W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:Zapraszamy, zapraszamy 13.11 na testowanie 🤗😊
Widzę, że sporo nas w weekend testuje. Bolo chwilę odetchnął, czas żeby przyniósł kolejne ⏸ kreseczki na wątku 🍀🤞
Yyy No ja tak nie popłynęłam aż tak bardzo z zaopatrzeniem:) ale dwa jakieś alpha med med greenmed z allegro przy okazji zakupu testów owu. Machina ruszyła:-) choc nie wiem - mam z tyłu głowy myśli że dlaczego miałoby się tak od razu udać. -
Milixx wrote:Też jestem zdania, że nie ma odpowiedniego momentu na ciąże, czy to pierwszą, drugą czy kolejną. Zawsze się znajdzie jakieś ale.. A to za młodzi, a to brak stabilności finansowej i zawodowej, a to brak własnego domu/mieszkania, a to dzieci wymagające i tak można by było wymieniać dalej. Dlatego my uznaliśmy, że na ciąże musimy być sami gotowi i musimy czuć, że ją chcemy, i że damy radę. Poprzednie dwie ciąże staraliśmy się, żeby były w miarę odpowiednim dla nas momencie. Tak samo jest z trzecią ciążą - uważamy, że to odpowiedni czas więc działamy
U nas podobnie , w zasadzie jeśli teraz się nie zdecydujemy to myślę że pozniej wcale . I zawsze miala być trójka:) -
karm3lka wrote:Yyy No ja tak nie popłynęłam aż tak bardzo z zaopatrzeniem:) ale dwa jakieś alpha med med greenmed z allegro przy okazji zakupu testów owu. Machina ruszyła:-) choc nie wiem - mam z tyłu głowy myśli że dlaczego miałoby się tak od razu udać.
Wiem, wiem.. Oszalałam 😁😁 W dwóch poprzednich ciążach tak nie szalałam. Zrobiłam po 2 testy i koniec a teraz to jakoś zwariowałam 🤣
Dwie poprzednie ciąże w którym cyklu się udały? A po za tym dlaczego miało by się nie udać w 1cs? Bądź dobrej myśli 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 13:07
karm3lka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, chyba mnie szlag trafi 🤬🤬🤬
Postanowiłam, że zrobię dzisiaj gołąbki bez zawijania. W życiu chyba tak się nie wkur… na głupie gołąbki. Chyba mi już nerwy siadają od tego wszystkiego. Dobrze, ze męża nie było bo miałby niezły teatr. Ja pierdziele, taki mnie nerw ogarnął, a potem płacz, a potem śmiech.
Ruda, trzymam mocno kciuki za pozytywny test! 🤞🤞
Ja dopiero mogę ok 22.11 testować (tak też jestem wpisana), bo po zastrzyku to cholera wie kiedy wyjdzie jakaś prawda (raz się dałam nabrać, a to była resztka zastrzyku).
Rudakostka lubi tę wiadomość
20 cs
👩🦳31
👨36 -
Puszka09 wrote:Dziewczyny, chyba mnie szlag trafi 🤬🤬🤬
Postanowiłam, że zrobię dzisiaj gołąbki bez zawijania. W życiu chyba tak się nie wkur… na głupie gołąbki. Chyba mi już nerwy siadają od tego wszystkiego. Dobrze, ze męża nie było bo miałby niezły teatr. Ja pierdziele, taki mnie nerw ogarnął, a potem płacz, a potem śmiech.
Ruda, trzymam mocno kciuki za pozytywny test! 🤞🤞
Ja dopiero mogę ok 22.11 testować (tak też jestem wpisana), bo po zastrzyku to cholera wie kiedy wyjdzie jakaś prawda (raz się dałam nabrać, a to była resztka zastrzyku).Puszka09 lubi tę wiadomość
Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
nick nieaktualnyChciałam kupić dzisiaj mój ulubiony test clearblue ale okazuje się, że nie ma ich w aptekach u mnie w mieście... Najbliżej w mieście 40km ode mnie. No cóż, trzeba kupić coś innego, byle nie pokazywał sztucznych cieni (kresek fabrycznych) bo oszaleje.
-
Hej dziewczyny!
Starałam się nadrobić wątek ale małoprawodpodobne Widziałam piękny wysyp II Gratuluję!
Mam do Was pytanie, co robicie zeby testy wam nie żółkły? Potem trudno mi porównać z dnia na dzień jak jest totalnie zółty czy zostaje porównanie na zdjęciach?
Ścikam! Dużo dobrych wiadomości!syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Hej dziewczyny!
Starałam się nadrobić wątek ale małoprawodpodobne Widziałam piękny wysyp II Gratuluję!
Mam do Was pytanie, co robicie zeby testy wam nie żółkły? Potem trudno mi porównać z dnia na dzień jak jest totalnie zółty czy zostaje porównanie na zdjęciach?
Ścikam! Dużo dobrych wiadomości!emerald_m lubi tę wiadomość
-
Ja dziś sobie pozwolę na zjazd psychiczny, zrobiłam test 11 dpo i biało aż w oczy kłuje. Co prawda nie rano, no ale jednak. Do tego Mąż dostał wyniki fragmentacji dna i oczywiście fatalnie, dużo gorzej niż te parę lat temu. Lekarz od żylaków powrozka na samej wizycie wiele nie powiedział o potencjalnej skuteczności. Dziewczyny, czy któryś z Panów miał laparoskopową operację żylaków? Albo nawet tę przez żyły? Pomogło?17 cs
🏳
Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią. -
karm3lka wrote:Czyli widzimy się rano w kibelku 😉
Z tego co wiem to i Natka i Millix również na 13 stegoa.ky.ska, karm3lka lubią tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Ladinola wrote:Chciałam kupić dzisiaj mój ulubiony test clearblue ale okazuje się, że nie ma ich w aptekach u mnie w mieście... Najbliżej w mieście 40km ode mnie. No cóż, trzeba kupić coś innego, byle nie pokazywał sztucznych cieni (kresek fabrycznych) bo oszaleje.
Ladinola lubi tę wiadomość
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Ladinola wrote:Chciałam kupić dzisiaj mój ulubiony test clearblue ale okazuje się, że nie ma ich w aptekach u mnie w mieście... Najbliżej w mieście 40km ode mnie. No cóż, trzeba kupić coś innego, byle nie pokazywał sztucznych cieni (kresek fabrycznych) bo oszaleje.
Ostatnio nigdzie nie ma tych clearblue, tylko przez neta 🤷🏼♀️ -
Widzę, że na długi weekend sporo testujących mamy 😁 ✊✊ dziewczyny trzymam za Was kciuki, mamy mały przestój, więc proszę tam dobrze sikać, co by 2 krechy były 😉
Natka2 lubi tę wiadomość
-
Okinny wrote:Ja dziś sobie pozwolę na zjazd psychiczny, zrobiłam test 11 dpo i biało aż w oczy kłuje. Co prawda nie rano, no ale jednak. Do tego Mąż dostał wyniki fragmentacji dna i oczywiście fatalnie, dużo gorzej niż te parę lat temu. Lekarz od żylaków powrozka na samej wizycie wiele nie powiedział o potencjalnej skuteczności. Dziewczyny, czy któryś z Panów miał laparoskopową operację żylaków? Albo nawet tę przez żyły? Pomogło?
Okinny lubi tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Mgdra wrote:Hej dziewczyny, nie nadrobię Was w żaden sposób. Choroba mnie wymeczyła. Niedziela wyjęta z życia. Niestety okazało się dzisiaj że to covid więc siedzimy cała 3 w domu.
Ja już nie mam goraczki, mała też. Mam zatkane zatoki, zawroty głowy i brak węchu i smaku. Męża coś chwyta.
Córka zabkuje nadal. Obecnie od północy nie śpimy a jest już 01.50 😭 tak wyglądają noce ostatnio. Jestem wykończona. Trzymajcie kciuki żebyśmy wyzdrowieli, przetrwali izolację i pospali. Tzn, mąż śpi, nawet nie słyszy jak dziecko wyje w nocy 🤦♀️😞 ehhh koszmar jakiś.
Do tego okres taki że lecą ze mnie skrzepy. 🙄🙄
Łącze się w bólu 😞 u nas też młodej idą te nieszczęsne trójki i wyjść nie mogą. A mnie dopadły zatoki. Tulę 🤗
karm3lka wrote:Czyli widzimy się rano w kibelku 😉
Z tego co wiem to i Natka i Millix również na 13 stegoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 14:26
Natka2 lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Oj to musimy się podzielić tym sikaniem co bociek nas zdąży obrobić wszystkie 😂
Milixx, Moniika lubią tę wiadomość
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Dziewczyny, mam pytanie. Kuźwa.
Robiłam sobie 3x betę i progesteron, o ile betę mam 1000 to progesteron mam 21.10 (w poniedziałek mialam 26). Niby się mieści w widełkach ale kuźwa, beta 75,5 próg 27, beta 349,9 beta 26 a teraz beta 1000 a próg 21,1 to ma tak spadać? 😭
Edit. Błagam, napiszcie mi, że to jest ok.... Zwariuje do 19 (lekarz kazał się nie denerwować i odpocząć ale kuwa jak).Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 14:43
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki