie wierzę że to się naprawdę dzieje, mam wrażenie że to sen.
Będziecie budować sami czy ekipa?
Tak, magnez trzeba odstawić tylko nie pamiętam czy po skończonym 36 czy 37 tygodniu, bo macica musi ćwiczyć do porodu. Ja jakiś czas nie brałam magnezu bo nic się nie działo, nawet nie czułam żeby mi go brakowało ale przy tych męczących przepowiadaczach ostatnio w nocy to wolę jeszcze sobie przez 2 tygodnie brać. Boję się bardzo wcześniaka, jeszcze jakby to było pierwsze dzieciątko ale mam wymagającego 2 latka i wizja wcześniaka razem z nim mnie przeraża 👀🩷 -
Super, Wrazluwa, piękny okres w Waszym życiu się zaczyna 😊
Jak będziecie wiedzieć jak z tym magnezem, to dajcie znać, bo ja też biorę i to duże dawki 3x2.
Co do herbatki z liści malin, to właśnie dzisiaj czytałam że podobno może działać odwrotnie🤯 takie badanie przeprowadził m.in. ordynator jednego z Gdańskich szpitali🤔 -
PustynnyKwiat wrote:A my właśnie po wizycie, mlody przykoksil waży 2300g
I jest starszy o półtorej tyg hmm chyba szykuje się wysoki chlopczyk 🤭😱
I jeszcze do tego że mam ciśnienie i cukrzycę to biorą mnie w w 38tc... 😱😱😱 już mam przerażenie jak się dzis dowiedziałam
Będziesz miała cc, tak ?
A to za 5 tygodni dopiero, to my już tu większość będziemy rozpakowane 😄🩷 -
TattyTeddy no właśnie nie najpierw spróbują balonik a potem oxy a na końcu chyba Cc 😱
Sama już nie wiem jak to teraz się skończy 😱 trochę w pięty mi dziś poszło 🤣🤭 bo na lajciku myślałam o połowie kwietnia a Ti zaraz trzeba jednak wszystko dopinać 🤣
Bellinda właśnie gdzieś mi też ta informacje przeleciała albo któraś z koleżanek tak miała że niby wszystko stosowala a tu klopsik musieli wywoływać -
Hejka!
U mnie wynik GBS ujemny 💪🏻
Tatytedy, taaak! U mnie przekręcenie sie z boku na bok to jest jakis maraton😅 meczy mnie to strasznie, jak bym nie musiala to bym sie nie przekrecala no ale musze zmienic pozycje bo biodra mnie bolą😬😂 dziś wstawałam na siku chyba 3 razy 🤷♀️
Wrazluwa gratuluje!❣️
Pustynnykwiat, no to sie porobiło hehe😁 czyli do spotkania z synem jeszcze chwila 😊
U nas na szkole rodzenia położna mowila ze ta herbata z lisci malin to nic nie daje...🤷♀️ ale daktyle juz tak 6 dziennie 😎
Dziewczyny, my dzis lecimy na stand-up mam nadzieje ze wysiedze😂😂 i nie urodze ze śmiechu 🫢😂
Moj m twierdzi ze urodze na poczatku marca wiec no czekamy...ciekawe 😎😂
Claire, PustynnyKwiat lubią tę wiadomość
-
Tez biore Sorbifer, w sumie czuje sie normalnie po nim. Staram sie brac po sniadaniu😁 mam wrazenie ze odkad biore te tabletki to nie mam takich zaparć 🙃😂
-
Wrazluwa, super, że udało się z kredytem ❤️
U nas w sumie tak sobie. Teraz już lepiej, ale rano Jagusia potrzebowała 40% tlenu. Włączyli jej surfaktant i po tym od razu zaszła poprawa. Aktualnie potrzebuje 23% tlenu i lekarz mnie pocieszył, że to już prawie jak my, bo w atmosferze jest 21%. Także jestem dobrej myśli, że to pomoże 😊 Zrobili jej usg płuc i wyszła infekcja, ale na antybiotyku jest już od wczoraj.
Byłam u niej i tak słodko sobie spała. Wydawała takie zadowolone dźwięki, coś pięknego 🥰
U mnie mega powoli, ale zaczyna się rozkręcać laktacja. Była dzisiaj u mnie inna cdl, masowała mi piersi, ale kompletnie nic nie leciało. Teraz jadę już na laktatorze i udało mi się wydobyć pierwsze trzy krople 😃 Zaniosłam do Jagi, bardzo się ucieszyli na patologii i od razu dostała do dzióbka.
Najgorsze jest tylko to, że idziesz do swojego dziecka, a nie możesz nawet dotknąć go.
Ja się czuję fizycznie dobrze. Trochę boli kroczę, ale nie na tyle, żeby brać przeciwbólowe. Wzięłam tylko wczoraj wieczorem i już nie czuję potrzeby.
Lekarz rano mówił, że jutro lub najpóźniej w czwartek wyjdę. Myślę, że to też dobrze podziała na laktację, bo jednak szpital, stres, brak intymności nie robi dobrze na rozkręcenie.
Także tyle z nowości u mnie. Czekam na Wasze dzieciaczki, ale oby nie za wcześnie ❤️Tattyteddy, Rozzzzi, Bellinda, M_arcysia, Claire, PustynnyKwiat, Nataliii, xMartaa lubią tę wiadomość
👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
Tetyda trzymam kciuki za malutka żeby szybciutko trafiła w twoje ramiona ❤️ cieszę się że ty też dochodzisz do siebie ☺️☺️☺️
Rozzzi baw się dobrze ! a na jaki stand up idziecie ?
08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Wrazluwa, Piotr Zola Szulowski "Twoj Ruch" 😎
-
Tetyda, jeszcze troszke i sie będziecie tulic🥰
-
PustynnyKwiat wrote:TattyTeddy no właśnie nie najpierw spróbują balonik a potem oxy a na końcu chyba Cc 😱
Sama już nie wiem jak to teraz się skończy 😱 trochę w pięty mi dziś poszło 🤣🤭 bo na lajciku myślałam o połowie kwietnia a Ti zaraz trzeba jednak wszystko dopinać 🤣
Bellinda właśnie gdzieś mi też ta informacje przeleciała albo któraś z koleżanek tak miała że niby wszystko stosowala a tu klopsik musieli wywoływać
Ale pomyśl, że w sumie to szybciej będziesz miała to z głowy i tak się nie omęczysz na końcówce z wielkim brzuchem. A jak niektóre rodzą po 41 tygodniu dopiero, jaka to męczarnia. Ja już teraz jestem jak słoń.🩷 -
Tetyda jeszcze chwila i będziesz mogła tulić ja w ramionach 🥰
A laktacja na pewno zaraz ruszy
Ja też z synem na początku kiepsko, wydawało mi się że nic tam nie ma a jednak potem się rozkręciło
Ja to jak nakręcona polecam ten słód jeczmienny w słoiku.
Do kawy/mleka itp. ponoć działa cuda.
Sama teraz kupiłam i wezmę ze sobą do szpitala.
No i laktator w ruch tylko pracuj nim regularnie. Koleżanka ściągała laktatorem mleko przez rok dla bliźniaczek tylko pilnowała sesji właśnie. Są tez te różne metody typu power pumping itp.
Ale myślę,że to na spokojnie ruszy, minęła ponad doba dopiero a to prawda że szpital nie działa dobrze. Ja też byłam tam zestresowana.
A mówili, kiedy jest szansa,że będziesz mogła ją dotknąć i wziąć na ręce?2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
PustynnyKwiat witam w klubie dużych dzieci ponoć im większe tym szybciej wychodzi, także taki plusik tego A miałaś cukrzycę całą ciążę czy teraz Ci się ujawniła? Jak Twój stan wyprawkowy?
Wrazluwa gratulacje kredytu i powodzenia z budową! Projekt już wybrany? Na co jest olejek rycynowy, to też się łyka jak wiesiołek?
Ja tam lubię takie rzeczy, nawet jeśli się nie sprawdzą, to liczę chociaż na efekt placebo. Piję herbatkę, łykam wiesiołek i jem daktyle
Hmm też biorę magnez na noc, bo łapią mnie skurcze łydek. A jakie dawki bierzecie? U mnie w 4 tabletkach wychodzi 200mg magnezu, to chyba nie dużo.
Rozzi udanego stand-upu, hehe rzeczywiście uważaj żeby nie urodzić ze śmiechu
Rozzzzi, PustynnyKwiat lubią tę wiadomość
-
Jej, Tetyda czytam wszystko z zapartym tchem od Ciebie, dla mnie to jest takie nierealne ciągle. Nie mogę sobie jakoś wyobrazić siebie rodzącej, karmiącej, przewijającej maleństwo, jednocześnie tak bardzo mnie to ekscytuje i nie mogę się już doczekać. Super że tak szybko doszłaś do siebie Jagusia dzielna dziewczynka, świetnie sobie radzi Niech jak najszybciej trafi z Tobą do domku! Trzymam kciuki za laktacje, myślę że to dobry pomysł żeby spróbować z tym słodem, też słyszałam wiele opinii że działa z marszu
-
M_arcysia, a jaki ten słód polecasz? bo widzę że są jasne, ciemne, w proszku, w syropie🙃